největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
4 501
–
4 530
/
5 040
První strana
Předchozí strana
140
149
150
151
152
153
160
Následující strana
Poslední strana
Čeští pstruzi podle dTestu obsahují toxické látky, veterináři to nepotvrdili
Časopis dTest upozornil na přítomnost nepovolených toxických látek v několika vzorcích z českých rybích farem. Následný oficiální rozbor však žádné zakázané látky nezjistil.
Redakce
26. 6. 2012
Salmonelu z točené zmrzliny nechytíte. To spíš z grilovaného masa
Letní nevolnosti často dáváme na vrub kopečkové či točené zmrzlině. Hodně lidí si ji raději preventivně nedává. Přitom tyto zmrzliny se připravují ze směsí a salmonela z nich nehrozí.
Anna Příhodová
26. 6. 2012
Sedm jídel z hospodského menu: k dietě se celkem hodí
„I dietáři si mohou dopřát meníčka,“ hodnotí odbornice nabídku obědů v restauracích. Většina jídel sice potřebuje trochu poupravit, ale pak si můžete dát i kachnu.
Redakce
25. 6. 2012
Ve falšování potravin se objevují stále nové a nové triky
Šéf pražské potravinářské inspekce uvádí typické i unikátní příklady falšování potravin. Takovým rekordmanem je například 100% ovocná šťáva, ovšem s nula procenty ovoce!
Lenka Krbcová
25. 6. 2012
Zažeňte špeky černým kořenem. Máme exklusivní recept
Taková zelená mrkev to je, jako ořechy to chutná a kaloriemi to neoplývá. Co to je? Diabetiky a revmatiky milovaný – černý kořen, neboli hadí mord španělský.
Kateřina Čepelíková
22. 6. 2012
Rybí saláty nazvané„s jogurtem“ jsou plné majonézy
Máte dva saláty, jeden se jmenuje „v majonéze“ a druhý „s jogurtem“. Co je základem toho jogurtového? Že by ryby? Jogurt? Kdepak, majonéza. Dokonce je jí tam víc než v tom s majonézou.
Lenka Krbcová
22. 6. 2012
Antibiotika se v chovech používat smí. Ale k léčebným účelům
Zjednodušená mediální zkratka praví, že evropská legislativa používání antibiotik v chovech hospodářských zvířat zakazuje, a tedy se nepoužívají. Pravda je jiná.
Petr Havel
20. 6. 2012
Kaufland chystal pro zákazníky plesnivé chleby
Aktualita
Zákazník upozornil inspektory na plesnivý výrobek a ti se při kontrole nestačili divit. Plesnivého pečiva byly v Kauflandu desítky, zaměstnanci je připravili k rozpečení a prodeji. Závažné porušení bezpečnosti při zpracování a distribuci potravin zjistila inspekce v prodejně společnosti Kaufland v Litoměřicích. SZPI při kontrole v pekárně provozovny nalezla celkem 64 rozmražených polotovarů chlebů, které byly viditelně napadeny koloniemi plísní. Tyto produkty byly přitom připraveny spolu s…
Redakce
19. 6. 2012
Jak zhubnout? Dietou proti překyselení organismu určitě ne!
ROZHOVOR – Existuje pár nových triků na hubnutí, o nichž se mluví, a taky pár nových diet. Co z toho funguje a co ne, dobře ví dietolog Pavel Suchánek. Totální hloupost! říká o některých.
Kateřina Kolářová
19. 6. 2012
Test dětských kaší: Míchala myšička instantní kašičku
Zamíchat s vodou či mlékem, nevařit! A dobrou chuť? Je to sice jednoduché a rychlé, ale ne vždy chutné či zdravé. Testováno na dětech.
Anna Příhodová
18. 6. 2012
Leklá ryba nevadí a stahování kůže je zlozvyk
Drží-li v něčem ČR světový prim, pak je to konzumace ryb. Bohužel v tom negativním slova smyslu. Vyšší konzumaci ryb u nás brání historie, mýty i nízká kulinářská osvěta.
Petr Havel
13. 6. 2012
Stejný výrobek, jiná chuť - prý to tak chceme
Češi mají odlišné chutě než jiné národy. Výrobci potvrzují, že se lišíme třeba ve výběru kečupů a dresinků, ale i zmrzlin či čokolád. Ovšem na jahodovém jogurtu se v Evropě shodneme.
Olga Myslivečková
12. 6. 2012
Spořádáme sedm kilo těstovin za rok. Ale jakých?
Kolínka, vřetena s řasou nebo černé špagety? Podle čeho vybírat? Podívejte se, jakou roli hraje složení či tvar, jaký je rozdíl mezi vaječnými a bez vajec a čím se těstoviny barví.
Anna Příhodová
11. 6. 2012
Mýty o tavených sýrech: Odpůrci taveňáku desítky let zaspali
Kupovat je nemusíte. Ale zavrhovat tavené sýry jen na základě zavádějících údajů je nesmysl. Mýty třeba tvrdí, že taveňák se dělá z odpadu, odvápňuje kosti a je v něm margarín. Není.
Petr Havel
8. 6. 2012
Regionální potravina stojí hodně peněz s pochybným efektem
Devadesát pět milionů korun. To je suma určená na propagaci značky Regionální potravina do konce roku 2013. Využijí se tyto peníze pro potřebnou identifikaci této značky mezi mnoha dalšími?
Petr Havel
6. 6. 2012
Uslintaná madla, špinavé vozíky a mrtvolky myší pod pokladním pásem
Důkladná očista prodejních prostor stojí nemalé peníze. Proč je platit, když naše legislativa nic takového nepožaduje? A když se nebouříme ani my, zákazníci? Víte, co je na vozíku?
Kateřina Čepelíková
5. 6. 2012
A kup nějakou rýži!
Možná rozlišujete rýži jen na rozvařenou a tu, co na talíři nedrží pohromadě. Ale je to škoda, protože nabídka je dost široká. Liší se chutí, barvou i výživovou hodnotou.
Anna Příhodová
4. 6. 2012
Více vody, nižší cena - osud salámu Vysočina. A nejen jeho
Všimli jste si? Kvalitnější verze tradičně vyráběných českých potravin se celkem nenápadně vytratily z pultů. Nebyl o ně zájem a výrobci buď opustili, nebo minimalizovali jejich výrobu.
Petr Havel
1. 6. 2012
Sedm nejčastějších chyb lidí, kterým se nedaří zhubnout
Lidé ve snaze zhubnout drží prapodivné diety, ovoce přitom jedí po tunách, odmítají vejce a kupují si jen light produkty a diví se, že nehubnou. Jaké chyby nedělat, aby člověk zhubnul?
Redakce
31. 5. 2012
Podíl skutečně českých potravin se zvýší, slibují řetězce
V prodeji a kontrolách kvality potravin je co zlepšovat, v bodě nula ale nejsme. Zástupci maloobchodních sítí deklarovali řešení nešvarů i nárůst českých výrobků z českých surovin.
Petr Havel
30. 5. 2012
Češi volají po kvalitních potravinách, ale nekupují je
Zákazníci se opakovaně nechávají slyšet, že chtějí kvalitu. Ale jen za nízkou cenu, upřesňují řetězce. Třeba pravých špekáčků se prodá desetkrát méně než levné napodobeniny.
Lenka Krbcová
29. 5. 2012
Chystá se průvodce kvalitním masem
Opravdu kvalitní maso je v českých obchodech spíše vzácností. Křehčené kuřecí doháněné vodou, vepřové ze stresovaných zvířat a příliš „čerstvé“ hovězí převažuje. Jak poznáte dobré maso?
Redakce
28. 5. 2012
Grilování se bát nemusíte. Když víte, jak na to
Při grilování na otevřeném ohni skutečně vznikají zdraví škodlivé látky. Jsou ale způsoby, jak riziko eliminovat. Patří mezi ně i zvyk namáčet maso v hořčici nebo nakládat do koření.
Petr Havel
25. 5. 2012
Pozor: Pálí to!
Co byste řekli na nápad regulace pálivosti potravin? Pálivá koření, papriky, ostré omáčky, chilli, tabasco, česnek a spol. přitom mají na lidský organismus spíše pozitivní vliv.
Petr Havel
23. 5. 2012
Češi si dobře všímají data spotřeby
Možná za to mohou potravinové skandály poslední doby, ale v každém případě z nezávislého výzkumu agentury Médea Research plyne, že většina Čechů při nákupu kontroluje data spotřeby.
Redakce
22. 5. 2012
Nejlevnější nákup: stojí nám to za to?
Párky – deset deka za pět korun! Nekupte to. Ne, vážně to nekupujte. Vypravili jsme se na zkušební nákup a porovnali dva nákupy o deseti položkách, jejich cenu a kvalitu. Podívejte se.
Lenka Krbcová
22. 5. 2012
Zahradní restaurace a "zahrádky" - jedni je milují, druzí nenávidí
Léto a „zahrádka“… oblíbená kombinace. Pokud nad ní nebydlíte. Podívali jsme se, jak to na nich je s kouřením anebo zavírací hodinou. Ale i na to, proč na některých nedostanete jídlo.
Anna Příhodová
21. 5. 2012
Reakce: Informace o pesticidech v bio medu jsou zavádějící
Časopis dTest zveřejnil před pár dny výsledky testování medů, v nichž upozorňoval na zjištěné nedostatky. Jedním z nich měly být nalezené stopové prvky pesticidů u medů v bio kvalitě.
Redakce
18. 5. 2012
Špatná kvalita dopékaného pečiva je mýtus
Dopékané hluboce zamražené pečivo není horší než čerstvé. Spíše naopak. Ale pozor: nejde tu o recyklované housky, opětně rozpečené na krámě. Podstatné je použití správné technologie.
Petr Havel
18. 5. 2012
Kypřicí prášek – škrob a dvě éčka
Běžné prášky do pečiva obsahují jen škrob nebo mouku a k tomu dvě soli kyselin, které najdete i v hasicích přístrojích či hnojivech. Tyto chemické PRDOPEČe lze přitom snadno nahradit.
Kateřina Čepelíková
17. 5. 2012
4 501
–
4 530
/
5 040
První strana
Předchozí strana
140
149
150
151
152
153
160
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Na oční bychom měli jít nejpozději ve čtyřiceti
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji