největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
4 771
–
4 800
/
4 955
První strana
Předchozí strana
140
150
158
159
160
161
162
Následující strana
Poslední strana
Vánoční kila budete shazovat nejméně dva týdny
Už vás někdy napadlo zjistit, jak moc se po třech dnech vánočního hodování nevejdete do kalhot? Vypočítali jsme to za vás. O rovná dvě kila.
Lenka Petrášová
22. 12. 2010
Mistři bramborového salátu
Kde se tenhle symbol Vánoc vzal? Dřív se složení měnilo podle finančních možností, dnes spíš podle tradice a chuti. Letošní „salátoví mistři“ do něj dávají fazolové lusky. Jaký je recept?
Ludmila Hamplová
21. 12. 2010
Farmářské trhy: Na shledanou v novém roce
Poslední vytrvalci rozkládají tento týden své stánky, pulty a boudy, aby vám nabídli něco dobrého k snědku a pití. Přinášíme vám pro letošek závěrečný přehled konání trhů.
Redakce
20. 12. 2010
O svátcích se prostě přibrat musí
FEJETON – Vánoce jsou kromě svátku klidu také svátkem přežírání. Kdo nepřibere pět kilo, ten si to správně neužije. Upřímně – není moc důvodů, proč se svátečnímu hodování vyhýbat.
Jan Handl
20. 12. 2010
Růžovou šunku "dělá" chemie
Najít dnes na uzenářském pultu dobrou a kvalitní šunku není jen tak. Proč je tak růžová? A proč by se dala ždímat? „Čím méně masa, tím více vody,“ říká odborník.
Renata Petříčková
17. 12. 2010
Farmářské trhy (termíny 13.-19. 12.): Zabijačky a Vánoce
Zabijačkové pochoutky, tedy jelita, jitrnice, tlačenky, kroupy, ovary… jsou vedle vánoční nabídky nejčastějším tahákem zimních farmářských trhů.
Redakce
13. 12. 2010
Jogurty v kelímku, ve skle, nebo domácí?
Některé takzvané jogurty chutí připomínají ledacos, ale jogurt rozhodně ne. Jaké chutnají vám a podle čeho si je vybíráte? Rozhoduje cena, složení nebo obrázek na obalu?
Renata Petříčková
9. 12. 2010
Prospívá vegetariánství zdraví?
K odmítání konzumace živočišných produktů mohou vést různé důvody. Vegetariáni často tvrdí, že jejich volba je správná i z hlediska zdravé výživy. Mají pravdu?
Richard Gilík
8. 12. 2010
Trh hrbáčů
FOTOGALERIE – Mrzlo, až praštělo, ale na adventních farmářských trzích bylo živo. Smekám před všemi, kteří v té zimě prodávali, a ještě byli milí a ochotní.
Lenka Krbcová
7. 12. 2010
Farmářské trhy: termíny na 6.-12. 12.
Minulý týden se některé trhy pro nepřízeň počasí nekonaly. Doufejme, že tentokrát bude sněhu i zimy přiměřeně a my budeme moci vyrazit na oblíbená místa, často s vánoční atmosférou.
Redakce
6. 12. 2010
Máme tlusté děti. A je to jenom naše vina
Malých tlouštíků přibývá. Rodiče hledají pomoc v literatuře a v médiích, později u odborníků. Přitom je to jednoduché. Nechcete mít obézního potomka? Ukažte mu prsty na ruce.
Helena Singerová
3. 12. 2010
Správně upečený chleba by měl „zvonit“
Dobrý chléb se nikdy nepřejí. Přitom ho kupujeme stále méně. Je důvodem jeho mizerná kvalita, nebo jsme prostě jen začali dávat přednost jinému pečivu?
Renata Petříčková
2. 12. 2010
Farmářské trhy pokračují i v prosinci (termíny na 29. 11.-5. 12.)
Je až k nevíře, kolik trhů se počasí navzdory stále koná. Podívejte se, kdy a kde můžete nakupovat, ochutnávat a pochutnávat…
Redakce
29. 11. 2010
Speciální vydání: Vánoce na farmářských trzích
Blíží se advent a s ním začíná řada mimořádných trhů. Kromě klasických vánočních stánků se na svátky připravují také farmářská tržiště. Kdy a kde je najdete?
Redakce
26. 11. 2010
Bramboráky, zeláky aneb skvělé smažené placky
Neznám snad nikoho, kdo by neměl rád bramboráky. Nic moc „zdravého“, ale občas se to snese. Dají se udělat i bez omastku, nasucho, a nejsou špatné. Z jakých brambor jsou nejlepší?
Renata Petříčková
24. 11. 2010
Farmářské trhy (22.-28. 11.): Advent začíná...
… a Kulaťák se vrací! Vánoční trh se tu koná vždy od pátku do neděle. Další adventní a vánoční trhy tento týden najdete na Zbraslavi, v Příbrami či v Tišnově.
Redakce
22. 11. 2010
Selské trhy v Pardubicích: Lehce dostupné i pro přespolní
Od letošního října mám nový, každotýdenní rituál. Jakmile v sobotu vstanu, místo snídaně jdu do blízkého areálu Pardubického pivovaru na selské trhy.
Jan Potůček
16. 11. 2010
Farmářské trhy hlásí: Pokračujeme! (termíny na 15.-21. 11. )
Trhy, tržnice ani minitržíky to nevzdávají. Navzdory počasí a omezenému sortimentu jedou dál a vymýšlejí, co by svým zákazníkům ještě nabídly.
Redakce
15. 11. 2010
Margarín nebo máslo, cukr nebo sladidlo... Kdo se v tom má vyznat
Margarín místo másla, umělá sladidla, fluorizovaná voda, sůl i zubní pasta. Doporučení tvrdí: Budete zdraví jako rybičky! Jiní doplňují: Jako rybičky v jezírku s toxickým odpadem.
Lucie Tomanová
10. 11. 2010
Když jídlu chybí láska
Problém nezdravé stravy není ani tak otázkou cholesterolu, cukru, kofeinu a podobně… Spočívá v něčem úplně jiném: v nedostatku lásky. V jídle se odráží náš život. A naopak.
Richard Gilík
9. 11. 2010
Farmářské trhy: termíny na 8.-14. 11. - Nově na Harfě
Některé farmářské trhy končí, jiné začínají. Tento týden se můžete těšit na první farmářské trhy pod širým nebem – na zatravněné střeše obchodní galerie Harfa v Praze.
Redakce
8. 11. 2010
Stát se hmyzožravcem
Hmyz nechutná jako maso, po opražení připomíná spíš arašídy, u některých druhů třeba i houby. Fanoušci si pro oběd místo do samoobsluhy zajdou do zverimexu. Ale leze to do peněz.
Pavel Houser
5. 11. 2010
Dělená strava - na vlastní tělo a žaludek
Je to dieta, není to dieta? Jde spíš o způsob stravování, při kterém moc nehladovíte – a přitom hubnete. Ovšem jen do určité míry. A návrat k normální stravě není bez problémů.
Renata Petříčková
3. 11. 2010
Vítěz koláčové soutěže – dia muffiny
Pekaři a pekařky, milovníci koláčů a moučníků všeho druhu – soutěž o kuchařku Koláče je u konce. Vítězný recept je vhodný i pro diabetiky! Vyzkoušíte ho?
Redakce
2. 11. 2010
Připomínáme: Velká koláčová soutěž končí v neděli
Máte rádi moučníky? A umíte je připravovat, nebo byste se to chtěli naučit? Pošlete nám recept a fotku vašeho oblíbeného zákusku a zkuste vyhrát kuchařku s jasným názvem – Koláče.
Redakce
28. 10. 2010
Tipy pro dobrou chuť ořechů
Ať vlašské, nebo lískové, patří neodmyslitelně k podzimu. Až si budete dělat veverčí zásoby na zimu, nezapomeňte na několik pravidel, díky nimž vám ořechy vydrží bez plísně a hořkosti.
Renata Petříčková
28. 10. 2010
Svíčková, jinak zvána, voněla by stejně?
Názvy pokrmů i nápojů leccos vypovídají o jejich minulosti. Někdy naznačí původ, jindy tvar nebo složení. A pak jsou případy téměř detektivní; co má třeba paštika společného s těstem?
Pavel Houser
22. 10. 2010
Souboj hamburgerů: Farmářské tržiště proti fast foodu
Karbanátky v žemli normálně nejím, ale udělala jsem výjimku a nestačila se divit. To samé jídlo může chutnat naprosto jinak a dokonce i vonět. Nevěříte? Ochutnávejte se mnou.
Ludmila Hamplová
20. 10. 2010
Svačiny - taky vás provázejí celým životem?
FEJETON – Jsou s námi od dětství až do důchodu. To, co si nosíme sebou do škol, formuje naše chutě a zjišťujeme, co nebudeme jíst do konce života. I když vše se nakonec může obrátit.
Jan Handl
18. 10. 2010
Dýně Hokkaidó – nejlepší je pečená
Je to malé, oranžové (někdy ale zelené, a někdy taky úplně jiné), krásné, chutné, plné vitamínů, snadno se to pěstuje, dlouho to vydrží… Prostě k sežrání. Co je to?
Renata Petříčková
15. 10. 2010
4 771
–
4 800
/
4 955
První strana
Předchozí strana
140
150
158
159
160
161
162
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji