největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
Zelenina
Zelenina
181
–
210
/
294
První strana
Předchozí strana
4
5
6
7
8
9
10
Následující strana
Poslední strana
Objednali jsme si nevzhlednou zeleninu na Rohlik.cz. Jaká byla?
Galerie
Nakoupili jsme u online prodejce potravin Rohlik.cz nevzhlednou zeleninu, která by se jinak zaorala. Liší se mrkev, brambory a česnek jen cenou?
Redakce
2. 11. 2016
V obchodech budou rajčata pěstovaná bez půdy
Komentář
Hydroponie je způsob pěstování a možná cesta, jak zvýšit soběstačnost ČR v produkci zeleniny. Jaké jsou výhody a nevýhody této metody?
Petr Havel
2. 11. 2016
Topinambur – sladší a jemnější než brambory
Topinambury jsou hlízy slunečnice. Říká se jim také židovské brambory nebo jeruzalémské artyčoky. Slaví návrat do našich kuchyní, odkud je kdysi brambory vytlačily.
Lucie Šimíková
25. 10. 2016
Titbit: Bez kulicha a modrých rukavic tu salát nevyrobíte
Vyrazili jsme do výrobny společnosti Titbit, která svými saláty zásobuje prakticky celou republiku. Nahlédli jsme do všech skladů i do všech rizikových zón. A potkali jsme řadu šmoulů…
Kateřina Čepelíková
17. 10. 2016
Ošklivá zelenina s 10% slevou? Není to málo?
Je stejně dobrá jako její sousedka z pole, jen má o nožičku navíc. Přesto byla ještě nedávno zralá tak akorát k zaorání, dnes už je z ní zboží prodejné. Ale je sleva deset procent to, co vás ke koupi přiměje?
Kateřina Čepelíková
27. 9. 2016
Skladování úrody: mrkev patří do písku a švestky do mouky
Ať už se vám letos urodilo na vlastní zahrádce hodně ovoce, nebo jste na trzích nakoupili mnoho kil skvělých švestek či mrkve, poradíme vám, jak úrodu skladovat, aby dlouho ve skvělé kondici vydržela.
Redakce
22. 9. 2016
Usušit se dá všechno. I meloun
Zavařujete, zamrazujete, a už vás to nebaví? Zkuste sušení. Poradíme, co sušit, kde to sušit a hlavně, jak to uchovat, aby vám sušené potraviny dlouho vydržely.
Kateřina Čepelíková
12. 9. 2016
Syrová, nebo tepelně upravená zelenina? Víme, co je zdravější
Některou zeleninu je z hlediska využitelnosti obsažených látek lepší konzumovat zasyrova, jinou tepelně upravenou. A někdy záleží na tom, jaké látky chceme využít.
Veronika Řeháková
1. 9. 2016
Kedlubna, taková obyčejná zelenina. A takové překvapení
Kedlubny mi opravdu chutnají, ale vždycky jsem je považovala za „takovou obyčejnou zeleninu“. Možná budete překvapení stejně, jako jsem byla já, až zjistíte, co všechno obsahují.
Kateřina M. Košutová
23. 8. 2016
Chlupaté brambory a další exotická zelenina
Okra, eddoe, čajot, kalabasa… Ráda zkouším nové suroviny a netradiční recepty, takže je jasné, že jsem nedokázala odolat všem druhům exotické zeleniny, které jsou v běžném britském supermarketu k dostání.
Jana Kuklová
15. 8. 2016
Kadeřávek je další hit ve zdravé výživě
Superzelenina kadeřávek je současný trend zdravé výživy, ale také skutečně na vitamíny, minerály a další cenné živiny bohatý koktejl, který stojí za to alespoň zkusit.
Blanka Chocová
30. 5. 2016
Ovoce do škol stálo loni sto devadesát milionů
Aktualita
Ministerstvo zemědělství dnes oznámilo, že se mu podařilo vyčerpat na projekt Ovoce do škol více peněz z EU. Konkrétně jde o šedesát čtyři milionů. Jak je to možné?
Redakce
12. 1. 2016
Fresh džusy je lepší rozkousat, než vypít na ex
Čerstvé přírodní džusy obsahují řadu látek cenných pro naše tělo a na rozdíl od běžně prodávaných džusů v nich zbytečně nekonzumujeme konzervanty či sladidla. Chcete-li se nasytit, kousejte je!
Blanka Chocová
12. 1. 2016
Mrkev v zimě? Polévka je ideální k detoxikaci
Mrkev je mezi zeleninou výjimka. Největší užitek z ní máme po tepelné úpravě. Ideální formou je polévka, která se skvěle hodí k detoxikaci organismu, pro děti, při dietě, pro vegetariány… prakticky pro každého.
Petr Havel
8. 1. 2016
Černý kořen svědčí především žlučníku, játrům a slinivce
Černý kořen má trochu strašidelný lidový název. Hadí mord španělský. Přesto se ho nemusíte bát.
Simona Procházková
6. 1. 2016
Pórková polévka: nutričně jedna z nejhodnotnějších
Jedním z mnoha důkazů, že naše strava nebyla v minulosti, a nemusela by být ani v současnosti, zas tak nezdravá, jak se o ní říká, je tradiční pórková polévka. Vyzkoušejte ji s námi.
Petr Havel
2. 12. 2015
Inspekce kontrolovala „Ovoce do škol“
Aktualita
SZPI provedla kontrolu bezpečnosti a jakosti potravinových balíčků pro žáky základních škol. Kvalita prý je „uspokojivá“.
Redakce
20. 11. 2015
Pastinák zklidní kožní neduhy a akné
Pastinák je nenáročná zelenina běžně k mání, v sušené formě je k dostání v bylinkářstvích. Kromě pozitivního efektu na pokožku pomáhá detoxikovat organismus, čistí močové cesty a hodí se i při chrapotu.
Simona Procházková
20. 11. 2015
Mrkev zhořkne, když bude skladována vedle jablek
Podle nového průzkumu nejvíce plýtváme pečivem, zeleninou a ovocem. Víte, jak uchovávat potraviny, aby vám co nejdéle vydržely?
Redakce
11. 11. 2015
Tip: Jak vybrat odšťavňovač
Využít maximum z ovoce a zeleniny pomohou moderní přístroje. Získáte díky nim více šťávy a nepřijdete o cenné živiny.
Redakce
22. 10. 2015
Z lilku odstraňte slupku, zbytek je léčivý
Lilek baklažán detoxikuje organismus, podporuje trávení a regeneruje pokožku. Vyzkoušejte jednoduché recepty pro zdraví.
Simona Procházková
14. 10. 2015
Jaroslav Zeman: Letošní sucho nejvíc odnesl květák
Předseda Zelinářské unie Čech a Moravy hodnotí horké a suché léto z pohledu zemědělců a ohlíží se o čtyřicet let zpět. Co se změnilo v českém zemědělství? Všechno.
Kateřina Čepelíková
14. 9. 2015
Nedávejte do lednice rajčata, meloun ani citrony
Pořádek v lednici vám ušetří čas při hledání, ale i energii. Víte, co do lednice patří a na jaké místo?
Redakce
10. 9. 2015
Brambory podraží. Přesto je jezte
Stane se z brambor luxusní příloha pro movitější? Byla by to velká škoda. Přestože kvůli suchu a neúrodě jejich cena pravděpodobně stoupne, nezatracujte je. Brambory za to stojí.
Petr Havel
20. 8. 2015
Šťastná drůbež musí mít pohyb, poznáte to na chuti
Rozhovor
„Podmínky bio bych asi splnil,“ říká farmář Vlastimil Pitner, „ale nevidím v tom smysl.“ A tak chová šťastná kuřata a pěstuje zeleninu bez pesticidů bez ohledu na certifikáty. „Nechci být drahý.“
Andrea Pencová
13. 8. 2015
Sami zeleninu nejíme, ale dětem ji nutíme
Po dětech chceme, aby se vyhýbaly nezdravým jídlům, aby zapomněly, že existují chipsy a místo nich jedly jen ovoce a zeleninu. Ale vždyť my dospělí, ji také nejíme…
Redakce
5. 8. 2015
Meloun by měl znít skoro jako zvon v kostele
Rozhovor
Jak děti malují meloun? Zelený půlměsíc, červenou pastelkou dužinu – a důležité poznávací znamení – černé pecky. Teprve pak je meloun melounem. Jenže to už neplatí. Lenka Doležalová ze společnosti Anecoop vysvětluje, jak se „dělají“ melouny bez pecek.
Lenka Krbcová
30. 7. 2015
Melounové recepty
Recepty
Pro vaření i přípravu nápojů je výhodnější bezpeckový meloun než jeho kolega s černými zrnky.
Redakce
30. 7. 2015
(Bio) brambory a jejich přínos pro naše tělo
Brambory jsou prý nejpokornější potravina. A naprosto univerzální. Obsahují hromadu pro člověka přínosných látek. Bohužel do nich pronikají i pesticidy a další prostředky pro ošetření zeleniny.
Kristina Vacková
29. 4. 2015
Bylinky, zelenina a jahody na parapetu? Jde to
Rozhovor
Že bez zahrady nejsou rajčata a bez balkonu jahody? Anita Blahušová vás přesvědčí o opaku. I v paneláku můžete být zahradníkem.
Kateřina Čepelíková
8. 4. 2015
181
–
210
/
294
První strana
Předchozí strana
4
5
6
7
8
9
10
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji