největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
Zelenina
Zelenina
151
–
180
/
294
První strana
Předchozí strana
3
4
5
6
7
8
9
Následující strana
Poslední strana
Zeleninová ochucovadla obsahují 3× víc soli než zeleniny
Test
Spotřebitelský časopis dTest porovnával složení ochucujících přípravků se sušenou zeleninou. Zjistil, že v průměru obsahují téměř 60 % soli, ale jen 20 % zeleniny. A nejen to.
Redakce
16. 8. 2018
Prodlužte si opálení jídlem
Krásné opálení hrozně rychle mizí? Tak letos nemusí. Prozradíme vám totiž, jak jídlem prodloužit bronzový nádech vaší pleti.
Věra Burešová
11. 8. 2018
Miloš Špitálský: Z malého farmáře v největšího pěstitele v Česku
Před dvaceti šesti lety založil rodinnou firmu. Rozrostla se v giganta, který dnes zásobuje český trh prakticky veškerými druhy zeleniny. Jak se firma Miloše Špitálského rozvíjela, co všechno pěstuje a jak se vyrovnává s vyhořelým skladem v Mochově?
Kateřina Čepelíková
17. 7. 2018
Mražená zelenina mizí z českých řetězců. Může za to podezření na listerii
Aktualita
Evropský úřad pro bezpečnost potravin zakázal prodej mražené zeleniny z maďarského závodu. Kmeny bakterie listeria v něm přetrvávaly navzdory provedeným čisticím a dezinfekčním postupům. Zeleninu z českého trhu stahuje i společnost Iglo.
Redakce
10. 7. 2018
Jogurtové smoothie: Novinka s hromadou cukrů
Mezi jogurtovými drinky a nápoji se v obchodech před krátkým časem objevila zajímavá novinka. Jogurtové smoothie. Na český trh jej dodávají hned dva výrobci v celkem sedmi příchutích. Víte, co pijete, když si dáte jogurtové smoothie?
Kateřina Čepelíková
9. 7. 2018
Ředkvičky sejí, když se na horách ještě lyžuje
Krásně narostlých, svěžích a pevných ředkviček jsou plné obchody. Jeli jsme zjistit, jak dlouho a v jakých podmínkách rostou na polích nedaleko Prahy.
Kateřina Čepelíková
19. 6. 2018
Jak poznat, že ledový salát není uvnitř hořký
Ledový salát je univerzální salát, který se hodí do všech letních sendvičů a chutná prakticky každému, tedy pokud není hořký. Jak si nezkazit chuť špatnou koupí?
Kateřina Čepelíková
23. 5. 2018
10× o chřestu: Zelený, bílý, nebo fialový chřest?
V Čechách nejčastější je zřejmě příprava zeleného chřestu. Právě teď je jeho sezóna. Čerstvý chřest využijeme na vaření, ale máme pro vás i léčebné recepty.
Redakce
12. 5. 2018
Jarní cibulku můžeme pěstovat i doma ve sklenici s vodou
Jarní cibulka je vitamínová bomba a právě teď je její sezóna. Co se z ní jí, jak ji vybrat a skladovat, poradí Lenka Bačinská. Přidá tip na domácí pěstování a oblíbený recept s jarní cibulkou, kterým je snadná domácí lučina.
Redakce
7. 5. 2018
Kolik zeleniny je akorát? 2× více než ovoce
Zelenina je nenahraditelná. Nutriční terapeutka a vrchní sestra Oddělení léčebné výživy FN Brno vysvětlí, čím je vlastně zelenina tak zajímavá, jaké množství nás „posílí“ a jak se zeleninou správně nakládat.
Kateřina Ondrušová
29. 4. 2018
Meníčko: Botanické fermentované limonády zrají sedm dní
V ochutnávce novinek týdne tentokrát voní pochoutky z grilu a na osvěžení je tu hned několik tipů na přírodní limonády, ovocné drinky i detoxikační nápoje.
Lenka Krbcová
22. 4. 2018
Nenáročná na pěstování a zpracování: Černá ředkev je dobrá syrová i pečená
Ve srovnání se svojí blízkou příbuznou červenou ředkvičkou je černá ředkev opravdovým ošklivým káčátkem. Lidé si ale tuto černě zbarvenou zeleninu oblíbili z mnohem důležitějších důvodů, než je její vzhled.
Jana Kuklová
12. 4. 2018
5 základních potravin pro jarní očistu organismu
Blíží se konec zimy a s ní i náročné období pro většinu z nás. Že vám to nepřijde? Sezóna plesů a večírků, silvestrovská tabule plná nezdravých jídel, jídelníček chudý na čerstvé ovoce a zeleninu, nedostatek pohybu, minimum slunce a tepla – to vše nám dalo pořádně zabrat a je načase se pročistit, odlehčit jídelníček a vrátit se do kondice.
Susan Bowermanová
20. 2. 2018
dTest ověřil, jak přesně měří tester dusičnanů. Je to bída
Test
„Šokující video o zelenině a ovoci“ není zas tak šokující. Poplašná zpráva o vysokém obsahu dusičnanů v čínském zelí, ledovém salátu, bio okurkách a brokolici v našich obchodech, která se nedávno šířila internetem, je postavená na nepřesném měření.
Redakce
9. 1. 2018
Vánoční cukroví ze zeleniny: Skvělé, vláčné a jemné
Využít při pečení cukroví i něco jiného než cukr, máslo, kokos a ořechy? Není to tak nereálné, jak to na první pohled vypadá. Zkuste cukroví z dýně, červené řepy nebo mrkve. Překvapí vás chutí i vláčností.
Kateřina Čepelíková
14. 12. 2017
Ve srovnání s loňským rokem se prodej křivé zeleniny zvýšil o 300 %
Průzkum
Kdybychom si měli vybrat mezi křivou a hezkou zeleninou, většina lidí si vybere tu souměrnou. I tak se ale křivá zelenina docela slušně prodává, dle průzkumu ji preferuje stále více lidí. Víme, co je k nákupu nevzhledné zeleniny vede i jak narůstá odbyt křivé zeleniny u pěstitelů.
Kateřina Čepelíková
21. 11. 2017
Některé plody loupete úplně zbytečně
Loupeme ovoce a zeleninu, kterou bychom ani loupat nemuseli. A tu, o jejímž zpracování nic nevíme, si raději ani nekoupíme. Vybrali jsme pro vás osm druhů, u kterých často nevíme, jestli jim slupku nechat, nebo se jí zbavit.
Kateřina Čepelíková
24. 10. 2017
Patizon je druhem dýně, má ale příjemnější chuť
Dýně jsou už pár let hit. Pokud vůbec známe jejich příbuzné – patizony, pak většinou především bílé, případně oranžové odrůdy. Česko teď začínají dobývat zelené patizony.
Petr Havel
15. 9. 2017
Hygienici vůbec poprvé prověřovali bezpečnost čerstvých ovocných šťáv
Ovoce a zelenina mohou být při zpracování častými nositeli původců infekčních onemocnění. Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy jsou v tomto ohledu náročné na zpracování a pražská hygiena kontrolovala, jak to prodejci zvládají.
Redakce
16. 8. 2017
Nedokonalá zelenina: místo na kompost míří k zákazníkům
Malé, křivé, nehezké. Takové plody donedávna do obchodů nesměly. Obchodní řetězce postupně mění přístup a prodej „dokonale nedokonalé“ zeleniny a ovoce začínají podporovat.
Redakce
23. 6. 2017
Druhy melounů: jak se liší vodní a cukrový a který se hodí na gril
Klasikou mezi melouny je vodní meloun – červená dužina, zelená slupka, černá jadérka. I když bývá nejlevnější, Češi začínají ochutnávat i další druhy melounů, žlutý, cukrový, bezpeckový, baby, Galia, Cantaloupe, Piel de sapo…
Redakce
22. 6. 2017
Proč se v Česku prodává cibule až z Nového Zélandu?
Zásoby české cibule jsou ve skladech maximálně do června. Skladů ani české cibule není dost, většinou ji proto musíme dovážet z Holandska, Polska, Německa a Rakouska. Výjimkou ale není ani Nový Zéland. Proč taková dálka?
Kateřina Čepelíková
16. 6. 2017
Co jsou smoothie misky a co do nich použít
Už jste slyšeli o novém trendu v přípravě smoothie? Dáte je do misky a promícháte s ovesnými vločkami, se semínky, zeleninou, čerstvým či sušeným ovocem nebo s čokoládou. Vaše oblíbené smoothie se změní ve skvělé jídlo, výživné a velmi zdravé.
Redakce
11. 6. 2017
Zavařování je nejméně šetrná metoda ze všech
Zachovat co nejvíc vitamínů, nevyhazovat přebytky, pochutnat si během celého roku. Ovoce a zelenina pomalu zaplavuje zahrádky nebo farmářské trhy. Jak je můžeme uchovat a která metoda je nejlepší?
Tereza Víchová
25. 5. 2017
Všestarská cibule: výjimečnost se skrývá pod slupkou
Už devět let na sobě nosí nálepku Chráněné označení původu, přitom vypadá jako každá druhá cibule. V čem se Všestarská liší a proč ji sejí čím dál víc? To nám prozradila šéfka Zemědělského družstva Všestary Monika Nebeská.
Kateřina Čepelíková
28. 3. 2017
Čím větší rajče, tím horší chuť
Ovoce a zelenina ze skleníků nemají rovna tu nejlepší pověst. Většina lidí se – zatím často oprávněně – domnívá, že taková produkce nemá ani chuťové, ani vzhledové, a ani žádoucí nutriční vlastnosti, jako je tomu u produktů pěstovaných přirozeně, na sluníčku, ve volné přírodě. Časy se ale mění.
Petr Havel
23. 3. 2017
Bez odpadu: 8 tipů, jak použít zbytky potravin
Při vaření často vyhazujeme potraviny, které je možné ještě využít k přípravě něčeho chutného nebo užitečného. Zde je osm tipů na to, jak jednoduše zpracovat suroviny, jež často zbytečně končí v odpadkových koších.
Jana Kuklová
1. 3. 2017
Už i Tesco nabízí nevzhlednou zeleninu
Aktualita
Dříve končila zaorána, v lepším případě v moštárně. Dnes je ale nevzhledná zelenina a ovoce artiklem, o který je zájem. Může být totiž levnější i o padesát procent. Nabízí ji Penny, Rohlik.cz a nově i Tesco.
Redakce
25. 1. 2017
Zeleninové jogurty mají být hit
Přestože v Evropě vede v popularitě jahodový jogurt, a na tom se asi hned tak něco nezmění, v USA a Británii předvídají budoucnost jogurtům se zeleninou. A už je i prodávají.
Jana Kuklová
29. 11. 2016
Nejzajímavější sortiment nabízí Čína, říká dovozce exotického ovoce
Rozhovor
Majitel Titbitu Vojtěch Havránek ví, kdy a kde je exotické ovoce nejchutnější i za jakou cenu ho dokáže dovézt do České republiky. Mnohdy ale narazí na požadavky řetězců, které se neslučují s tím, co by chtěl Titbit prodávat.
Kateřina Čepelíková
3. 11. 2016
151
–
180
/
294
První strana
Předchozí strana
3
4
5
6
7
8
9
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji