největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
Zdravá výživa
Zdravá výživa
391
–
420
/
785
První strana
Předchozí strana
11
12
13
14
15
16
17
Následující strana
Poslední strana
Zelenina a luštěniny dětem chutnají, když víte, jak je připravit
Nasytit děti zeleninou nebo luštěninami bývá úkol nesnadný. Můžete je v jídle zakamuflovat, anebo jednoduše přiznat. V jídlech, která dětem budou chutnat, protože jsou prostě skvělá.
Kateřina Čepelíková
25. 10. 2018
Mana: je tak božská, jak výrobce tvrdí?
Mana je prášek pro přípravu nápoje nebo již hotový drink, který je prezentován coby kompletní jídlo. Navíc trvanlivé a vyvážené. „Plně nahradí běžné jídlo,“ praví reklama. Jenže s Manou je to složitější. Podívali jsme se podrobně na její složení.
Veronika Pourová
23. 10. 2018
Jak bojovat s diabetem stravou? Ukázkový jídelníček při cukrovce
Při předcházení diabetu, případně už při vzniku onemocnění je důležité dodržovat pravidelnou a kvalitní stravu. Platí také, že ve stravě je potřeba co nejvíce omezit cukr, což jsou nejen jakékoliv cukrovinky, ale i sladké nápoje včetně colových, a vyvarovat se alkoholu.
Věra Burešová
16. 10. 2018
10 potravin, v nichž byste cukr nečekali. Ale je tam
Snažíme se jíst zdravě, kupujeme si zeleninu, luštěniny… Ale pozor, pokud tyto potraviny nakupujete již připravené, ve formě určitého polotovaru, je pravděpodobné, že obsahují více cukru, než tušíte.
Lenka Krbcová
9. 10. 2018
Ujíždím na oříšcích. Už bych za ně měla dovolenou
Fejeton
FEJETON – Tuhle jsem si spočítala, kolik bych za rok ušetřila, nebýt mé oříškové závislosti. Hodně. Bylo to cestou pro oříšky a koupila jsem si patnáct deka.
Lenka Krbcová
8. 10. 2018
Výživa onkologických pacientů: Uvědomte si včas riziko podvýživy
Nádorové onemocnění je velmi často spojeno s rizikem hubnutí a podvýživy. Více než polovina nemocných s nádory zažívacího traktu má známky podvýživy již při zjištění diagnózy, ale podvýživa je častá také u mnoha jiných nádorů.
Miroslav Tomíška
7. 10. 2018
Čokoláda bez cukru: Marketing s projímavými účinky
Vyhýbáte se cukru? A víte, že některé potraviny, které se pyšní tímto označením, jsou namísto toho ochuceny umělými sladidly? Nejlepší čokoláda bez cukru je ta bez náhradních sladidel.
Petr Havel
3. 10. 2018
Nadýmání: jaká jídla nejvíc škodí
Ačkoli plynatost a nadýmání nepatří mezi společensky přitažlivá témata, trápí většinu populace. Víte, jak nadýmání předejít? Pozor na potraviny, které vás doslova nafouknou, i způsob, jakým jíte.
Věra Burešová
2. 10. 2018
Vhodné potraviny pro obézní děti
Odborníci připravili základní doporučení pro léčbu dětské obezity určené dětem a jejich rodičům. Týkají se nejen nakupování, vaření či složení jídelníčku. Pomoci mohou i zdánlivé maličkosti.
Redakce
30. 9. 2018
Akné v dospělosti: bez mastné kosmetiky a nevhodného jídla bude líp
Akné často trápí i v dospělosti. Jak proti němu nejlépe bojovat? Vyřazením nevhodné kosmetiky, úpravou jídelníčku i pomocí moderních technologií v rukou odborníků.
Redakce
29. 9. 2018
Dieta cholesterolu na míru: čeho jíst míň a čeho víc?
Hodnoty cholesterolu se dají významně ovlivnit. Zejména důslednou prevencí a v případě potíží správnou léčbou.
Redakce
26. 9. 2018
Syrovátka: Dříve krmivo pro dobytek, dnes všelék pro lidi
Před třiceti lety se nevědělo, kam s ní, tak se sušená míchala do krmiva telatům. Dnes, kdy už víme, jak se syrovátkou naložit, ji hojně využíváme, kde se dá. Syrovátku najdeme v pivu, pečivu, bonbonech, lécích i kosmetice.
Kateřina Čepelíková
26. 9. 2018
Muži jsou tlustší než ženy, přestože více sportují
Jak jsou na tom Češi a Slováci s váhou, sportem a výživou? Kdo jí více luštěnin, jaký olej preferujeme a proč ženy moc nesportují? To všechno sledoval nejnovější mezinárodní průzkum.
Kateřina Čepelíková
18. 9. 2018
Tvaroh se nedělí na měkký a tvrdý
Čeho si všímáte, když kupujete tvaroh? Dělení na měkký a tvrdý je hodně zjednodušené, tvarohy nabízejí mnohem víc. Vyberte si třeba buchtový tvaroh nebo termotvaroh s vyšším obsahem bílkovin. Jak je poznáte?
Kateřina Čepelíková
13. 9. 2018
Pečivo jako příloha? Trvanlivá bageta je odstrašující příklad
I pečivo může být dobrá složka oběda nebo večeře. Ale záleží na tom, o jakém pečivu se bavíme a co si k němu dáme.
Veronika Pourová
12. 9. 2018
Změna pamlskové vyhlášky do škol ovocné složky nepřinesla
Komentář
Počátek školního roku je každoročně ve znamení diskusí o správném stravování našich dětí v místech, kde tráví podstatnou část svého dne mimo domov – ve školních zařízeních.
Petr Havel
7. 9. 2018
HA mléka nemají opodstatnění, říká výživářka
Potravinové alergie, a speciálně alergie na bílkovinu kravského mléka (ABKM), trápí nejedno dítě i dospělého. Co alergie ovlivňuje a jak se jim můžeme vyhnout?
Redakce
6. 9. 2018
Jak si jídelníčkem a sportem snížit hladinu cholesterolu
Bezmála polovina české populace se nachází v riziku srdečně-cévních onemocnění na základě zvýšené hladiny cholesterolu v krvi a přes šedesát procent těchto lidí o svých zdravotních komplikacích ani neví.
Veronika Pourová
4. 9. 2018
Po kom máme postavu: Za co (ne)mohou geny?
Máte hrudník po tatínkovi, ale boky jsou dědictvím z maminčiny strany? Genetika si s námi pohrává, jak se jí zlíbí, a nám nezbývá nic jiného, než se s ní „nějak“ popasovat. Naštěstí není vše dané až do smrti, byť je nutné si přiznat, že s rodinou se sklony k obezitě za zády nepůjde hubnutí lusknutím prstů.
Alena Přídová
3. 9. 2018
Otevřela prodejnu bez obalů: Země je jediný domov, který máme, říká majitelka Kredence
Rozhovor
Usměvavá a ochotná prodavačka Silvie Kladivová si loni na podzim ve Frenštátě pod Radhoštěm otevřela vlastní bezobalovou prodejnu s názvem Kredenc. Věří v sílu dobrých rozhodnutí…
Taťána Kročková
28. 8. 2018
Nejčastější důvody, které nám brání zhubnout
Snažíte se, držíte diety, cvičíte, jíte zdravě, ale stále nehubnete? Nebo zhubnete, ovšem kila jsou brzy zpět? Zde je výčet typických chyb a rady, jak hubnout s trvalým výsledkem.
Věra Burešová
23. 8. 2018
Hubnutí podle zaměstnání
Každý člověk je individuální, a tak i naše těla pracují trochu jinak, míváme různé chutě a preferujeme různé potraviny. Vliv na to, jak se stravovat, abychom nebyli obézní, má i naše profese.
Věra Burešová
17. 8. 2018
Jí syrovou stravu. „Mám víc energie než dřív,“ říká vitarián
Rozhovor
Sympatický mladý sportovec z Frýdku-Místku Jaromír Stopka, který se už dva roky živí pouze vitariánskou stravou, se společně se svým kolegou rozhodl začít vyrábět raw tyčinky pod zvučným českým názvem Živan.
Taťána Kročková
14. 8. 2018
Prodlužte si opálení jídlem
Krásné opálení hrozně rychle mizí? Tak letos nemusí. Prozradíme vám totiž, jak jídlem prodloužit bronzový nádech vaší pleti.
Věra Burešová
11. 8. 2018
Instantní extrudovaná kaše může a nemusí být zdravá. Pozor na dětské křupky
Extrudované výrobky jsou v módě – jde o zdraví prospěšné produkty plné vlákniny, nebo jen o další marketingový tah? Extruze je způsob úpravy potravin a jako taková není vyloženě zdravá či nezdravá. Záleží na tom, z čeho je extrudovaná potravina vyrobena a co je pak do ní přidáno.
Veronika Pourová
8. 8. 2018
Letní jídla ve stáncích na koupalištích a ve městech: jak se vyhnout největšímu zlu
Párky v rohlíku, klobásy, smažené langoše a hranolky, sladké zmrzliny a limonády… Nabídka stánků s občerstvením je bídná. Pro jednou se jistě svět nezboří, ale i na koupališti se můžeme stravovat zdravě.
Věra Burešová
7. 8. 2018
Voda s citronem a další letní potraviny, které škodí zubům
Dokonce i takové potraviny, které považujeme za zdravé, mohou poškodit náš chrup.
Redakce
5. 8. 2018
Jaké mléko patří na náš stůl?
Výzkumy prokázaly, že lidé, kteří dlouhá léta mléko pijí, méně často trpí některými závažnými onemocněními. Existují však i odpůrci mléka, kteří varují před zahleněním, laktózovou intolerancí či alergií vyvolanou konzumací mléka.
Iva Šmrhová
4. 8. 2018
dTest: Mléčné tyčinky mají k dokonalosti daleko
Aktualita
dTest hodnotil mléčné tyčinky, které najdete v chladicích pultech supermarketů. Zajímalo ho, kolik obsahují tuku, cukru, bílkovin, ztužených tuků, konzervantů a zda jsou slazené glukózo-fruktózovým sirupem.
Redakce
3. 8. 2018
Nepřemýšlejte, co se dá grilovat, ale přemýšlejte jak
Rozhovor
Češi milují dvě americké věci – grilování a country. Ani jedno nedělají správně, říká šéfkuchař David Izák. A poradí, co s tím.
Redakce
28. 7. 2018
391
–
420
/
785
První strana
Předchozí strana
11
12
13
14
15
16
17
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji