Hlavní navigace

skladování potravin

Test: stejné chleby, různé obaly – kde vydrží nejdéle

V čem uchovávat chleba, aby kůrka zůstala krásně křupavá, střída měkká a soudržná, bochník voňavý a chutný co nejdéle? Jak se vyhnout plísni, okorání či vydrolení a rozpadnutí chleba? Otestovali jsme, jak se daří chlebům v utěrce, mikrotenovém sáčku a speciálním pytlíku na chleba. Kdo prohrává, bylo jasné již za půl dne.

Doba čtení: 7 minut

Potraviny se dají jíst mnohem déle, než uvádí datum

Plýtvání potravinami by snížilo lepší značení doby spotřeby. Jogurty lze jíst bez obav i po datu použitelnosti, tvrdí například šéf potravinářské komory.

Doba čtení: 4 minuty

Zavařování je nejméně šetrná metoda ze všech

Zachovat co nejvíc vitamínů, nevyhazovat přebytky, pochutnat si během celého roku. Ovoce a zelenina pomalu zaplavuje zahrádky nebo farmářské trhy. Jak je můžeme uchovat a která metoda je nejlepší?

Doba čtení: 4 minuty

5 chyb, které děláme při skladování potravin

Je to mražené, tomu se nemůže nic stát. Müsli máme doma v sáčku, vždyť jsme ho tak koupili. To maso dej do lednice, třeba na talíř. Co děláme často a přitom je to špatně?

16. 9. 2016 11:46
Doba čtení: 3 minuty

Zachraňte jídlo. Lépe mu bude mimo lednici

Šup s tím do lednice! Podle autorů projektu Save Food From the Fridge nás pohodlí ledniček odnaučilo rozumět potravinám a jejich vhodnému skladování.

Doba čtení: 3 minuty

Dýně zraje jako víno. Když ji dobře skladujete

Dříve se ve sklepích skladovala jablka, dnes je okupují dýně. Daří se jim dobře ve vlhku, nebo si libují v panelákovém bytě? Poradíme, jak skladovat dýně, aby byly i na jaře ve formě.

25. 10. 2013 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Prkýnka plná bakterií: pomluvy, nebo realita?

Průměrné kuchyňské prkénko má na sobě o 200 % více fekálních bakterií než průměrné záchodové prkénko. Praví web ministerstva. Tak se na to podíváme. Máme v kuchyni takové nechutnosti?

Doba čtení: 6 minut