Hlavní navigace
chytře na život
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Databáze léků
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Nálepky
»
polévka
polévka
1
–
30
/
47
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Test: Gulášová polévka z pytlíku 7× jinak
Test
Polévku v pytlíku možná přes rok nevyužijete, ale v létě na vandru nebo pod stanem přijde vhod. Kolik toho z jednoho sáčku gulášové uvaříte? Obsahují polévky brambory nebo maso? Vyplatí se koupit sáček za třicet pět korun, nebo stačí ten za dvanáct?
Kateřina Čepelíková
22. 7. 2019
Počet nových komentářů
6
Test: V průmyslově vyráběných polévkách moc drštěk nenajdeme
Test
Polotovary ušetří čas a práci. Ale mnohdy to za to nestojí… Test dršťkových polévek ukázal, že namísto drštěk, tedy základní suroviny, používají někteří výrobci droby – anebo nic.
Petr Havel
14. 3. 2019
Miso pasta – čím je tmavší, tím má výraznější chuť
Tradiční miso pasta je základní ingrediencí pro výtečnou japonskou polévku Misoshiru, která je běžnou součástí asijského snídaňového menu.
Lenka Formánková
2. 2. 2019
Polívková smršť opět u Anděla
Aktualita
Již po osmé bude pěší zóna u Anděla patřit předním českým kuchařům, výborným polévkám a dobré věci. Vaří se tu „první polévka na světě, která léčí mrtvici“.
Redakce
3. 11. 2018
Dýňová polévka se smetanou: v jednoduchosti je síla
Hokkaido i další druhy dýně dobývají český trh, a není divu. Snadné pěstování a univerzální využití dělají z dýně ideální surovinu do kuchyně. Při správném skladování navíc vydrží až do jara.
Petr Havel
26. 10. 2018
Originální zalitá polévka s houbami má ke kulajdě daleko
Našli jste houby? Tak si udělejte „zalitou“ polévku, specialitu z Vysočiny. Nesmíte se ovšem nechat zmást recepty, které tyto polévky zaměňují a pletou dohromady.
Petr Havel
31. 7. 2018
Jak uvařit italskou polévku: živé slávky nikdy nezmrazujte
Polévka z mušlí a jedlých slávek, označována obvykle jako „Zuppa di Pesce“, je zdravá středomořská specialita. Připravit si ji můžeme i doma.
Petr Havel
11. 5. 2018
Polévkárny nabízejí oběd pod padesát korun. Stojí to za to?
Už pár let v Česku vznikají polévkárny. Podniky, kde se velmi rychle najíte za pár desetikorun. Jak to v nich chodí, jak jídlo chutná a co všechno kromě polévek najdete v nabídce? Vyzkoušeli jsme.
Kateřina Čepelíková
10. 5. 2018
Počet nových komentářů
6
Je miso polévka skutečně zdravá? Musíte ji správně připravit
Miso polévka je tradiční japonský pokrm, který získává stále větší popularitu i u nás. Z čeho se vlastně vaří, co obsahuje a jak ji připravit, aby byla prospěšná našemu zdraví?
Daniel Mareš
30. 4. 2018
První polévka na světě, která léčí mrtvici
Galerie
Od 26. února do 2. března na Andělu proběhne gastronomická benefice Polívková smršť. Již posedmé bude prostor před obchodním centrem Nový Smíchov patřit předním českým kuchařům, výborným polévkám a dobré věci.
Redakce
23. 2. 2018
Počet nových komentářů
3
Studené polévky: Na gazpacho potřebujete pár surovin a lednici
Španělské studené polévky jsou jednoduché na přípravu a náročné na kvalitní suroviny. Vyzkoušejte gazpacho či salmorejo.
Petr Havel
9. 6. 2017
7 zahřívacích polévek pro chladné dny
Existuje řada speciálních receptů na tzv. zahřívací zimní polévky. Obsahují specifické suroviny a ingredience. Které to jsou a proč nás zahřejí více než jiné?
Kateřina M. Košutová
22. 2. 2017
Nejlepší polévky jsou ty domácí, uznávají manažeři Maggi
Rozhovor
Přestože ve velkém prodávají dehydratované polévky, za tu nej považují pravou domácí. V Maggi nechtějí nahrazovat domácí vaření, jen nabízejí alternativu. Co v té alternativě je a kde se vyrábí?
Kateřina Čepelíková
15. 9. 2016
Počet nových komentářů
2
Základem slepičí polévky bývaly pařáty
Slepičí polévka – to je klasika. V tradiční verzi na ni narazíte už jen stěží. Jak se vaří dnes?
Petr Havel
20. 5. 2016
Počet nových komentářů
1
Kulajda – polévka pro ty, kteří nemilují koprovou omáčku
Málokterá bylinka rozděluje lidstvo tak zásadně na ty, kteří ji zbožňují a kteří ji nenávidí, jako kopr.
Petr Havel
22. 4. 2016
Rajskou polévku by měli jíst hlavně starší pánové
Rajská polévka se v našich krajích téměř nekonzumuje. Víte proč? A proč by měla?
Petr Havel
13. 4. 2016
Počet nových komentářů
4
Gulášová polévka s párkem? Ne, prosím!
Levnější variantou gulášové polévky je využití různých uzenin, obvykle párků. Nedělejte to. Na přípravu skutečně dobré a poctivé gulášovky potřebujete přední hovězí maso.
Petr Havel
21. 3. 2016
Květáková polévka je dietní a brání před revmatismem
Stačí vám jen šest surovin a půl hodina času k tomu, abyste si doma připravili polévku plnou vitamínu B5, která je navíc prostá zbytečných kalorií. Květák se chlubí i dalšími benefity.
Petr Havel
10. 3. 2016
Počet nových komentářů
1
Přípravu dršťkové polévky urychlí předvařené dršťky
Dršťková polévka je česká klasika s typickým využitím vnitřností poražených zvířat. Dršťky ale představují také jistou komplikaci při vaření, jejich příprava je dost dlouhá. Dnes lze běžně koupit již vyprané a předvařené dršťky, takže příprava zase tolik času nezabere.
Petr Havel
3. 3. 2016
Čočková polévka – optimální zdroj přirozených cukrů
Čočka má mnohé výhody, a nemusí dokonce ani nadýmat, když víte, jak na to. Každá z barevných variant čočky se hodí trochu na něco jiného, ale tradiční českou polévku si připravíme z hnědé čočky.
Petr Havel
24. 2. 2016
Počet nových komentářů
3
5 tajných výhod špenátu a špenátová polévka navíc
Špenát má řadu pozitivních vlastností, o kterých se příliš neví. Je dobrý pro oči i pro těhotné ženy. Jeho nevýhodou je poměrně vysoký obsah kyseliny šťavelové, ale proti ní tu máme trik.
Petr Havel
17. 2. 2016
Počet nových komentářů
5
Test hovězích bujónů: Kolik je v nich hovězího?
Test kvality
Bujóny tvoří z pětiny tuk, často palmový, kterému se dnes chce hodně lidí vyhnout. Stejně tak obsahují glutamáty, a to i ty výrobky, které se prezentují jako „ bezglutamátové“. Hlavní složkou masoxů je sůl, která tvoří i více než polovinu hmotnosti. Tipnete si, kolik zbývá na hovězí složku?
Redakce
16. 2. 2016
Počet nových komentářů
6
Vývar s játrovými knedlíčky: nejzdravější játra jsou „mladá“
Polévka s játrovými knedlíčky patří mezi klasiku. Ze slavnostních talířů ji nevystrnadila ani pošramocená pověst jater a dalších drobů. Pokud vám jde o železo, volte játra vepřová, obecně vedou játra kuřecí.
Petr Havel
10. 2. 2016
Bramboračka – polévka, která nasytí, ale netloustne se po ní
Recept na bramborovou polévku těží z minima maximum. Vařené brambory mají oproti chlebu jen čtvrtinu kalorií a v porovnání s pšenicí obsahují jen pět procent tuku.
Petr Havel
29. 1. 2016
Uzená polévka s kroupami vás zahřeje
Polévku pro chladné zimní dny zvládne každý. Bude vám stačit jen sedm surovin a jedny šikovné ruce.
Petr Havel
22. 1. 2016
Hrachová polévka – vhodná pro sportovce, těhotné i děti
Bojíte se nadýmání? Výhody hrachovky převažují, navíc i luštěniny se dají připravit tak, že riziko nežádoucích vedlejších efektů je minimální.
Petr Havel
15. 1. 2016
Počet nových komentářů
1
Mrkev v zimě? Polévka je ideální k detoxikaci
Mrkev je mezi zeleninou výjimka. Největší užitek z ní máme po tepelné úpravě. Ideální formou je polévka, která se skvěle hodí k detoxikaci organismu, pro děti, při dietě, pro vegetariány… prakticky pro každého.
Petr Havel
8. 1. 2016
Počet nových komentářů
7
Česnečka – osvědčený „vyprošťovák“
Víte, jaká látka dělá česnečku tak zdravou? Je to alicin, který likviduje i zlatého stafylokoka. Uvařte si silvestrovský vyprošťovák podle tradičního receptu.
Petr Havel
31. 12. 2015
Počet nových komentářů
6
Rybí polévka: Používejte maso z rybích hlav
Správná a chutná rybí polévka má být uvařena z rybího masa, které je právě v rybích hlavách. Použití žaber je na pováženou.
Petr Havel
16. 12. 2015
Počet nových komentářů
9
Pórková polévka: nutričně jedna z nejhodnotnějších
Jedním z mnoha důkazů, že naše strava nebyla v minulosti, a nemusela by být ani v současnosti, zas tak nezdravá, jak se o ní říká, je tradiční pórková polévka. Vyzkoušejte ji s námi.
Petr Havel
2. 12. 2015
Počet nových komentářů
3
1
–
30
/
47
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Kuří oko
Bolest hlavy
Záškrt (difterie)
Nachlazení
Infekční mononukleóza
Zánět hrtanu (laryngitida)
Zánět hltanu (faryngitida)
Bolest v krku
Artróza
Astigmatismus
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vánoce
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny nálepky
Internet Info
Lupa
Měšec
Podnikatel
BusinessCenter
Root
Vitalia
Slunečnice
Stahuj
SW
Tuesday
Navrcholu
Sherpas
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji