největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
ovoce
ovoce
241
–
270
/
303
První strana
Předchozí strana
5
6
7
8
9
10
11
Následující strana
Poslední strana
Lesní ovoce se hodí k přípravě letních nápojů i místo chemické kosmetiky
Lesní jahody, borůvky, ostružiny, maliny… drobné ovoce s velkým efektem. V létě ho oceníme nejen do osvěžujících nápojů, ale i jako zdroj prospěšných a léčivých látek.
Simona Procházková
19. 7. 2013
Marušku už neposílají ke dvanácti měsíčkům, ale do Břežan
Největší jahodárna v Česku pěstuje jahody po holandsku. Co to obnáší, jak nákladné je pěstování jahod ve velkém a jak v Břežanech zamezí potlučení? Na to jsme se jeli podívat.
Kateřina Čepelíková
21. 6. 2013
Jahody a letní ovoce provoní farmářské trhy
Aktualita
Sladké, měkké, šťavnaté… takové jahody slibují farmáři. Budou totiž české a čerstvé. Žádné skleníky, dlouhá doprava a skladování. Obarvené a provoněné sluncem jsou i třešně a meruňky.
Lenka Krbcová
20. 6. 2013
Potraviny při záplavách: jen konzervy je možné umýt
Aktualita
Aktualizováno: Většinu potravin, které byly pod vodou, byste měli vyhodit. Jídlo z odpojené lednice a mrazáku podle délky doby, kdy bylo vystaveno vyšším teplotám. A ovoce ze zahrady?
Lenka Krbcová
10. 6. 2013
Nákup v iTesco: Spolehlivý, ale mnohdy na slepo
Zákulisí prodeje potravin online už jsme viděli, je na čase službu vyzkoušet na vlastní kůži. Byl náš nákup kompletní, čerstvý a dodaný v dohodnutý termín? Dozvíte se i z fotografií.
Kateřina Čepelíková
4. 6. 2013
EU chce regulovat osiva, přírodu i zahrádkáře
Nápad bruselských úředníků zatěžuje drobné pěstitele stejnými povinnostmi jako velkovýrobce. Zdražil by právě tu část zemědělské a potravinářské produkce, kterou titíž úředníci propagují.
Petr Havel
17. 5. 2013
Masožravý zahradník Hugh Fearnley-Whittingstall: Poznej, co jíš!
Hvězda britské gastronomie se řadí po bok Jamieho Olivera a Gordona Ramsayho, ale jde ještě dál. Svými nekompromisními požadavky na kvalitu jídla burcuje: Pěstujte si všechno sami.
Kateřina Čepelíková
16. 5. 2013
Potravinový inspektor: řetězce nám posílají úplatky
ROZHOVOR: Fenomén, který v televizním prime timu upozorňuje na neduhy českých obchodů s jídlem. Jak moc hýbe Potravinový inspektor Ladislav Hruška žlučí obchodníkům? Věřte, že dost.
Kateřina Čepelíková
9. 4. 2013
Český meloun? Co je od farmáře a co leda podvod?
GALERIE – Jahody v dubnu z české hroudy nebudou, i kdyby slunce pralo jak divé a cedule to tvrdila. Podívejte se, jaké druhy ovoce a zeleniny u nás rostou, kdy se sklízí a prodávají.
Lenka Krbcová
12. 3. 2013
Secret of Raw: restaurace bez sporáku
Nachystat oběd bez rozpálené plotny se na první pohled jeví jako úkol nadlidský. Jde to. Dokonce lze v takových podmínkách připravovat jídla pro restauraci. Ovšem vitariánskou.
Kateřina Čepelíková
12. 2. 2013
Čerstvé ovoce může být nově konzervováno voskem
Aktualita
Na sklonku loňského roku vstoupilo v platnost nové nařízení Evropské komise, které umožňuje používání lešticích látek pro ošetření povrchu dováženého ovoce. V zájmu lepší konzervace.
Kateřina Čepelíková
16. 1. 2013
Tajemství 100% džusů z koncentrátu: vysušené pomeranče
Na litr čerstvé šťávy padnou dvě kila ovoce. Na krabici s džusem by se ho ideálně mělo použít také tolik. Jenže to se vymačká, vysuší a pak opět zředí vodou. A doplní umělými vitamíny.
Jana Poncarová
16. 1. 2013
Každý druh odšťavňovače dělá jinou šťávu
Čerstvé šťávy mají výhody hned ve dvou směrech. Jsou dobré, a v době, kdy je málo slunce a hodně nemocí, posilují naše zdraví. Na rozdíl od džusů z krabice neprocházejí pasterizací.
Lenka Krbcová
18. 12. 2012
Jak poznat dobré pomelo? Těžko
Nechutná vám grep ani pomeranč? Dejte si pomelo. Vitamínovou bombu, která vyléčí kašel, oteklý kotník i kocovinu. Jeho výběr ale připomíná příslovečné kupování zajíce v pytli.
Kateřina Čepelíková
20. 11. 2012
Na trhu jsou dvě novinky k zahnání žízně
Aktualita
Pít se musí, o tom žádná. Ale co když už jsme těch zakonzervovaných a sladily podpořených lahviček přesyceni? Našli jsme na trhu dvě novinky, které vzešly z lůna přírody. Podívejte se.
Kateřina Čepelíková
16. 11. 2012
Co nevíte o náplních do pečiva?
Co je základem alginátového ovoce? Ovoce? Ne, mořské řasy. Pokud je mák hořký, znamená to, že je žluklý? Buď, nebo jde o mák technický, který je nezdravý. A jak je to s ovocnými složkami?
Petr Havel
25. 10. 2012
Rajčata a melouny: je to ovoce, nebo zelenina?
Dohady o to, zda je meloun ovoce nebo zelenina, se vedou celkem často. Napadlo by vás však váhat u takových plodů, jako jsou rajčata? Přitom kvůli tomu byla už několikrát u soudu.
Anna Příhodová
15. 10. 2012
Fruktózový sirup je i v pečivu a uzeninách. Bez něj nám bude líp
„Co vůbec dělá levný kukuřičný sirup v jogurtech, pečivu nebo šunce?!“ zlobí se odborník. Glukózo-fruktózový sirup podporuje obezitu, ale šetří výrobcům náklady, cpou ho proto do všeho.
Jana Poncarová
11. 10. 2012
Kdo pije, tomu to pálí
Nedostatek tekutin způsobuje přehřátí organismu, špatnou pokožku, nesprávně fungující ledviny a oslabení krátkodobé paměti. Jak se naučit pravidelně pít, když nám to moc nejde?
Redakce
20. 9. 2012
Česká jablka budou mít na Jiřáku slavnost
Jablkem se snad nedá zkazit žádné jídlo od krupičné kaše až po pečenou kachnu. V kuchyni je využijeme vždy, všude a do všeho. Přijďte se přesvědčit a nakoupit na Jablečné slavnosti.
Redakce
18. 9. 2012
Do správného ovocného nanuku patří kus prasete
Máte rádi ovocné nanuky? Mnohdy v nich žádné ovoce není. Zato v nich jsou věci, které byste nečekali. Dejte si nanuk a podívejte se na náš test, pak už možná nebudete mít chuť.
Kateřina Čepelíková
15. 8. 2012
Jak správně doplnit vlákninu
Kolik vlákniny skutečně potřebujeme? Najdeme ji v řadě potravin, v obchodech dokonce narazíme na sáčky s podivným obsahem – rozpustnou vlákninou. Z čeho ji ideálně doplnit a nepřebrat?
Jana Poncarová
14. 8. 2012
Mít psa je out. Pořiďte si do bytu žížaly
V městských obývácích se začínají usazovat extrémně žravé žížaly. Polknou papír, slupky i vaječné skořápky a udělají z nich ten nejlepší kompost pro vaše bio pěstování. Pokud to snesete.
Kateřina Čepelíková
27. 7. 2012
Nálepka "Biopotravina roku 2012" hledá nového majitele
Právě teď finišují přípravy na zářijové vyhlášení Biopotraviny roku. Výrobci budou bojovat o tento prestižní titul hned v osmi kategoriích. Které to jsou?
Redakce
23. 7. 2012
Billa bude prodávat zeleninu a ovoce pod značkou Česká farma
Pod značkou Česká farma bude řetězec supermarketů BILLA od začátku července do konce září prodávat výhradně české produkty ze sortimentu ovoce a zelenina. Půjde především o sezónní zboží, jako jsou okurky nebo rajčata a dále cibule nebo česnek. České zboží s tímto označením bude exkluzivně do BILLY dodávat jako svou značku velkoobchodní společnost Hortim. V některých filiálkách bude dle prostorových možností umístěno na klasických dřevěných trakařích.
Redakce
2. 7. 2012
Tekutiny v létě doplníte ovocem i polévkou Minestrone
Lahev vody do každé kabelky a talíř polévky ke každému polednímu menu. Tak se lze vyhnout hrozbě, která na nás číhá za horkých letních dnů – dehydrataci.
Redakce
29. 6. 2012
Co je na farmářských prodejnách tak extra?
Navštívili jsme dvě z několika farmářských prodejen v Praze, Zdravíček a Sklizeno, a hledali jejich výhody i nedostatky. Podívejte se, jak obstály.
Kateřina Čepelíková
28. 6. 2012
Sedm jídel z hospodského menu: k dietě se celkem hodí
„I dietáři si mohou dopřát meníčka,“ hodnotí odbornice nabídku obědů v restauracích. Většina jídel sice potřebuje trochu poupravit, ale pak si můžete dát i kachnu.
Redakce
25. 6. 2012
Koupila jsem kedlubny. Můžou už být české?
Taky si nejste jistí, kdy co u nás roste? Pokud chcete nakupovat českou zeleninu a ovoce, základním vodítkem je orientace v kalendáři. Stáhněte si praktického pomocníka.
Lenka Krbcová
15. 5. 2012
Jahody, které se prodávají, nejsou české. Zatím
V ČR vypuklo jahodové období – plody, které se nyní prodávají, ale z českých plantáží nepocházejí. Původ jahod poznáte celkem snadno, ale to, zda vyrostly ve skleníku, už ne.
Petr Havel
27. 4. 2012
241
–
270
/
303
První strana
Předchozí strana
5
6
7
8
9
10
11
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Nutriční terapeutka vysvětluje, kolik jíst příloh
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji