největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
ovoce
ovoce
121
–
150
/
298
První strana
Předchozí strana
2
3
4
5
6
7
8
Následující strana
Poslední strana
Prodlužte si opálení jídlem
Krásné opálení hrozně rychle mizí? Tak letos nemusí. Prozradíme vám totiž, jak jídlem prodloužit bronzový nádech vaší pleti.
Věra Burešová
11. 8. 2018
Strach z lesních borůvek: Už ani jednu bez umytí?
Čas od času narazíme na různé varovné až poplašné zprávy. Několikrát se dostaly na tapetu i borůvky. Sběrači a nadšení konzumenti sametově tmavých plodů jsou prý ve velkém ohrožení, a to kvůli infekci šířené tasemnicí liščí. Opravdu? Podívali jsme se, co říkají fakta.
Helena Urbanová
8. 8. 2018
Voda s citronem a další letní potraviny, které škodí zubům
Dokonce i takové potraviny, které považujeme za zdravé, mohou poškodit náš chrup.
Redakce
5. 8. 2018
Jogurtové smoothie: Novinka s hromadou cukrů
Mezi jogurtovými drinky a nápoji se v obchodech před krátkým časem objevila zajímavá novinka. Jogurtové smoothie. Na český trh jej dodávají hned dva výrobci v celkem sedmi příchutích. Víte, co pijete, když si dáte jogurtové smoothie?
Kateřina Čepelíková
9. 7. 2018
Plody sušené mrazem: Jaké je lyofilizované ovoce?
Která úprava ovoce je vlastně nejzdravější? Nejlepší je konzumovat ovoce v čerstvém stavu, protože jeho tepelnou úpravou se ničí vitamíny. Ale čerstvé ovoce nám přece dlouho nevydrží. Vyzkoušeli jsme novinku – plody sušené mrazem. Jaké jsou?
Taťána Kročková
9. 5. 2018
Kolik zeleniny je akorát? 2× více než ovoce
Zelenina je nenahraditelná. Nutriční terapeutka a vrchní sestra Oddělení léčebné výživy FN Brno vysvětlí, čím je vlastně zelenina tak zajímavá, jaké množství nás „posílí“ a jak se zeleninou správně nakládat.
Kateřina Ondrušová
29. 4. 2018
Meníčko: Botanické fermentované limonády zrají sedm dní
V ochutnávce novinek týdne tentokrát voní pochoutky z grilu a na osvěžení je tu hned několik tipů na přírodní limonády, ovocné drinky i detoxikační nápoje.
Lenka Krbcová
22. 4. 2018
Romana Šafránková: Vaří nejlepší marmeládu na světě. Tak trochu náhodou
Uvařit marmeládu dokonalé chuti se někomu nepodaří za celý život, Romaně Šafránkové se to podařilo po měsíci testování a ochutnávání. Své marmelády poslala do britské soutěže a vyhrála na plné čáře v celosvětové konkurenci. Od té doby ji marmelády živí.
Kateřina Čepelíková
4. 4. 2018
17 benefitů citronové vody podle vědců
Šťáva z citronu může být při každodenním užití stejně efektivní jako cvičení. Je zdrojem zdraví prospěšných látek a vědecké studie dokonce potvrzují, že je užitečná i v boji proti rakovině.
Kristina Vacková
27. 3. 2018
5 základních potravin pro jarní očistu organismu
Blíží se konec zimy a s ní i náročné období pro většinu z nás. Že vám to nepřijde? Sezóna plesů a večírků, silvestrovská tabule plná nezdravých jídel, jídelníček chudý na čerstvé ovoce a zeleninu, nedostatek pohybu, minimum slunce a tepla – to vše nám dalo pořádně zabrat a je načase se pročistit, odlehčit jídelníček a vrátit se do kondice.
Susan Bowermanová
20. 2. 2018
dTest ověřil, jak přesně měří tester dusičnanů. Je to bída
Test
„Šokující video o zelenině a ovoci“ není zas tak šokující. Poplašná zpráva o vysokém obsahu dusičnanů v čínském zelí, ledovém salátu, bio okurkách a brokolici v našich obchodech, která se nedávno šířila internetem, je postavená na nepřesném měření.
Redakce
9. 1. 2018
Test: Sušené banány jsou ve skutečnosti smažené
Test
Sušené banány, které si přidáváme do müsli či zobeme u televize v domnění, jak krásně šetříme kalorie, jsou až na výjimky lupínky smažené v kokosovém oleji. Více zjišťoval dTest.
Redakce
14. 12. 2017
Ochutnali jste už někdy hruškový cider? Hledejte poiré nebo perry
Nízkoalkoholický nápoj z hrušek má zhruba pět až sedm procent alkoholu. Vyrábí se tradičním způsobem i průmyslově z koncentrátu a mnohdy se jedná o luxusní výrobky v lahvích šampaňského typu.
Petr Havel
28. 11. 2017
Ve srovnání s loňským rokem se prodej křivé zeleniny zvýšil o 300 %
Průzkum
Kdybychom si měli vybrat mezi křivou a hezkou zeleninou, většina lidí si vybere tu souměrnou. I tak se ale křivá zelenina docela slušně prodává, dle průzkumu ji preferuje stále více lidí. Víme, co je k nákupu nevzhledné zeleniny vede i jak narůstá odbyt křivé zeleniny u pěstitelů.
Kateřina Čepelíková
21. 11. 2017
Některé plody loupete úplně zbytečně
Loupeme ovoce a zeleninu, kterou bychom ani loupat nemuseli. A tu, o jejímž zpracování nic nevíme, si raději ani nekoupíme. Vybrali jsme pro vás osm druhů, u kterých často nevíme, jestli jim slupku nechat, nebo se jí zbavit.
Kateřina Čepelíková
24. 10. 2017
Kuře s broskví? Nuda. Zkuste radši kuře s kaki
Exotické ovoce kaki churma má mnoho názvů a mnoho způsobů využití. Pro všechny platí, že kaki obsahuje řadu prospěšných látek. Naučte se jej nakupovat a zpracovávat.
Petr Havel
17. 10. 2017
Jak nasušit křížaly a další úrodu ze zahrádky
Domácím sušením ovoce lze ušetřit peníze i obohatit jídelníček. Pro klasické křížaly z jablek či hrušek i další druhy ovoce či zeleniny platí několik důležitých pravidel.
Petr Havel
25. 8. 2017
Hygienici vůbec poprvé prověřovali bezpečnost čerstvých ovocných šťáv
Ovoce a zelenina mohou být při zpracování častými nositeli původců infekčních onemocnění. Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy jsou v tomto ohledu náročné na zpracování a pražská hygiena kontrolovala, jak to prodejci zvládají.
Redakce
16. 8. 2017
Nedokonalá zelenina: místo na kompost míří k zákazníkům
Malé, křivé, nehezké. Takové plody donedávna do obchodů nesměly. Obchodní řetězce postupně mění přístup a prodej „dokonale nedokonalé“ zeleniny a ovoce začínají podporovat.
Redakce
23. 6. 2017
Druhy melounů: jak se liší vodní a cukrový a který se hodí na gril
Klasikou mezi melouny je vodní meloun – červená dužina, zelená slupka, černá jadérka. I když bývá nejlevnější, Češi začínají ochutnávat i další druhy melounů, žlutý, cukrový, bezpeckový, baby, Galia, Cantaloupe, Piel de sapo…
Redakce
22. 6. 2017
Co jsou smoothie misky a co do nich použít
Už jste slyšeli o novém trendu v přípravě smoothie? Dáte je do misky a promícháte s ovesnými vločkami, se semínky, zeleninou, čerstvým či sušeným ovocem nebo s čokoládou. Vaše oblíbené smoothie se změní ve skvělé jídlo, výživné a velmi zdravé.
Redakce
11. 6. 2017
Jahodová mapa: Kam na jahody
Aktualita
Začíná prodej českých jahod i samosběr. Na webu najdete užitečnou pomůcku, která vám najde nejbližšího prodejce nebo pole s jahodami.
Redakce
31. 5. 2017
Zavařování je nejméně šetrná metoda ze všech
Zachovat co nejvíc vitamínů, nevyhazovat přebytky, pochutnat si během celého roku. Ovoce a zelenina pomalu zaplavuje zahrádky nebo farmářské trhy. Jak je můžeme uchovat a která metoda je nejlepší?
Tereza Víchová
25. 5. 2017
Pochutnejte si na méně známém exotickém ovoci
Na české ovoce si ještě chvíli počkáme, pro chuť i pro zdraví jsou tu však i exotické plody. Zdravě si zamlsáte, a především prokážete vaší imunitě královskou službu.
Lenka Zelnitiusová
5. 5. 2017
Udělejte si domácí kandovanou kůru
Koupit kandovanou kůru nestojí žádné úsilí, mají ji všude a za pár korun, ale stojí vám to za to? Nevíte, z jakých citrusů byla vyrobená, a ta chuť vlastně také není bůhvíjaká. Zkuste s námi dva způsoby přípravy kandované kůry, hodí se třeba do velikonočního beránka.
Kateřina Čepelíková
29. 3. 2017
Bez odpadu: 8 tipů, jak použít zbytky potravin
Při vaření často vyhazujeme potraviny, které je možné ještě využít k přípravě něčeho chutného nebo užitečného. Zde je osm tipů na to, jak jednoduše zpracovat suroviny, jež často zbytečně končí v odpadkových koších.
Jana Kuklová
1. 3. 2017
Už i Tesco nabízí nevzhlednou zeleninu
Aktualita
Dříve končila zaorána, v lepším případě v moštárně. Dnes je ale nevzhledná zelenina a ovoce artiklem, o který je zájem. Může být totiž levnější i o padesát procent. Nabízí ji Penny, Rohlik.cz a nově i Tesco.
Redakce
25. 1. 2017
K Vánocům patří ovoce teplých barev, držte se dál od zelené
Vánoční období přeje exotickému ovoci. Pokud chcete koupit zralé, obecně platí vybírat ovoce teplejších barev. Držte se dál od zelené. Výjimkou je kokos, u kterého jsou dokonce tři možnosti.
Lucie Šimíková
17. 12. 2016
Jak je to s kvalitou kandovaného ovoce
Aktualita
Kandované ovoce kupujeme nejvíce právě teď, před Vánoci. Je dobré si uvědomit, že jde o sladkost plnou cukru. Některé výrobky obsahují neuvedené přídatné látky.
Redakce
14. 12. 2016
Nejzajímavější sortiment nabízí Čína, říká dovozce exotického ovoce
Rozhovor
Majitel Titbitu Vojtěch Havránek ví, kdy a kde je exotické ovoce nejchutnější i za jakou cenu ho dokáže dovézt do České republiky. Mnohdy ale narazí na požadavky řetězců, které se neslučují s tím, co by chtěl Titbit prodávat.
Kateřina Čepelíková
3. 11. 2016
121
–
150
/
298
První strana
Předchozí strana
2
3
4
5
6
7
8
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji