Hlavní navigace

knedlíky

Udělejte si švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky se klasicky připravují z těsta kynutého, ale jde to i jinak, rychleji a zdravěji. A když přidáte mák a tvaroh, stanou se švestkové knedlíky dokonalým letním pokrmem.

22. 8. 2018 0:00
Doba čtení: 2 minuty

Knedlíky: jak z nich udělat zdravé jídlo bez zbytečných kalorií

Knedlíky – pro mnohé ztělesnění nezdravého jídla. Když se však podíváme na složení, zjistíme, že nic tak hrozného neobsahují, a pokud použijeme celozrnné pečivo a mouku, dokonce můžeme získat přílohu velmi vhodnou.

5. 3. 2018 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Nejlepší ovocné knedlíky? Důležitý je poměr těsto:ovoce

Premiéra soutěže o nejlepší ovocný knedlík se připravuje ve Velkých Pavlovicích. Přestože jde o klasickou meruňkářskou oblast, soutěžit budou i jahody, borůvky a další ovoce, které jen lze do knedlíků použít.

2. 7. 2014 0:00
Doba čtení: 3 minuty

5 blivajzů roku 2013. Zvolte ten nej

Za poslední rok jsme se setkali s pěknou řádkou potravinových novátorství. Vyberte z těch nejzajímavějších, nejdivnějších a nejodpornějších Blivajz roku 2013.

Doba čtení: 4 minuty

Test bramborových knedlíků: domácí recept to natřel útočné zbrani

Vyplatí se koupit hotový knedlík nebo domácí ničím nenahradíte? Jak se to vezme. Nejbramborovější je domácí, zbytečně nejžlutější knedlík z prášku a hotovka není vždycky k zahození.

Doba čtení: 4 minuty

Co se válí na pražském sídlišti? Parádní knedlíky

Koupit knedlík, rovná se většinou koupi divné hmoty, která se v omáčce pěkně rozmočí. Knedlíky však mohou i být poctivé. Přesvědčili jsme se o tom při návštěvě pražské knedlíkárny.

Doba čtení: 4 minuty