největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Články
Aktuální články
10 789
–
10 819
/
16 485
První strana
Předchozí strana
340
347
348
349
350
351
360
Následující strana
Poslední strana
Bylinkový speciál: Hřebíček
Že dokáže provonět vánoční cukroví a perníčky, asi víte, ale že je i dokonalým desinfekčním prostředkem, může být pro vás novinkou. Odhalte další přednosti hřebíčkovce vonného.
Hana Michalíková
12. 11. 2013
Amarouny existují! Molekulární gastronomie je dovede vyrobit
V oblíbeném českém seriálu Návštěvníci byly hitem amarouny – potrava návštěvníků z budoucnosti. Molekulární kuchyně umí podobná kouzla, třeba svíčkovou v kostce a parmazánový vzduch.
Taťána Kročková
12. 11. 2013
Lidé s obsesí musí „myslet na chřástala“
Dokola si myjí ruce, stokrát kontrolují, zda zamkli, chodí jen po sudých dlaždicích… Chtějí se tak zbavit utkvělé, úzkostné myšlenky – obsese. Platí pro ni tzv. alchymistický paradox.
Tomáš Novák
12. 11. 2013
Šedivá čokoláda není vadná, jen kvete
Můžeme bez obtíží sníst tři roky starou čokoládu? Chytil šedivý velikonoční zajíc plíseň nebo jsou to jen šediny stáří? Odpovědi na otázky poskytne vedoucí výroby z čokoládovny.
Kateřina Čepelíková
11. 11. 2013
Vyhrožování sebevraždou: Když mě opustíš, zabiju se
Kdo o sebevraždě mluví, ten ji nespáchá… Je to pravda, nebo mýtus? Každopádně vyděračům, včetně těch citových, nelze ustupovat. Slovy: Když mě opustíš, zabiju se, vás drží v šachu.
Tomáš Novák
11. 11. 2013
Barevný článek o černém kašli
Černý kašel prý řádí v Česku. A měli bychom se tudíž očkovat. První otázkou, která by nás měla napadnout, je, zda vzestupu nemoci předcházel pokles proočkovanosti populace?
Jan Vavrečka
8. 11. 2013
Pivo z tanku je jako polévka z pytlíku
Sodapivo, nepivo, vyvoněný euroškopek, pivo bez tváře, bez charakteru. O pivu vyrobeném v cylindro-kónických tancích se mluví různě. Přezdívky si ale vysloužilo zcela právem.
Jaroslav Lebeda
8. 11. 2013
První farmářské trhy hlásí termíny pro rok 2014 …a pronikají do zahraničí
Aktualita
V Karlových Varech se chystají na novou sezónu a krom toho jsou úspěšní na trzích v sousedním Německu. V Plzni připravují hory dobrého masa a v Praze svatomartinské husy i vánoční cukroví.
Lenka Krbcová
7. 11. 2013
Dříve kuchaři kradli maso, dnes kradou nápady, říká šéfkuchař
Mezi nejběžnější praktiky kuchařů za minulého režimu patřilo vykrajování masa a cezení oleje. „Dnes je ale největším problémem kopírování jídelních lístků,“ říká kriticky Radek David.
Kateřina Čepelíková
7. 11. 2013
Vědci vyvinuli jablečnou šťávu pro alergiky, trh ale prý nemá zájem
Jablko je u nás nejoblíbenějším ovocem a současně častým alergenem. Alergici by mohli popíjet alespoň čerstvou jablečnou šťávu zbavenou alergenů. Zatím se pro ni však nenašel prodejce.
Petr Havel
7. 11. 2013
Kdo kašle na prevenci? Pacienti, ale i lékaři
Že řada lidí prevenci moc nedá, je jistě pravda. Ale máslo na hlavě mají i sami lékaři, pojišťovny a stát. Jak to dopadne, když požádáte praktika o preventivní vyšetření? Mnohdy tristně.
Lenka Krbcová
7. 11. 2013
Bylinkový speciál: Šalvěj lékařská
Ať už vás trápí zápach z úst, pásový opar nebo hledáte přírodní cestu k léčbě gynekologických zánětů, dejte zelenou šalvěji. Ocení ji i vaše chuťové buňky, zvláště v karbanátcích.
Hana Michalíková
6. 11. 2013
Jídlo, které nám jde naproti
Jídlo koupíme v prodejně, rychlý posel ho dopraví až k našim dveřím, ale existují i jiné, nové formy prodeje. Food trucky s kvalitním občerstvením i potravinami křižují ČR. Co nabízejí?
Kateřina Čepelíková
6. 11. 2013
Aromaterapie léčí, ale nesmíte koupit olej se syntetikou
Člověk zachytí vůně až na vzdálenost čtyř metrů a rozpozná tisíc druhů. Aromaterapie využívá přirozených vůní k prevenci i samotné léčbě. Je ale třeba dýchat zhluboka a mít vhodný olej.
Simona Procházková
6. 11. 2013
Vzteklina je neléčitelná
Aktualita
Vzteklého psa od pohledu nepoznáte, upozorňují veterináři. U nás toto nebezpečné onemocnění nemáme, v Evropě i jinde ve světě na ně můžete narazit. A Češi nejsou obezřetní.
Lenka Krbcová
5. 11. 2013
Plíseň nehtů se vrátí, pokud nezlikvidujeme spóry
ROZHOVOR – MIROSLAVA UHERKOVÁ je jednou z mála pedikérek, jejíž klientelu tvoří i lidé postižení onychomykózou, plísní nehtů. Používá metodu suché pedikúry a výrazně tak zkracuje léčbu.
Andrea Pencová
5. 11. 2013
Med je lék, ale i silný alergen
Víte, že med z okolí Černého moře je právem nazýván „šílený“ a že pro Kladeňáky je nejlepší med z Kladenska? U medu je totiž důležitý jeho původ, a to do nejmenších detailů.
Petr Havel
5. 11. 2013
Bylinkový speciál: Fenykl obecný
Pokud fandíte středomořské kuchyni, pořiďte si na zahrádku fenykl. Bylinku, která dodá punc francouzským jídlům, vylepší domácí chléb a kojence zbaví nadýmání. Jak ho vypěstovat?
Hana Michalíková
4. 11. 2013
Sushi není syrová ryba lapená v lepivé rýži
Sushi má mnoho podob i chutí, základ je však téměř vždy stejný. Nishiki, Nori a Sushi Su. Rozklíčujeme společně japonskou terminologii a naučíme se připravit sushi v domácích podmínkách.
Kateřina Čepelíková
4. 11. 2013
Cholerik zvládá stres lépe než kliďas
Stresu se nevyhneme, navíc si ho sami zbytečně vyrábíme. Psychologové dělí lidi do několika skupin podle zvládání požadavků, jenž na nás život klade. Najdete se?
Tomáš Novák
4. 11. 2013
Recept proti alergii na potraviny: kojení, alergeny a špína?
Proti potravinovým alergiím nejsme zcela bezmocní. Nová metoda je poněkud brutální a dosud nedostatečně prozkoumaná. Proto ji rozhodně alergici nemají zkoušet sami, bez dohledu lékaře.
Petr Havel
1. 11. 2013
Očkování proti neštovicím – záhada hlavolamu
O podivné dvojnemoci plané neštovice-pásový opar toho zatím mnoho nevíme. Zásadní je informace, že neštovice mají u malých dětí velice mírný průběh. Máme tedy důvod je očkovat?
Jan Vavrečka
1. 11. 2013
Bylinkový speciál: Rozmarýn
Klouby bolí, nervy jsou jako tětiva a pleť je nečistá? Zkuste sílu rozmarýnu. Chcete připravit výtečného lososa, voňavé brambory či bylinkové máslo? I zde se zásoby rozmarýnu vyplatí.
Hana Michalíková
31. 10. 2013
Smrkat není důležité
Záněty dutin patří k podzimu a zimě a není moc opatření, která by jim v tom zabránila. Šála jim v mrazu prospěje, ale pozor – uvnitř v dutinách potřebujeme mít průvan.
Lenka Krbcová
31. 10. 2013
Loupání jablek snižuje stres
Stará pravda říká, že sníme-li jedno jablko denně, nepotřebujeme lékaře. Japonští vědci navíc tvrdí, že lidé ve stresu a s depresemi si mohou výborně pomoci soustředěným loupáním jablek.
Simona Procházková
31. 10. 2013
Farmářské trhy nabízejí zabijačky i svatomartinské husy
Aktualita
Podzim je bohatý nabídkou sortimentu i na mimořádné akce na farmářských trzích. V Klánovicích navíc chystají novinku – celoroční provoz.
Lenka Krbcová
30. 10. 2013
Éčka v chlebu jsou daní za trvanlivost
„Klasický“ chléb vyráběný tradičním způsobem z žitného kvasu nezmizel, ale je v menšině. Na trhu má zhruba třetinu. Konkurují mu „vylepšené“ chleby, což se projevuje i na cenách.
Petr Havel
30. 10. 2013
Podle Číňanů pomáhá Sprite proti kocovině
Rad, jak na kocovinu, existuje bezpočet. Některé jsou více či méně osvědčené „babské rady“, jiné mají vědecký základ. To je i případ novinky z Asie. Jde o obyčejnou limonádu či sodovku.
Pavel Houser
30. 10. 2013
3 věci, které jsou tabu, aby se muži nepočůrávali
Únik moči má různé příčiny, častý je po operacích prostaty. Muže totiž trápí inkontinence stejně tak jako ženy. Škodí jim tři věci: bublinky, kafe a tloušťka.
Lenka Krbcová
29. 10. 2013
Vládcem svého zdraví podle Norbekova
Pro ty, co mají pevnou vůli, chtějí čelit zdravotním neduhům a být pozitivně naladěni. Recept nabízí Mirzakarim Norbekov, který tvrdí, že to dokáže každý. Jen chtít cvičit tělo i mysl.
Olga Myslivečková
29. 10. 2013
Kolumbovi vděčíme za dýně a dýním za figuru
Nebýt Kryštofa Kolumba, nikdy nedoceníme nezměrou sílu dýňové dužniny, semen ani oleje. Vydejte se s námi na výpravu, která odtajní historii i současnost plodu zvaného dýně.
Kateřina Čepelíková
29. 10. 2013
10 789
–
10 819
/
16 485
První strana
Předchozí strana
340
347
348
349
350
351
360
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji