největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Články
Aktuální články
10 820
–
10 850
/
16 815
První strana
Předchozí strana
340
348
349
350
351
352
360
Následující strana
Poslední strana
Test tuků a olejů: Jak to vidí technolog
Desítka olejů, tři pohledy a pokaždé jiný žebříček. Tentokrát se dozvíte, jak si vedly tuky pod drobnohledem potravinářského technologa a jak moc se liší od hodnocení dietologa a kuchaře.
Kateřina Čepelíková
7. 4. 2014
Jarní očista: Játra milují hořké bylinky
S jarem se játra dostávají na vrchol své aktivity. Přichází tedy ideální čas na jejich řádnou regeneraci.
Simona Procházková
7. 4. 2014
Saharský písek míří do ČR. Astmatikům může škodit
Aktualita
Do České republiky míří písek ze Sahary, který zvedl vítr. Zdravým lidem nic nehrozí, nemocným lékaři doporučují preventivní opatření.
Lenka Krbcová
4. 4. 2014
20 tipů, jak přežít Velikonoce
Proč už teď? Pokud si chcete na svátky dopřávat, neuškodí na to tělo trochu připravit. Máme pro vás dvacítku tipů, které pomohou Velikonoce přežít ve zdraví a s energií.
Martin Škába
4. 4. 2014
Smutný příběh: Kuchař radící lidem nemá základní potravinářské znalosti
Nic proti nové skupině celebrit – totiž kuchařů z televizních pořadů, pakliže jde o skutečné a spotřebitele objektivně informující odborníky. To ale bohužel v řadě případů neplatí.
Petr Havel
4. 4. 2014
Nízký tlak zvedne bylinkové víno
Nízký krevní tlak trápí hodně mladých dívek a žen. Jak si s ním poradit? Nízký tlak zvedne bylinkové víno, rozmarýnová sprcha a „jízda na kole“…
Simona Procházková
4. 4. 2014
Vrozený vysoký cholesterol se od běžného značně liší
Zvýšený krevní cholesterol má v Čechách kdekdo. V případě onemocnění označovaného zkratkou FH, tedy geneticky daného vysokého cholesterolu, se však jedná o zcela jiné hodnoty a rizika.
Lenka Krbcová
3. 4. 2014
Má dáti – dal. Přijímáme víc energie než vydáváme
Více než polovina Čechů má nadváhu či obezitu. Řada z nás totiž přijímá více energie než vydá. Může za to sedavý způsob života a převaha vysokokalorických, výživově nehodnotných jídel.
Karolína Hlavatá
3. 4. 2014
Konopná lékárna otevřela v centru Prahy
Aktualita
Na Václavském náměstí mohou zájemci od počátku dubna navštívit jedinou pražskou lékárnu zaměřenou výhradně na sortiment z léčivého konopí. V pasáži paláce Fénix naleznou široké spektrum produktů určených k prevenci a k potlačení příznaků řady nemocí.
Redakce
2. 4. 2014
Jak se z dánského selete stane české vepřové
Nejpozději za rok budeme znát zemi původu kupovaného masa. Pozor na častý omyl – jde pouze o maso jako takové, ne o součást dalších výrobků. A ani tak stoprocentní jasno mít nebudeme.
Petr Havel
2. 4. 2014
Kreditní karta Diners Club Pure+ Měšec: úrok 4,9 % ročně
Komerční sdělení
Nejvýhodnější platební podmínky a bezkonkurenční cestovní pojištění – to je kreditní karta Diners Club Pure+ Měšec.cz.
2. 4. 2014
Senior v domě? Co je ještě v normě
Mladým je horko, starším zima, mladí jsou hluční, staří chtějí svůj klid. Pohled sice zjednodušený, leč v mnohém pravdivý. Soužití se ještě komplikuje s chorobami včetně psychických.
Tomáš Novák
2. 4. 2014
Vanilkový cukr o vanilku prakticky nezavadí
Test
Tři vanilkové cukry a deset vanilinových cukrů skončilo v laboratoři, abychom se dozvěděli, kolik obsahují vanilinu. Výsledek? Často kupujeme jen velice drahý cukr v mini balení.
Kateřina Čepelíková
1. 4. 2014
Drogy změní tváře narkomanů během pár let
Galerie
Snímky z kampaně americké organizace Rehabs.com, která se věnuje pomoci drogově závislým, ukazují, jak rychle a dramaticky se změní podoba a stav narkomanů.
Redakce
1. 4. 2014
Válka s rakovinou: močový měchýř a štítná žláza
Nádorové choroby jsou a zůstanou metlou vyspělého světa, u jednotlivých druhů onemocnění se však situace liší. Zatímco někde pravděpodobnost úspěšné léčby roste, jinde se nedaří.
Pavel Houser
1. 4. 2014
O bistru, kde dobře vaří a koláče servírují na romantických talířcích
Reportáž
Koncept bistra Kantýna je jednoduchý. Vařit podle tradičních receptů z čerstvých surovin, bez zahušťovadel a dochucovadel. Jak se takovému podniku daří?
Jana Poncarová
1. 4. 2014
Systém kontroly potravin vymyslela NASA. Je dobrý, ale nestačí
Systém HACCP řeší bezpečnost, nikoli však kvalitu potravin. Jak zajistit obojí? Vedle drakonických sankcí je tu ještě mnohem náročnější, ale v konečném důsledku efektivnější řešení.
Petr Baudyš
31. 3. 2014
Test tuků a olejů: Jak to vidí nutriční poradce
Ve studené kuchyni je podle dietologa jedničkou olivový olej. Je lepší rafinovaný, nebo za studena lisovaný? A proč je ghee dobré pro kuchaře, ale z nutričního hlediska hotová pohroma?
Kateřina Čepelíková
31. 3. 2014
Nastává čas pro jarní léčivé byliny
Kopřiva vyčistí krev, smetanka posílí játra a medvědí česnek povzbudí trávení. Nastává správný čas pro sběr jarních bylinek.
Simona Procházková
31. 3. 2014
Kolik stála vaše léčba? Vyžádejte si přehled od pojišťovny
Aktualita
Chcete vědět, kolik peněz stál pojišťovnu zákrok, na který jste si sami dopláceli? Zajímá vás, jaké úkony za vás lékaři účtovali? Právě teď je ideální doba to zjistit.
Lenka Krbcová
28. 3. 2014
Inspekce našla nelegální porcovnu polského masa
Aktualita
Veterinární správa v Praze v těchto dnech odhalila a uzavřela nelegální porcovnu polské drůbeže. Maso mířilo jak do maloobchodu, tak do stravovacích zařízení.
Kateřina Čepelíková
28. 3. 2014
Levné potraviny? Letos se nedočkáme
Zdražování potravin se v tomto roce zřejmě nezastaví. Ceny kromě počasí ovlivní mimo jiné i vývoj situace na Ukrajině. Ale jinak, než se tvrdí.
Petr Havel
28. 3. 2014
Jsi úplný blbec, nebo co? Věty, které škodí zdraví
Nesmyslné požadavky (i na sebe sama) mají snad víc obětí než válečná vřava. Tisíc kulí jako v Sarajevu střílíme do svých blízkých – a s nejlepšími úmysly.
Tomáš Novák
28. 3. 2014
Průlomový zákaz kouření v Irsku platí již deset let
Aktualita
Zákon zakazující kouření v barech a restauracích v Irsku byl svého času první v Evropě. Začal platit na konci března 2004. Na jeho úspěch se odvolávají i čeští bojovníci proti nikotinu.
Lenka Krbcová
27. 3. 2014
Za brýle a čočky utratíme čtyři miliardy ročně
Brýle nosí kolem šesti milionů Čechů a podle statistik potřebuje téměř každý člověk ve věku nad 40 let brýle na čtení. Pravidelně přitom očního lékaře navštěvuje jen zlomek lidí.
Lenka Krbcová
27. 3. 2014
Nedržte batole ve sterilním prostředí, hrozí mu alergie
U alergií bychom se měli mít na pozoru. Neléčené totiž mohou v budoucnu způsobovat nemalé problémy a být příčinou rozvoje skutečně závažných stavů, především průduškového astmatu.
Václav Dvořák
27. 3. 2014
Český jídelníček patří k nejpřesolenějším v Evropě
V průměru solíme třikrát víc, než je zdrávo. Hůř jsou na tom jen Maďaři. Máte-li vysoký krevní tlak, ledvinové kameny nebo pokud chcete zhubnout, omezte sůl. Jak ji dostat pod kontrolu?
Karolína Hlavatá
27. 3. 2014
Farmářské trhy v Plzni zahajují už pátou sezónu
Aktualita
Pátá sezóna Plzeňských farmářských trhů startuje v sobotu 29. března. Návštěvníci nejvíce oceňují vysokou kvalitu, dohledatelný původ potravin a kontakt s pěstiteli či chovateli.
Lenka Krbcová
26. 3. 2014
Ve 14. století se k vínu baštil peprník
Peprník byla svého času pochoutka, na kterou nedal dopustit ani Karel IV. Dali byste si jej i dnes, místo tvrdého sýra ke kvalitnímu vínu?
Redakce
26. 3. 2014
Máte křečovky jen na jedné noze? Pak jste je zdědili
Genetická dispozice je hlavní příčinou onemocnění křečovými žilami. Problémům dále výrazně nahrává dlouhé sezení a také stání, proto se „křečovkám“ přezdívá kadeřnická nemoc.
Lenka Krbcová
26. 3. 2014
Ovesná kaše není jen pro slečinky, snídají ji i kulturisté
Snídaně je základ a ovesná kaše je skvělý start do nového dne. Čím nám prospívá a proč je ideální na občerstvení organizmu před sportem?
Blanka Chocová
26. 3. 2014
10 820
–
10 850
/
16 815
První strana
Předchozí strana
340
348
349
350
351
352
360
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Než si dáte čokoládu, pořádně si vyčistěte zuby
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji