největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Články
Aktuální články
10 107
–
10 137
/
16 815
První strana
Předchozí strana
320
325
326
327
328
329
330
Následující strana
Poslední strana
5 kroků pro úsměv na celý život
Prevence
Pacienti zubních ordinací se dělí podle svého postoje k ústnímu zdraví na dvě skupiny. Jedni „za nic nemohou“. Druzí spoléhají sami na sebe.
Ladislav Korábek
18. 3. 2015
Chcete sledovat zatmění Slunce? S čím ano – a s čím ne
Galerie
V pátek 20. března můžeme v ČR sledovat částečné zatmění Slunce. Taková podívaná je ale nebezpečná pro vaše oči. Jak zatmění sledovat a co je naopak pěkná hloupost?
Redakce
18. 3. 2015
Kytkožrout se v zimě ukájí šnytlíkem z hypermarketu
Patří květina do vázy, nebo na talíř? Člověk by mohl mít kytkožrouty za blázny, ale až zjistíte, co všechno se dá jíst a čím vším se dají pokrmy ozdobit, vázu schováte a kytkožroutem se stanete.
Kateřina Čepelíková
18. 3. 2015
Pásový opar si vybírá oslabené jedince
Mnohdy vzbuzuje zbytečné obavy a koluje kolem něj pár mýtů. Komu pásový opar opravdu hrozí, jak je to s infekčností a souvislostí s planými neštovicemi?
Tereza Víchová
18. 3. 2015
Polámal se mraveneček
Příběh desetileté Aničky, převyprávěný maminkou Evou, doplněný glosami mravenčího doktora a básničkou Josefa Kožíška.
Jan Hnízdil
17. 3. 2015
V USA schválili „zmutovaná jablka“. Nehnědnou
Začátkem března byla ve Spojených státech poprvé schválena geneticky modifikovaná jablka. Jedná se o dvě odrůdy jablek s modifikací zaměřenou proti hnědnutí. Je to urážka, bouří se odpůrci GMO.
Kristina Vacková
17. 3. 2015
K čemu vede šílené hubnutí
Galerie
Napřed velká nadváha a pak rychle kila dolů s pomocí šílené diety a prášků. Výsledek? Ztráta 57 kg (ze 120 kg) a postava znetvořená velkým množstvím volné kůže.
Redakce
16. 3. 2015
Došla vejce? Vraž do toho banán
Rozhovor
Příručka začínajícího vegana, tak by mohl znít podtitul originální kuchařky Místo vejce banán. Ale je i pro ty, kdo chtějí svému jídelníčku dodat pestrost nebo jen ulevit těžkému žaludku.
Kateřina Čepelíková
16. 3. 2015
Rozloučíme se s věčnou rýmou a kašlem?
Homeopatie
Počasí na přelomu zimy a jara provázejí rýmy, pokašlávání, chrapot, bolesti ucha. Pomůže s nimi homeopatie, jak postupovat a na co si dát pozor? Ptáme se odborníků.
Martina Holá
16. 3. 2015
Kreditní karta Diners Club Pure Měšec: nejlepší úrok na trhu, jen 4,9 %
Komerční sdělení
Potřebujete si vytvořit bezpečnou finanční rezervu? Hledáte spolehlivou a kvalitní kreditní kartu? Diners Club Pure+ Měšec je nejvýhodnější kreditní karta u nás.
16. 3. 2015
Odborník o raw stravě: Používejte víc selský rozum
Popularita raw food, výhradně syrové stravy, roste. Dá se ale s takovým jídelníčkem přežít? Co na to říká nutriční terapeut?
Blanka Chocová
13. 3. 2015
Co je to zdravý životní styl?
V posledních letech skloňujeme tento pojem ve všech pádech, jsme nabádáni žít zdravě, snažíme se starat nejen o své tělo, ale i o svou duši, neustále slýcháme o benefitech zdravého života. Ale co to vlastně je ten „zdravý životní styl“?
Kristina Vacková
13. 3. 2015
Chemie na českých polích: Šlendrián, nebo peníze?
Pesticidy. V poslední době stále častěji zmiňované téma. Pro někoho téměř sprosté slovo, pro jiného zázračný všelék současného zemědělství. Jak je to však ve skutečnosti? Tak, jako většinou, pravda je nejspíš někde uprostřed.
Richard Šedý
12. 3. 2015
Falšování medu v Česku vesele pokračuje
Aktualita
SZPI zjistila, že se do oběhu opět dostal falšovaný med. Tentokráte na pranýři visí medy společnosti Včelpo, kterým byly také hned odebrány dvě značky kvality. Oprávněně?
Kateřina Čepelíková
12. 3. 2015
Alergeny v potravinách: Nejhorší jsou arašídy a para ořechy
Počet lidí alergických na některé složky potravin roste. K velmi častým patří alergie na ořechy a arašídy. Jaké druhy jsou rizikové?
Petr Havel
12. 3. 2015
10 nejzdravějších národních kuchyní světa
Ohlížíte se po něčem dobrém. Možná se stavíte v indické restauraci nebo na skok u Číňanů. Dnes najdete jakoukoli kuchyni, na jakou si jen vzpomenete. Které jsou ty zdravé a čemu se raději vyhnout?
Kristina Vacková
12. 3. 2015
Znáte superovoce?
Galerie
Ovoce extrémně bohaté na minerály, vitamíny, barviva a navíc se silnými antioxidačními účinky má často exotický původ. K nejznámějším druhům patří například granátové jablko, mangostan, papája nebo pitahaya.
Redakce
11. 3. 2015
Očkování proti klíšťové encefalitidě: přínos a rizika kritickým pohledem
K odhadu možného přínosu plošného očkování proti klíšťové encefalitidě je velmi důležité zjistit, co vlastně průběh onemocnění může způsobit a s jakou pravděpodobností.
Jan Vavrečka
11. 3. 2015
Dilemata červené řepy
Tři vědecké studie došly k rozdílným výsledkům. Pro koho je červená řepa prospěšná a nakolik jsou její očekávané příznivé účinky spíše pověrou?
Pavel Houser
11. 3. 2015
Jak se vyrábí cukr: pohádka o veliké řepě in natura
V České republice se vyrábí cukr z cukrové řepy. Jak ale z bulvy vznikne kilovka krystalků, kterou koupíme v obchodě? A jak se dnešní výroba liší od té původní, dvě stě let staré?
Kateřina Čepelíková
10. 3. 2015
Deprese je léčitelná
Depresi sami nevyléčíte. Pokud jde o „pravou“ depresi, nikoli o blbou náladu, samoléčitelství a domácí pokusy stav jen zhorší. Péče druhých depresi dokonce posiluje.
Tomáš Novák
10. 3. 2015
Transplantací ledvin se výrazně ušetří
Galerie
Nová analýza VZP prokázala, že pacient po transplantaci ledviny stojí ročně o půl milionu méně než na dialýze. To, co nelze vyjádřit penězi, je navíc obrovský přínos pro nemocné.
Redakce
9. 3. 2015
Kitchenette: Food blog byl můj sen
Rozhovor
Ještě před třemi lety zkrášlovala ženské tváře, dnes je autorkou úspěšné knihy a food blogu, který má téměř třicet tisíc fanoušků. Jak se Markéta Pavleje aka Kitchenette k vaření dostala?
Kateřina Čepelíková
9. 3. 2015
Šetrná léčba kašle – víte, co opravdu pomáhá?
Komerční sdělení
Kašel představuje jedno z běžných onemocnění, se kterým se většina lidí potýká i několikrát do roka.
9. 3. 2015
K čemu je důležitý vitamín D a jak ho získat?
Vitamin D je nezbytný pro zdravé kosti, což všichni víme. Nedávné výzkumy ale naznačily, že může mít i další výhody, jako jsou ochrana proti nachlazení nebo prevence deprese.
Kristina Vacková
9. 3. 2015
Porodnice budou mít nová křesla
Klokánkování, tedy metoda, která přibližuje matky k jejich nedonošeným nebo příliš malým dětem, už je u nás vcelku známá. Teď vznikne prototyp křesla, který klokánkování zpříjemní. Oč jde?
Redakce
6. 3. 2015
Čím tlustší složka vyšetření, tím banálnější příčina potíží
Příběh paní Marty by se dal nazvat Jak udělat z komára velblouda aneb Kam se poděl selský rozum. Místo desítek vyšetření, odběrů a léků stačilo postrčit ji k uzdravení. Není to žádná magie.
Jan Hnízdil
6. 3. 2015
8 způsobů, jak rozproudit zpomalený metabolismus
Špatně fungující metabolismus, tedy látková přeměna, může být příčinou nadváhy i dalších zdravotních potíží. Co s tím?
Kristina Vacková
6. 3. 2015
Nejvíc kazů se dělá v pěti letech
Víte, že vývoj zubů začíná už před narozením? A že první zuby souvisí se stálým chrupem? Rodiče mnohdy nechápou, proč musí být mléčné zuby dětí zdravé. Jak mít zdravý chrup od kolébky až po dospělost?
Jana Rejhonová
5. 3. 2015
Efekt lymfomasáže je vidět. Ale o to nejde
Doporučuji tanga a oholené nohy, dozvídáme se z informačního mailu. Na kurzu lymfomasáží se ukáže, že tanga ani hladké nohy vlastně nejsou potřeba. Můžete mít klidně bombarďáky vaší babičky a srst orangutana.
Lenka Krbcová
5. 3. 2015
Proč je japonská kuchyně považována za zdravou?
V Evropě panuje názor, a ponechme si zatím soud, či zdravý nebo mylný, že japonská kuchyně patří k těm nejzdravějším na světě. Jak je to ale doopravdy?
Kristina Vacková
5. 3. 2015
10 107
–
10 137
/
16 815
První strana
Předchozí strana
320
325
326
327
328
329
330
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Než si dáte čokoládu, pořádně si vyčistěte zuby
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji