největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Články
Aktuální články
10 200
–
10 230
/
16 815
První strana
Předchozí strana
320
328
329
330
331
332
340
Následující strana
Poslední strana
Chcete se léčit šetrně a zároveň účinně? Řešení existuje!
Komerční sdělení
Chcete se léčit šetrně a zároveň účinně? Řešení existuje!
9. 2. 2015
Myomy můžeme léčit bylinkami, obklady, výživou a relaxací
Myomy patří mezi časté ženské obtíže. Přírodní medicína i v těchto případech nabízí šetrnou léčbu bylinami a výživou, která minimalizuje potíže spojené s tímto stavem…
Simona Procházková
9. 2. 2015
Další nechutná restaurace uzavřena
Galerie
Inspekce uzavřela bar a restauraci pro závažné hygienické nedostatky. Je to již několikátý případ od ledna, kdy se rozšířily kompetence SZPI i o provozovny společného stravování.
Redakce
6. 2. 2015
Bisexualita prý neexistuje. Bisexuální chování ano
Všichni jsme, nebo jsme byli „pod obojí“… a kdo to popírá, má s tím problém dodnes.
Tomáš Novák
6. 2. 2015
Zázračná polévka miso: japonský recept na zdraví
Většina Čechů miso nezná. Málokdo ví, jaké má japonská polévka vlastnosti, jak se vaří a co je k její přípravě potřeba. „Miso polévkou začínáme každý den,“ říká Japonka a prozrazuje osvědčené recepty.
Kristina Vacková
6. 2. 2015
Kouzlo těhotenství pod vodou
Galerie
Série fotografií Adama Oprise zachycuje nastávající matky v ladných pózách pod vodní hladinou. Díky ní se mohou hýbat bez námahy, zatímco na souši už jen ztěžka. Voda zbavuje záda a klouby těhotných žen zátěže a dává jim pocit bezpečí.
Redakce
5. 2. 2015
Nebezpečná kosmetika 2014: Nejčastěji šlo o krémy
Krémy, balzámy, soli do koupele, ale i sada malovátek pro holčičky a vlhčené ubrousky na dětské prdelky. Výrobky, ke kterým se nikdo nehlásí. Není divu.
Lenka Krbcová
5. 2. 2015
Jak dosáhnout, aby chleba vydržel 14 dnů
Chléb s dlouhou trvanlivostí lze vyrobit i bez chemie. Díky přírodnímu konzervantu vydrží i dva týdny – chutný a bez plísně.
Petr Havel
5. 2. 2015
Kde se v bordelu vaří, tam to brzy zavřou
Aktualita
Silné vrstvy mastnoty na pracovních plochách, bez přívodu teplé vody, zbytky jídel všude po zemi, tak fungovala bistra a bar v Praze, Jeseníkách a na Plzeňsku.
Redakce
4. 2. 2015
Problémy české gastronomie? Nezájem učňů a experimentátoři
Nakupujeme kvalitní potraviny na farmářských trzích a snažíme se jíst více zeleniny. Jenže pak se dočteme, že se u nás kuchařští učni učí vařit instantně a národ uctívá Hrušku…
Redakce
4. 2. 2015
Skutečná cena levného masa
Za laciné potraviny platíme čtyřikrát. U kasy v obchodě, vlastním zdravím, v obrovských dotacích, které plynou do intenzívního zemědělství, a nepříznivým dopadem na přírodu. Ve skutečnosti jsou proto hodně drahé.
Olga Myslivečková
4. 2. 2015
Rekonvalescence po operaci či nemoci: pomáhá přírodní léčba
V čase, kdy se vracíme tzv. do normálu, je mimořádně důležitá správná výživa i naše pohoda. Rekonvalescenci tak můžeme výrazně podpořit výživnými nápoji, bylinkami, vodoléčbou a relaxací.
Simona Procházková
4. 2. 2015
Test: Kupujete mleté? A je to vážně maso?
Test
Zajdete-li si do supermarketu koupit balené mleté maso, s největší pravděpodobností si domů odnesete masný polotovar. Na skutečné mleté maso v českých obchodech téměř nenarazíte.
Redakce
3. 2. 2015
Vietnamské potraviny. To je něco
Aktualita
SZPI zadržela zásilku 3,6 tun potravin z Vietnamu. Na sebe naskládané kanystry s nakládanými cibulkami se v kontejneru vlastní vahou zdeformovaly a ve vyteklém obsahu inspekce zjistila přítomnost hmyzu v různých vývojových stádiích – larvy, kukly – a částečně i plíseň.
Redakce
3. 2. 2015
Chutnala jim instantní polévka, teď vaří Konečně vývar
Rozhovor
Uvařit vývar silný jak duby na Šumavě vyžaduje kvalitní suroviny, čas a trochu toho cviku. Když nemáte ani jedno ani druhé a ani třetí, skočíte po kostce nebo si dáte Konečně vývar.
Kateřina Čepelíková
3. 2. 2015
Neschopným lékařům hrozilo až useknutí ruky
První zákony o odměňování lékařů i jejich postihování za chybné zákroky jsou staré téměř 4000 let. Výše odměn kolísala podle finančních možností a sociálního postavení pacientů. Tresty byly drastické.
Bohumil Tesařík
3. 2. 2015
Jezte online a s trochou štěstí vyděláte miliony
Především v Jižní Koreji, ale také v Japonsku i jinde, se objevil nový fenomén, který dostal název gastronomický voyeurismus. Internetové šílenství spočívá v online sledování lidí, kteří jedí.
Kristina Vacková
2. 2. 2015
Intimní anorektik alespoň masturbuje
Anorexie, „ne-chuť“, není jen porucha příjmu potravy, ale také citů. Dospělí bez lásky a bez sexu trpí emoční a sexuální anorexií.
Tomáš Novák
2. 2. 2015
Jídlo nemá žádnou chuť, jen málo živin a hodně kalorií
V závěrečné části seriálu doplníme poslední kousek skládačky, a sice jak naše strava ztratila veškerou chuť a vyživovací hodnotu, takže kromě toho, že jsme tlustí a nemocní, jsme navíc i hladoví.
Denise Cumminsová
,
Kristina Vacková
30. 1. 2015
Hubnutí je i pohyb. Jak neudělat chybu hned na začátku
Žít zdravěji, více se hýbat – podobná předsevzetí vedou v prvních měsících nového roku ke sportování i nováčky. Otázkou je, jak správně začít a „nepřepálit“ začátek.
Karolína Hlavatá
30. 1. 2015
Nejčastěji klecově chované zvíře není kuře
Boudo, budko, kdo v tobě nejčastěji přebývá? Je to snad slepice, králík nebo prase? Máme pro vás překvapivé průzkumy o chovu kuřat i králíků.
Kateřina Čepelíková
29. 1. 2015
Pokuty za neočkování: Jak moc si je ministerstvo umí obhájit?
Novela, která plánuje přinutit neočkující k poslušnosti, někdy nemá hlavu a jindy patu. Jak přesvědčivé jsou argumenty ministerstva, které ji předložilo?
Gabriela Hájková
29. 1. 2015
Inspekce nechápe: Obědy pro rozvoz vařil v bytě 1+1
Aktualita
Podnikat se dá s lecčím, ale určitě ne kdekoliv. Spustit výrobnu rozvážených obědů v bytě 1+1 bez lednice, to chce hodně kuráže. A hodně peněz na pokutu od inspekce.
Redakce
28. 1. 2015
Nejvystresovanější národ světa
Američané jsou vystresovaní a na vině je z velké míry nerovnováha mezi pracovním a soukromým životem, domnívá se americká psycholožka. Co s tím může dělat jedinec a co společnost?
Denise Cumminsová
,
Kristina Vacková
28. 1. 2015
Dobře chutná jen dobře živený hmyz
O pokrmech z hmyzu se mluví jako o stravě budoucnosti, ve skutečnosti provází konzumace nejrůznějších brouků a červů člověka odpradávna.
Petr Havel
28. 1. 2015
Inspekce odkrývá zákulisí kontroly potravin
Rozhovor
Je jich jen 265 a pod palcem mají přes sto tisíc provozoven. Jak je inspektoři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce stíhají kontrolovat, komu udělili nejvyšší sankce a jak to chodí při inspekci?
Kateřina Čepelíková
27. 1. 2015
Mojžíšová není jen na plodnost aneb Co s blokádou páteře
Bolesti zad, ztuhlá šíje, blokády obratlů – kdo jimi nikdy netrpěl, jako by snad ani nebyl moderním člověkem. Jedná se o jeden z nejčastějších zdravotních problémů, takzvaně civilizačních.
Magdalena Hanáčková
27. 1. 2015
Ohřívaná rýže může způsobit otravu
Nikdo nemá rád vyhazování jídla, proto většina z nás schovává zbylou rýži na následující den. Málokdo ví, že ohřívaná rýže je riziková a hrozí po ní otrava.
Kristina Vacková
26. 1. 2015
Třezalka a (ne)spolehlivost hormonální antikoncepce
I s bylinami je třeba nakládat jako s léčivy. Prášky na vysoký tlak se také nebudete ládovat jako figurkami z vánoční kolekce. Vše má své. Například třezalka je „podezřelá“ z vlivu na úspěšnost antikoncepce.
Blanka Chocová
26. 1. 2015
Sáček na zdobení dortů obsahuje karcinogeny
Aktualita
Zdobili jste dorty, stříkali jím na plech cukroví? Tak se dobře podívejte, jestli nebezpečný zdobicí sáček nemáte doma. Obsahoval totiž látky s možnými karcinogenními účinky.
Redakce
23. 1. 2015
Vazelína: kosmetika z ropy. Máme se jí proto bát?
Vazelína bez doloženého původu je v EU zakázaná. Donedávna bychom ale o ní jako o „všeléku“ na veškeré neduhy naší pokožky snad ani nepochybovali. Co znamená ten poprask kolem ropy v kosmetice?
Blanka Chocová
23. 1. 2015
10 200
–
10 230
/
16 815
První strana
Předchozí strana
320
328
329
330
331
332
340
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Než si dáte čokoládu, pořádně si vyčistěte zuby
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji