největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Články
Aktuální články
10 200
–
10 230
/
16 485
První strana
Předchozí strana
320
328
329
330
331
332
340
Následující strana
Poslední strana
Matcha Tea radí, jak poznat dobrý čaj. Přitom má máslo na hlavě
Ten, který přišel o certifikát bio kvůli vysokému množství reziduí pesticidů v čaji, dnes káže o tom, jak poznat kvalitní čaj Matcha. Zjišťovali jsme zákulisí kauzy pesticidy v Matcha Tea.
Kateřina Čepelíková
27. 8. 2014
Parfém na olejové bázi voní déle než běžný alkoholový
V dalším dílu fotoseriálu o domácí kosmetice zůstaneme ještě u přírodních olejů. Namíchání vlastního parfému je jako hra. Nezapomínejte si kapky zapisovat, jinak výsledné vůně už nikdy příště nedosáhnete.
Blanka Chocová
27. 8. 2014
Musí vás vzít zubař?
Zubař „na pojišťovnu“ je dlouhodobě, zejména v některých oblastech, nedostatkové zboží. Pokud takového najdete, může vás přesto odmítnout. Co pak?
Redakce
26. 8. 2014
Přistane tu ebola? Zboží i epidemie cestují rychleji
V Česku se zatím podezření na ebolu neobjevilo. Přesto se na pražském letišti či nádraží objevily varovné letáky a personál aerolinek i zdravotníci by měli být připraveni reagovat na podezření nákazy.
Eva Fryšarová
26. 8. 2014
Moruše – zapomenuté ovoce plné zdraví
Exotické plody morušovníku připomínají ostružiny. Kdysi byly v Evropě velmi populární, dnes na ně narazíte stěží. Přitom se mohou pyšnit širokou škálou léčivých účinků.
Simona Procházková
26. 8. 2014
Přeleželá ruka chce teplou vodu
Znáte to, spíte a najednou vás vzbudí necitlivost ruky nebo nohy. Říká se, že jsme si ji přeleželi, jak je to ale ve skutečnosti? A jak co nejrycheji bezvládnou končetinu „oživit“?
Kateřina Čepelíková
25. 8. 2014
Pi píp, tady jsem a jsem ve slevě!
Takhle nějak by se vám měly hlásit vaše oblíbené potraviny. Nová aplikace FoodLoop chce postupně proniknout do všech evropských supermarketů a upozorňovat zákazníky na výhodný nákup jídla, kterému se blíží konec trvanlivosti.
Lenka Krbcová
25. 8. 2014
Restartované maso: rozmrazené blátíčko má být označeno
Zamrazené a opět rozmrazené potraviny – dvě vyhlášky, zcela jiný příběh. Kolem povinného označování rozmrazovaného pečiva byl rozruch, ale nic moc nepřineslo. Teď je tu maso.
Petr Havel
22. 8. 2014
Masochismus – mnoho je „odstínů šedi“
Jméno rytíře von Sacher-Masoch je zřejmě navždy spojeno se sexuálními praktikami. Syn autora bible masochistů to komentoval slovy: „Ano, to my jsme vymysleli sachrismus a Masochův dort.“
Tomáš Novák
22. 8. 2014
Tesco mění svou nejlevnější značku potravin
Aktualita
Privátní řada Tesco Value mění design a rozšiřuje sortiment. Je určena pro zákazníky, kteří preferují cenu zboží.
Lenka Krbcová
21. 8. 2014
Sedláci brázdí už i internet
Nemám sílu, čas ani bydliště v centru velkoměsta, a přesto si můžu nakoupit farmářské potraviny. Už i internet brázdí moderní sedláci, kteří nabízejí své produkty.
Kateřina Čepelíková
21. 8. 2014
Domácí sérum odstraní vrásky i kruhy pod očima
Další díl fotoseriálu o domácí kosmetice věnujeme kouzelným přírodním olejům. Vyrobíme přírodní „elixír mládí“ – luxusní obličejové sérum proti stárnutí pleti.
Blanka Chocová
21. 8. 2014
Muž ze Starbucks teď dělá mouku z kávy
Novinka potěší především ty, kdo mají potíže s lepkem – zřejmě již v příštím roce bychom se mohli i v ČR setkat s výrobky z mouky vhodné i pro celiaky. Je totiž vyrobena z kávového odpadu.
Petr Havel
20. 8. 2014
Jak posilovat imunitu? Příjemně a celoročně
Oslabená imunita a nutnost jejího posilování se připomíná hlavně na podzim a v zimě. Přitom bychom se našemu zdraví měli věnovat po celý rok, léto nevyjímaje.
Eva Fryšarová
20. 8. 2014
První burčák čekejte za čtrnáct dní. Ne dřív
Aktualita
Podle moravských vinařů začne letošní sklizeň hroznů o deset dní dříve, než je obvyklé. To znamená, že se mladé víno dostane na pulty začátkem září. Dřív seženete jen padělky.
Kateřina Čepelíková
19. 8. 2014
Staré cviky na ploché nohy už neplatí
Rozhovor
Víte, jak se poznají ploché nohy? Zkuste si náš domácí test. Pokud se vaše obavy naplní, můžete podle rad ortopeda hned začít s jednoduchými cviky na posílení svalů klenby.
Kateřina Čepelíková
19. 8. 2014
Jíte ovoce a zeleninu? I zdravé má svou mez
Všichni víme, jak jsou ovoce a zelenina důležité složky potravy, ale většina z nás nedodržuje jejich správný příjem. V čem chybujeme?
Karolína Hlavatá
19. 8. 2014
Test dětských olejů: Nejlevněji vyjdou vlastní značky drogerií
Test
Možná po vás dítě krom modrých očí zdědilo i typ pokožky. Někomu dělají dobře krémy či oleje, které se rychle vsáknou, někdo nepoužívá prakticky nic po celý život, jiný si libuje, když je „pěkně promaštěný“.
Lenka Krbcová
18. 8. 2014
Které houby se pletou? Jedlé a jedovaté se podobají
Největší riziko představuje pro méně zdatné houbaře skupina bedel a žampionů, zahrnující i vyloženě jedovaté druhy. Žampion zápašný je pak v současné době asi nejrizikovější houba u nás.
Petr Havel
18. 8. 2014
Petr Havlíček radí, jak jíst při práci na směny
Nedivte se, že tloustnete, když máte nedostatek spánku. Petr Havlíček vám poradí, jak se tukovým poštářům kolem břicha vyhnout a jak zvládnout jídelníček i ve směnném provozu.
Kateřina Čepelíková
15. 8. 2014
Sexuální přitažlivost tělesných šťáv
Bylo nebylo, český vyslanec v exotické zemi lidově řečeno „vzal kramle“. Zmizel a zůstal po něm jen vítr v pokladně… a mnoho lahviček. Tušíte, co v nich nalezli pánové ze ZAMINI, kteří přijeli žehlit průšvih? Inu stane se i v nejlepších rodinách.
Tomáš Novák
15. 8. 2014
Ovoce a zelenina: největší podrazy na zákazníky
Největší podraz na zákazníky nejsou pesticidy ani plísně. Podle potravinářské inspekce je to lhaní o původu ovoce a zeleniny. Podívejte se, jak se prodávají „čerstvá česká“ jablka z Itálie a kolik nálezů v bio kvalitě nese stopy chemie.
Lenka Krbcová
14. 8. 2014
Marocký jíl: Myjeme se „hlínou“
Mytí marockým jílem představuje zajímavou přírodní alternativu k průmyslově vyráběným mycím gelům, mýdlům a šampónům. Když jsem o něm slyšela poprvé, byla jsem v šoku. Když jsem četla více, byla jsem nadšená.
Blanka Chocová
14. 8. 2014
Přeučený levák si plete levou a pravou. Mimo jiné
Sama jsem to v dětství zažila. Jakmile jsem začala brát hračky do levé ruky, babička se mi je v obavě, aby ze mě nevyrostl levák, snažila přendávat do druhé. Osvícená matka tomu naštěstí zabránila, babička mi totiž mohla zadělat na potíže.
Eva Fryšarová
13. 8. 2014
Atlas masa je střetem ideálů s realitou
„Česko už několik let zažívá revoltu zákazníků, kteří chtějí věřit tomu, co mají na svém talíři,“ říká Hnutí Duha k českému vydání Atlasu masa. V praxi ale lidé věří hlavně nízké ceně.
Petr Havel
13. 8. 2014
Nechtěné těhotenství nemusí končit potratem
Rozhovor
Těhotná, nemilovaná a bez prostředků? „Pomůžeme vám, abyste se nemusela rozhodovat pod nátlakem,“ říká Radka Válková o projektu Nesoudíme. Pomáháme. V těžké situaci může pomoci „adoptivní rodina“.
Eva Fryšarová
12. 8. 2014
Jídlo na dovolené: Strasti a slasti cestovatele
Cesty mě zavedly do Českého ráje. Po celodenním trmácení jsem se ocitla před vstupem na nádvoří zámku. Klasický obrázek. Parkoviště a stánky. Můj žaludek si říkal o malou svačinu.
Jana Poncarová
12. 8. 2014
Za podporu potravin dal stát 1,5 miliardy, platily se z nich masáže i tenis
Aktualita
NKÚ se zaměřil na kampaně na podporu značek Klasa, Regionální potravina a Vína z Moravy, vína z Čech. Cíle kampaní byly většinou nekonkrétní a nikdo je nekontroloval.
Lenka Krbcová
11. 8. 2014
Ruské sankce sníží ceny potravin, ale i jejich kvalitu
O peníze jde vždy až v první řadě. Proto se prakticky všechny komentáře týkající se ruských sankcí na dovoz potravin ze „západu“ soustředí především na ekonomické dopady. To ale nebude všechno.
Petr Havel
11. 8. 2014
Funkční trénink s kettlebell: ženy s koulí
Rozhovor
Následující rozhovor vznikl díky mé bývalé spolužačce, která propadla silovému a kondičnímu způsobu cvičení nazývaném funkční trénink. A kdybych neviděla výsledky – neuvěřím.
Andrea Pencová
11. 8. 2014
Cordon co? České hospody bojují s cizími termity
Aktualita
Mezinárodní kuchyně se do českých pohostinství vloudila už dávno, ale názvy cizích jídel nám pořád ještě moc nejdou. Zmatek v nich mají i profesionálové.
Lenka Krbcová
8. 8. 2014
10 200
–
10 230
/
16 485
První strana
Předchozí strana
320
328
329
330
331
332
340
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji