největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Články
Aktuální články
9 766
–
9 796
/
16 487
První strana
Předchozí strana
310
314
315
316
317
318
320
Následující strana
Poslední strana
Od chovatele můžete koupit max. 60 vajec
Aktualita
Od března tohoto roku platí pro prodej vajec nová pravidla. Jaká vejce a kolik jich můžete koupit od chovatele nebo na trhu?
Redakce
24. 3. 2015
COŽE: hlína k jídlu?!
Jedlá hlína? Co to je? Je to opravdu speciální druh zeminy? Nebo jen název pro nějakou kulinářskou specialitu? Každopádně se „to“ občas objeví na jídelním lístku.
Kristina Vacková
24. 3. 2015
Mrazicí vesta má spalovat tuk
Hubnutí je velký byznys. Především pak takové, které slibuje pohodlný postup. K tomu je hubnoucí vestička ideální.
Pavel Houser
24. 3. 2015
Nejvíc případů tuberkulózy je v Praze
Aktualita
Zítra uplyne přesně 133 let od chvíle, kdy německý lékař Robert Koch odhalil bacil způsobující nemoc nazvanou tuberkulóza (TBC). Jaká je současná situace onemocnění touto chorobou v ČR?
Jiří Wallenfels
23. 3. 2015
Nepřijmou vám neočkované dítě do školky? Přesto podejte přihlášku!
Vážení rodiče, pokud jste to právě vy, kteří máte neočkované nebo neúplně očkované dítě, které vám s velkou pravděpodobností letos nepřijmou do mateřské školky, čtěte prosím pozorně následující článek, může se vám to vyplatit.
Jan Vavrečka
23. 3. 2015
Chilli – kdy je zdravé a kdy už ne?
Chilli je rostlina, která vám způsobí oheň na jazyku a možná i slzu v oku. A to kdekoli: když budete jíst pikantní mexickou omáčku, dušené sečuánské maso, doutnající indické kari nebo šťavnatou thajskou kuchyni.
Kristina Vacková
23. 3. 2015
Veterináři objevili nelegální hospodu
Galerie
Redakce
20. 3. 2015
3 tipy, jak odhalit špatně vyčištěný zub
Na čistém zubu se kaz nikdy neudělá, říkají lékaři. Jenže my zuby čisté nemáme. Jak poznáte, zda jste si je skutečně vyčistili pořádně?
Lenka Krbcová
20. 3. 2015
Diogenův syndrom: Proč staří lidé křečkují nepotřebné harampádí
Diogenes nechtěl mít žádný majetek. Přesto je paradoxně právě po něm pojmenován syndrom charakterizovaný hromaděním věcí, převážně nepotřebných. Může jít i o zvířata.
Tomáš Novák
20. 3. 2015
Alergie: Žádný korýš není bezpečný
Alergie na korýše patří k vůbec nejčastějším potravinovým alergiím a může způsobovat reakce až ohrožující život.
Petr Havel
20. 3. 2015
Ve školách snad odzvoní sladkostem a limonádám
Aktualita
Senát dnes projednává novelu školského zákona. Mimo jiné se zabývá stravováním. Pokud zákon projde, znamená to konec pro nezdravé potraviny ve školách.
Redakce
19. 3. 2015
Food stylista je tak trochu podvodník
Rozhovor
Jak vznikají nádherné obrázky jídla? Podobně jako nádherné obrázky modelek. „Je to hodně podobné, jen můj objekt se nehýbe a mohu s ním dělat, co potřebuji,“ říká jeden z mála českých profesionálních food stylistů JAN HAJNÝ.
Kristina Vacková
19. 3. 2015
Food styling – tipy a triky při fotografování jídla
Setkali jste se s fotografováním jídla, nebo vám přijde profese food stylisty sexy a záviděníhodná? Chcete se dozvědět více o tomto oboru? Podívejte se, jak zachytit „mňam“ faktor a další triky.
Kristina Vacková
19. 3. 2015
5 kroků pro úsměv na celý život
Prevence
Pacienti zubních ordinací se dělí podle svého postoje k ústnímu zdraví na dvě skupiny. Jedni „za nic nemohou“. Druzí spoléhají sami na sebe.
Ladislav Korábek
18. 3. 2015
Chcete sledovat zatmění Slunce? S čím ano – a s čím ne
Galerie
V pátek 20. března můžeme v ČR sledovat částečné zatmění Slunce. Taková podívaná je ale nebezpečná pro vaše oči. Jak zatmění sledovat a co je naopak pěkná hloupost?
Redakce
18. 3. 2015
Kytkožrout se v zimě ukájí šnytlíkem z hypermarketu
Patří květina do vázy, nebo na talíř? Člověk by mohl mít kytkožrouty za blázny, ale až zjistíte, co všechno se dá jíst a čím vším se dají pokrmy ozdobit, vázu schováte a kytkožroutem se stanete.
Kateřina Čepelíková
18. 3. 2015
Pásový opar si vybírá oslabené jedince
Mnohdy vzbuzuje zbytečné obavy a koluje kolem něj pár mýtů. Komu pásový opar opravdu hrozí, jak je to s infekčností a souvislostí s planými neštovicemi?
Tereza Víchová
18. 3. 2015
Polámal se mraveneček
Příběh desetileté Aničky, převyprávěný maminkou Evou, doplněný glosami mravenčího doktora a básničkou Josefa Kožíška.
Jan Hnízdil
17. 3. 2015
V USA schválili „zmutovaná jablka“. Nehnědnou
Začátkem března byla ve Spojených státech poprvé schválena geneticky modifikovaná jablka. Jedná se o dvě odrůdy jablek s modifikací zaměřenou proti hnědnutí. Je to urážka, bouří se odpůrci GMO.
Kristina Vacková
17. 3. 2015
K čemu vede šílené hubnutí
Galerie
Napřed velká nadváha a pak rychle kila dolů s pomocí šílené diety a prášků. Výsledek? Ztráta 57 kg (ze 120 kg) a postava znetvořená velkým množstvím volné kůže.
Redakce
16. 3. 2015
Došla vejce? Vraž do toho banán
Rozhovor
Příručka začínajícího vegana, tak by mohl znít podtitul originální kuchařky Místo vejce banán. Ale je i pro ty, kdo chtějí svému jídelníčku dodat pestrost nebo jen ulevit těžkému žaludku.
Kateřina Čepelíková
16. 3. 2015
Rozloučíme se s věčnou rýmou a kašlem?
Homeopatie
Počasí na přelomu zimy a jara provázejí rýmy, pokašlávání, chrapot, bolesti ucha. Pomůže s nimi homeopatie, jak postupovat a na co si dát pozor? Ptáme se odborníků.
Martina Holá
16. 3. 2015
Kreditní karta Diners Club Pure Měšec: nejlepší úrok na trhu, jen 4,9 %
Komerční sdělení
Potřebujete si vytvořit bezpečnou finanční rezervu? Hledáte spolehlivou a kvalitní kreditní kartu? Diners Club Pure+ Měšec je nejvýhodnější kreditní karta u nás.
16. 3. 2015
Odborník o raw stravě: Používejte víc selský rozum
Popularita raw food, výhradně syrové stravy, roste. Dá se ale s takovým jídelníčkem přežít? Co na to říká nutriční terapeut?
Blanka Chocová
13. 3. 2015
Co je to zdravý životní styl?
V posledních letech skloňujeme tento pojem ve všech pádech, jsme nabádáni žít zdravě, snažíme se starat nejen o své tělo, ale i o svou duši, neustále slýcháme o benefitech zdravého života. Ale co to vlastně je ten „zdravý životní styl“?
Kristina Vacková
13. 3. 2015
Chemie na českých polích: Šlendrián, nebo peníze?
Pesticidy. V poslední době stále častěji zmiňované téma. Pro někoho téměř sprosté slovo, pro jiného zázračný všelék současného zemědělství. Jak je to však ve skutečnosti? Tak, jako většinou, pravda je nejspíš někde uprostřed.
Richard Šedý
12. 3. 2015
Falšování medu v Česku vesele pokračuje
Aktualita
SZPI zjistila, že se do oběhu opět dostal falšovaný med. Tentokráte na pranýři visí medy společnosti Včelpo, kterým byly také hned odebrány dvě značky kvality. Oprávněně?
Kateřina Čepelíková
12. 3. 2015
Alergeny v potravinách: Nejhorší jsou arašídy a para ořechy
Počet lidí alergických na některé složky potravin roste. K velmi častým patří alergie na ořechy a arašídy. Jaké druhy jsou rizikové?
Petr Havel
12. 3. 2015
10 nejzdravějších národních kuchyní světa
Ohlížíte se po něčem dobrém. Možná se stavíte v indické restauraci nebo na skok u Číňanů. Dnes najdete jakoukoli kuchyni, na jakou si jen vzpomenete. Které jsou ty zdravé a čemu se raději vyhnout?
Kristina Vacková
12. 3. 2015
Znáte superovoce?
Galerie
Ovoce extrémně bohaté na minerály, vitamíny, barviva a navíc se silnými antioxidačními účinky má často exotický původ. K nejznámějším druhům patří například granátové jablko, mangostan, papája nebo pitahaya.
Redakce
11. 3. 2015
Očkování proti klíšťové encefalitidě: přínos a rizika kritickým pohledem
K odhadu možného přínosu plošného očkování proti klíšťové encefalitidě je velmi důležité zjistit, co vlastně průběh onemocnění může způsobit a s jakou pravděpodobností.
Jan Vavrečka
11. 3. 2015
9 766
–
9 796
/
16 487
První strana
Předchozí strana
310
314
315
316
317
318
320
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji