největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Články
Aktuální články
8 185
–
8 215
/
16 600
První strana
Předchozí strana
260
263
264
265
266
267
270
Následující strana
Poslední strana
Pylové zpravodajství (aktualizováno 23. 8.)
Aktualita
Pylová sezóna nejsilnějších alergenů, pylů trav a pelyňku, končí! V ovzduší se dále vyskytují v malém množství pyly jitrocele, kopřivy a merlíkovitých.
Redakce
23. 8. 2016
Co se dnes nejčastěji pěstuje na českých polích? Řepka to není
Aktualita
Co se na českých polích pěstovalo v roce 1980 a co se tu pěstuje nejčastěji dnes? Asi budete překvapeni. Dříve totiž na prvním místě nebyla pšenice a dnes polím nevévodí řepka.
Redakce
23. 8. 2016
Kedlubna, taková obyčejná zelenina. A takové překvapení
Kedlubny mi opravdu chutnají, ale vždycky jsem je považovala za „takovou obyčejnou zeleninu“. Možná budete překvapení stejně, jako jsem byla já, až zjistíte, co všechno obsahují.
Kateřina M. Košutová
23. 8. 2016
Využijte léčivé vlastnosti měsíčku
Měsíček lékařský je léčivka s nádherným žlutooranžovým květem. Ve zplaněné formě ji můžeme najít i ve volné přírodě, obvykle se však pěstuje.
Simona Procházková
23. 8. 2016
Zuby moudrosti jsou jen pro pitomce? Co potřebujete vědět o osmičkách
Zuby moudrosti, osmičky, známé také jako třetí stálé stoličky, jsou vzadu v ústech posledními zuby v řadě. Na posledním místě, poslední se prořezávají, ale starostí je s nimi až dost.
Soňa Humpolíčková
23. 8. 2016
Klíšťata jsou stále v lesích
Aktualita
Předpověď aktivity klíštěte obecného na území České republiky hlásí pro nadcházející dny stupeň tři, tedy mírnou aktivitu. Co to ale znamená?
Redakce
22. 8. 2016
Petr Havlíček radí, jak hubnout, když máte stres
Vystresovaný člověk je obvykle silný, protože nemá čas se správně stravovat, neumí vypnout a regenerovat a už vůbec nemá energii na nějaké to cvičení. Co s tím? Kde začít, aby se tělo správně naladilo na hubnoucí režim?
Kateřina Čepelíková
22. 8. 2016
Podle čeho vybírat výživového poradce
Kromě kvalifikovaných a zkušených výživových poradců nám své „poradenství“ nabízejí i tací, kteří bez potřebného vzdělání chtějí vydělávat na naší obezitě. Podle čeho vybírat dobrého výživového poradce, aby nám skutečně pomohl zejména v prevenci a spolupráce s ním neublížila?
Helena Singerová
22. 8. 2016
Ženy, které milují příliš, jsou neštěstím pro všechny
Choroba to není, ale dotyčná může sama sebe přivést k nemoci až k sebevraždě. Vesměs má nízké sebevědomí, které se projevuje buď stylem „promiňte, že žiji“, nebo naopak hranou suverenitou typu „zvládnu vše“. Třetí variantou je „zachránkyně zaběhlých psů a koček“ specializovaná na špatné muže.
Tomáš Novák
22. 8. 2016
10 nejlepších pomocníků pro bílý úsměv
Pro každého, kdo chce mít bílé zuby, existuje spousta možností, jak a s čím zuby bělit.
Redakce
21. 8. 2016
Jak si správně změřit tlak
Domácí tlakoměry si pořizuje stále více lidí. Lékaři jsou za to rádi, ale varují, že ne každý ví, jak si změřit tlak správně. Jaká jsou pravidla pro měření krevního tlaku?
Redakce
20. 8. 2016
Přestal kouřit, upadl do deprese. Souvislost, nebo nesmysl?
Po cigaretě (nebo po panáku) často saháme, když je nám mizerně, ve stresové situaci. Traduje se, že kouření v takovou chvíli pomůže. Ostatně psychiatrie zůstávají posledním zařízením, kde smí pacienti kouřit. Proč?
Redakce
19. 8. 2016
Odpůrci očkování: Kdo to je a proč?
Komentář
V odborném časopisu Pediatrie pro praxi vyšel přehledový článek „Odpůrci očkování“. Autorem je zástupce staré očkovací školy Ilja Trebichavský. Článek prezentuje názory, kterými trpí současní zastánci očkování a které si možná nebudou chtít ani nechat vymluvit.
Jan Vavrečka
19. 8. 2016
Omlazení genitálu pomůže nejen po porodu
S čím pomůže a kolik stojí rejuvenace neboli omlazení intimních partií? Někdy se mluví také o rejuvenaci pochvy, ale nejde jen o pochvu a o zúžení. Zákrok spočívá ve třech krocích a umí ledacos.
Helena Singerová
19. 8. 2016
Odkdy může miminko obiloviny? Od šesti měsíců
Ke konzumaci obilovin je připraveno již půlroční miminko. Oddalováním zařazení lepku v dětských příkrmech a kašičkách vzniku alergie nezabráníte. Naopak, zařazení ve správný čas je jistou prevencí.
Petr Havel
19. 8. 2016
Jak pít při sportu
Během hodiny středně náročného sportování vypotíte až dva litry. Tělo přitom ztrácí vodu ještě předtím, než sportovec pocítí žízeň.
Redakce
18. 8. 2016
Vakcína Cervarix je oficiálně i pro chlapce
Aktualita
Vakcína proti lidskému papilomaviru HPV už nebude určena jen dívkám a ženám. Cervarix je nově schválen i pro chlapce (a muže) od devíti let.
Redakce
18. 8. 2016
Pitahaya: vynikající plod kaktusu
Tzv. dračí ovoce má jemnou sladkokyselou chuť a je nízkokalorické. Obsahuje také značné množství vitamínů a minerálů. Pitahaya červená a žlutá se lehce liší v chuti i složení.
Redakce
18. 8. 2016
9 potravin ideálních do jídelníčku těhotné ženy
Výživou v těhotenství programujeme zdraví našeho dítěte. Nejezte dvakrát tolik, ale dvakrát zdravěji. Které potraviny by nastávající maminka neměla ve svém jídelníčku opomíjet?
Veronika Řeháková
18. 8. 2016
Ostružiník: hledejte křovitý a uvařte si čaj
Z ostružiníku si můžete užít ještě něco víc než báječnou chuť ostružin. Nejléčivější částí rostliny jsou kromě plodů i listy. Můžeme je používat čerstvé, usušit je, naložit do alkoholu či vína. Řekneme vám jak.
Simona Procházková
18. 8. 2016
7 doporučení proti bolesti zad podle tradiční čínské medicíny
Osm z deseti lidí v západním světě má zkušenosti s bolestí zad. Nejčastější příčinou je bederní páteř.
Štefánia Ebenová
18. 8. 2016
Nejde jen o Klasu, ale o dobrou pověst, říká řezník sedmé generace
Kvůli značce Klasa jsou kontrolováni několikrát do roka. Vždy bylo vše v pořádku, až do letoška. Jeden vzorek ukázal nepovolený škrob v šunce a výrobce o Klasu přišel. „Nemám možnost bránit své výrobky,“ říká majitel.
Lenka Krbcová
17. 8. 2016
Chcete si koupit datle? Zkuste datle Medjool
Datle, často také přezdívané chléb pouště, neboť rostou na datlových palmách převážně v pouštích nebo velmi teplém a suchém podnebí, jsou nedocenitelnou potravinou.
Redakce
17. 8. 2016
„Sjíždět“ porno není bez rizika
Kdy už je porno drogou? Podobně jako u alkoholu platí: Není tak důležité, že se napijete, respektive podíváte. Podstatné je, že pijete, sledujete porno, i když vám to již přináší obtíže. Přesto pokračujete.
Tomáš Novák
17. 8. 2016
Menstruace a 4 způsoby, jak ji zvládnout
Menstruace je v reprodukčním věku nedílnou součástí života každé ženy. Aby pohodlí a hygieně bylo v těchto dnech učiněno za dost, představíme vám pomocníky, které pomohou překonat pravidelné krvácení.
Lenka Zelnitiusová
17. 8. 2016
V Žatci mají vychytávku na pesticidy v pivu
Komentář
Na Žatecku, kde se pěstuje náš nejslavnější chmel, si pořídili vysoce citlivý přístroj na pesticidy. Kvalita chmele pro výrobu piva tak bude pod kontrolou jako nikde jinde na světě.
Petr Havel
17. 8. 2016
Penny prodává „nehezkou“ zeleninu. Nevyhodí se a zákazník ušetří
Aktualita
Prodejny Penny Marketu začaly prodávat zeleninu, která by jinak neměla v maloobchodě šanci. Má být o nejméně deset procent levnější. Děkujeme, píší zákazníci. Jiní reptají.
Lenka Krbcová
16. 8. 2016
V mletém mase je salmonela. Opět z Lidlu a opět z Polska
Aktualita
Potravinářská inspekce varuje před vepřovým mletým masem. Výrobek z Polska je kontaminován bakteriemi rodu Salmonella. Stejně jako v květnu.
Redakce
16. 8. 2016
Pylové zpravodajství (aktualizováno 16. 8.)
Aktualita
Nejsilnějšími alergeny v následujícím období budou pyly trav a pelyňku. Nadále se v ovzduší vyskytují pyly jitrocele, kopřivy a merlíkovitých.
Redakce
16. 8. 2016
I nehezké granátové jablko je dobré
Již v minulosti bylo granátové jablko považováno za elixír mládí, krásy a zdraví a jeho omlazující účinky znali už ve starém Egyptě. Dnes se výtažky z tohoto ovoce používají v potravinových doplňcích i v kosmetice.
Redakce
16. 8. 2016
Strouhanka se nevyrábí ze starých rohlíků
Víte, kdy se prodá nejvíce strouhanky? Když rostou houby. V Penamu k její výrobě vyčlenili jednu obrovskou halu, ve které strouhanka vzniká od základu. Tedy od kynutí těsta po pečení až ke strouhání.
Kateřina Čepelíková
16. 8. 2016
8 185
–
8 215
/
16 600
První strana
Předchozí strana
260
263
264
265
266
267
270
Následující strana
Poslední strana
Komerční sdělení
Mytí nádobí v myčce bez předmývání
PODCAST: Zahoďte všechny cigarety. Nezkoušejte jen snížit počet
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji