Je to už dvacet pět let. Právě 20. března 1992 se otevřel první McDonald's u nás. Frontu do „Mekáče“ vystály tehdy tisíce zájemců, kteří toužili ochutnat slavný Big Mac.
Je to už dvacet pět let. Právě 20. března 1992 se otevřel první McDonald's u nás. Frontu do „Mekáče“ vystály tehdy tisíce zájemců, kteří toužili ochutnat slavný Big Mac.
Se stylem amerického fastfoodu se Češi do začátku 90. let mohli setkávat jen v cizině. První „Mekáč“ u nás byl tudíž událostí.
Otevřel v pražské Vodičkově ulici a nabízel pět verzí burgerů, hranolky, zmrzlinu s výběrem tří polev a mléčné šejky se třemi příchutěmi. Dodnes populární jablečná taštička byla v nabídce také již od začátku. Co se týče nápojů, v původní nabídce byla Coca-Cola, Fanta, Sprite a překapávaná káva z konvičky.
Během čtvrtstoletí se nabídka v restauracích McDonald's značně rozšířila. Postupem času přibyla také odlehčená jídla, jako jsou saláty či grilované wrapy. „Velkou změnou v nabídce, kterou si lidé ve velkém oblíbili, jsou snídaně z čerstvých vajec, která jsou kupříkladu u nás pouze z českých chovů. Ty jsou dostupné do půl jedenácté každý den. Stálou nabídku zpestřuje každých šest týdnů prémiové menu obsahující speciální typy burgerů jako Maestro Bohemia nebo různé tematické týdny,“ uvádí český McDonald's.
Vůbec nejoblíbenější je u nás cheeseburger, hned za ním Big Mac. Úspěch ve speciálních nabídkách sklidil vepřový McCountry. Zájem naopak nebyl o „český“ burger se dvěma plátky vepřového masa McKřen, který se v nabídce objevil v roce 2013.
V roce 2009 se rozjel také kavárenský koncept McCafé, který zákazníkům nabízí kávové speciality společně se zákusky. V této chvíli je McCafé součástí třiapadesáti restaurací McDonald´s.
Změnilo se mnohé, současná nabídka fastfoodů je o dost širší než bývala, přibyly i další řetězce. Mění se i McDonald's. Upravuje nabídku, složení pokrmů i marketing. „Na začátku jsme představovali samotný koncept McDonald's, tedy místa, kde se všichni cítí dobře. Poté jsme se soustředili na představování produktů a v současné době je pro nás důležitá komunikace kvality našich surovin,“ říká Aleksandra Kovacevic, manažerka marketingového oddělení McDonald's.
Nicméně ve Vodičkově ulici najdete typický burger už pětadvacet let.
Galerie: Jak to vypadá v zázemí McDonald's
Zdroj: TZ McDonald's
Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.
Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.
Internet Info Vitalia.cz (www.vitalia.cz)
Chytře na život. ISSN 1802-8012
Copyright © 2009 – 2019 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Vitalia.cz využívá zpravodajství ČTK