největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
1 591
–
1 620
/
4 955
První strana
Předchozí strana
50
52
53
54
55
56
60
Následující strana
Poslední strana
Cukrárna Ollies peče v Čechách francouzskou pochoutku. Tajemství éclairs je ve složení odpalovaného těsta
Jsou výjimečné svou velikostí i kombinací několika náplní a zdobením. Podobné francouzské éclairs (nebo také „eklérky“) koupíte jen v cukrárnách Ollies. V čem tkví výjimečnost těchto dezertů, nám pověděla Tereza Gondková, spolumajitelka cukrárenského řetězce.
Kateřina Čepelíková
7. 10. 2019
Jak nepřibrat po padesátce? Největší omyl je, že bychom měli méně jíst
S přibývajícím věkem tloustneme – pokud s tím nezačneme něco dělat. Rozhodně však není potřeba jíst méně; zato je nutné jíst kvalitně. Odborníci také upozorňují, že pásmo mírné nadváhy není pro starší věkovou kategorii rizikové a důležitá je zejména celková kondice.
Lenka Krbcová
4. 10. 2019
Veganské burgery: Čím víc se snaží napodobit maso, tím horší je jejich složení
Ve světě obliba tzv. veganských burgerů raketově roste. Ti, kteří jej s chutí ukusují, se zřejmě domnívají, že dělají něco dobrého pro své zdraví. Odborníci jsou v tomto ohledu spíše skeptičtí. Jsou veganské burgery opravdu zdravější?
Eva Dandová
3. 10. 2019
Snižování množství cukrů v jogurtu má své meze
Nejezte ten cukr, zhubnete, slyšíme všude kolem sebe, a když ve složení jogurtu najdeme nějaké cukry, odkládáme ho. Jenže jogurt bez cukrů, to není jen tak.
Kateřina Čepelíková
2. 10. 2019
Šnek do české kuchyně patří, říkají majitelé šnečí farmy
Šneky mají rádi a starají se jim o dobré podmínky. Ostatně pasou je i venku, ve speciálně upraveném výběhu. Rodinná šnečí farma je producentem masa z hlemýžďů i již hotových delikates.
Petr Havel
2. 10. 2019
Mléčné proteinové výrobky: málo bílkovin za hodně peněz
Možná jste si také všimli, že se u běžných potravin v regálech supermarketů začíná v názvu objevovat slovo PROTEIN. A hle, jejich cena se až dvojnásobně zvyšuje. Ano, tak přesně tenhle marketingový tah na spoustu z nás velice dobře působí.
Karolína Otavová
1. 10. 2019
Prostor pro to, abychom dotáhli McDonald's, tu ještě je, říká prezident KFC
Řetězec rychlého občerstvení KFC oznámil v září otevření své 100. pobočky v Česku. Stejně jako o pár měsíců dříve McDonald's, jeho největší konkurent. Jenže stejný počet poboček neznamená stejné tržby. Jak na tom ve skutečnosti KFC je? Ptali jsme se v rozhovoru s prezidentem KFC Liborem Hubíkem.
Kateřina Čepelíková
30. 9. 2019
Jak se zbavit octomilek?
Octomilky se vám doma rychle množí a vy už nevíte, jak na ně? Vydejte se do obchodu a vyberte si z mnoha druhů návnad, nebo zkuste naše tipy, které nestojí skoro nic. A fungují.
Redakce
26. 9. 2019
Proč si vědecké studie o výživě protiřečí
Zatímco o škodlivosti cigaret či nadměrného slunění není dnes již pochyb, u potravin stále není rozdělení na „dobré“ a „zlé“ tak jednoduché. Jednou dokážou vědecké studie vychvalovat léčivý potenciál kávy, aby ji o měsíc později zavrhly jako hřebíček do rakve. Podobně se rozcházejí názory třeba i na máslo, vejce nebo sóju. Proč tomu tak je a čemu jako laik věřit?
Veronika Šmídová
26. 9. 2019
Připravte si luxusní likér z čerstvě nasbíraných šípků
Šípky k podzimu prostě patří. Jako malí jsme je povinně sbírali do školy. Dneska bychom je nedali ani za nic. Víme už totiž, že jde bez nadsázky o českou superpotravinu. Navíc i velmi chutnou.
Monika Poledníková
25. 9. 2019
Pestrá strava – sexy sousloví, význam nejasný
Komentář
KOMENTÁŘ – Pestrá strava je základ. Všeho. Zdraví, imunity, má vliv na psychické rozpoložení člověka. Skrz působení přes střevní mikrobiom ovlivňuje prakticky veškeré pochody těla, a tím i ducha. Ale řekněte mi, co to přesně je.
Michaela Klofcová
24. 9. 2019
Historie Danone: Jogurt jen na doporučení lékaře, s výdejem v lékárně
Jogurty Danone začal v roce 1919 vyrábět lékař Isaac Carasso, aby pomohl dětem zbídačeným válkou. Prodávaly se jako lék v lékárně a měly silnou podporu vědců a lékařů. Jak s historií Danone zamíchala 2. světová válka a proč Američané nejdříve jogurty odmítali?
Kateřina Čepelíková
23. 9. 2019
7 tipů, jak zlepšit své stravovací návyky
Stravovací návyky si vytváříme už jako malé děti a naučené vzorce si neseme i do dospělosti. Neexistuje snad nikdo, kdo by mohl říct, že se s jídlem nedopouští nějakého prohřešku. Změnit něco, na co jsme dlouhodobě zvyklí, není jednoduché.
Susan Bowermanová
21. 9. 2019
Vyhyneme bez včel?
Komentář
KOMENTÁŘ – Katastrofické zprávy jsou atraktivní, to je známá věc. Bohužel, snahy o co nejděsivější sdělení ústí v poslední době stále častěji do závěrů, které jsou hodně vzdálené realitě. Teze o úbytku včel a potravin jsou zkrátka mylné.
Petr Havel
20. 9. 2019
Kolik akrylamidu našel dTest v dětských sušenkách?
Aktualita
Akrylamid vzniká při pečení, grilování i smažení, vždy, když teplota přesáhne 120 °C. Časopis dTest zjišťoval, kolik ho najdeme v dětských sušenkách pro děti do tří a nad tři roky.
Redakce
19. 9. 2019
První opravdová žvýkačka byla vyrobena v USA před 150 lety
Na rozdíl od mnoha jiných vynálezů nepřišla žvýkačka jako taková na svět ve Spojených státech, jak by se mohlo zdát z vyprávění pamětníků. Vzpomínají na osvobozování západních Čech po druhé světové válce, kdy jim američtí vojáci rozdávali věc u nás dosud nevídanou – žvýkací gumu.
Bohumil Tesařík
19. 9. 2019
Nejchutnější je mladý bažant. Upečete ho rychleji
Jedním z všeobecně známých pokrmů považovaných za zajímavé a také za veskrze oblíbené je takzvané „kuře à la bažant“. Ještě atraktivnějším pokrmem je ale bažant jako takový, přičemž optimální doba ke zpestření jídelníčku bažanty se pomalu blíží.
Petr Havel
18. 9. 2019
Řekové si vymohli zákaz řeckých jogurtů v Česku
Dnes v obchodě můžete nakoupit dva druhy řeckých jogurtů vyráběných v Česku a dva druhy jogurtů řeckého typu. Od 1. října 2019 už tyto dvě kategorie mezi sebou ale nerozeznáte. Mohou za to Řekové.
Kateřina Čepelíková
16. 9. 2019
Jsou jediní na trhu. Chovají buvoly a vyrábí buvolí mléko a sýry
Buvolí farmu v jižních Čechách vybudovali dva původem „zemědělští úředníci“. „Rozhodující bylo najít objekt s vlastní půdou,“ vzpomínají manželé Pageovi na počáteční těžkosti. Úsilí se vyplatilo, farma produkuje kvalitní zdravé potraviny a sýr labneh z buvolího mléka zvítězil v soutěži o biopotravinu roku.
Petr Havel
13. 9. 2019
SAPA nezklamala. Veterináři barvou znehodnotili půl tuny masa
Aktualita
Kontrola Státní veterinární správy v areálu SAPA odhalila další nelegální provozovnu. Inspektoři tu našli stovky kilogramů masa naprosto nevhodného ke spotřebě.
Redakce
12. 9. 2019
Zrada ochucených mléčných výrobků
Ochucené, nebo neochucené mléčné výrobky? Je mezi nimi i jiný, než pouze chuťový rozdíl. Jestli si hlídáte váhu, může špatný výběr jogurtů, kefírů a dalších mléčných produktů hrát značnou roli ve váš neprospěch.
Karolína Otavová
12. 9. 2019
Mají peníze, přesto loví jídlo z popelnic. Co k tomu „kontejnerové potápěče“ vede?
Mají střechu nad hlavou i pravidelnou výplatu na účtu. Přesto se po setmění věnují činnosti, kterou si většina z nás spojuje s těmi nejchudšími a nejpotřebnějšími – totiž přebírání popelnic u supermarketů či restaurací.
Veronika Šmídová
10. 9. 2019
Netradiční mléčné výrobky ovládnou Přibyslav
Čtyřicet pět mléčných výrobků od dvaadvaceti mlékáren svedlo boj o první pozice v soutěži o nejlepší výrobek na Mlékárenských dnech v Přibyslavi. Kvalitu výherců i jiných netradičních výrobků budete moci sami posoudit tuto sobotu v Přibyslavi.
Petr Havel
6. 9. 2019
Globus omezuje jednorázové obaly, zavádí „Otoč kelímek“
Aktualita
V Café Globus můžete od začátku školního roku využívat systému „Otoč kelímek“. Nákupem zálohovaného, znovupoužitelného kelímku snížíte počet produkovaných jednorázových obalů.
Redakce
5. 9. 2019
Největší nešvar ve stravování dětí? Vynechání oběda
Stravovací návyky dětí vzaly o prázdninách za své, jak je znovu vrátit k pravidelnosti a ke správnému jídelníčku? Která jídla dětem nepodávat a kdy, poradí Ivan Mach, prezident Aliance výživových poradců ČR.
Petr Havel
4. 9. 2019
Lidl „třídí“ vše do jednoho kontejneru. Už podruhé za to dostal pokutu
Aktualita
Podle zákonu o odpadech musí firmy své odpady třídit. A Lidl, přestože se chlubí tím, jak snižuje množství používaných plastů, se ekologicky nechová. Netřídí. Inspekce životního prostředí se o tom opakovaně přesvědčila.
Kateřina Čepelíková
3. 9. 2019
Chutné a kvalitní jídlo ve školní jídelně? Jde to, ale musí se opravdu chtít
Dobré jídlo ve školní jídelně? Zlí jazykové tvrdí, že je to stejné sci-fi, jako kdybychom chtěli dobré jídlo v nemocnicích. Ale někde to funguje. Pomohla městskou částí zřízená organizace, která pečlivě plánuje jídla pro všechny školy v Praze 10. Může to klapat i jinde?
Kateřina Čepelíková
2. 9. 2019
10 rad, jak zvládnout odpalované těsto
Odpalované těsto může být základem jak pro sladké větrníky, tak pro bochánky se slanou náplní. Jeho příprava je přitom snazší, než jak to na první pohled vypadá.
Kateřina Čepelíková
30. 8. 2019
Nejsme diskriminováni. Problém dvojí kvality potravin je v Česku nadhodnocen
Komentář
Evropská Komise nově jasně řekla, že v Česku nejsme diskriminováni horší kvalitou potravin dovážených ze zahraničí a že podezření na dvojí kvalitu potravin bylo zjištěno jen u devíti procent Unií prověřovaných vzorků.
Petr Havel
29. 8. 2019
O Českou biopotravinu roku letos soutěží buvolí mléko, makový olej i sušené vepřové
Biopotravina roku se každoročně udílí během září, měsíce biopotravin. Jinak tomu nebude ani letos, kdy se mezi přihlášenými objevila celá řada potravin, které si zaslouží naši pozornost. Které to jsou?
Petr Havel
28. 8. 2019
1 591
–
1 620
/
4 955
První strana
Předchozí strana
50
52
53
54
55
56
60
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji