největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
4 831
–
4 860
/
4 955
První strana
Předchozí strana
140
150
160
161
162
163
164
Následující strana
Poslední strana
Ideální čas pro nové brambory
Sezona nových brambor je v plném proudu. Jsou voňavé, lehce nasládlé a přitom dietní a hlavně plné vitamínů. Poradíme vám, jak si na nich co nejvíc pochutnat.
Renata Petříčková
21. 7. 2010
Není nad čerstvé ryby
Pstruh od kamaráda rybáře, to je něco jiného než ty v lepším případě polomrtvé chudinky ze supermarketů a v horším případě zmrazené chudinky, s nimiž platíte i pořádnou porci ledu.
Jan Handl
19. 7. 2010
Meruňky - budou, nebudou?
Meruněk prý letos bude málo. Přesto se objevují například v nabídce farmářských trhů. Jaký je rozdíl mezi „zaprášeným“ ovocem od silnice a nablýskanou krasavicí ze supermarketu?
Renata Petříčková
14. 7. 2010
Chystáte raut? Stejně vás ošidí
Chystáte se pohostit své přátele? Pokud nechcete být ošizeni, strávíte večer tím, že budete hlídat, co na stoly nosí. Jinak často zaplatíte víc nebo něco jiného, než jste dostali.
Helena Singerová
13. 7. 2010
Špekáček není buřt. A někdy ani špekáček
Správný špekoun má pevně daný minimální obsah masa. Jenže jak známo, pravidla jsou od toho, aby se porušovala, a tak řezníci často hážou do uzenin i to, co nemají.
Renata Petříčková
7. 7. 2010
Farmářské trhy se rozrůstají
Kam můžete v nejbližších dnech vyrazit pro čerstvou zeleninu, ovoce a další místní dobroty? A pozor – máme jedno znovuvzkříšení – přímo Andělské a jednoho nováčka. Víte, kde ho hledat?
Lenka Krbcová
1. 7. 2010
Lehké dortíky s lehkostí
Je tu léto, tedy ideální čas, kdy se můžeme pustit do přípravy výtečných želatinových dortů a řezů. Jejich základ tvoří lehké piškotové těsto a chutnou ozdobu nejrůznější druhy ovoce.
Renata Petříčková
29. 6. 2010
Síla jednoduchosti aneb Filipika proti oblohám
FEJETON – Kuchaři plácají do jídel zbytečnosti, koření se tluče navzájem a dílo zkázy završí halda petrželové natě na příloze. A k tomu všemu ještě – lup ho – obloha!
Jan Handl
28. 6. 2010
Kampak, Češi? Na houby!
Houbařská letní sezóna začala. Houbaři hlásí nálezy parádních hřibů, žampiónů, holubinek, kozáků, křemenáčů… Co s nimi? A proč je právě u nás houbaření tak populární?
Pavel Houser
23. 6. 2010
Třešňové třeštění
Léto je dobou voňavých třešní. Letos sice mají trochu zpoždění, ale už se vybarvují do červenočerných odstínů. Víte, proč se na třešně nesmí pít a že zavařovat se dá s příchutěmi?
Renata Petříčková
21. 6. 2010
Parmezán – ušlechtilý kmet mezi sýry
V případě parmezánu platí, že čím je starší, tím je lepší. A také ovšem dražší. Pro své nezaměnitelné aroma je hojně využíván při přípravě nejrůznějších pokrmů.
Renata Petříčková
15. 6. 2010
Ochota v restauracích není samozřejmostí
FEJETON – Občas se přenesete o několik desetiletí zpět. Obsluha trvá na dodržování nesmyslných pravidel a nepřesvědčí ji, ani když nakonec odejdete. Co vás může v restauraci spolehlivě odradit?
Jan Handl
14. 6. 2010
Kateřina Cajthamlová: Kvalita potravin je u nás příšerná
Někdejší moderátorku pořadu Jste to, co jíte, netřeba příliš představovat. Tentokrát neradila nám, ale naopak se svěřovala v dalším z dílů seriálu Dietní policie.
Jan Potůček
10. 6. 2010
Rizoto: jídlo složité i jednoduché
Vraž do toho rýži a cokoli máš po ruce – takové „rizoto“ á la Babica mého dětství mě budí ze sna dodnes. Přitom jde skutečně o pokrm velmi variabilní, ale určitá pravidla je třeba ctít.
Renata Petříčková
7. 6. 2010
Piknik v Praze: Koukejte, kam si sedáte
Taková snídaně (oběd, svačina …) v trávě! V zahraničí běžný způsob odpočinku uprostřed všedního dne. Proč v Praze nepiknikujeme? Ptá se i magistrát a vymýšlí různé akce.
Helena Singerová
3. 6. 2010
Výlet s obědem a kilo uzenin zdarma!
Nejrůznější prodejci lákají: Pojeďte s námi na výlet, předvedeme vám naše skvělé zboží a ještě dostanete něco dobrého na zub. Všechno platíme! Co dostanete doopravdy? Možná průjem.
Lenka Krbcová
1. 6. 2010
Chřest bez chyby
Chřest je vyhlášenou delikatesou, ale doma ho nepřipravujeme úplně běžně. Jeden zkažený pokus nás může odradit, jenže chyba obvykle není v chřestu samotném, ale v naší neznalosti.
Renata Petříčková
31. 5. 2010
Majitel nekuřácké restaurace: Vyhodil jsem popelníky a tržby jsou v plusu
ROZHOVOR – Míst, kde se můžete najíst nebo posedět bez kouře, je málo. Restaurace se bojí proměny v nekuřácké, prý přijdou o zákazníky a tím o tržby. Je to opravdu takové riziko?
Helena Singerová
28. 5. 2010
Guláš – roky jsem hledala ideální recept
O nejlepší guláš se soutěží nejen v jeho rodném Maďarsku, ale i v řadě jiných zemí, Česko nevyjímaje. Guláše mají dokonce své festivaly. Milovníci guláše, napište nám vaše triky!
Renata Petříčková
24. 5. 2010
Připravte si sushi po česku!
Napadlo vás někdy umotat si vlastní ruličku z rýže a možná použít i své oblíbené ingredience? Výroba sushi není tak těžká, jak se může zdát, ale chce to dobrého mistra.
Helena Singerová
20. 5. 2010
Rodiče neblázněte, pribiňák dítě nezabije
Novodobý bubák v podobě sladkostí, tvarohových krémů či bílého cukru žene některé rodiče k druhému extrému – krmí děti ovocem a zeleninou a ordinují jim nesmyslné diety.
Ludmila Hamplová
19. 5. 2010
Oliva kontra bůček: dva kořeny současné kuchyně
Evropa je dědicem tradic antických i barbarských, což platí i pro stravování. Tak se – namísto dělení třeba na masožrouty a vegetariány – můžeme ptát: Jsem spíše Řek, nebo barbar?
Pavel Houser
17. 5. 2010
Domácí müsli
Kupované směsi vypadají dobře, jsou krásně barevné, někdy podezřele až moc. Vlastně pořádně nevíme, co v nich jíme. Dejte jim vale a namíchejte si vlastní podle chuti.
Renata Petříčková
10. 5. 2010
Není nad pořádný smažený řízek
Chce to vhodné maso, pár triků a máte ho – čerstvý, křupavý, voňavý… A nemusí být jen v klasickém trojobalu, možností je víc. Jaké je tajemství šťavnatého řízku?
Renata Petříčková
5. 5. 2010
Na obranu fastfoodů
FEJETON – Je populární nenechat na provozovnách rychlého občerstvení nit suchou. Nadáváme na ně. Pohrdáme jimi. Kritizujeme. Ošklíbáme se. A všichni tam chodíme.
Jan Handl
3. 5. 2010
Jezte méně masa, zachráníte planetu?
Svět hledá způsoby, jak zmírnit dopady globálního oteplování, a tak se objevil nápad na snížení konzumace masa. Dobytek prý ohřívá zeměkouli. Má to ale vůbec smysl?
Ludmila Hamplová
29. 4. 2010
Dáme si do nosa – lososa!
Růžové, pevné maso, s jen slabou vůní rybiny, málo kostí … a ta chuť! Přečtěte si, na co si dát pozor při nákupu a jak pak rybu připravit. S omáčkou, v marinádě?
Renata Petříčková
26. 4. 2010
Oběd v „nádražce“
FEJETON – Ušmudlaná hospoda s přiožralými štamgasty, přetékající popelníky a tlačenka s cibulí. To je běžná představa nádražní restaurace. Ale někdy překvapí!
Jan Handl
19. 4. 2010
„Zelené“ zeleninové saláty
I kdyby se vám na jaře „lenilo“, může se vám „zelenit“. Saláty z čerstvých surovin jsou nejlepším lékem na zimní hříšné svědomí. Jaký je výběr na našem trhu?
Renata Petříčková
14. 4. 2010
Děsy staročeské kuchyně
Pocit, že dřív bylo líp, se nevyhýbá ani gastronomii. Zrovna v oblasti vaření však, obávám se, nemáme moc na co navazovat. Zlatý věk se u nás totiž nikdy nekonal.
Pavel Houser
12. 4. 2010
4 831
–
4 860
/
4 955
První strana
Předchozí strana
140
150
160
161
162
163
164
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji