největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
4 831
–
4 860
/
5 040
První strana
Předchozí strana
140
150
160
161
162
163
164
Následující strana
Poslední strana
Farmářské trhy: Pro kvalitní mrkev a ještě za dobré prachy
ROZHOVOR – „Chceme, aby se prodejci u nás měli dobře“, říká Jiří Sedláček, pořadatel Farmářských tržišť. „Protože když je spokojený prodejce, tak je spokojený pořadatel i návštěvník.“
Lenka Krbcová
10. 3. 2011
Půst není redukční dieta
Odborníci potvrzují blahodárné účinky půstu, současně ale vyzývají k opatrnosti a odbornému dohledu, zvláště při déletrvajícím vysazování potravy. Co ukázal test na myších?
Richard Gilík
9. 3. 2011
Trhy na celý týden (7.-13. 3.): Otvírá se na Kubáni!
Tuto sobotu mají milovníci trhů z Prahy a okolí na výběr – k pravidelným trhům v Holešovicích se přidává tržiště na Kubáni. I další místa otevřou již brzy.
Redakce
7. 3. 2011
Připravte si s odborníky masopustní moučníky
Nejznámější dny masopustu jsou na konci tohoto období, kdy se lidé odpradávna veselili a hodovali. Ke sporáku vás zvou kuchaři ze Střední školy hotelnictví a gastronomie.
SŠ hotelnictví a gastronomie Hotelu International
7. 3. 2011
Dostanete to, za co zaplatíte. To platí i o jídle
O nesmyslném rozsahu jídelních lístků, hotovkách, a kvalitním jídle za 60 korun v dalším dílu gastronomického seriálu. A navíc rady, jak připravit dobrý salát coleslaw.
Michael Klíma
3. 3. 2011
Farmářské trhy ve znamení masopustu
V okolí Prahy přibyl jeden nováček, do Klecan se můžete vypravit každý čtvrtek. Farmářské tržiště na Kubáni začíná sice až za týden, ale již tuto neděli se tu koná masopust.
Redakce
28. 2. 2011
Nezbytné zbytečnosti – brambůrky, tyčinky a spol.
FEJETON – Závislost na pamlscích, které konzumujeme třeba při sledování televize, je podobná závislosti na cigaretách. Mnohdy je to spojené – k dobrému filmu brambůrky tak nějak patří.
Jan Handl
28. 2. 2011
Zdravé jídlo umí vypnout špatné geny
Spisovatel Pratchett překvapil celý svět prohlášením, že hodlá spáchat sebevraždu. Trpí totiž Alzheimerovou nemocí. Podle nových poznatků se dá této chorobě čelit vhodnou dietou.
Radek John
24. 2. 2011
Farmářské trhy: kam tento týden
Řada trhů se pomalu probouzí ze zimního spánku. Podívejte se, kde můžete nakupovat v týdnu 21.-27. února a co se kde chystá na další období.
Redakce
21. 2. 2011
Proč nám v restauracích vaří muži?
Ženám nechybí fantazie, ale bude ještě hodně dlouho trvat, než budou mít vážné slovo v profesionální kuchyni. Ta totiž bývá kuchaři přirovnávána k peklu na zemi.
Michael Klíma
16. 2. 2011
Biftek z pitbula
Dostali jste nevhodný dárek? Váš pes neposlouchá? Máte alergii? Restaurace Dog Heaven má řešení – celoročně vykupuje zdravé psy do 5 let. Myslí to vážně?
Kateřina Kadlecová
15. 2. 2011
Farmářské trhy: termíny na týden a na jaro
Ještě týden a jeden z nejvyhlášenějších pražských trhů opět zahájí prodej. Brzy budou následovat další a další… Co se kde chystá a kde můžete nakupovat už teď?
Redakce
14. 2. 2011
K čemu je nám dobré pití čaje?
Naše předky prý popíjení čaje či kávy uchránilo před propadnutím totálnímu alkoholismu. Nechceme vám místo zelené nutit zelený čaj; ale k něčemu by to asi dobré bylo.
Pavel Houser
10. 2. 2011
Deset nejčastějších jedů, které jíme v potravinách
Aféra s dioxiny v německém mase nutí k přemýšlení: jaké další jedy, o nichž nevíme, sníme? Tak třeba v brambůrkách jsou to acrylamidy, které vyvolávají rakovinu. Ještě si je dáte?
Lenka Petrášová
9. 2. 2011
Farmářské trhy aktuálně - co se kde chystá?
V sobotu se koná další velký farmářský trh v Holešovicích. Jinak se na tržištích zatím nic moc neděje, zato jejich pořadatelé nezahálejí a připravují a plánují…
Redakce
7. 2. 2011
Jídla s nádechem exotiky: je cizí vždycky lepší?
FEJETON – Co nás nutí neustále zkoušet neznámá a exotická jídla? Proč jsme se za minulého režimu tolik chtěli cpát banány a pomeranči a co nám z této doby zbylo v hlavách?
Jan Handl
7. 2. 2011
Farmářské trhy: jarní plány a přehled termínů (31. 1.-6. 2.)
I v zimě můžete nakoupit produkty od pěstitelů a výrobců. Nově jsme zařadili také kamenné farmářské prodejny Český grunt. A nechybí ani aktualizovaný plán na jaro.
Redakce
31. 1. 2011
Sledujete obsah masa v uzeninách?
Kdysi mě někdo naučil velmi důležitou věc – před nákupem uzeniny se podívat na obal, kolik že onen výrobek obsahuje masa. Mnohdy je tento zvyk téměř životně důležitý.
Jan Handl
31. 1. 2011
Na českou kuchyni cizince nenalákáme
ROZHOVOR – Doyen nejen naší, ale i světové gastronomie MIKE KLÍMA bez servítků kritizuje poměry v českých restauracích. Něco o tom ví, v pohostinství pracuje přes 60 let.
Lenka Krbcová
27. 1. 2011
Taky vás štvou hospody, kde musíte překřikovat hlasitou muziku?
Poslední dva roky řešíme s přáteli, ve které restauraci si dát sraz, ne podle toho, jaké pivo točí, ani podle rychlosti personálu. Kritériem je, jestli se tam vůbec uslyšíme.
Lenka Petrášová
26. 1. 2011
Jíst probiotika je zbytečné
Kdo nekonzumuje probiotika s „hodnými mikroby“, neváží si svého zdraví. Kdo nekoupí zdravý jogurt dětem, je špatný rodič a zasloužil by prověřit sociálkou. Tak praví reklama.
Lucie Tomanová
26. 1. 2011
Farmářské trhy - zatím pod střechou (24.-30. 1.)
Ve všední dny můžete nakupovat v zeleninové tržnici v Holešovicích, na sobotu je tu připraven pravidelný farmářský trh. Další možností jsou farmářské trhy v Galerii Fénix.
Redakce
24. 1. 2011
Farmářské trhy: kde se prodává i v zimě?
Zimní měsíce přerušily provoz na většině farmářských tržišť. Doufejme, že ne natrvalo. Podívejte se, kde můžete nakupovat již nyní a kde se plánuje pokračování prodeje na jaře.
Redakce
17. 1. 2011
Odmítání masa = správná etická volba?
Spousta vegetariánů považuje zdravotní aspekt své volby za druhořadý a odmítá maso z důvodů náboženských nebo etických. Jak přesvědčivé jsou jejich argumenty?
Richard Gilík
12. 1. 2011
Mýtus nejoblíbenějšího jídla
FEJETON – Neznám nikoho, kdo by nedokázal říci, které jídlo má nejraději. Absolutní jedničky na svém potravinovém žebříčku si hýčkáme a tvrdě je hájíme před konkurencí.
Jan Handl
10. 1. 2011
Vánoční kila budete shazovat nejméně dva týdny
Už vás někdy napadlo zjistit, jak moc se po třech dnech vánočního hodování nevejdete do kalhot? Vypočítali jsme to za vás. O rovná dvě kila.
Lenka Petrášová
22. 12. 2010
Mistři bramborového salátu
Kde se tenhle symbol Vánoc vzal? Dřív se složení měnilo podle finančních možností, dnes spíš podle tradice a chuti. Letošní „salátoví mistři“ do něj dávají fazolové lusky. Jaký je recept?
Ludmila Hamplová
21. 12. 2010
Farmářské trhy: Na shledanou v novém roce
Poslední vytrvalci rozkládají tento týden své stánky, pulty a boudy, aby vám nabídli něco dobrého k snědku a pití. Přinášíme vám pro letošek závěrečný přehled konání trhů.
Redakce
20. 12. 2010
O svátcích se prostě přibrat musí
FEJETON – Vánoce jsou kromě svátku klidu také svátkem přežírání. Kdo nepřibere pět kilo, ten si to správně neužije. Upřímně – není moc důvodů, proč se svátečnímu hodování vyhýbat.
Jan Handl
20. 12. 2010
Růžovou šunku "dělá" chemie
Najít dnes na uzenářském pultu dobrou a kvalitní šunku není jen tak. Proč je tak růžová? A proč by se dala ždímat? „Čím méně masa, tím více vody,“ říká odborník.
Renata Petříčková
17. 12. 2010
4 831
–
4 860
/
5 040
První strana
Předchozí strana
140
150
160
161
162
163
164
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Na oční bychom měli jít nejpozději ve čtyřiceti
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji