největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 601
–
3 630
/
4 955
První strana
Předchozí strana
110
119
120
121
122
123
130
Následující strana
Poslední strana
Staňte se pekařem. Není nad domácí housky
Onehdá se českou kotlinou šířila zpráva, že i obyčejná houska obsahuje na třicet ingrediencí. Tak si zkusme upéct domácí housky, a to jen ze čtyř surovin. Zvládne je i začátečník.
Kateřina Čepelíková
14. 11. 2014
National Geographic zmapoval, kde se co jí
Kolik čeho jíme? Platí, že od určitého okamžiku růstu příjmů se už skladba jídelníčku moc nemění? Nakolik se lidé řídí médii, která radí, co je zdravé? Jak se jí v různých částech světa?
Pavel Houser
13. 11. 2014
Ovocné džemy bez ovoce. Tohle nepamatuje ani inspekce
Aktualita
Podíl ovocné složky v džemech bývá občas falšován, ale případ džemů z Levných potravin překvapil i zkušené inspektory. SZPI zakázala falšované džemy, kterým chybělo až 75 % ovocné složky.
Redakce
12. 11. 2014
I vitariáni jedí svíčkovou i cukroví. A ne, že ne
Rozhovor
Kdo podlehl vitariánství, tzv. živé stravě, ví, že pokrmy nesmí vařit ani péct a že se musí vzdát masa i pečiva. Jak je tedy možné, že může jíst svíčkovou, kuře na paprice nebo dort?
Kateřina Čepelíková
12. 11. 2014
Mám obrovské problémy, říká Roman Vaněk
Rozhovor
Roman Vaněk plánoval na letošek spuštění nového super tajného internetového projektu, chystal se vydat tři kuchařky a dostavět dům. Stihl všechno, jak chtěl?
Kateřina Čepelíková
11. 11. 2014
Jáhly – ideální tip pro línou snídani
Jáhly patří mezi nejméně alergizující potraviny, jsou zásadotvorné, bezlepkové a v neposlední řadě výborné! Proč je tedy nevaříme více? Naše babičky a prababičky je vařily. Znáte jáhlovou polévku nebo tradiční jahelník?
Blanka Chocová
10. 11. 2014
Dnes servírujeme černočerný hamburger
Je spálený, nebo jen černý jako uhel? Podívejte se do galerie a nechte se nalákat na specialitu, kterou si můžete dát (zatím) jen v Japonsku.
Redakce
6. 11. 2014
Fruktóza: stejně negativní jako jiné cukry
Jak máme vnímat fruktózu? Jedná se o náhradní sladidlo pro diabetiky, představuje podstatnou složku často vychvalovaného medu. Nové články v recenzovaných časopisech ukazují její špatné vlastnosti.
Pavel Houser
6. 11. 2014
Prodejci mají nový trik: Odstraňují data trvanlivosti
Že je salám prošlý, neznamená, že bude stažen z prodeje. Alespoň si to myslí v Příbrami v prodejně potravin, kde data minimální trvanlivosti záměrně odstraňovali.
Kateřina Čepelíková
5. 11. 2014
Na slunečnicovém oleji nesmažte
Časopis dTest testoval sedmnáct slunečnicových olejů. Zjišťoval v nich obsah karcinogenních látek, pesticidů i vitaminu E. A vítězem se stává…
Redakce
4. 11. 2014
Je ten sýr plísňový, nebo už plesnivý?
Můžeme bílou plíseň na sýru odkrojit, nebo se náš mléčný výrobek musí poroučet do koše? Jak optimálně skladovat tvrdé a jak měkké sýry?
Kateřina Čepelíková
4. 11. 2014
Hamburger za 40 tisíc? Podívejte se, co je uvnitř
Galerie
Londýnská restaurace Honky Tonk představila svůj nejnovější hamburger. Prý je složen z těch nejexkluzivnějších surovin z celého světa a v přepočtu vyjde zhruba na 40 tisíc korun.
Redakce
31. 10. 2014
Dobrý chleba dělá jen dobrá mouka
Jsou informace, které se ke spotřebiteli nedostanou. Třeba tzv. pádové číslo, jež určuje kvalitu pšenice, potažmo mouky. Ale i pro laiky máme pár tipů, jak poznat kvalitní surovinu pro domácí pečení.
Petr Havel
31. 10. 2014
Žvýkali už Indiáni. Je to zdravé?
Žvýkačky máme za moderní výdobytek, přestože pryskyřice a kůry žvýkali už naši prapředci. I dnes jsou takové „žvejky bez chemie“ k mání. A jak to je se škodlivostí průmyslově vyráběných žvýkaček?
Petr Havel
30. 10. 2014
Roman Vaněk a Anna Strunecká mají nové knihy: Trháky, nebo propadáky?
Na trhu je řada nových knih o jídle, které útočí na naše peněženky, chuťové pohárky i mozek. Co nabízí a komu jsou určené? Zjišťovali jsme odpovědi u samotných autorů.
Kateřina Čepelíková
29. 10. 2014
Zapomenuté potraviny: Kroupy k zamilování
Ječné kroupy nesměly chybět ve spížích našich prababiček, poctivá kroupová polévka už ale v našem jídelníčku moc často nefiguruje. Ochuzujeme se? Velice.
Blanka Chocová
27. 10. 2014
Když bažanta, tak slepici
Žádné kuře a la bažant, dejte si originál. Právě teď ho můžete mít za čerstva z lesa. Nebo spíše ji, nejchutnější maso má zhruba roční bažantí slípka.
Petr Havel
24. 10. 2014
Banán samotář je neprodejné zboží
Banán je prodejný leda v partě, jako samostatná jednotka skončí většinou v kompostu. I proto mají v obchodech směrnice, které radí zaměstnancům, jak o žluté zboží pečovat.
Kateřina Čepelíková
23. 10. 2014
Nebezpečný jogurt je zpět
Zdálo by se to zbytečné, ale evidentně není. Stokrát vyvráceno, stokrát se vrátí. Jako hoax o škodlivém jogurtu. Takže znovu.
Petr Havel
22. 10. 2014
Muži jsou přesolení, ženy překyselené
Aktualita
Nejen příjem správného poměru základních živin a vitaminů je pro náš organismus důležitý. Zapomínat bychom neměli ani na minerální látky. Podle nového průzkumu je nám to ale fuk.
Redakce
21. 10. 2014
Nejnovější výživová doporučení nemáme šanci dodržet
Zbrusu nové rady o výživě, jež by nám měly zlepšit zdraví a snížit zejména chladinu cholesterolu, jsou na světě. Na krásném papíře, v živých barvách… jen s jejich realizací to bude horší.
Kateřina Čepelíková
21. 10. 2014
Polévka je grunt, choti
Když malé dítě nechce dojíst polévku, dozví se nejčastěji, že „polévka je grunt“. Věděly to i naše prababičky ve 20., 30. a 40. letech, a tak se to v dobových kuchařkách a časopisech nejrůznějšími recepty právě na polévky jen hemží.
Blanka Chocová
20. 10. 2014
Nebojme se vnitřností: prase nemá zhuntovaná játra
Kdybychom ze svých jídelníčků škrtli veškeré pokrmy, u kterých se kdy kde objevila informace o potenciálních negativních účincích, umřeli bychom hlady. Platí to i o drobech, tedy zvířecích vnitřnostech.
Petr Havel
17. 10. 2014
Co špatného v mládí sníš…
…za to si ve stáří budeš spílat. Proto je dobré začít rozpoznávat kvalitní a zdravé potraviny už od raného věku. Dětem v tom nově pomůže kreativní projekt do škol.
Kateřina Čepelíková
16. 10. 2014
Recepty na lína tvrdí nesmysly
Právě teď můžete vyrazit na výlovy rybníků. Pokud neznáte, kupte si tam lína. Nenechte se odradit tím, že se předem musí zbavit šupin – je to totiž mýtus.
Petr Havel
15. 10. 2014
Prababičky myslely dopředu: Jak si uchovat zeleninu na zimu
Nejen zelí, ale i kopr, pažitku, papriky a další zeleninu a byliny nakládaly naše prababičky. Našli jsme dokonce recept na kečup z roku 1939.
Blanka Chocová
14. 10. 2014
Otroci jídla: Těší se, až se přejedí
Rozhovor
Ztratit kontrolu nad nadívanou husou nebo tácem chlebíčků může každý. Potíž nastává, když se jednorázové přejedení na oslavě změní v tzv. psychogenní, záchvatovité přejídání ve svitu vlastní lednice.
Kateřina Čepelíková
13. 10. 2014
Postavte si z plechovek labuť, lebku nebo Obamu
Plechovky s jídlem neslouží jen k zahnání hladu, mohou se stát i docela dobrým materiálem k rozvíjení fantazie a představivosti.
Redakce
10. 10. 2014
Jak vařit chobotnici? Rychlostí kilo za hodinu
Jak si pochutnat na chobotnici? Mé dosavadní, nepříliš četné zkušenosti s konzumací těchto mořských potvor nebyly zrovna povzbuzující. To se změnilo. Stačilo splnit tři podmínky.
Petr Havel
10. 10. 2014
Jak Praha financuje farmářské trhy? Někde stojí málo – a jinde moc
Aktualita
Transparency International zjišťovala, jak se nakládá s veřejnými prostředky na podporu farmářských a podobných trhů v Praze. Rozdíly jsou značné.
Lenka Krbcová
9. 10. 2014
3 601
–
3 630
/
4 955
První strana
Předchozí strana
110
119
120
121
122
123
130
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji