největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 661
–
3 690
/
4 955
První strana
Předchozí strana
120
121
122
123
124
125
130
Následující strana
Poslední strana
Bramborák (téměř) stokrát jinak
Brambory jsou oproti loňsku levnější, a nejen to je dobrý důvod udělat si bramborák.
Petr Havel
4. 9. 2014
Fenomén slev nás trápí, ale ubráníme se, říká šéf Vitany
Rozhovor
Začátkem roku se Českem prohnaly zprávy o prodeji společnosti Vitana. Z něj nakonec sešlo a Vitana se začala více snažit, aby porozuměla českému spotřebiteli, který rád vaří sám.
Kateřina Čepelíková
3. 9. 2014
Bylinky, koření a čaje opět provoní Jiřák
Pozvánka
Aneb sklízíme, co jsme zaseli a sušíme, lisujeme, pracujeme… Bylinky, koření a čaje v pátek a v sobotu na farmářském tržišti Jiřák.
Redakce
2. 9. 2014
S obchodními partnery se neválčí, ale jedná. Zeman to neví
Prezident Miloš Zeman vyhlásil válku zahraničním obchodním řetězcům. Hledá se nepřítel, který je odpovědný za chyby, které pod vedením politiků udělala naše země, například přijetím špatných zákonů.
Petr Havel
2. 9. 2014
Obrazy malované bez barev a štětců
Galerie
Plátno, dobré světlo, barvy a štětce nebyly třeba. Umělci jen otevřeli spíže a lednice a popustili uzdu své fantazii, aby vytvořili dokonalé portréty, krajiny, ale i řadu zvířat.
Redakce
30. 8. 2014
Do každého sladkého kompotu patří sůl
Rozhovor
Urodily se vám hromady rybízu, nasbírali jste hektolitr borůvek nebo chcete zpracovat jablka, kterých bude letos extrémně mnoho? Poradíme co a jak skladovat, uchovat, zavařit, naložit, usušit i zamrazit.
Kateřina Čepelíková
29. 8. 2014
Pekárna byla plná exkrementů hlodavců. A nejen to
Aktualita
SZPI uzavřela Lomanskou pekárnu ve Františkových Lázních. Při pohledu na fotodokumentaci je jasné proč.
Redakce
28. 8. 2014
Třetina Čechů snídá až v práci a za chodu počítače
Aktualita
Rozsáhlý průzkum odhalil, že pro Čechy není snídaně extra důležitá a že to není jídlo, kterému by byli ochotni věnovat extra pozornost. Navíc jíme dokola to samé a ve spěchu.
Redakce
27. 8. 2014
Pi píp, tady jsem a jsem ve slevě!
Takhle nějak by se vám měly hlásit vaše oblíbené potraviny. Nová aplikace FoodLoop chce postupně proniknout do všech evropských supermarketů a upozorňovat zákazníky na výhodný nákup jídla, kterému se blíží konec trvanlivosti.
Lenka Krbcová
25. 8. 2014
Restartované maso: rozmrazené blátíčko má být označeno
Zamrazené a opět rozmrazené potraviny – dvě vyhlášky, zcela jiný příběh. Kolem povinného označování rozmrazovaného pečiva byl rozruch, ale nic moc nepřineslo. Teď je tu maso.
Petr Havel
22. 8. 2014
Tesco mění svou nejlevnější značku potravin
Aktualita
Privátní řada Tesco Value mění design a rozšiřuje sortiment. Je určena pro zákazníky, kteří preferují cenu zboží.
Lenka Krbcová
21. 8. 2014
Sedláci brázdí už i internet
Nemám sílu, čas ani bydliště v centru velkoměsta, a přesto si můžu nakoupit farmářské potraviny. Už i internet brázdí moderní sedláci, kteří nabízejí své produkty.
Kateřina Čepelíková
21. 8. 2014
Muž ze Starbucks teď dělá mouku z kávy
Novinka potěší především ty, kdo mají potíže s lepkem – zřejmě již v příštím roce bychom se mohli i v ČR setkat s výrobky z mouky vhodné i pro celiaky. Je totiž vyrobena z kávového odpadu.
Petr Havel
20. 8. 2014
Jíte ovoce a zeleninu? I zdravé má svou mez
Všichni víme, jak jsou ovoce a zelenina důležité složky potravy, ale většina z nás nedodržuje jejich správný příjem. V čem chybujeme?
Karolína Hlavatá
19. 8. 2014
Které houby se pletou? Jedlé a jedovaté se podobají
Největší riziko představuje pro méně zdatné houbaře skupina bedel a žampionů, zahrnující i vyloženě jedovaté druhy. Žampion zápašný je pak v současné době asi nejrizikovější houba u nás.
Petr Havel
18. 8. 2014
Petr Havlíček radí, jak jíst při práci na směny
Nedivte se, že tloustnete, když máte nedostatek spánku. Petr Havlíček vám poradí, jak se tukovým poštářům kolem břicha vyhnout a jak zvládnout jídelníček i ve směnném provozu.
Kateřina Čepelíková
15. 8. 2014
Ovoce a zelenina: největší podrazy na zákazníky
Největší podraz na zákazníky nejsou pesticidy ani plísně. Podle potravinářské inspekce je to lhaní o původu ovoce a zeleniny. Podívejte se, jak se prodávají „čerstvá česká“ jablka z Itálie a kolik nálezů v bio kvalitě nese stopy chemie.
Lenka Krbcová
14. 8. 2014
Atlas masa je střetem ideálů s realitou
„Česko už několik let zažívá revoltu zákazníků, kteří chtějí věřit tomu, co mají na svém talíři,“ říká Hnutí Duha k českému vydání Atlasu masa. V praxi ale lidé věří hlavně nízké ceně.
Petr Havel
13. 8. 2014
Jídlo na dovolené: Strasti a slasti cestovatele
Cesty mě zavedly do Českého ráje. Po celodenním trmácení jsem se ocitla před vstupem na nádvoří zámku. Klasický obrázek. Parkoviště a stánky. Můj žaludek si říkal o malou svačinu.
Jana Poncarová
12. 8. 2014
Za podporu potravin dal stát 1,5 miliardy, platily se z nich masáže i tenis
Aktualita
NKÚ se zaměřil na kampaně na podporu značek Klasa, Regionální potravina a Vína z Moravy, vína z Čech. Cíle kampaní byly většinou nekonkrétní a nikdo je nekontroloval.
Lenka Krbcová
11. 8. 2014
Ruské sankce sníží ceny potravin, ale i jejich kvalitu
O peníze jde vždy až v první řadě. Proto se prakticky všechny komentáře týkající se ruských sankcí na dovoz potravin ze „západu“ soustředí především na ekonomické dopady. To ale nebude všechno.
Petr Havel
11. 8. 2014
Cordon co? České hospody bojují s cizími termity
Aktualita
Mezinárodní kuchyně se do českých pohostinství vloudila už dávno, ale názvy cizích jídel nám pořád ještě moc nejdou. Zmatek v nich mají i profesionálové.
Lenka Krbcová
8. 8. 2014
Nové ovoce pluot je sladký kříženec
Aktualita
Ovocný plod nazvaný pluot vznikl spojením meruněk a švestek. Do Česka ho přiváží maloobchodní řetězec Tesco.
Redakce
8. 8. 2014
Jak darovat potraviny a nezaplatit za to
Metrák potravin. Takové množství vyrobených a nakoupených potravin vyplýtvá podle odhadu Evropské komise každý rok každý občan Evropy. Do roku 2020 by se přitom mělo uvedené množství podle plánů Unie snížit na polovinu.
Petr Havel
8. 8. 2014
Babica končí. No co, je tu Hruška
Aktualita
Jiří Babica svůj pořad vysílal šest let. Prý mu děkovaly hlavně divačky, že přivedl jejich muže k vaření. Nyní „dobroty“ opouštějí novácké obrazovky. Objeví se jinde?
Lenka Krbcová
7. 8. 2014
Češi si nejvíce stěžují na maso
Aktualita
Veterináři řeší každý rok osm set až devět set stížností zákazníků. Jednoznačně mezi nimi vedou upozornění na problémy s výrobou a prodejem masa a masných výrobků.
Redakce
7. 8. 2014
Hubený člověk by neměl jíst sladké
Rozhovor
Chcete-li zhubnout, máte tisíce možností, jak to udělat – začít s dietou, tvrdým tréninkem, změnou jídelníčku, návštěvou dietologa… ale co když chcete zdravě přibrat?
Kateřina Čepelíková
7. 8. 2014
Kojení a kravské mléko? Co je dobré pro děti
Přechod z mateřského mléka na mléko kravské není pro děti moc snadný. Ani kombinace obou mlék se příliš nedoporučuje. Proč?
Kateřina Čepelíková
6. 8. 2014
Kupujete falšované džemy?
Galerie
Inspekce opakovaně zjišťuje falšované džemy a povidla. Nyní zakázala uvádět do oběhu hned několik výrobků. Obsahovaly méně ovoce nebo jiné druhy, než bylo uvedeno na obalu, a jiný obsah cukrů.
Redakce
5. 8. 2014
Vinotéky prodávaly vysoce nebezpečný sýr
Aktualita
Kontrola Státní veterinární správy odhalila sýr s velmi nebezpečným shigatoxinem. Několik kusů si již lidé nakoupili.
Redakce
5. 8. 2014
3 661
–
3 690
/
4 955
První strana
Předchozí strana
120
121
122
123
124
125
130
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji