Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Databáze léků
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Nálepky
»
stravování
stravování
1
–
26
/
26
Studenti zemědělské univerzity získali unikátní centrum, budou vyrábět i vlastní značku potravin
Aktualita
V areálu České zemědělské univerzity v Praze začal fungovat specializovaný pavilon, který má pomoci studentům této vysoké školy zjistit, jak fungují potravinářské firmy. V rámci výuky by měli začít studenti vyrábět i vlastní značku potravin.
Petr Havel
12. 7. 2022
Nemocniční strava: dnes se servíruje i salát z quinoi s tuňákem
Ke snídani suchary a čaj, k obědu nemastná neslaná polévka a k večeři suchý rohlík s paštikou. Nemocniční jídelníček nemusí být vůbec tak děsivý, v Hradci Králové mají nově dietu, která velmi mile překvapí.
Kateřina Čepelíková
13. 4. 2021
Počet nových komentářů
1
Co jíst ve dvaceti a co v šedesáti letech?
Co si můžeme dovolit ve dvaceti, to nám už tělo nebude tolerovat v padesáti letech. Nač se nejen ve výživě zaměřit ve dvaceti, třiceti, čtyřiceti, padesáti a šedesáti letech?
Susan Bowermanová
2. 11. 2020
Počet nových komentářů
2
Albert, České dráhy, Škoda Auto… ptali jsme se největších zaměstnavatelů, co dělají pro zdraví svých lidí
Současná pandemie koronaviru opět ukazuje, jak důležitá je preventivní péče o zdraví. A přestože zdraví je „naše“ a o svoji dobrou kondici bychom měli pečovat hlavně sami kvůli sobě, mnohé mohou podpořit také zaměstnavatelé. Nakonec i firmám se zdraví zaměstnanců vyplatí.
Lenka Krbcová
6. 10. 2020
Videoanketa: Našemu jídlu chybí pravidelnost, shodují se odborníci
Jak se naše stravování změnilo za uplynulých deset let a kde děláme zcela zjevné chyby? Na to jsme se ptali sedmi odborníků. Poradili, kudy vede cesta k lepšímu jídelníčku i štíhlejším proporcím.
Kateřina Čepelíková
4. 6. 2019
Stravování Čechů se za posledních deset let dost změnilo. K lepšímu
O jídlo se zajímáme a v restauracích požadujeme kvalitu. Mnohem častěji než před deseti lety. Začínáme mít ponětí o tom, co je zdravé a co ne. Jenže stejně někdy šlapeme vedle, třeba když celý den hladovíme – a večer se nacpeme.
Kateřina Čepelíková
25. 4. 2019
Zelenina a luštěniny dětem chutnají, když víte, jak je připravit
Nasytit děti zeleninou nebo luštěninami bývá úkol nesnadný. Můžete je v jídle zakamuflovat, anebo jednoduše přiznat. V jídlech, která dětem budou chutnat, protože jsou prostě skvělá.
Kateřina Čepelíková
25. 10. 2018
Radši tu a tam něco nezdravého než příliš mnoho zdravého
Tři odborníci, tři otázky. Margit Slimáková, Radkin Honzák a Hanka Zemanová odpovídali na to, jaké chyby ve stravování nejčastěji děláme a jak to lze napravit.
Kateřina Čepelíková
22. 5. 2018
Počet nových komentářů
2
Práce na směny? Je to jako zažívat jet lag
Pracovat na směny není dnes nic neobvyklého. Celá řada lidí se kvůli tomu potýká s narušeným biorytmem. Špatně spí, špatně jí a ještě tloustnou. Kdo je nejohroženější?
Redakce
10. 5. 2018
Počet nových komentářů
1
Nejlepší školní oběd 2016? S houbami, červenou řepou a fazolemi
Aktualita
Již po sedmé se konala soutěž s názvem Nejlepší školní oběd. Letos museli školní kuchaři vařit bezmasá jídla, která nestojí více než 34 korun, a navíc se ve škole musí běžně nabízet. Co kuchaři uvařili?
Redakce
29. 8. 2016
Průzkum: Ryby nám nevoní, ale pečivu holdujeme
Průzkum
Nový průzkum ukazuje, že se spotřebitelské chování mění k lepšímu. Sice nejíme ryby, jak je nám kladeno na srdce, ale zase si dáváme pozor na obsah i na druh masa v masných výrobcích.
Redakce
5. 4. 2016
Na letních táborech došlo ke 100% nárůstu infekčních onemocnění
Aktualita
Ve srovnáním s loňským rokem hlásí krajské hygienické stanice stoprocentní nárůst v počtu infekčních onemocnění na letošních letních táborech. A co říkali hygienici na tábornickou čistotu a jídelny?
Redakce
10. 9. 2015
Hygiena bude celý školní rok sledovat obědy malých dětí
Bezmála milion žáků I. stupně bude celý nadcházející rok v hledáčku krajských hygieniků, resp. ne oni, ale jejich obědy. Hygieniky bude zajímat i obsah soli v instantních pokrmech.
Redakce
24. 8. 2015
Počet nových komentářů
4
Papírové stravenky budou nahrazeny plastovými
Aktualita
Papírové stravenky už jsou pomalu minulostí, ode dneška se začaly používat stravenky plastové. Jak to funguje a jaké přednosti novinka má?
Redakce
17. 6. 2015
Počet nových komentářů
7
Mladí chtějí tříhodinový oběd
Glosa
Podle nového průzkumu ustupuje trend rychlého oběda. „Dnešní zaměstnanci si chtějí dopřát delší dvou či tříhodinovou pauzu, kterou jsou ochotni nahradit delší prací večer,“ tvrdí zpráva. Nesouhlasím. Ctím odkaz lorda Sandwiche.
Pavel Houser
2. 12. 2014
Počet nových komentářů
22
National Geographic zmapoval, kde se co jí
Kolik čeho jíme? Platí, že od určitého okamžiku růstu příjmů se už skladba jídelníčku moc nemění? Nakolik se lidé řídí médii, která radí, co je zdravé? Jak se jí v různých částech světa?
Pavel Houser
13. 11. 2014
Počet nových komentářů
4
Petr Havlíček radí, jak jíst při práci na směny
Nedivte se, že tloustnete, když máte nedostatek spánku. Petr Havlíček vám poradí, jak se tukovým poštářům kolem břicha vyhnout a jak zvládnout jídelníček i ve směnném provozu.
Kateřina Čepelíková
15. 8. 2014
Počet nových komentářů
6
90 % lidí je odkázáno na nepoživatelné obědy
Stravovat se během všedního dne zdravě není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. I Petr Havlíček ví, že nám to školní a závodní jídelny znesnadňují svými nepoživatelnými obědy.
Kateřina Čepelíková
23. 6. 2014
Počet nových komentářů
5
Dobře naprogramovaný kojenec = zdravý stařec
Jak dobré nebo špatné základy ve stravování dětem vštípíte, tak pevné zdraví následně budou mít. Jak jsou na tom české děti, zjišťovala velká studie.
Kateřina Čepelíková
5. 6. 2014
Skoro polovina zaměstnanců v ČR neobědvá
Stravovací návyky zaměstnanců v České republice jsou diametrálně odlišné od stravovacích návyků zaměstnanců v západní Evropě – a dlužno dodat, že jsou diametrálně horší.
Petr Havel
21. 3. 2014
Počet nových komentářů
10
6 typů lidí, kteří špatně jedí
Nemusíte být zrovna podnikatel, alternativec, žena na mateřské dovolené, dělník, ortorektik nebo modelka, abyste dělali stejné chyby v jídle. Stereotypní návyky je těžké měnit.
Taťána Kročková
15. 10. 2013
Počet nových komentářů
10
I ve školce se dá vařit bez dochucovadel
Eko školka není jen alternativou k přeplněnému státnímu zařízení. Je to úplně jiný svět. Svět, ve kterém děti žijí bez komerčních hraček a s chutí obědvají jáhly i pohanku.
Kateřina Čepelíková
27. 9. 2013
Počet nových komentářů
1
Kvalitní svačiny můžou být za babku
„Když se my budeme špatně stravovat, naše děti na tom nebudou jinak,“ říká výživový specialista Petr Havlíček. Zkuste začít školní rok jinak, zdravěji. Snídaní i pravidelnými svačinami.
Kateřina Čepelíková
19. 9. 2013
Počet nových komentářů
3
Práce na noční huntuje tělo a vede k tloustnutí
Noční směny naruší osobní život, stravovací návyky a rozhodí biologický rytmus. Člověk je nervózní, ve stresu, nevyspalý a k tomu všemu tloustne. Nemusí, když ví, jak se stravovat.
Kateřina Čepelíková
10. 9. 2013
Počet nových komentářů
4
Každá profese chce jiné jídlo
Úředníky trápívá zácpa, jinak je jim celkem fajn. Ale co povolání, kde je člověk vystaven horku, zimě, chemikáliím nebo RTG záření? Jídelníček chemika, horníka či kotelníka se má lišit.
Hana Bačíková
1. 8. 2013
Počet nových komentářů
3
Evropa se stravuje zdravěji než Amerika
ROZHOVOR – Český spotřebitel není ve svých stravovacích návycích o nic lepší, ani o nic horší než průměrný evropský spotřebitel, naznačuje jeden z šéfů firmy UNILEVER Hans Zevenbergen.
Petr Havel
11. 7. 2013
Počet nových komentářů
6
1
–
26
/
26
Domácí lékař
Angina pectoris
Alergie na potraviny
Bolest zad
Zácpa
Střevní chřipka
Bulimie
Ateroskleróza
Cystická fibróza
Meningitida (zánět mozkových blan)
Ulcerózní kolitida
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny nálepky
Internet Info
Lupa
Měšec
Podnikatel
BusinessCenter
Root
Vitalia
Slunečnice
Stahuj
SW
Tuesday
Navrcholu
Sherpas
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji