největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
restaurace
restaurace
121
–
150
/
176
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
6
Následující strana
Poslední strana
Zdeněk Pohlreich: Co by pomohlo? Kdyby půlka hospod zkrachovala
ROZHOVOR – „Konina mě neznervózňuje, já bych se spíš bál obsahu toho zbytku,“ říká populární šéfkuchař. Hlavním nešvarem českých restaurací je podle Zdeňka Pohlreicha neprofesionalita.
Lenka Krbcová
16. 4. 2013
I burger se dá reklamovat
Jste nespokojeni se zbožím či službou? Máte právo reklamovat na kterékoliv provozovně obchodníka. Pokud nenarazíte na franšízu. Ty jsou v pohostinství a prodeji potravin celkem obvyklé.
Lenka Krbcová
12. 4. 2013
Polovina nových restaurací končí během tří let
2200 penzionů, 2500 hotelů a 36 000 gastronomických zařízení včetně stánků a bufetů. Zhruba tolik máme v ČR „občerstvoven“. Část z nich nepřežije. Dokážeme odlišit dobré a špatné hospody?
Petr Havel
10. 4. 2013
Test: Jedli jsme ve slevě (a bez)
Stejná restaurace, stejný čas, stejná objednávka, dva hosté. Jeden platí hotově, druhý voucherem od Slevomatu. Klient se slevou si prý nesmí připadat jako host druhé kategorie. Uvidíme.
Lenka Krbcová
4. 4. 2013
Kdo zastaví blafy v restauracích? Kvalita je kontrolována minimálně
Hygienici jsou dnes v pozici „ferda mravenec, práce všeho druhu“. Veterináři restaurace kontrolovat nesmí. A obchodní inspekce sleduje zejména šizení spotřebitele, ne kvalitu potravin.
Petr Havel
13. 3. 2013
Secret of Raw: restaurace bez sporáku
Nachystat oběd bez rozpálené plotny se na první pohled jeví jako úkol nadlidský. Jde to. Dokonce lze v takových podmínkách připravovat jídla pro restauraci. Ovšem vitariánskou.
Kateřina Čepelíková
12. 2. 2013
Nejlevnější nealko může být voda. K čemu ale zákon?
Záměr zavání potravinářským inženýrstvím. Od roku 2014 má být zákonem dáno, aby v restauracích byl k dispozici vždy alespoň jeden nealkoholický nápoj, který bude levnější než alkohol.
Petr Havel
30. 1. 2013
Petice proti kouření v restauracích sbírá podpisy
Aktualita
Slyšíme jen sliby, kritizuje iniciativa Česko bez kouře a zahajuje proto zítra před Ministerstvem zdravotnictví sběr podpisů na podporu petice proti kouření ve veřejných prostorách.
Lenka Krbcová
18. 12. 2012
Šváb v těstíčku a restovaná larva. Mňam
Snědli jste někdy omylem mouchu? Asi jste si moc nepochutnali, ale až okusíte saranče, cvrčka, restovanou larvu nebo moučného červa, budete si jinak šmakovat. Podívejte se.
Kateřina Čepelíková
6. 12. 2012
Vánoce v restauraci? Není důvod, proč říct ne
Vánoce v teple rodinného krbu. To není jediná možnost, jak strávit Štědrý večer. I jinde můžete mít všechno, co žádáte: atmosféru, koledy, stromek a nádavkem i dokonalé menu.
Kateřina Čepelíková
30. 11. 2012
Jak obědvá poslanec a jak dělník?
Co obědvá nejčastěji rozhlasový moderátor? Srovnávali jsme jeho hlavní chod s tím, který do sebe souká poslanec, učitel, ajťák i dělník. Našli jsme rozdíly ve stolování i cenách.
Kateřina Čepelíková
27. 11. 2012
Tomáš Čupr rozjíždí po Slevomatu nový projekt: Dáme jídlo?
ROZHOVOR – Nekvalitní služby a mentální blok, že správná hospodyně má vařit, to jsou podle Tomáše Čupra důvody, proč Češi nevyužívají rozvoz jídla. Chce nabídnout kvalitní alternativu.
Lenka Krbcová
5. 11. 2012
Bez sacharidů si ani neškrtneme
Zelenina a ovoce nehraje v našich jídelníčcích prim. Vyřazujeme přílohy v honbě za lepší postavou, ale na druhou stranu si neodpíráme bagety a hambáče. Co na to Iva Málková ze STOBu?
Kateřina Čepelíková
1. 11. 2012
Znáte desítku nejlepších barů v Česku?
Aktualita
Přinášíme tabulku deseti nejlepších barů v České republice. Kvalitu servisu, jídla i interiéru hodnotili nezávislí návštěvníci z rozličných koutů naší země.
Kateřina Čepelíková
22. 10. 2012
No sláva, mizí smažená jídla a přibývají saláty
Aktualita
V restauracích se najíme zdravěji než před třemi lety, ukázal průzkum. Saláty k obědu nabízejí už dvě třetiny z nich, můžete mít i menší porce. Platí to i u vás? Pokud ne, chtějte to.
Lenka Krbcová
16. 10. 2012
Tajemství steaků: jde o maso a o minuty
Chcete umět steaky, jaké se připravují v těch nejlepších restauracích? Přijměte, stejně jako my, pozvání do kuchyně šéfkuchaře Stevena Trupfhellera, který nám poradí, co a jak.
Kateřina Čepelíková
1. 10. 2012
Restauratér versus Slevomat: Pro koho je vlastně výhodný oběd se slevou?
Sleva není zadarmo, to je známá věc. Je vůbec možné, aby z akce typu „luxusní menu za pár kaček“ odešla spokojená jak koza, tak vlk? Tedy zákazníci, restaurace i slevový server?
Lenka Krbcová
27. 9. 2012
Restaurace na prohibici kašlaly. Alkohol nabízely v jídle
Prohibice zakazuje prodej i jiné formy nabízení tvrdého alkoholu. My jsme ale našli restaurace, které ho hostům podávají – v jídle. Může se to? Ne, ale nikoho to nezajímá.
Kateřina Čepelíková
26. 9. 2012
České restaurace pro děti nevymyslí nic jiného než řízek a smažák
Imaginární maminka hledala ideální dětské jídlo v českých restauracích. Pátrala ve všech koutech naší země, jídelní lístky byly ovšem jak přes kopírák. Podívejte se.
Kateřina Čepelíková
3. 8. 2012
Deset tipů, jak poznat hospodu, kde se točí „bezbohá sprostota“
Hlášky typu: „Dneska to nějak pění,“ nebo „Jaké máme pivo? Desítku a dvanáctku,“ jsou varovná znamení. Tady dobré pivo nečekejte. Stejně jako v malé hospodě s desítkou piv v nabídce.
Petr Pinkas
1. 8. 2012
Sedm jídel z hospodského menu: k dietě se celkem hodí
„I dietáři si mohou dopřát meníčka,“ hodnotí odbornice nabídku obědů v restauracích. Většina jídel sice potřebuje trochu poupravit, ale pak si můžete dát i kachnu.
Redakce
25. 6. 2012
Zahradní restaurace a "zahrádky" - jedni je milují, druzí nenávidí
Léto a „zahrádka“… oblíbená kombinace. Pokud nad ní nebydlíte. Podívali jsme se, jak to na nich je s kouřením anebo zavírací hodinou. Ale i na to, proč na některých nedostanete jídlo.
Anna Příhodová
21. 5. 2012
Pět typů strávníků – nejméně je otesánků a věčných dietářů
Gurmán, otesánek, stravovací pragmatik, věčný dietář a vyrovnaný strávník. Do těchto pěti kategorií rozdělili strávníky autoři průzkumu a zmapovali jejich návyky. Poznali byste se taky?
Redakce
8. 3. 2012
Kdy a jak může hospodský vyhodit hosta?
Pokud děláte v restauraci tak trochu binec, není divu, že se vás chtějí zbavit. Není to ale tak jednoduché. A co když vás majitel prostě jenom nemá rád? Může vám zakázat vstup?
Anna Příhodová
23. 9. 2011
Kdo chce z hub vařit nebo je prodávat na trhu, musí složit zkoušku
Jaké podmínky musí splnit restauratér, jestliže chce hostům připravit pokrm z hub nasbíraných v blízkém lese? A co babka, která by chtěla hříbky prodat na trhu nebo u silnice?
Petr Kolman
16. 9. 2011
Máme být hrdí na to, kolik piva vypijeme?
Ředitel svazu pivovarů věří v budoucnost českého piva, přestože jeho spotřeba klesá a návyky konzumentů se pomalu mění. Největší příležitost vidí v profesionalitě jeho tvůrců.
Jan Veselý
12. 9. 2011
Pivní základka - co víte o pivu?
Jsme rekordmani ve spotřebě piva na hlavu, ale často toho o svém „národním“ nápoji moc nevíme. Pojďme si první školní den projít aspoň základy, dejme tomu na úrovni první třídy.
Redakce
1. 9. 2011
Projde tentokrát zákaz kouření v restauracích?
Ze všech tuzemských restaurací by měl od roku 2014 nadobro zmizet cigaretový kouř. Zákazu kouření by měl ale ještě předcházet zákaz vstupu mladistvých do míst, kde se smí kouřit.
Redakce
31. 8. 2011
Poznám po prvním napití, jestli je hospodský dobrý, nebo ne
Že pivo k ženě nepatří? „To je jeden z největších mýtů o pivu,“ říká novinářka Hana Večerková, „přispěly k němu i všechny ty chlapácké reklamy. V historii bylo pivo výsadou žen.“
Lenka Krbcová
23. 8. 2011
Restaurace není závodka. Máme zapomenout na menu do stovky?
V některých luxusnějších podnicích tvrdí, že si pleteme hromadné stravování s poledními návštěvami restaurací. V žaludku jim leží především polední menu za cenu do sta korun.
Olga Myslivečková
22. 7. 2011
121
–
150
/
176
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
6
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji