největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
restaurace
restaurace
91
–
120
/
176
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
6
Následující strana
Poslední strana
Další nechutná restaurace uzavřena
Galerie
Inspekce uzavřela bar a restauraci pro závažné hygienické nedostatky. Je to již několikátý případ od ledna, kdy se rozšířily kompetence SZPI i o provozovny společného stravování.
Redakce
6. 2. 2015
Kde se v bordelu vaří, tam to brzy zavřou
Aktualita
Silné vrstvy mastnoty na pracovních plochách, bez přívodu teplé vody, zbytky jídel všude po zemi, tak fungovala bistra a bar v Praze, Jeseníkách a na Plzeňsku.
Redakce
4. 2. 2015
Problémy české gastronomie? Nezájem učňů a experimentátoři
Nakupujeme kvalitní potraviny na farmářských trzích a snažíme se jíst více zeleniny. Jenže pak se dočteme, že se u nás kuchařští učni učí vařit instantně a národ uctívá Hrušku…
Redakce
4. 2. 2015
Bar snů: jen pro silné povahy
Galerie
SZPI od ledna smí provádět kontroly tzv. provozoven společného stravování – a hned se do toho pustila. V Chodově u Sokolova našla „bar snů“. Bez teplé vody, plný špíny a s toaletami pouze pro odvážné.
Redakce
16. 1. 2015
Značení alergenů v restauracích: idea dobrá, forma nešťastná
Komentář
Proboha, máte vůbec něco bez alergenů? Napadne hosta při pohledu na jídelní lístek upravený podle nových požadavků. Áčka se stanou strašákem, jako se to již dříve stalo éčkům. Mnohdy zbytečně.
Petr Havel
7. 1. 2015
Restaurace jako vězení? Nevkus, nebo dobrý vtip?
Galerie
V Číně jsou populární tematické restaurace. Další takovou novinku otevřeli v městečku Tianjin, kde si večeři můžete dát přímo ve vězeňské cele. Restaurace prý má připomínat lidem, aby dodržovali zákony a byli dobrými občany. Dobrou chuť.
Redakce
30. 9. 2014
Ceny obědů pořád rostou. Podívejte se, jak a kde
Aktualita
V Praze už za oběd zaplatíme přes sto korun, rozdíly mezi jednotlivými kraji jsou až dvacetikorunové.
Redakce
26. 9. 2014
Cordon co? České hospody bojují s cizími termity
Aktualita
Mezinárodní kuchyně se do českých pohostinství vloudila už dávno, ale názvy cizích jídel nám pořád ještě moc nejdou. Zmatek v nich mají i profesionálové.
Lenka Krbcová
8. 8. 2014
Co je v cizině zdarma, za to v české restauraci zaplatíte
Rozdíl mezi českou a zahraniční restaurací je nebetyčný. Zatímco u nás nemalá část restaurací zpoplatňuje i služby, které v praxi nic nestojí, a šidí na míře, v zahraničí si hosta snaží zavázat.
Petr Havel
23. 7. 2014
Praha servíruje nejdražší obědy
Aktualita
Praha a Brno vás zvou na polední menu průměrně za sto deset nebo sto dvacet korun. Nejlevnější obědy nabízí Ústí nad Labem nebo Liberec.
Redakce
26. 6. 2014
La Tartelette: Jak se v Plzni pečou francouzské koláče
Rozhovor
Výrobní postupy jsou čistě francouzské, suroviny kvalitní a čerstvé, poctivě připravené. Tak Leoš Válka vysvětluje úspěch bistra, které provozuje se svou francouzskou manželkou Anne Pougnard.
Blanka Chocová
2. 6. 2014
V restauraci chceme svého psa víc než WiFi
Aktualita
Internetové vyhledávání umožňuje sledovat trendy zákazníků. O jaké služby mají čestí hosté restaurací největší zájem? Vedou nekuřácké prostory, zahrádky a bezlepková dieta.
Redakce
1. 5. 2014
O bistru, kde dobře vaří a koláče servírují na romantických talířcích
Reportáž
Koncept bistra Kantýna je jednoduchý. Vařit podle tradičních receptů z čerstvých surovin, bez zahušťovadel a dochucovadel. Jak se takovému podniku daří?
Jana Poncarová
1. 4. 2014
Testovali jsme rezervace v restauracích
Dříve to nešlo jinak než telefonicky, ale dnes existují i jiné varianty rezervace v restauracích a kavárnách. Otestovali jsme dvě relativně nové možnosti. Jak jsme dopadli?
Kateřina Čepelíková
24. 2. 2014
Restaurant Day: V neděli se najíte na ulici
Pozvánka
Čtyřikrát ročně, v předem ohlášený den, si restauraci může otevřít kdokoliv, kdo si na to troufá. Přijďte ochutnat nebo si otevřete restauraci u vás před domem.
Redakce
14. 2. 2014
Roman Vaněk: Musíme si uvědomit, že hospoda není kostelíček
Rozhovor
S Romanem Vaňkem jsme si povídali o jeho knihách, o tom, jak ho štve česká gastronomie, zloději knih i šmakulády v obchodech. Odtajnil i své plány pro letošní rok. Bude to prý mazec.
Kateřina Čepelíková
28. 1. 2014
DameJidlo.cz mění zvyky lidí, říká Tomáš Čupr
Rozhovor
Agregátor nabídek na rozvoz jídel DameJidlo.cz existuje více než rok. Kam se za tu dobu posunul, co plánuje dál a jestli už vydělává, jsme se zeptali jeho zakladatele Tomáše Čupra.
Kateřina Čepelíková
9. 1. 2014
Nejmenší hospoda na světě je v telefonní budce
Galerie
Lenka Krbcová
8. 1. 2014
Dříve kuchaři kradli maso, dnes kradou nápady, říká šéfkuchař
Mezi nejběžnější praktiky kuchařů za minulého režimu patřilo vykrajování masa a cezení oleje. „Dnes je ale největším problémem kopírování jídelních lístků,“ říká kriticky Radek David.
Kateřina Čepelíková
7. 11. 2013
10 rozdílů mezi českou a slovenskou restaurací
Se psem do restaurace? V ČR běžná věc, na Slovensku ani náhodou. A jak je to s počtem kuřáckých hospod, dětskými koutky, národní kuchyní? Velké srovnání restaurací: Česko vs. Slovensko.
Kateřina Čepelíková
11. 10. 2013
Restaurace klidně uvaří i ze zkaženého masa, tvrdí šéfkuchař
Radek David kritizuje poměry v českých restauracích. Z kvalitních surovin prý vaří jen pět procent podniků, koloritem je mizerná hygiena a špatné skladování jídla. A co pak s ním, že?
Lenka Krbcová
12. 9. 2013
Kvalita kávy je jedním z měřítek dobré restaurace
Stejně jako v případě jiných potravin je konzumace a příprava kávy zatížena celou řadou mýtů a chyb. To se týká jak u nás stále ještě hojně oblíbeného turka, tak modernějšího espressa.
Petr Havel
5. 9. 2013
Nový nápad za všechny peníze: Dávat Klasu na pšenici je blbost
Klasa je nejznámější značkou kvality potravin. Vynechme teď podmínky jejího udělování i sumy za propagaci. Klasa chce být nově udělována i surovinám a jídlům. A co takhle vodě v potoce?
Petr Havel
20. 8. 2013
Jídlo je první mezilidský vztah
Když mistr Kondelík každý týden manželce pravil: „Ta polévka je prostě delikátní,“ nebylo to zdaleka pouhé ocenění pokrmu. Bylo to i sdělení, že svět je v pořádku a vše funguje, jak má.
Tomáš Novák
24. 7. 2013
DameJidlo.cz má mouchy. Má ale i účinné plácačky
Celý měsíc jsme testovali službu DameJidlo.cz. Objednávali jsme v rozličných restauracích, různá jídla, v různou denní i noční dobu. Přivezli nám syrový burger, ale i skvělé sushi.
Kateřina Čepelíková
28. 6. 2013
Neumíme si vychovat kuchaře
České odborné školy mají mizernou úroveň. Učebnice jsou plné polotovarů a praxe nestojí za řeč. Studenti ani vařit nechtějí. Šéfkuchař Radek David popisuje problémy našich restaurací.
Lenka Krbcová
23. 5. 2013
Tatarák se syrovým žloutkem z restaurací nezmizí
Fámy o tom, že novela zákona o potravinách smaže z nabídky oblíbený tatarský biftek, jsou značnou mystifikací. Hygienici již přitom jednou tatarák zakázali a podával se jen pokoutně.
Petr Havel
2. 5. 2013
10 aplikací, které vám usnadní výběr restaurace
Mobil už není kilová cihla bez displeje. Umí najít nekuřáckou hospodu, objednat jídlo do domu, objevit restauraci, kde čepují kohoutkovou vodu a ještě mnohem víc.
Kateřina Čepelíková
22. 4. 2013
Pivo dělá hospodský
Sládek může navařit sebelepší pivo, ale hostinský je ten, kdo výrazně ovlivní jeho konečnou kvalitu. Jak správně točit a ošetřovat pivo v restauracích často nevědí.
Petr Havel
19. 4. 2013
Dlouhý jídelní lístek – špatné znamení
Nesmyslně rozsáhlá nabídka jídel není obvykle signálem dobré restaurace. Tady se asi hraje na „pytlíky“. Čeho si ještě všímat? Příloh, cen a záchoda.
Petr Havel
17. 4. 2013
91
–
120
/
176
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
6
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji