největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
restaurace
restaurace
61
–
90
/
176
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
6
Následující strana
Poslední strana
Zákulisí restaurací: tyhle radši zavřít, než otráví zákazníky
Galerie
Bez jedné sto třicet. Tolik provozoven již mělo letos tak vážné problémy s bezpečností a hygienou, že je inspektoři museli uzavřít.
Redakce
21. 10. 2017
Slaný raut na svatbě: Obejdete se i bez chlebíčků
Svatební raut je jednou z nejdražších položek na svatebním účtu. Co host, to pět set, ale i tři tisíce korun. Co všechno vám na stole nesmí chybět a nač si dát při objednávání pozor?
Kateřina Čepelíková
23. 5. 2017
Podniky s vtipnými názvy: Lehká hlava Jakoby V melounovém cukru
Vtipný, úderný, jednoduchý, svižný, retro, výstřední – alespoň jedno z těchto kritérií by měl splnit název restaurace, kterou si hodláte otevřít. Správný název je základ.
Redakce
10. 5. 2017
V Anglii frčí mikrohospody
Zatímco v Česku rostou mikropivovary, Anglií už otřásá jiný trend. Angličané si v posledních letech oblíbili mikrohospody. Kromě toho, že se v nich točí piva z mikropivovarů, jsou to skutečně také prostorově velmi titěrné hospůdky.
Jana Kuklová
24. 3. 2017
V restauracích se neuklízí, ukazují výsledky kontrol
Galerie
Potravinářští inspektoři vloni zkontrolovali tisíce provozoven společného stravování, ale s výsledkem spokojeni nejsou. Třetina provozovatelů nadále nepřijatelně chybuje, nedodržují hygienické předpisy a šidí uváděním jiných než použitých surovin.
Redakce
6. 1. 2017
10 míst, kde bude kouření zakázáno
Aktualita
Protikuřácký zákon určuje místa, kde se do budoucna nesmí kouřit, a jejich výjimky. Kde všude by mělo být kouření zakázáno?
Redakce
12. 12. 2016
Třetina kontrolovaných restaurací zákazníkům o pokrmech lhala
Aktualita
Potravinářská inspekce se tentokrát zaměřila na uvádění informací v restauracích a rychlých občerstveních. Řada z nich informovala spotřebitele o složení pokrmů nepravdivě.
Redakce
11. 5. 2016
Výjimečné menu pod „taktovkou“ šéfkuchaře Jana Punčocháře
Galerie
Vyhlášený český šéfkuchař Jan Punčochář vařil v Mariánských Lázních. Jak vypadá takové degustační menu? Podívejte se.
Redakce
4. 4. 2016
Veterináři o kontrolách restaurací: Chceme nedostatky řešit hned
Loňský rok přinesl Státní veterinární správě rozšíření působnosti. Nově tak kontroluje zacházení se surovinami živočišného původu zejména v restauracích. S novelou zákona o potravinách se ale jejich kompetence dále rozšíří.
Kateřina Čepelíková
24. 3. 2016
Okamžitě zavřít! Smutný pohled do zákulisí restaurací
Situace je neutěšená, konstatuje inspekce. Loni na místě uzavřela pro špatné podmínky 144 provozoven společného stravování. Kontroly pokračují i letos a není to o nic lepší.
Redakce
1. 3. 2016
Špína, plíseň a škůdci: Každá třetí restaurace neprošla
Galerie
Potravinářská inspekce od ledna loňského roku kontroluje i restaurace a další provozovny společného stravování. A není spokojená. Podívejte se proč.
Redakce
18. 2. 2016
Pane vrchní, vy nemáte wifinu?!
„Vypněte wi-fi,“ doporučuje ostatním restauratérům majitelka kavárny Prádelna. Wi-fi je v kavárnách a restauracích k zlosti i k užitku. Na jedné straně dobrý marketingový nástroj znamená i to, že si tu host za cenu jednoho kafe zřídí kancelář na pět hodin.
Kateřina Čepelíková
18. 1. 2016
Nechci na bezlepkové dietě vydělávat, říká restauratér
Asi jako jediná restaurace má dva druhy jídelních lístků: běžný a bez lepku. Obě varianty navíc stojí stejně. „Na bezlepkových jídlech mám menší marži, ale já nechci být ten, co nabízí jídlo bez lepku a drhne na tom peníze,“ říká Jakub Krischke. Proč to tedy dělá?
Kateřina Čepelíková
14. 1. 2016
Kolik stojí vánoční menu v restauraci? I dva a půl tisíce
Rádi byste ochutnali vánoční menu v restauracích? Předkládáme nabídku deseti podniků, a to i s cenovými nabídkami.
Redakce
18. 12. 2015
Takhle to vypadá na místech, kam v restauracích nevidíme
Galerie
Špína, myši, katastrofální hygienické podmínky – je to stále stejná písnička, za kterou si provozovatelé restaurací vysloužili uzavření svých provozoven.
Redakce
8. 12. 2015
Nají se bezlepkář v běžné restauraci? Záleží na kuchaři
Jíst v restauraci bezlepkově je velký problém. Tak tahle věta platí spíš na malém městě, nebo tam, kde kuchař neví, že lepek je v krutonech a často i kečupu. Kde se tedy najíte bez lepku dosyta?
Kateřina Čepelíková
30. 11. 2015
Restaurace Uhelna: Vaříme bezlepkově, ale nepoznáte to
Bezlepkové stravování je pro jedny módní trend, pro druhé „zas nějaký výmysl“, ale pro někoho nezbytnost. Nají se všichni u jednoho stolu, aniž by někdo prskal nebo lamentoval nad cenou? V Uhelně ano.
Kateřina Čepelíková
30. 11. 2015
Průměrný oběd v ČR stojí 99 Kč
Aktualita
Nejdražší obědová menu jsou nepřekvapivě a stabilně v Praze a stojí v průměru sto deset korun, nejlevnější obědy se dají v České republice pořídit za šedesát korun.
Redakce
26. 11. 2015
Nová restaurace vaří zcela bez lepku
Galerie
Restaurace Uhelna v Praze vychází vstříc celiakům a dalším lidem, kteří dodržují bezlepkovou dietu. Jídlo bez lepku je tu automatické.
Redakce
30. 10. 2015
Zachraň svou hospodu, volají majitelé restaurací
Aktualita
Regulace, nařízení, nesmyslná pravidla a zákazy ještě více ztěžují naše podnikání, nelíbí se hospodským. Přišli proto s iniciativou Zachraň svou hospodu, s níž to chtějí změnit.
Redakce
10. 8. 2015
Kontroly restaurací: už zase se bojuje o kompetence
Nové a nové zákazy a povinnosti. Současná vládní garnitura v míře větší, než tomu bylo doposud, zatěžuje živnostníky a menší podnikatele. Nejvíc dopadnou zřejmě na majitele a provozovatele restaurací.
Petr Havel
10. 8. 2015
Zdeněk Pohlreich: Chováme se jak ožralí milionáři
Rozhovor
Zákaz kouření v restauracích mu nevadí, zato vnucování kohoutkové vody, značení všemožných diet a alergenů i kontroly bez účinných sankcí ho vytáčejí. Co říká Zdeněk Pohlreich na vměšování státu do podnikání v gastronomii a Babišovu EET?
Lenka Krbcová
4. 8. 2015
Restaurace, kde byste nikdy nechtěli jíst
Galerie
Podívejte se, které restaurace již letos musela potravinářská inspekce uzavřít – a proč. Většina podniků byla po důkladném úklidu opět zprovozněna.
Redakce
28. 5. 2015
Pražské restaurace musely vyhodit 280 kg nevyhovujícího masa
Aktualita
Jen za duben a jen v Praze neprošlo kontrolou veterinářů téměř tři sta kilogramů masa. Zázemí restaurací má velmi rozdílnou úroveň, konstatuje SVS.
Redakce
7. 5. 2015
Přehled uzavřených restaurací 2015
Galerie
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) při kontrolách v období od 8. 4. do 27. 4. 2015 uložila z důvodu neakceptovatelné hygienické praxe zákaz užívání prostor v několika restauracích. Jednalo se o následující provozovny:
Redakce
27. 4. 2015
Kolik to stojí, když vás v hospodě vezmou na hůl
Poctivý vývar, nebo polévka z kostky? Zisk pro kuchaře až dvacet korun na jediné porci. Potravinářská inspekce ukazuje na příkladech modelových menu, jak moc tratíte na šizení v restauraci.
Redakce
21. 4. 2015
Restaurace na pranýři – a oprávněně
Interaktivní mapa
O tom, že je situace v mnohých tuzemských restauracích mnohem horší, než při prodeji potravin v maloobchodě, se vědělo dlouho. Proč hygiena neviděla, co pozná i laik?
Petr Havel
2. 4. 2015
Přehled uzavřených restaurací
Aktualita
SZPI od ledna 2015 dohlíží i na provozovny veřejného stravování. Ke kontrole tak státní potravinářské inspekci přibylo zhruba pětatřicet tisíc provozoven. Pustila se do toho s vervou.
Redakce
25. 3. 2015
Veterináři objevili nelegální hospodu
Galerie
Redakce
20. 3. 2015
Restaurace nezvládají povinnost uvádět alergeny v jídle
Od 13. prosince loňského roku platí povinnost pro stravovací zařízení uvádět informaci o přítomnosti alergenů v jednotlivých pokrmech. V lednu provedli hygienici první kontroly.
Redakce
13. 2. 2015
61
–
90
/
176
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
6
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji