Hlavní navigace

pekárna

Cukroví z másla? U nás samozřejmost, říkají v Koláčovém království

Když člověk nestíhá a zároveň se nechce ochudit o vůni a chuť cukroví, může vsadit na to kupované. To, v němž je skutečně máslo, kde se nešetřilo ořechy ani dobrou čokoládou. Jeden takový podnik jsme objevili a olizovali jsme se až za ušima.

4. 12. 2018 0:00
Doba čtení: 5 minut

Koláčkova pekárna přišla o značku kvality a výjimečnosti

Vyhlášená Koláčkova pekárna ze severu Čech peče regionální koláč z italských jablek a nepřijde jí to divné. Odporuje to ale pravidlům soutěže, do které se přihlásili.

Doba čtení: 3 minuty

Nejlepší chleba v ČR? Odborníci vybrali chléb roku

Chleba roku 2018 volili odborníci na tradiční pekařské slavnosti. Posuzovali senzorické parametry chlebů, s jejichž kvalitou byli většinou velmi spokojeni. Kritizují však dlouhodobě špatně nastavené ceny v maloobchodě.

Doba čtení: 3 minuty

Naše Toustárna: Zaměřujeme se na čerstvé jídlo do stovky

Potřebujete lehký oběd, větší sváču, nebo vám jen docházejí zásoby v chlebníku? Zkuste podnik Naše Toustárna, kterou před dvěma lety založil Honza Demuth. Přestože dlouhá léta vlastnil reklamní agenturu, dnes je z něj holešovický pekař, který peče i toustový chleba.

19. 9. 2017 0:00
Doba čtení: 6 minut

Pekař Kabát: Nemáme tu konkurenci

Pekařství Kabát najdete téměř na každém pražském rohu. Nabízí rohlík za šest korun a koláč za dvacet dva, ale v obchodech má fronty. Proč? „Nevyrábím nic, co bych nedal svým dětem,“ říká majitel Richard Kabát.

Doba čtení: 7 minut

Pekárna byla plná exkrementů hlodavců. A nejen to

SZPI uzavřela Lomanskou pekárnu ve Františkových Lázních. Při pohledu na fotodokumentaci je jasné proč.

28. 8. 2014 15:28

Housky se prodávají víc než rohlíky. Rozdíl v nich je jediný

Za housku většinou zaplatíme víc než za rohlík, přesto se prodávají mnohem lépe. Jaký je rozdíl mezi houskou a rohlíkem a po čem se v obchodech jen zapráší, prozradí mistr pekař.

Doba čtení: 3 minuty

Pekárna v Mostě pekla v příšerných podmínkách

GALERIE – Hmyz, hlodavci a jemně řečeno nepořádek – v takovém stavu našla inspekce pekárnu v Mostě. Podívejte se, kde se pekly rohlíky.

Doba čtení: 1 minuta

Kvalitu chleba poznamenává hon za nízkou cenou

Tradiční chléb se rodí den a půl. Rychlovka hotová přes noc nemůže dosáhnout klasické chuti a vůně, ani trvanlivosti. Některé trendy ve výrobě chleba jsou slibné, jiné budí rozpaky.

Doba čtení: 4 minuty

Auta se dají dovézt z Číny, kvalitní chléb těžko

ROZHOVOR – Chleba je zapotřebí vyrábět tam, kde se také konzumuje. „Zdokonalovat můžeme třeba ta auta, ale při výrobě chleba bych byl konzervativní,“ říká pekař Ladislav Teisler.

22. 5. 2013 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Co se válí na pražském sídlišti? Parádní knedlíky

Koupit knedlík, rovná se většinou koupi divné hmoty, která se v omáčce pěkně rozmočí. Knedlíky však mohou i být poctivé. Přesvědčili jsme se o tom při návštěvě pražské knedlíkárny.

Doba čtení: 4 minuty

Je libo koláče s myšími bobky? Měli je v pekařství Ječmínek, ale už nejsou...

V pekařství Ječmínek našla inspekce plno myšinců po celé ploše prodejny, i přímo ve vitríně mezi pečivem nabízeným k prodeji. Přestože byla prodejna včera uzavřena, zákazu nikdo nedbal.

Doba čtení: 1 minuta

Vykrmte si v lednici kvásek na domácí chleba

Už vás nebaví jíst chleba, kterého se stěží dotkne ruka pekaře? Zkuste si upéct vlastní, z žitného kvásku, který se zdarma rozdává po celé České republice. Stojí za tím pecempecen.cz.

28. 1. 2013 0:00
Doba čtení: 5 minut

Kateřina Cajthamlová: Spotřebitel je líný krájet chleba

Domácí pekárny prý mohou za ohromný pokles spotřeby chleba. „Nesmysl,“ říká Kateřina Cajthamlová, „ženy doma nevaří, natož aby pekly chleba.“ Důvod je mnohem prozaičtější.

Doba čtení: 4 minuty

Kvalitní chléb v domácí pekárně neupečete

Výhody domácího chleba? Voní a navíc je opravdu čerstvý a teplý. To je ale zřejmě všechno. V domácí pekárně nelze upéci chléb ani kvalitní, ani nutričně optimální, ani déle nevydrží.

Doba čtení: 5 minut