Hlavní navigace
chytře na život
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Databáze léků
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Nálepky
»
pekárna
pekárna
1
–
21
/
21
Téměř tunu vánočního cukroví zvládnou upéct čtyři lidé: jak to chodí v rodinném podniku?
Čtyři pekaři, čtyři hodiny denně, pět týdnů v kuse. Vykrajování, pečení, promazávání, namáčení v čokoládě. Výsledek? 800 kilo cukroví. Vypravili jsme se do rodinné pekárny, kde se právě chystají linecké kytičky, kokosky a další vánoční dobroty. A všechny pěkně ručně.
Tereza Víchová
9. 12. 2020
Česku chybí pekaři. Nikdo nechce péct
Aktualita
Pekařů v ČR ubývá a klesá také počet absolventů oboru pekař. Mladé lidi profese netáhne, podle Svazu pekařů přitom situace v Evropské unii ukazuje, že se jedná o perspektivní obor.
Redakce
30. 10. 2019
Počet nových komentářů
2
Lidé chtějí hlavně tradiční kvasový chleba, v obchodech ho ale nemáme šanci poznat
Chléb se u nás stále častěji vyrábí podle cechovních norem. Což je dobrá zpráva, protože tyto normy zaručují nadstandardní parametry. Horší již je, že přestože zákazníci chtějí kupovat tradiční kvasový chleba, tedy vyráběný metodou třístupňového kvasu, v označení stále panuje zmatek.
Petr Havel
18. 10. 2019
Počet nových komentářů
2
Nejsme uzavřený prémiový klub, chceme se otevřít lidem, říká nový šéf pekařství Paul
Rozhovor
Filip Kubernat poskytl našemu serveru svůj první rozhovor ve funkci ředitele sítě pekařství Paul v ČR. Objasňuje v něm, proč musel Paula změnit i kdo je jejich konkurence.
Kateřina Čepelíková
17. 10. 2019
Počet nových komentářů
2
Nejlepší chleba v ČR? Odborníci vybrali chléb roku
Aktualita
Svaz pekařů a cukrářů v ČR vyhlásil výsledky 25. ročníku národní soutěže Chléb roku. Vyhlášení proběhlo u příležitosti konání Dnů chleba přímo v rámci velkých oslav a za účasti veřejnosti na pardubickém Pernštýnském náměstí.
Redakce
7. 6. 2019
V Koláčovém království frčí rustikální koláče i chleba s vajíčkovou pomazánkou
V Koláčovém království pečou jen ze základních surovin, chemie a náhražky jim do kuchyně nesmí. A na chuti je to znát. Pokud nefandíte předraženým nafintěným dezertům, ale máte rádi klasiku se špetkou domácí pohody, vyražte s námi do pražských Nuslí.
Kateřina Čepelíková
7. 1. 2019
Počet nových komentářů
2
Cukroví z másla? U nás samozřejmost, říkají v Koláčovém království
Když člověk nestíhá a zároveň se nechce ochudit o vůni a chuť cukroví, může vsadit na to kupované. To, v němž je skutečně máslo, kde se nešetřilo ořechy ani dobrou čokoládou. Jeden takový podnik jsme objevili a olizovali jsme se až za ušima.
Kateřina Čepelíková
4. 12. 2018
Koláčkova pekárna přišla o značku kvality a výjimečnosti
Aktualita
Vyhlášená Koláčkova pekárna ze severu Čech peče regionální koláč z italských jablek a nepřijde jí to divné. Odporuje to ale pravidlům soutěže, do které se přihlásili.
Kateřina Čepelíková
6. 8. 2018
Počet nových komentářů
2
Chléb roku 2018: Který je nejlepší?
Chleba roku 2018 volili odborníci na tradiční pekařské slavnosti. Posuzovali senzorické parametry chlebů, s jejichž kvalitou byli většinou velmi spokojeni. Kritizují však dlouhodobě špatně nastavené ceny v maloobchodě.
Redakce
8. 6. 2018
Naše Toustárna: Zaměřujeme se na čerstvé jídlo do stovky
Rozhovor
Potřebujete lehký oběd, větší sváču, nebo vám jen docházejí zásoby v chlebníku? Zkuste podnik Naše Toustárna, kterou před dvěma lety založil Honza Demuth. Přestože dlouhá léta vlastnil reklamní agenturu, dnes je z něj holešovický pekař, který peče i toustový chleba.
Kateřina Čepelíková
19. 9. 2017
Pekař Kabát: Nemáme tu konkurenci
Pekařství Kabát najdete téměř na každém pražském rohu. Nabízí rohlík za šest korun a koláč za dvacet dva, ale v obchodech má fronty. Proč? „Nevyrábím nic, co bych nedal svým dětem,“ říká majitel Richard Kabát.
Kateřina Čepelíková
30. 4. 2015
Počet nových komentářů
6
Pekárna byla plná exkrementů hlodavců. A nejen to
Aktualita
SZPI uzavřela Lomanskou pekárnu ve Františkových Lázních. Při pohledu na fotodokumentaci je jasné proč.
Redakce
28. 8. 2014
Housky se prodávají víc než rohlíky. Rozdíl v nich je jediný
Za housku většinou zaplatíme víc než za rohlík, přesto se prodávají mnohem lépe. Jaký je rozdíl mezi houskou a rohlíkem a po čem se v obchodech jen zapráší, prozradí mistr pekař.
Kateřina Čepelíková
1. 10. 2013
Počet nových komentářů
36
Pekárna v Mostě pekla v příšerných podmínkách
Aktualita
GALERIE – Hmyz, hlodavci a jemně řečeno nepořádek – v takovém stavu našla inspekce pekárnu v Mostě. Podívejte se, kde se pekly rohlíky.
Lenka Krbcová
22. 8. 2013
Počet nových komentářů
1
Kvalitu chleba poznamenává hon za nízkou cenou
Tradiční chléb se rodí den a půl. Rychlovka hotová přes noc nemůže dosáhnout klasické chuti a vůně, ani trvanlivosti. Některé trendy ve výrobě chleba jsou slibné, jiné budí rozpaky.
Petr Havel
11. 6. 2013
Počet nových komentářů
31
Auta se dají dovézt z Číny, kvalitní chléb těžko
ROZHOVOR – Chleba je zapotřebí vyrábět tam, kde se také konzumuje. „Zdokonalovat můžeme třeba ta auta, ale při výrobě chleba bych byl konzervativní,“ říká pekař Ladislav Teisler.
Petr Havel
22. 5. 2013
Co se válí na pražském sídlišti? Parádní knedlíky
Koupit knedlík, rovná se většinou koupi divné hmoty, která se v omáčce pěkně rozmočí. Knedlíky však mohou i být poctivé. Přesvědčili jsme se o tom při návštěvě pražské knedlíkárny.
Kateřina Čepelíková
18. 4. 2013
Počet nových komentářů
15
Je libo koláče s myšími bobky? Měli je v pekařství Ječmínek, ale už nejsou...
Aktualita
V pekařství Ječmínek našla inspekce plno myšinců po celé ploše prodejny, i přímo ve vitríně mezi pečivem nabízeným k prodeji. Přestože byla prodejna včera uzavřena, zákazu nikdo nedbal.
Kateřina Čepelíková
15. 3. 2013
Počet nových komentářů
2
Vykrmte si v lednici kvásek na domácí chleba
Už vás nebaví jíst chleba, kterého se stěží dotkne ruka pekaře? Zkuste si upéct vlastní, z žitného kvásku, který se zdarma rozdává po celé České republice. Stojí za tím pecempecen.cz.
Kateřina Čepelíková
28. 1. 2013
Kateřina Cajthamlová: Spotřebitel je líný krájet chleba
Domácí pekárny prý mohou za ohromný pokles spotřeby chleba. „Nesmysl,“ říká Kateřina Cajthamlová, „ženy doma nevaří, natož aby pekly chleba.“ Důvod je mnohem prozaičtější.
Kateřina Čepelíková
22. 10. 2012
Počet nových komentářů
27
Kvalitní chléb v domácí pekárně neupečete
Výhody domácího chleba? Voní a navíc je opravdu čerstvý a teplý. To je ale zřejmě všechno. V domácí pekárně nelze upéci chléb ani kvalitní, ani nutričně optimální, ani déle nevydrží.
Petr Havel
21. 9. 2012
Počet nových komentářů
63
1
–
21
/
21
Domácí lékař
Kuří oko
Bolest hlavy
Záškrt (difterie)
Nachlazení
Infekční mononukleóza
Zánět hrtanu (laryngitida)
Zánět hltanu (faryngitida)
Bolest v krku
Artróza
Astigmatismus
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vánoce
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny nálepky
Internet Info
Lupa
Měšec
Podnikatel
BusinessCenter
Root
Vitalia
Slunečnice
Stahuj
SW
Tuesday
Navrcholu
Sherpas
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji