největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
Dieta
Dieta
361
–
390
/
519
První strana
Předchozí strana
10
11
12
13
14
15
16
Následující strana
Poslední strana
Muž ze Starbucks teď dělá mouku z kávy
Novinka potěší především ty, kdo mají potíže s lepkem – zřejmě již v příštím roce bychom se mohli i v ČR setkat s výrobky z mouky vhodné i pro celiaky. Je totiž vyrobena z kávového odpadu.
Petr Havel
20. 8. 2014
Jíte ovoce a zeleninu? I zdravé má svou mez
Všichni víme, jak jsou ovoce a zelenina důležité složky potravy, ale většina z nás nedodržuje jejich správný příjem. V čem chybujeme?
Karolína Hlavatá
19. 8. 2014
Petr Havlíček radí, jak jíst při práci na směny
Nedivte se, že tloustnete, když máte nedostatek spánku. Petr Havlíček vám poradí, jak se tukovým poštářům kolem břicha vyhnout a jak zvládnout jídelníček i ve směnném provozu.
Kateřina Čepelíková
15. 8. 2014
Jídlo na dovolené: Strasti a slasti cestovatele
Cesty mě zavedly do Českého ráje. Po celodenním trmácení jsem se ocitla před vstupem na nádvoří zámku. Klasický obrázek. Parkoviště a stánky. Můj žaludek si říkal o malou svačinu.
Jana Poncarová
12. 8. 2014
Funkční trénink s kettlebell: ženy s koulí
Rozhovor
Následující rozhovor vznikl díky mé bývalé spolužačce, která propadla silovému a kondičnímu způsobu cvičení nazývaném funkční trénink. A kdybych neviděla výsledky – neuvěřím.
Andrea Pencová
11. 8. 2014
Hubený člověk by neměl jíst sladké
Rozhovor
Chcete-li zhubnout, máte tisíce možností, jak to udělat – začít s dietou, tvrdým tréninkem, změnou jídelníčku, návštěvou dietologa… ale co když chcete zdravě přibrat?
Kateřina Čepelíková
7. 8. 2014
Fast food je hladové jídlo
Spěcháme, nestíháme… po cestě odněkud někam do sebe kopneme nějaký ten burger, k tomu hranolky, sladkou limonádu. Je to dobré, je to tučné. Ve fast foodu sníte hodně – a brzy máte stejně hlad.
Karolína Hlavatá
5. 8. 2014
Byl to podfuk na zákazníky, nebo ne? Knorr nelituje
Rozhovor
Chtěl Knorr spolknout Vitanu? Která je neoblíbenější instantní polévka v Česku? Byl projekt na podporu polévek z pytlíku bouda na zákazníky? Odpovídá manažer značky Knorr.
Kateřina Čepelíková
4. 8. 2014
Časy se mění: Jedno vejce denně je zdravé
Zatímco dříve jsme se cholesterolu ve vajíčkách báli jako čert kříže, dnes už se odborníci shodují na tom, že jedno vejce denně je zdraví prospěšné. Co se změnilo?
Blanka Chocová
29. 7. 2014
Máte po slaném chuť na sladké? Proč nás honí mlsná
Možná to znáte sami. Jen co doobědváte, přepadne vás chuť na něco sladkého. Přijdete domů a vaše první kroky vedou k ledničce. Proti stresu bojujete tabulkou čokolády či sáčkem gumových medvídků…
Eva Fryšarová
28. 7. 2014
Domácí, nebo kupovaný džem? Zavařování stojí za to
Očekávala jsem pohromu v kuchyni a článek o nepovedeném džemu. Nic takového se k mému překvapení nekonalo a já se těším ze své historicky první zavařeniny.
Eva Fryšarová
22. 7. 2014
10 tipů, jak to mít hustý: Jíška není jediné zahušťovadlo
Zahušťovat pokrmy jíškou už není nezbytně nutné, na trhu je řada prověřených alternativ. Zkuzte kuzu, hrašku, pohankovou kaši nebo třeba zátřepku.
Kateřina Čepelíková
21. 7. 2014
Před dvaceti lety jsme jedli 2× více hovězího než dnes
Za posledních dvacet let se leccos změnilo. I v potravinářství a spotřebě konkrétních potravin. Jíme více ryb a méně sádla, jak nám odborníci radí? Stoupá spotřeba chleba a zeleniny?
Kateřina Čepelíková
15. 7. 2014
Proč jsou „éčka“ strašák?
Přídatné látky působí jako jeden z největších strašáků na spotřebitele. Proč není třeba se všech „éček“ bát a na co si dát při výběru potravin opravdu pozor?
Karolína Hlavatá
14. 7. 2014
Kaktus místo okurky? Nopál je proti stresu i na hubnutí
Opuncie nopál má široké spektrum využití. Používá se k výrobě chleba, piva i coby varianta okurek. Kaktus z Mexika je u nás dosud k mání jen na e-shopu, ale už míří do českých prodejen.
Petr Havel
25. 6. 2014
Hříšně zdravé brownies. Ale neříkejte, že je z fazolí
Upéct zdravý dezert se možná zdá být utopií, ale klidně zapomeňte na čokoládu, cukr, mouku i máslo. Zdravé moučníky se teď totiž pečou i z fazolí.
Blanka Chocová
24. 6. 2014
90 % lidí je odkázáno na nepoživatelné obědy
Stravovat se během všedního dne zdravě není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. I Petr Havlíček ví, že nám to školní a závodní jídelny znesnadňují svými nepoživatelnými obědy.
Kateřina Čepelíková
23. 6. 2014
Mistryně světa míchá zdravé koktejly, po kterých nepřiberete
Komerční sdělení
O víkendu proběhlo v Praze Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů. Připravte si ten nejlepší i vy a ochutnejte také další skvělé drinky bez alkoholu.
23. 6. 2014
Cukrovka nevzniká slazením. Jak jí předcházet?
Příčinou cukrovky není přílišná konzumace sladkého, jak si mnozí myslí, ale nevhodný životní styl, tedy přejídání a nedostatek pohybu. Devadesát procent diabetiků 2. typu je obézních.
Karolína Hlavatá
17. 6. 2014
Léčba hodná králů? Stovky klystýrů a tisíce projímadel
Všechny nemoci lze léčit klystýrovou stříkačkou, pouštěním žilou a sirupem z květů. Lékaři za Ludvíka XIV. měli jasno a panovník sám si této léčby dopřával plnými doušky – tedy doušky…
Bohumil Tesařík
12. 6. 2014
Mýty o biopotravinách: Jsou opravdu zdravější?
V současné době je oblíbeným trendem kupovat biopotraviny, které jsou produktem ekologického zemědělství. Jsou pro lidský organizmus všechny bio výrobky zdravé?
Karolína Hlavatá
10. 6. 2014
Pryč s pomerančovou kůží: celulitidu zmírní prokrvení
Dolíčkovitá, hrbolatá, nehezká kůže, podobná kůře pomeranče, je nepřítelem mnoha dívek i žen. Proti celulitidě pomáhají procedury na povzbuzení lokálního prokrvení a posílení krevního oběhu.
Simona Procházková
10. 6. 2014
Dieta podle první republiky: Tolik máte vážiti
Otázka diet a hubnutí není žádnou novinkou dnešní doby. Tělesné proporce se řešily už za první republiky. Tehdejší diety byly překvapivě celkem zdravé – a zabývaly se i tím, jak přibrat.
Blanka Chocová
27. 5. 2014
Škodlivé tuky – víte, kde je hledat?
Vznikají při průmyslovém ztužování rostlinných tuků. Jejich pravidelná konzumace poškozuje lidské zdraví. Víte, kde najdete rizikové tuky?
Karolína Hlavatá
26. 5. 2014
Clean eating není dieta, ale životní styl
„Clean eating“ – čisté stravování není dieta, ale životní styl. Nepřináší nic nového pod sluncem, přesto vám může otočit svět o 180 stupňů. Co vlastně znamená?
Blanka Chocová
23. 5. 2014
Jaká matka, taková Katka… děti kopírují (i) stravovací návyky rodičů
Mnoho rodičů si v dnešní době ani nestihne uvědomit, jak velký vliv na děti mají jejích vlastní stravovací návyky. Vařte s dětmi – vyplatí se to.
Beáta Bačíková
20. 5. 2014
Proč vám vadí mléko? Intolerance a alergie mají odlišné příčiny
Dáte si hlt mléka do kávy a už je vám zle? Máte i po jednom jogurtu ekzém? Může jít buď o laktózovou intoleranci nebo alergii na mléko. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Kateřina Čepelíková
19. 5. 2014
10 mýtů o tloustnutí: Sladidla jsou škodlivá a podporují chuť k jídlu
Sladidla v běžném jídelníčku nám neublíží, ani se kvůli nim nebudeme cpát jak šílení. Problém s náhradními sladidly při hubnutí je spíš někde jinde.
Lenka Krbcová
13. 5. 2014
Možná nahradí mléko, ale s krávou si netyká
Má krabici jako mléko, má barvu jako mléko, ale s krávou nemá nic společného. Rostlinné nápoje nahrazující kravské mléko mají své pevné místo na trhu. Z čeho se vyrábí a komu slouží?
Kateřina Čepelíková
5. 5. 2014
Proč nám tučné chutná?
Současný průměrný člověk přijme 120 g tuku denně. Zhruba dvojnásobek toho, kolik by měl přijmout. Výsledkem je, že polovina populace ve vyspělých zemích má nadváhu nebo je obézní.
Karolína Hlavatá
2. 5. 2014
361
–
390
/
519
První strana
Předchozí strana
10
11
12
13
14
15
16
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji