největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
Dieta
Dieta
421
–
450
/
519
První strana
Předchozí strana
12
13
14
15
16
17
18
Následující strana
Poslední strana
Sladká zrada: cukry schované v údajích o sacharidech
Video
Sacharidy a cukry nejsou to samé. Úskalí sacharidů spočívá v tom, že různé druhy mají odlišný vliv na naše zdraví i váhu. „Tloustnoucí“ cukry jsou schované i tam, kde byste je nečekali.
Karolína Hlavatá
13. 2. 2014
10 mýtů o tloustnutí: Kofein způsobuje dehydrataci
Pro ty, kdo usilují o redukci hmotnosti, je zvlášť důležité dodržovat pitný režim a vyhnout se dehydrataci. Lidé si často myslí, že ji způsobují kofeinové nápoje, káva, čaj nebo limonády.
Lenka Krbcová
12. 2. 2014
Nic není tak pomíjivé jako doporučení, co jíst
Nová zjištění o cholesterolu a antioxidantech obrací naruby předchozí tvrzení. Ani tato nebudou definitivní. Zdravotní a nutriční doporučení se mění – a měnit se budou dál.
Petr Havel
10. 2. 2014
10 mýtů o tloustnutí: Večer se už nesmí jíst
Mnozí z nás se trápí dietami a dodržují různá doporučení a pravidla. Někdy však v dobré víře můžeme na svém těle napáchat více škody než užitku.
Lenka Krbcová
6. 2. 2014
Každá čtvrtá zakysaná smetana je šizená
Test
Čtvrtina zakysaných smetan uvádí spotřebitele v omyl, zjistil dTest. Obsahují méně tuku, než tvrdí na etiketě. Na chuti mnohým z testovaných výrobků ubírá přidaný škrob.
Redakce
4. 2. 2014
Inspekce odhalila tunu nevyhovujících potravin z Vietnamu
Galerie
Státní zemědělská a potravinářská inspekce prověřila podezřelou zásilku potravin z Vietnamu. Zjistila značné množství potravin ve stavu neakceptovatelném pro vpuštění do vnitřního trhu EU.
Lenka Krbcová
3. 2. 2014
Jak rostly ceny potravin? Podívejte se
Galerie
Půjčka na brambory? Zní to snad bizarně, zdražování potravin však dělá mnohým starosti. Desetina lidí si je ochotná na jídlo půjčovat. A právě brambory podražily během posledních let nejvíce.
Lenka Krbcová
3. 2. 2014
Hraška: moc dobrý návrat ke kořenům
Hraška představuje originální způsob konzumace hrachu. Unikátní český výrobek je připravený z přírodních produktů, neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva.
Petr Havel
31. 1. 2014
Cukr je nový tabák, varuje kampaň
Aktualita
Nová kampaň pod názvem „Action on Sugar“ usiluje o boj s nadbytečným cukrem. „Cynický průmysl vnucuje nic netušícím rodičům a dětem sladké nápoje a ´junk food´,“ říká odborník.
Lenka Krbcová
23. 1. 2014
Co si děti dávají ve školních automatech? Brambůrky a kafe
Přestože jinde ve světě potravinové a nápojové automaty regulují legislativou, mnohde i zakazují, u nás bují. I když prodávají colu, kávu nebo bagety. A děti je zhusta využívají.
Kateřina Čepelíková
23. 1. 2014
Ananas v kompotu ztrácí sílu
Čerstvý ananas je cenný přírodní lék, kompotovaný však ztrácí většinu svých účinných látek. Při nákupu této exotické pochoutky se musíme řídit čichem.
Simona Procházková
20. 1. 2014
Jídelny jsou u nás sto let za opicemi
Nová občanská iniciativa se veřejně obouvá do výživových doporučení, podle kterých vaří jídelny ve školkách a školách. Vadí jí ale i automaty a bufety. Proč?
Kateřina Čepelíková
16. 1. 2014
Ledviny potřebují regeneraci
Zdravé ledviny jsou pro správný chod organismu naprosto nezbytné. Bez jejich dostatečné funkce nemáme šanci vyléčit žádné závažné onemocnění. Právem si tak zaslouží naši péči.
Simona Procházková
16. 1. 2014
Nejlepší svačinářka? Náš táta
Galerie
Brit Mark Northeast začal chystat svým dětem veselé svačiny, aby je přiměl jíst ovoce a zeleninu. Chytly se nejen jeho děti, ale i další rodiče.
Redakce
15. 1. 2014
Sladidlo aspartam: hrdina z bájí
Naprostá většina textů o aspartamu na laických webech jsou, promiňte, bláboly. Není divné, že by dvě aminokyseliny běžně se vyskytující v potravě mohly způsobit vyhynutí lidstva?
Milan Kvapil
14. 1. 2014
Univerzální dieta je totální nesmysl
Diety se počátkem roku vynořují jako houby po dešti. Zdaleka to neznamená, že nabízené recepty budou úspěšné – spíš naopak. Nezaškodí si proto připomenout několik základních pravd.
Petr Havel
13. 1. 2014
Neplaťte za chemii, poznejte opravdový jogurt
V čem se liší jogurty zrající kelímcích a v tanku a proč jsou konvenční jogurty homogenizované? Technoložka minimlékárny Sklizeno poradí, jak si vybrat dobrý jogurt.
Kateřina Čepelíková
10. 1. 2014
Nejhorší potraviny roku 2013
Galerie
„Zajímají nás především problémoví výrobci, obchodníci a problémové skupiny potravin,“ říká jeden z autorů projektu Potraviny na pranýři. Které měly nejvíc problémů v uplynulém roce?
Lenka Krbcová
7. 1. 2014
Hubnutí bez jo-jo efektu? Šílené i rozumné diety
Chcete zhubnout? Udržet si postavu? Přitom si nezničit zdraví a vyhnout se častému jo-jo efektu?
Lenka Krbcová
6. 1. 2014
Kolik toho sní ženy různé velikosti?
Galerie
Lenka Krbcová
2. 1. 2014
Na kocovinu platí bylinky, pohyb a česnečka
Kocovina je důsledkem nadměrného popíjení alkoholu. Mezi její typické příznaky patří bolest hlavy, nevolnost, silné pocení, pocity slabosti a někdy i úzkosti. A jak na ně?
Simona Procházková
30. 12. 2013
Chlebíčky, po kterých neztloustnete
Galerie
Kdo ani o svátcích neplácá páté přes deváté, dostává bod a nemusí dá číst. Většině z nás přijdou vhod tipy, jak v lednu dopnout kalhoty. Třeba si udělat trochu jiné chlebíčky.
Kateřina Čepelíková
30. 12. 2013
Ošemetná statistika: Nejíme zdaleka tak dobře, jak o sobě tvrdíme
Každý se dnes kasá tím, že mu jde o kvalitu potravin a zdraví. Nové statistiky naopak ukazují, že skladba našeho jídelníčku se zhoršila. Matoucí je pak výraz „soběstačnost ve spotřebě“.
Petr Havel
11. 12. 2013
Jak se dostat k čerstvé zelenině i v zimě? Pomůže Adresář farmářů
Nová mobilní aplikace Adresář farmářů vám poradí, kde najít nejbližšího dodavatele ovoce, zeleniny, ale i vajec nebo čerstvého mléka do vašeho letošního domácího vánočního cukroví.
Beáta Bačíková
3. 12. 2013
Éčka potěší v peněžence. Ne v potravinách
Patříte k těm, kdo sledují přídavné látky, lidově zvané „éčka“ na etiketách potravin? Pokud disponujete chytrým telefonem, máme pro vás užitečný tip: mobilní aplikaci Éčka v potravinách.
Beáta Bačíková
29. 11. 2013
Pečicí papír snižuje tvorbu akrylamidu
Akrylamid vzniká hojně při pečení či smažení. Většina potravin však obsahuje tuto rizikovou látku jen v zanedbatelném množství. Hlavním zdrojem jsou pak brambůrky a hranolky.
Petr Havel
28. 11. 2013
Skutečné svačiny školáků: padesátikoruna a balík chipsů
GALERIE – Nedělejte si iluze o zdravých svačinách. O hlavní přestávce jsme na základní škole našli skutečné kuriozity. Svačiny prvňáků ještě ujdou, v osmičce je to bída s nouzí. Podívejte se.
Kateřina Čepelíková
27. 11. 2013
Teff – obilnina původem z Afriky neobsahuje lepek
Tradiční obilí půjde brzy do kytek. Lepek už každému leze krkem a přibývá celiaků. Na mouku se mele ledacos a objevují se i nové, dosud neznámé plodiny. Například teff.
Taťána Kročková
26. 11. 2013
Vědci vyvinuli jablečnou šťávu pro alergiky, trh ale prý nemá zájem
Jablko je u nás nejoblíbenějším ovocem a současně častým alergenem. Alergici by mohli popíjet alespoň čerstvou jablečnou šťávu zbavenou alergenů. Zatím se pro ni však nenašel prodejce.
Petr Havel
7. 11. 2013
Med je lék, ale i silný alergen
Víte, že med z okolí Černého moře je právem nazýván „šílený“ a že pro Kladeňáky je nejlepší med z Kladenska? U medu je totiž důležitý jeho původ, a to do nejmenších detailů.
Petr Havel
5. 11. 2013
421
–
450
/
519
První strana
Předchozí strana
12
13
14
15
16
17
18
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji