největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
Dieta
Dieta
301
–
330
/
519
První strana
Předchozí strana
8
9
10
11
12
13
14
Následující strana
Poslední strana
Spát se má bez pyžama aneb 7 špatných spánkových návyků
Kdo málo, špatně spí, zadělává si na problémy. Únava, mizerná nálada, ale i přibývání na váze. To jsou následky chyb, které možná i vy děláte při spaní.
Kristina Vacková
3. 3. 2015
Ženy v přechodu zbytečně tloustnou
K poslední menstruaci v životě ženy dochází u nás v průměru mezi 49. až 51. rokem života. Průběh menopauzy ovlivňuje celá řada faktorů, například genetika. Jedním z typických příznaků je tloustnutí. Není to nutné.
Pavel Turčan
27. 2. 2015
Žízeň není jediný důvod, proč pít
Pitný režim je skloňován již několik let. Když jedete na dovolenou, každý vám řekne, abyste hodně pili. Když vás bolí hlava, málo pijete. Když potřebujete relaxovat, měli byste se pořádně napít… Pitný režim je otravný. Ale velice důležitý.
Kristina Vacková
27. 2. 2015
15 nejhorších „pamlsků“ na hubnutí
„Svačinky“ nebo jen takové to pojídání brambůrků či slaných buráků není zrovna tím nejlepším, co pro sebe můžeme udělat. Jak mlsat správně, aby naše tělo nebylo v permanentním šoku?
Kristina Vacková
25. 2. 2015
Přepuštěné máslo se nepřepaluje
Přepuštěné máslo, ghee a hnědé máslo. Jsou mezi nimi rozdíly, ale všechna jsou dobrá.
Kristina Vacková
17. 2. 2015
Půst jako dieta, očista, nebo terapie?
Půst. Pro někoho představuje očistu organismu, jindy dietu vhodnou pro rychlé shození nadbytečných kil, pro jiného příležitost ke změně běžného režimu či cestu ke zdraví a vitalitě.
Magdalena Hanáčková
13. 2. 2015
Celé jídlo je víc než součet jeho částí
Lidstvo je posedlé konkrétními živinami. Je ten tuk dobrý, nebo špatný? Je cukr skutečným zlem? Kolik sodíku je už příliš? Musím do sebe dostat víc bílkovin? Jenže strava není úloha z počtů.
Kristina Vacková
11. 2. 2015
7 světových top trendů pro zdravé stravování v roce 2015
S trendy v oblasti zdravé výživy je to stejné, jako s módou. Přicházejí a odcházejí. Podívejme se, jaké jídlo je momentálně „in“ v zahraničí, kde ho označují také jako „inteligentní jídlo“.
Kristina Vacková
10. 2. 2015
Jídlo nemá žádnou chuť, jen málo živin a hodně kalorií
V závěrečné části seriálu doplníme poslední kousek skládačky, a sice jak naše strava ztratila veškerou chuť a vyživovací hodnotu, takže kromě toho, že jsme tlustí a nemocní, jsme navíc i hladoví.
Denise Cumminsová
30. 1. 2015
Hubnutí je i pohyb. Jak neudělat chybu hned na začátku
Žít zdravěji, více se hýbat – podobná předsevzetí vedou v prvních měsících nového roku ke sportování i nováčky. Otázkou je, jak správně začít a „nepřepálit“ začátek.
Karolína Hlavatá
30. 1. 2015
Nejvystresovanější národ světa
Američané jsou vystresovaní a na vině je z velké míry nerovnováha mezi pracovním a soukromým životem, domnívá se americká psycholožka. Co s tím může dělat jedinec a co společnost?
Denise Cumminsová
28. 1. 2015
Dobře chutná jen dobře živený hmyz
O pokrmech z hmyzu se mluví jako o stravě budoucnosti, ve skutečnosti provází konzumace nejrůznějších brouků a červů člověka odpradávna.
Petr Havel
28. 1. 2015
Vítejte ve světě pracujících zombie
Kombinace nezdravého pracovního a soukromého života může způsobit devastující zdravotní následky. Proč jsou Američané přepracovaní a neužívají si života? A jak jste na tom vy?
Denise Cumminsová
20. 1. 2015
Proč jsou Američané tlustí a nemocní
Můžete dělat cokoli, snížit příjem sacharidů, tvrdě se dřít v posilovně, ale i přesto kila nejdou dolů a necítíte se dobře. Na vině je stres.
Denise Cumminsová
19. 1. 2015
4 důvody, proč je princip paleodiety pochybný
Paleodieta je dnes docela módní trend. Vychází z přesvědčení, že člověku prospívá to, co jedli naši předkové ve starší době kamenné.
Pavel Houser
13. 1. 2015
Značení alergenů v restauracích: idea dobrá, forma nešťastná
Komentář
Proboha, máte vůbec něco bez alergenů? Napadne hosta při pohledu na jídelní lístek upravený podle nových požadavků. Áčka se stanou strašákem, jako se to již dříve stalo éčkům. Mnohdy zbytečně.
Petr Havel
7. 1. 2015
Mozkem proti žaludku. Soutěže jedlíků vyhrávají hubeňouři
Jaké to je živit se coby žrout-rekordman, tedy živit ve smyslu vydělávat si tímto způsobem na živobytí? Musíte mít anatomicky rozšířený žaludek a vážit půl tuny? Kdepak, důležitý je mozek.
Pavel Houser
6. 1. 2015
Nejhorší potraviny roku 2014
Přehled falšovaných, nejakostních a nebezpečných potravin uplynulého roku vydáváme již tradičně. A tradičně vyvolá jak velký zájem (mezi čtenáři), tak značnou nevoli (to ze strany výrobců či prodejců).
Lenka Krbcová
5. 1. 2015
Značení nebalených potravin se od Nového roku mění
Hned od ledna začíná platit novela zákona o potravinách, která přinese širší možnosti výběru při nakupování. Budeme znát alergeny, údaje o hlavních složkách, jen s tou zemí původu je to zase všelijaké.
Redakce
1. 1. 2015
Jak ošidit dietu? Výzkumy hledají snadné hubnutí
Svátky obžerství máme téměř za sebou a před námi je tradiční novoroční předsevzetí: Zhubnu! Po tom, jak shodit nadbytečná kila, pátrají nejrůznější studie.
Pavel Houser
31. 12. 2014
Řízek pro cukrovkáře a další vánoční triky
Zdravému člověku jednorázové přejedení o Vánocích neublíží. Pro diabetika představuje značné riziko. Jak zvládnout vánoční jídelníček bez obav z následků a přitom si svátky užít?
Redakce
23. 12. 2014
Nejčastější zažívací potíže o Vánocích
I střídmí lidé se o Vánocích zblázní a dají svému trávicímu systému pořádně zabrat. Co s tím, když svátky kazí pálení žáhy, průjem, zácpa, nadýmání, bouřící se žaludek či žlučník?
Luděk Hrdlička
22. 12. 2014
Mareš o Vánocích drží žravou, Kohák zapaluje stromeček
Jak budou letos trávit Vánoce hvězdy rozhlasových a televizních vln? Co bude jíst na Štědrý den Leoš Mareš, bez jakého cukroví se neobejde Patrik Hezucký a proč Libor Bouček nesmí přibrat ani deko?
Kateřina Čepelíková
19. 12. 2014
Co jedí na Vánoce celiaci, vegetariáni a vitariáni
Tradice velí připravit na sváteční tabuli cukroví, ovoce, ořechy a hlavně bramborový salát a řízek či rybu. Co ale jedí lidé nemocní nebo alternativně se stravující?
Kateřina Čepelíková
10. 12. 2014
Největší peklo jsou diety
Petr Havlíček je známý jako odborník na výživu, umí poradit s nákupem i hubnutím. Teď rozjíždí projekt „Zhubni chytře“. Co tedy „děláme blbě“?
Lenka Krbcová
10. 12. 2014
Trhlá vánočka věští nezdar
Chcete vědět, jak se peče poctivá vánočka? Nabízíme několik tradičních receptů, ale i „zaručených triků“. A navrch trochu čar a kouzel.
Blanka Chocová
8. 12. 2014
Studie se vzácně shodují: kurkumin je málem zázrak
Je to až překvapivé, jak pozitivně vycházejí pro kurkumin prakticky všechny studie z poslední doby. Otázkou samozřejmě i tak zůstává, jak nejlépe ho přijímat – a také kolik.
Pavel Houser
4. 12. 2014
Mladí chtějí tříhodinový oběd
Glosa
Podle nového průzkumu ustupuje trend rychlého oběda. „Dnešní zaměstnanci si chtějí dopřát delší dvou či tříhodinovou pauzu, kterou jsou ochotni nahradit delší prací večer,“ tvrdí zpráva. Nesouhlasím. Ctím odkaz lorda Sandwiche.
Pavel Houser
2. 12. 2014
Co jíst při chudokrevnosti a nedostatku železa?
Chybí vám železo? Zkuste ho doplnit přirozenou cestou. Při chudokrevnosti pomáhá kopřiva, meruňky a dýňová semínka.
Simona Procházková
1. 12. 2014
Rostlinné oleje: Proč jedna láhev nestačí
Chystáte se vařit. A potřebujete osmažit cibulku. Jenže na čem? Vedle klasického olivového nebo slunečnicového oleje stojí v regálech řepkový, palmový, sezamový, kokosový a kdo ví jaký ještě…
Jana Poncarová
24. 11. 2014
301
–
330
/
519
První strana
Předchozí strana
8
9
10
11
12
13
14
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji