největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
Dieta
Dieta
331
–
360
/
519
První strana
Předchozí strana
9
10
11
12
13
14
15
Následující strana
Poslední strana
Dítě přesolíte už jedním rohlíkem se šunkou
Dáváte dětem v kojeneckém a batolecím věku na snídani bábovku, celozrnné pečivo se šunkou, anebo sázíte na kaše? Přečtěte si, co je nejlepší podle primáře pediatrické kliniky.
Kateřina Čepelíková
20. 11. 2014
Tuřín – středověký bojovník proti hladu i bolavým zubům
Stěží bychom hledali dnes někoho, kdo do svého jídelníčku běžně zařazuje tuřín. Přitom je to zelenina jako každá jiná, její listy jsou bohaté na vlákninu a vápník a dají se připravit stejně jako špenát.
Blanka Chocová
18. 11. 2014
I vitariáni jedí svíčkovou i cukroví. A ne, že ne
Rozhovor
Kdo podlehl vitariánství, tzv. živé stravě, ví, že pokrmy nesmí vařit ani péct a že se musí vzdát masa i pečiva. Jak je tedy možné, že může jíst svíčkovou, kuře na paprice nebo dort?
Kateřina Čepelíková
12. 11. 2014
Mléko – zabiják?
Švédští odborníci přišli se šokující zprávou: Mléko je zabiják. Revoluční studie: Pravidelné pití mléka vás zabije. Mléko – pomalý zabiják? Nová studie otřásá dosavadní medicínou…
Petr Havel
7. 11. 2014
Fruktóza: stejně negativní jako jiné cukry
Jak máme vnímat fruktózu? Jedná se o náhradní sladidlo pro diabetiky, představuje podstatnou složku často vychvalovaného medu. Nové články v recenzovaných časopisech ukazují její špatné vlastnosti.
Pavel Houser
6. 11. 2014
Na slunečnicovém oleji nesmažte
Časopis dTest testoval sedmnáct slunečnicových olejů. Zjišťoval v nich obsah karcinogenních látek, pesticidů i vitaminu E. A vítězem se stává…
Redakce
4. 11. 2014
Žvýkali už Indiáni. Je to zdravé?
Žvýkačky máme za moderní výdobytek, přestože pryskyřice a kůry žvýkali už naši prapředci. I dnes jsou takové „žvejky bez chemie“ k mání. A jak to je se škodlivostí průmyslově vyráběných žvýkaček?
Petr Havel
30. 10. 2014
Muži jsou přesolení, ženy překyselené
Aktualita
Nejen příjem správného poměru základních živin a vitaminů je pro náš organismus důležitý. Zapomínat bychom neměli ani na minerální látky. Podle nového průzkumu je nám to ale fuk.
Redakce
21. 10. 2014
Nejnovější výživová doporučení nemáme šanci dodržet
Zbrusu nové rady o výživě, jež by nám měly zlepšit zdraví a snížit zejména chladinu cholesterolu, jsou na světě. Na krásném papíře, v živých barvách… jen s jejich realizací to bude horší.
Kateřina Čepelíková
21. 10. 2014
Šťastlivci: tlustí, a přesto zdraví
Leckomu vadí nadváha především z estetických důvodů. Naneštěstí i lidé, kterým je tento aspekt věci ukradený, trpí kvůli obezitě zdravotními komplikacemi. Může být i tlustý člověk zdravý? Do jisté míry ano.
Pavel Houser
20. 10. 2014
Co špatného v mládí sníš…
…za to si ve stáří budeš spílat. Proto je dobré začít rozpoznávat kvalitní a zdravé potraviny už od raného věku. Dětem v tom nově pomůže kreativní projekt do škol.
Kateřina Čepelíková
16. 10. 2014
Otroci jídla: Těší se, až se přejedí
Rozhovor
Ztratit kontrolu nad nadívanou husou nebo tácem chlebíčků může každý. Potíž nastává, když se jednorázové přejedení na oslavě změní v tzv. psychogenní, záchvatovité přejídání ve svitu vlastní lednice.
Kateřina Čepelíková
13. 10. 2014
Nejčastější chyby při hubnutí – jak na ně?
Komerční sdělení
Jak získat motivaci, které potraviny vybírat, a hlavně jak shazovat tuky a ne svaly vám poradí Jiří Šusta, zakladatel a diet kouč dietního programu KetoDiet.
13. 10. 2014
Husí sádlo – „olivový olej“ mezi živočišnými tuky
Husí sádlo je zdravější než třeba sádlo vepřové. Ale co je to platné, když u nás téměř není k mání. Podobně jako české husy. Ty v obchodech pocházejí většinou z Maďarska.
Petr Havel
1. 10. 2014
Novinky v léčbě cukrovky: Škodí umělá sladidla?
Diabetes, lidově cukrovka, je dnes spolu s nadváhou ve vyspělém světě asi nejrozšířenější civilizační chorobou. Nové výzkumy ukazují, jak by se mohla zlepšit diagnostika, léčba i prevence.
Pavel Houser
1. 10. 2014
Potraviny „jako“ čerstvé: Pasterace nebo paskalizace?
Uchovávat potraviny v čerstvém stavu nejde na věky, ale dá se tomu více či méně šetrně pomoci. Bez chemie, za pomoci působení teploty či vysokého tlaku. Podíváme se na jejich výhody a nevýhody.
Kateřina Čepelíková
30. 9. 2014
Pštrosí maso: Dražší, ale jinak skvělá alternativa
Maso z největšího běhavého ptáka na planetě obsahuje vzhledem k jeho „životnímu stylu“ velmi málo tuku. Je dietní a s použitím bylinek lze dosáhnout téměř nekonečných variant finální chuti.
Petr Havel
26. 9. 2014
Přílohy se škrobem vyvolávají falešný pocit bezpečí
Přílohy k jídlu chtějí rozumné zacházení, chyba je velké množství i jejich úplné vynechávání, obsahují důležité látky. Škrtnutí příloh v dietě vede navíc k jojo efektu.
Eva Fryšarová
23. 9. 2014
Naučte se netloustnout
Více než polovina Čechů má nadměrnou hmotnost. České děti dokonce patří k nejtlustším v Evropě. Zájem o zdravý životní styl by měl jedním z cílů každého z nás. Stojí nejen na správné stravě, ale i na dostatečném pohybu, odpočinku a psychické pohodě.
Karolína Hlavatá
22. 9. 2014
5 tipů pro úspěšné hubnutí
Komerční sdělení
Září se přehouplo do své druhé poloviny a pro nás skončilo období zmrzlin a grilování. Pokud bojujete s nadbytečnými kilogramy, je pro vás podzim ideální.
22. 9. 2014
Nadměrné nadýmání je signálem oslabené slinivky
Podle bylinkového kalendária se v září dostává na vrchol své aktivity důležitý orgán našeho těla – slinivka. Jak se o ni starat? Slinivce svědčí detoxikace, odlehčená strava a bylinky.
Simona Procházková
18. 9. 2014
Názory na elektronické cigarety se nesbližují
Co se v poslední době zjistilo o e-cigaretách, nakolik je máme vítat a nakolik je na místě opatrnost či rovnou odmítání?
Pavel Houser
17. 9. 2014
Jíst v těhotenství za dva je nesmysl
Mnohé těhotné se stále drží zaběhlého pravidla a jedí „za dva“. Často se jim to i hodí – těhotenské chutě umí s organizmem pěkně zamávat. Zvýšení energetického příjmu je přitom nutné až ve třetím trimestru a zdaleka ne tolik, kolik si možná představujeme.
Blanka Chocová
16. 9. 2014
Dejte si čerstvá vejce se skořápkou z trilobitů
Pokud se vám zdá titulek poněkud nelogický, máte samozřejmě pravdu. Použitá formulace je skutečně velkou nadsázkou, tak úplně nepravdivá ale není.
Petr Havel
12. 9. 2014
Bio má méně éček, nutriční hodnoty se lišit nemusí
Měsíc biopotravin vystartoval s mottem „BIO pro každého“. Ministerstvo chce ukázat, že i produkty ekologického zemědělství mohou být cenově dostupné a že ne všechno bio je zelené. Značka BIO zdobí třeba špek.
Eva Fryšarová
8. 9. 2014
Tekuté kalorie do školní tašky nepřidávejte
Vymýšlíme zdravé svačiny, vykrajujeme ze sýra postavičky a z okurky kytičky, jen aby dítko ve škole mělo větší chuť zdravě jíst. Stejně velký zájem bychom ale měli věnovat i jeho pití.
Kateřina Čepelíková
5. 9. 2014
Bramborák (téměř) stokrát jinak
Brambory jsou oproti loňsku levnější, a nejen to je dobrý důvod udělat si bramborák.
Petr Havel
4. 9. 2014
Odpůrci cholesterolové teorie zaměňují příčinu a důsledek
Rozhovor
„Je to zkratka, když říkáme hodný a zlý cholesterol, sice užitečná, ale je třeba si uvědomit, že cholesterol je jenom jeden. A i ten hodný se může chovat zle,“ říká Michal Vrablík. Mění se pohled medicíny na cholesterol?
Lenka Krbcová
1. 9. 2014
Bércové vředy mají různé příčiny, na nich závisí léčba
Bércové vředy jsou velmi závažné a nepříjemné onemocnění, které se projevuje otevřenými, často velmi hlubokými ranami. Nejsou jen problémem seniorů, jak si často myslíme.
Júlia Černohorská
28. 8. 2014
Třetina Čechů snídá až v práci a za chodu počítače
Aktualita
Rozsáhlý průzkum odhalil, že pro Čechy není snídaně extra důležitá a že to není jídlo, kterému by byli ochotni věnovat extra pozornost. Navíc jíme dokola to samé a ve spěchu.
Redakce
27. 8. 2014
331
–
360
/
519
První strana
Předchozí strana
9
10
11
12
13
14
15
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji