Hlavní navigace

chips

Chipsy Lay’s mění složení. A mění i chuť?

Chipsy Lay’s už neobsahují palmový olej, od ledna mají nové složení, takové, které zákazník dnes požaduje. Změnila se chuť?

19. 2. 2019 16:40
Doba čtení: 2 minuty

Jak moc nezdravé jsou „zdravé“ chipsy?

Že smažené brambůrky a lupínky neprospívají našemu tělu, ví každý. Všichni ale doufáme, že kromě škodlivých bramborových lupínků existují i nějaké zdravé chipsy, po kterých se netloustne a neškodí nám. A výrobci slaných pochutin nás v této domněnce jen utvrzují.

24. 1. 2019 0:00
Doba čtení: 5 minut

Proč mají chipsy tak nafouklé sáčky?

Obří sáček chipsů je nafouknutý k prasknutí a po otevření je pln jen z poloviny. Zákazník se cítí podveden, ale výrobce se hájí. Je to pro dobro vás i chipsů.

Doba čtení: 1 minuta

Chipsy ze Skalice vznikaly ve špíně a plísni

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zavřela výrobnu bramborových chipsů společnosti Chips Praha ve Stříbrné Skalici kvůli naprosto nevyhovujícím hygienickým podmínkám, plísni v provozovně nečistotě fritéz ad.

12. 9. 2014 20:37

Pečicí papír snižuje tvorbu akrylamidu

Akrylamid vzniká hojně při pečení či smažení. Většina potravin však obsahuje tuto rizikovou látku jen v zanedbatelném množství. Hlavním zdrojem jsou pak brambůrky a hranolky.

28. 11. 2013 0:00
Doba čtení: 5 minut

Nejde tu jen o brambůrky: konečně se sází na český patriotismus

Chipsy z českých brambor? Dokonce víte, z které farmy. Zákazníci začínají preferovat jasný původ a tuzemské suroviny a výrobci se učí s tím pracovat. Farmářské chipsy jsou příkladem.

Doba čtení: 5 minut