Hlavní navigace

Žáci se nebudou muset testovat při školních aktivitách

10. 9. 2021

Sdílet

 Autor: Vláda ČR
Ministerstvo zdravotnictví přichází s úpravou mimořádného opatření. Účastníci školních aktivit tak nově nebudou muset prokazovat bezinfekčnost. Týká se to například plaveckých výcviků nebo zkoušek.

„Ve spolupráci s MŠMT jsme zjednodušili podmínky pro školáky. Nově tak nebudou muset prokazovat bezinfekčnost účastníci školních aktivit, jako jsou např. plavecké výcviky. Jednoduše řečeno, pokud půjdou v rámci výuky žáci třeba plavat, nebudou se muset prokazovat potvrzením OTN,“ vysvětluje důvody změny mimořádného opatření ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Z povinnosti doložení bezinfekčnosti a dodržení rozestupů tak aktuálně zmizí vnitřní sportoviště a bazény, a to v rámci výuky tělesné výchovy pro žáky jedné školy. Zároveň jsou jasněji upravená i pravidla při vzdělávacích akcích a zkouškách na vysokých školách. Studenti těchto škol se nebudou muset prokazovat potvrzením OTN (Očkování – Test – prodělaná Nemoc).

Testování v sociálních a zdravotních službách

Vláda také upravila mimořádné opatření k testování v sociálních a zdravotních službách. Okruh poskytovatelů povinných provádět testování svých zaměstnanců a pacientů se od 13. září rozšiřuje o poskytovatele následné lůžkové péče.

První testování provedou do 20. září.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).