Hlavní navigace

Vhodné vložky do bot předejdou bolesti již v počátku. Vyhrajte unikátní typ plněný vodou

11. 5. 2021

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Aktualizováno: Soutěž již byla ukončena. (17. 5. 2021 11:09)
SOUTĚŽ – Nohy nás nosí celý život a často dostávají pořádně zabrat. Jak při běžné chůzi, ale i dlouhém stání, tak při sportu či v některých profesích. S věkem a zátěží se objevují potíže počínající ranou bolestí chodidel přes bolesti paty, patní ostruhy, spadlou klenbu a další.

V těle je vše propojeno a záhy se ukáže, „jak si stojíme“. Každé špatné došlápnutí, postavení chodidla, vytáčení kotníků a podobně se počítá a sčítá.

Soutěž již byla ukončena.

Výhercem se stává Jan Ševčík z Prahy 4. Gratulujeme!

Proti bolestem paty, kotníků, kolen, kyčlí i zad 

Chodidla představují počátek pohybového řetězce, který dále postupuje přes kotníky, kolena a kyčle až k páteři. „Odborníci se shodují v tezi, že nesprávné postavení chodidel vytváří dominový efekt vadného držení celého těla, který se dále šíří přes kotníky, kolena, boky a záda až ke krku. Chybné postavení klade vysokou zátěž na svaly a šlachy, zajišťující kontrolu a stabilizaci držení těla. Vzniká tak bolest,“ uvádí společnost Medicovi, dánský výrobce ortopedických vložek do bot.

Právě vhodné ortopedické vložky pomáhají popsaným potížím vedoucím k bolestivým stavům předcházet nebo je zmírňovat.

„Senzorická vodou plněná masážní vložka Medicovi byla vyvinuta s využitím odborných znalostí v oblasti medicíny na Katedře buněčné a molekulární medicíny (ICMM) Kodaňské univerzity. ICMM spolupracuje na testování senzorických a masážních účinků s Centrem pro senzomotorickou interakci Aalborské univerzity v Dánsku,“ popisuje Medicovi. Firma má více než dvacetiletou tradici, v České republice působí od roku 2014.

Vložky tlumí náraz i bolest

Jedinečná senzorická terapie vlnami vody s ortopedickými vložkami Medicovi poskytuje nejen účinné tlumení nárazů při došlapu, ale také úlevu od bolesti.

Jak vložky fungují? Při došlapu provádějí hydraulické tlakové vlny ve vložkách řadu vertikálních pohybů, a tím tlumí náraz. Kinetická energie přirozeně chrání plosku nohy před bolestí, zejména v důsledku dlouhodobého stání. Noha zjednodušeně řečeno „pluje“ na vložce. Vznikající hydraulické tlakové vlny navíc podněcují chodidla k permanentnímu jemnému pohybu. Tato aktivita se šíří od nohou dále směrem do pohybového aparátu a automaticky zajišťuje úlevu od bolesti a volné držení těla.

Při maximální rotaci těla ze strany na stranu lze pocítit, jak účinně otáčivý pohyb s ortopedickými vložkami Medicovi snižuje zátěž kotníků, kolen, kyčlí i zad. Stejné zdravotní přínosy lze zaznamenat i naboso na tvrdém a nerovném povrchu. Menší zátěž kotníků a beder znamená minimalizaci bolesti.

Díky unikátním ortopedickým vložkám plněným vodou se mimo další benefity zlepšuje prokrvení šlach a svalů. Tím se snižuje únava těla, a navíc odstraňuje pocit „studených chodidel“.

Soutěž o poukázku na vložky Medicovi

Značka Medicovi nabízí vícero variant ortopedických vložek vhodných na prevenci i pomoc při různých potížích, na běžné nošení, na práci ve stoje, pro chůzi i na sport.

V Medicovi vám pomohou vybrat vhodné ortopedické vložky přímo pro vás, ať již půjde o vložky Medicovi Twin-heels vhodné zejména při bolestech paty (patní ostruha, plantární fasciitis), při bolestech nártu a spadlé klenbě, vložky Medicovi-A40 ideální pro tlumení bolesti pro práci ve stoje a při chůzi, či některý z dalších modelů.

Zaujaly vás ortopedické vložky Medicovi? Zapojte se do soutěže.

Vylosovaný výherce získá poukázku na nákup vložek Medicovi v hodnotě 3000 Kč dle vlastního výběru. (Poukázku není možné vyměnit za finanční prostředky.)

Stačí správně odpovědět na soutěžní otázky. Nápovědu hledejte na webu Medicovi.cz.

Pravidla soutěže:

Odpovídat můžete do neděle 16. 5. 2021.

Z jedné e-mailové a poštovní adresy je možné odpovídat pouze jednou.

Soutěže se mohou zúčastnit pouze soutěžící z ČR.

Z účasti na soutěži jsou vyloučeni zaměstnanci společností Internet Info s.r.o. a Internet Info DG a.s. a jejich rodinní příslušníci.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).