Hlavní navigace

Varování: masové příkrmy pro děti mohou obsahovat části plastu

7. 11. 2019

Sdílet

 Autor: dm drogerie
Podle informací Státní veterinární správy se na český trh dostalo více než 1500 kusů rizikových příkrmů pro malé děti. Produkt prodává řetězec dm drogerie markt.

Státní veterinární správa (SVS) varuje spotřebitele před potenciálně nebezpečnou potravinou. Jedná se o dětský masový příkrm, který prodává řetězec dm drogerie markt.

SVS obdržela od německých dozorových orgánů prostřednictvím systému rychlého varování RASFF informaci o tom, že se na českém trhu objevila riziková zásilka. Jde o více než 1500 kusů balení dětského masového příkrmu, který může obsahovat části modré plastové fólie.

Produkt prodává řetězec drogerií dm drogerie markt, který již zahájil preventivní stahování celé šarže výrobku z trhu. „Jedná se dmBio masový příkrm 125 g, kuřecí maso, od ukončeného 4. měsíce, s datem minimální trvanlivosti 21. 01. 2021. Datum trvanlivosti lze snadno najít na boční straně víčka,“ upřesňuje dm drogerie na svých webových stránkách a omlouvá se zákazníkům. Prodejce na problém sám upozornil již koncem října na webu a sociálních sítích.

Nebezpečný dětský příkrm


Autor: dm drogerie
  • Název: DM Bio Kuřecí maso, 125 g, od 4. měsíce
  • Šarže: 68091370
  • Země původu: Německo
  • Množství: 192,25 kg, tj. 1538 ks à 125 g
  • Datum minimální trvanlivosti: 21. 1. 2021

Prodejce vyzývá zákazníky, kteří si uvedený produkt zakoupili, aby jej nekonzumovali. Potravinu mohou vrátit v místě prodeje, a to i bez pokladní stvrzenky.

„Stažené zboží bude neškodně zlikvidováno v asanačním podniku, což bude prodejce muset doložit při následné kontrole veterinárním inspektorům,“ uvedl Petr Vorlíček, mluvčí SVS.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).