Hlavní navigace

Hubli jste se Světem zdraví? Síť dietologických poraden mění název

4. 12. 2019

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com
Svět zdraví ke konci listopadu oficiálně skončil. Od prosince jej nahrazuje koncept nazývaný Nutriadapt Weight Management Clinic.

Síť poraden Svět zdraví fungovala na našem trhu několik let. Zaměřovala se na úpravu váhy, zdravý jídelníček, zvyšování sportovního výkonu či výživu dětí. Od začátku prosince 2019 nahrazuje Svět zdraví koncept Nutriadapt Weight Management Clinic.

Koncept hubnutí

Podle prohlášení provozovatele má jít o koncept, který při redukci hmotnosti zohledňuje individualitu každého člověka a na cestě hubnutí nabízí potřebné nástroje na míru, například kuchařku včetně gramáží na jednotlivé dny, dlouhodobou spolupráci s nutričním koučem atp. Tedy v podstatě to samé, co nabízel předchůdce pod názvem Svět zdraví.

„Nutriadapt Weight Management Clinic mění pohled na výživu člověka v tom, že zohledňuje vaše individuální potřeby, jako je například četnost denních porcí nebo chutě, a navíc vám najde nejvhodnější výživový směr, který vám bude chutnat a pomůže pomocí něj řídit hmotnost po zbytek života,“ uvedla pro server Vitalia.cz marketingová manažerka výživových sítí Nutriadapt Julie Najmanová.

Pro porovnání, Svět zdraví „pro změnu“ inzeroval „jedinečný koncept péče zaměřené na trvale udržitelnou výživu člověka pomocí unikátní metabolické diagnostiky“, dále „propracovanou detailní diagnostiku, individuální výživové plány a individuální posouzení vhodných a nevhodných potravin“.

Byli jste klienty Světa zdraví?

Co změna znamená pro stávající zákazníky? „Svět zdraví pouze dokončuje závazky vůči aktivním klientům. Nové klienty již nepřijímá,“ stojí na webu společnosti. Stávající klient Světa zdraví má podle provozovatelů dvě možnosti. „Buď bude pokračovat v zakoupeném programu Světa zdraví, nebo přejde na náš nový výživový systém Nutriadapt, a tím získá přístup k novinkám a novým odborným materiálům v oblasti výživy,“ říká manažerka.

Noví klienti již budou spolupracovat s poradnami pod hlavičkou Nutriadaptu. „Část poraden je centrálních, většinová část je franchisová,“ uvádí Julie Najmanová.

Proč došlo ke změně?

Jaký je důvod k tomu, že firma opouští poměrně známou a zavedenou značku? Navíc srozumitelný brand nahrazuje těžko zapamatovatelným názvem…

Podle vyjádření společnosti je hlavním důvodem sjednocení firemních aktivit na mezinárodní úrovni. „Nutriadapt Weight Management Clinic nahrazuje koncept Světa zdraví. Přináší novou a účinnější cestu nejen k redukci hmotnosti, která je naprosto revoluční,“ říká manažerka.

Lékařská rada zůstává

Tzv. Komplexní nutriční typologii, se kterou pracoval Svět zdraví, vyvinul Petr Fořt, který se dlouhodobě zaměřuje na oblast výživy. Nutriadapt dle sdělení manažerky přichází s vlastním odborným týmem, který má být složený z lékařů a odborníků na výživu.

„Na vývoji nového systému Nutriadapt se podílel tým vybraných odborníků, kteří sledují výživové trendy, studie a jejich validitu. Nadále však zůstává Lékařská rada, která je odbornou podporou našich nutričních specialistů,“ říká Julie Najmanová bez dalšího upřesnění. Ani na webu nového projektu zatím žádní konkrétní odborníci uvedeni nejsou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka, editorka, dlouholetá šéfredaktorka serveru Vitalia.cz (do června 2022)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).