největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Články
Aktuální články
11 099
–
11 129
/
16 815
První strana
Předchozí strana
350
357
358
359
360
361
370
Následující strana
Poslední strana
I muži mají prsa
Příznaky rakoviny prsu u mužů jsou stejné jako u žen. Jen je u nich toto onemocnění mnohem vzácnější. Kdy muž skončí na mamografu?
Alena Bílková
22. 11. 2013
Konec zahrádkářů v Čechách? Zatím ne
Řada zahrádkářů i drobných pěstitelů splňuje charakteristiku profesionála. Ještě pár let mohou pěstovat jablka, jahody, papriky, rajčata…, aniž by je otravoval nějaký státní úředník.
Petr Havel
22. 11. 2013
Je to dobré, kouření zabije jen polovinu kuřáků
„Sedm let nekouřím a je to krásné,“ říká muž, který kouřil i 80 cigaret denně. „Tedy až na to, že mi zůstal CHOPN.“ Chronická obstrukční plicní nemoc začíná zejména dušností a kašlem.
Lenka Krbcová
21. 11. 2013
Deset italských sýrů, které musíte ochutnat
Všechny jsou k nakousnutí, ale každý je jiný. V obchodě vybíráme většinou dle etiket a střílíme na slepo. Jděte na jisto, poznejte chuť deseti nejzajímavějších sýrů a ochutnejte Itálii.
Kateřina Čepelíková
21. 11. 2013
Krok centrální banky znamená zdražení potravin
Kdyby ČNB nepřistoupila k oslabení měny, mohly ceny potravin v ČR dokonce mírně klesnout. Krok banky tak znamená tak či tak zdražení, i když k němu paradoxně třeba ani nedojde.
Petr Havel
20. 11. 2013
Chlast – slast. Chlast – past
Závislost na alkoholu je jevem trvalým a neměnným. Kdo se již stal závislým, nenaučí se znovu získat kontrolu nad svým pitím. Alkoholik dokáže abstinovat, ale nedokáže pít s mírou.
Ivo Klár
20. 11. 2013
Nejmodernější léčba lupénky byla zahájena v nové klinice v Praze v Krči
Centrum klinické a estetické medicíny zahájilo v říjnu provoz vysoce moderního zařízení s technologicky a odborně unikátním zázemím v pražské Krči.
20. 11. 2013
Ani kardiaci se nemusí bát sexu
Aktualita
Sex je aktivita spojená se zátěží jako každá jiná. Lidé s poruchami srdce mohou být v sexuálním životě limitováni, riziko ale není vyšší než při obdobně namáhavé fyzické zátěži.
Lenka Krbcová
19. 11. 2013
K doplnění vitamínu C se citrusy moc nehodí
Vysoký obsah vitamínu C není tak podstatný, jako to, nakolik jej naše tělo dokáže využít. Hodně céčka mají šípky, rakytník či rybíz, zato třeba citron není v tomto směru žádnou bombou.
Taťána Kročková
19. 11. 2013
Podzimní čaje na prohřátí i pro zdraví
V chladu zahřejí. A nejen to: čaj pu-ehr odkyseluje organismus, zelený čaj dodává vitalitu a rooibos uklidňuje zažívání. Pomohou i s hubnutím a umí plno dalších věcí.
Simona Procházková
19. 11. 2013
U počítače málo mrkáme
Práce na počítači nezvyšuje počet dioptrií, ale unavuje oči. Je to dáno dlouhodobým pohledem stejným směrem, a také tím, že při sledování monitoru člověk mrká pětkrát méně než normálně.
Lenka Krbcová
18. 11. 2013
Lučina pro náš trh se vyrábí i v Polsku
Lučina dávno není jen jedna. Portfolio Povltavských mlékáren čítá na 20 druhů, každý je vyroben jinak a v základu má jiné složky. Čím se od sebe liší? Pořád je to „čistá chuť přírody“?
Kateřina Čepelíková
18. 11. 2013
Neurotik má strach
Termín neuróza se sice přes značnou popularitu v oficiálním lékařském názvosloví neudržel, věčně však bude žít v běžné laické řeči. Příznaky neurózy míváme totiž všichni.
Tomáš Novák
18. 11. 2013
„Double frozen“ je nejhorší možný způsob zpracování ryb
Coby suchozemci bez moře tápeme ve značení mořských ryb a výrobků z nich. Nenaleťte na rybí chytáky: dvakrát mražené není dvakrát lepší a surimi je jen obdoba drůbežího separátu.
Petr Havel
15. 11. 2013
5 zákroků, které umí řešit jednodenní chirurgie
Proč se nechat řezat a pak dlouze ležet v nemocnici? Většina chirurgických pracovišť pokračuje v tradičním systému. A to i po výkonech, kdy v zahraničí chodí pacienti domů za pár hodin.
Jiří Fencl
15. 11. 2013
Když je v receptu Grana Padano, nemyslí se tím 30% eidam
Nevhodným sýrem můžete pravou chuť italského pokrmu zcela pohřbít. Pravda, Parmezán je drahý, ale to má svůj důvod.
Kateřina Čepelíková
14. 11. 2013
Česnek je třeba rozmačkat
Vůni česneku způsobuje léčivá silice. Má silné antiseptické vlastnosti. Nejúčinnější látka vzniká až při mechanickém poškození česnekových buněk – rozříznutí či rozmačkání.
Simona Procházková
14. 11. 2013
Ježíšku, tyhle hračky nenos
Aktualita
GALERIE: Panenky, koloběžky, pískadla do vody… Téměř polovina hraček pro malé děti nesplní požadavky na bezpečnost. Podívejte se, kterým by se měl Ježíšek obloukem vyhnout a proč.
Lenka Krbcová
13. 11. 2013
Nemoc, při které umřete jenom jako
Cotardovu syndromu se říká také syndrom chodící mrtvoly. Postižený je hluboce přesvědčen, že je mrtvý nebo že mu chybí důležité orgány. Ukazuje se, že spouštěčem je krém na opary.
Pavel Houser
13. 11. 2013
Největším škůdcem brambor je maloobchod
Kontroly mluví jasně: ke ztrátě kvality brambor dochází zejména v maloobchodě. Bramboráři chystají projekt, který umožní sledovat brambory z pole až do krámu a snad přispěje k nápravě.
Petr Havel
13. 11. 2013
Bylinkový speciál: Hřebíček
Že dokáže provonět vánoční cukroví a perníčky, asi víte, ale že je i dokonalým desinfekčním prostředkem, může být pro vás novinkou. Odhalte další přednosti hřebíčkovce vonného.
Hana Michalíková
12. 11. 2013
Amarouny existují! Molekulární gastronomie je dovede vyrobit
V oblíbeném českém seriálu Návštěvníci byly hitem amarouny – potrava návštěvníků z budoucnosti. Molekulární kuchyně umí podobná kouzla, třeba svíčkovou v kostce a parmazánový vzduch.
Taťána Kročková
12. 11. 2013
Lidé s obsesí musí „myslet na chřástala“
Dokola si myjí ruce, stokrát kontrolují, zda zamkli, chodí jen po sudých dlaždicích… Chtějí se tak zbavit utkvělé, úzkostné myšlenky – obsese. Platí pro ni tzv. alchymistický paradox.
Tomáš Novák
12. 11. 2013
Šedivá čokoláda není vadná, jen kvete
Můžeme bez obtíží sníst tři roky starou čokoládu? Chytil šedivý velikonoční zajíc plíseň nebo jsou to jen šediny stáří? Odpovědi na otázky poskytne vedoucí výroby z čokoládovny.
Kateřina Čepelíková
11. 11. 2013
Vyhrožování sebevraždou: Když mě opustíš, zabiju se
Kdo o sebevraždě mluví, ten ji nespáchá… Je to pravda, nebo mýtus? Každopádně vyděračům, včetně těch citových, nelze ustupovat. Slovy: Když mě opustíš, zabiju se, vás drží v šachu.
Tomáš Novák
11. 11. 2013
Barevný článek o černém kašli
Černý kašel prý řádí v Česku. A měli bychom se tudíž očkovat. První otázkou, která by nás měla napadnout, je, zda vzestupu nemoci předcházel pokles proočkovanosti populace?
Jan Vavrečka
8. 11. 2013
Pivo z tanku je jako polévka z pytlíku
Sodapivo, nepivo, vyvoněný euroškopek, pivo bez tváře, bez charakteru. O pivu vyrobeném v cylindro-kónických tancích se mluví různě. Přezdívky si ale vysloužilo zcela právem.
Jaroslav Lebeda
8. 11. 2013
První farmářské trhy hlásí termíny pro rok 2014 …a pronikají do zahraničí
Aktualita
V Karlových Varech se chystají na novou sezónu a krom toho jsou úspěšní na trzích v sousedním Německu. V Plzni připravují hory dobrého masa a v Praze svatomartinské husy i vánoční cukroví.
Lenka Krbcová
7. 11. 2013
Dříve kuchaři kradli maso, dnes kradou nápady, říká šéfkuchař
Mezi nejběžnější praktiky kuchařů za minulého režimu patřilo vykrajování masa a cezení oleje. „Dnes je ale největším problémem kopírování jídelních lístků,“ říká kriticky Radek David.
Kateřina Čepelíková
7. 11. 2013
Vědci vyvinuli jablečnou šťávu pro alergiky, trh ale prý nemá zájem
Jablko je u nás nejoblíbenějším ovocem a současně častým alergenem. Alergici by mohli popíjet alespoň čerstvou jablečnou šťávu zbavenou alergenů. Zatím se pro ni však nenašel prodejce.
Petr Havel
7. 11. 2013
Kdo kašle na prevenci? Pacienti, ale i lékaři
Že řada lidí prevenci moc nedá, je jistě pravda. Ale máslo na hlavě mají i sami lékaři, pojišťovny a stát. Jak to dopadne, když požádáte praktika o preventivní vyšetření? Mnohdy tristně.
Lenka Krbcová
7. 11. 2013
11 099
–
11 129
/
16 815
První strana
Předchozí strana
350
357
358
359
360
361
370
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Než si dáte čokoládu, pořádně si vyčistěte zuby
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji