největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Články
Aktuální články
11 068
–
11 098
/
16 590
První strana
Předchozí strana
350
356
357
358
359
360
370
Následující strana
Poslední strana
Očkování pro a proti: šéf vakcionologů versus rebelující lékařka
Předkládáme vám zřejmě nejrozsáhlejší polemiku na téma očkování u nás. Vyvolali ji rodiče, kteří vakcínám nevěří nebo se o nich chtějí dozvědět víc, než prozrazuje oficiální propaganda.
Lenka Krbcová
16. 8. 2013
Netradiční plody: kdoule, mišpule a spol.
Klikve, jeřabiny, dřišťál, moruše, trnka… Netradiční plody zpestří jídelníček, jsou dobré a zdravé. Zkuste recept na kdoulový „sýr“, je to bomba a v chladu vydrží i několik měsíců.
Taťána Kročková
16. 8. 2013
Rozdíl mezi tvarohem ve vaničce a v alobalu? Obalem to není
„Upeču buchty. Kup tvaroh, ale ten ve staniolu, ne ve vaničce!“ říkají pravidelně babičky. Tohle doporučení najdete i v mnoha receptech. Proč, je snad tvaroh-kostka lepší? Je to jinak.
Petr Havel
,
Lenka Krbcová
15. 8. 2013
Henna a přírodní barvení: vlasy obarví, ochrání a nezničí
ROZHOVOR – Chemické látky v barvách ničí vlasy a způsobují alergie. I barvené vlasy mohou být zdravé. HANA ŠTIKOVÁ ví, jak se vyhnout zbytečné chemické zátěži. Díky rostlinným barvám.
Andrea Pencová
15. 8. 2013
Testování kvality potravin stojí i 8 tisíc. Prodejci ho využívají
ROZHOVOR – V letácích i přímo na výrobcích se začaly objevovat pečetě kvality, o jejichž existenci, původu a zárukách málokdo něco tuší. Zjistili jsme, co zlatá medaile na potravinách znamená.
Kateřina Čepelíková
14. 8. 2013
Sjednejte si cestovní pojištění jednoduše online a během pár minut
Jedete na dovolenou do zahraničí a přemýšlíte, kde se pojistit? Nemáte čas prohlížet nabídky pojišťoven? Nechte to na nás. Najdeme to nejvýhodnější pojištění pro vás i vaši rodinu.
14. 8. 2013
Máte urologické potíže? Právě teď roste zlatobýl
Trápí vás problémy s ledvinami nebo trpíte častými záněty močových cest? Celík zlatobýl je vynikající bylina na urologické potíže. Existují i další způsoby, jak ulevit ledvinám.
Taťána Kročková
14. 8. 2013
Malinový džem z Kauflandu byl falšovaný. A není v tom sám
Aktualita
GALERIE: Potravinářská inspekce odhalila další klamání zákazníků. Společnost Kaufland prodávala džem údajně v extra kvalitě, ve skutečnosti nastavovaný lacinou ovocnou složkou.
Lenka Krbcová
13. 8. 2013
Bylinkový speciál: Česnek medvědí
Připomíná konvalinku, ale na rozdíl od ní není jedovatý. Jeho listy chutnají jako stroužky česneku, ale na rozdíl od nich jsou výrazné. Vypěstujte si česnek medvědí podle našich rad.
Soňa Zimčíková
13. 8. 2013
Čeští mlékaři vstoupili do světové síně sýrařské slávy
Image tuzemských sýrů oproti zahraniční konkurenci není dlouhodobě moc dobrá – snad proto, že značná část našich spotřebitelů konzumuje převážně rozličné verze eidamů. Přitom sýry umíme.
Petr Havel
13. 8. 2013
Jak ušetřit za léky a kosmetiku? Skliďte záhon
Rajčata, mrkev, cuketa, okurky… Zelenina, kterou teď sklízíme a třeba už ani nevíme, co s ní, se hodí i jinam než do hrnce. Můžeme ji využít pro zdraví našeho těla i pokožky.
Simona Procházková
13. 8. 2013
Nové konopné lázně jsou největší v Evropě
Aktualita
GALERIE: Unikátní konopné lázně se otvírají ve Volarech. Nabídnou konopné procedury, na konopí bude zčásti založena i místní strava. Na pohled se nijak zvlášť neliší. Podívejte se.
Lenka Krbcová
12. 8. 2013
Neříkejte separátu separát, přejí si výrobci uzenin
Párky z masa u zákazníků brutálně pohořely. Víc chutnají ty s drůbežím separátem, totiž strojně odděleným masem. A to přesto, že separát má image odpadu. Právem?
Lenka Krbcová
12. 8. 2013
Proč se lidi stydí
Stud u zvířat nenajdeme, jde o specificky lidskou emoci. Plyne z pocitu „porušil jsem obvyklé normy“. Stud je blokující, nebahněte se v něm.
Tomáš Novák
12. 8. 2013
Bylinkový speciál: Stévie sladká
Čerstvá, sušená nebo zmrazená, stévie si zachovává sladivost, která je až 300× vyšší než u cukru. Ať už chcete ušetřit kalorie nebo peníze, pusťte se do pěstování. Není to žádná věda.
Soňa Zimčíková
9. 8. 2013
Zpomalování stárnutí vašich kožních buněk je kanadský žertík
Nebudeme tvrdit o našich výrobcích a obchodnících s kosmetikou, že to jsou lumpové, podvodníci, sprosťáci či lháři, kteří jen profesionálně okrádají ty druhé. Vsadíme na druhou možnost.
Jan Vavrečka
9. 8. 2013
Vyzkoušeli jsme zavařovací recepty: Marmeládu podle babičky i moderní pesto
K zavařování mě dovedla nutnost. Když jsem zjistila, co vše se vejde do zavařeniny z krámu, zařekla jsem se, že ji už nikdy nevložím do nákupního košíku. Nezbylo, než si ji vyrobit.
Jana Poncarová
9. 8. 2013
Asijskou kuchyni v českém čínském bistru neochutnáte. Ani náhodou
Pokud na dovolenou vyrážíte dál než na chatu na Šumavě, pak vám přijdou vhod rady delegátky, která procestovala kus světa. Poví nám, jak se stoluje, jí a pije v Číně, Indii a Vietnamu.
Kateřina Čepelíková
8. 8. 2013
Mocná koření z babiččiny zahrádky
Kopr, libeček, yzop, fenykl, kmín… Bylinky, které pěstovaly na svých zahrádkách už naše babičky. A dobře věděly proč. Připomeňme si, k čemu se dají využít.
Simona Procházková
8. 8. 2013
Bylinkový speciál: Kopřiva dvoudomá
Je to plevel, se kterým neúspěšně bojujeme na zahradách rok co rok. Což takhle složit zbraně a být s kopřivou zadobře? Pomůže nám při cukrovce, plynatosti i s vypadávajícími vlasy.
Soňa Zimčíková
7. 8. 2013
Umělý hamburger způsobí rozvojovému světu ještě větší potíže
První hamburger in vitro prý znalcům chutnal. Karbanátek za čtvrt miliónu liber má spasit svět. To je totální nepochopení problémů rozvojového světa. Nehledě k tomu, že nemůže být dobrý.
Petr Havel
7. 8. 2013
Hemofilie je genderově nekorektní
Porucha srážlivosti se neprojevuje ani tak potoky krve, jako spíš věčnými modřinami. Tělo plné podlitin ale mají pouze muži. Ženy na ně hemofilii „jen“ přenášejí.
Lenka Krbcová
7. 8. 2013
Deset nejoblíbenějších salátů: nej je ledový
V obchodech je k mání kolem dvaceti různých druhů salátů. Víte, jak s kterým nakládat, k jaké úpravě se hodí a jak podpoří naše zdraví? Nabízíme přehled deseti nejoblíbenějších druhů.
Kateřina Čepelíková
6. 8. 2013
Antikoncepce „po“ není moc spolehlivá
Následky letní lásky na pár nocí mohou být doživotní. Existují sice pilulky „po“, které tomu mají zabránit, spolehnout se na ně však nedá. 50% pravděpodobnost rovná se nule, říká lékař.
Kateřina Kolářová
6. 8. 2013
Šupinatá kůže je příznakem nedostatku tuku v jídle
Lidé po celém světě konzumují příliš mnoho „špatného“ tuku. Samozřejmě všechny tuky nejsou špatné a jejich příjem ovlivňuje naše zdraví. Důležité jsou hlavně omega-3 mastné kyseliny.
Hana Bačíková
6. 8. 2013
Geneticky modifikovaná kukuřice je v ČR na ústupu
Aktualita
V České republice se letos vypěstuje méně geneticky modifikované kukuřice než v minulém roce. To platí i pro celou EU, na rozdíl od ostatních zemí světa.
Lenka Krbcová
5. 8. 2013
Domácí zmrzliny podle receptu šéfkuchaře
Zmrzlinu s vepřovou želatinou, umělými dochucovadly a ztuženým tukem namísto smetany mají všude. Pravou domácí málokde. Tak si ji zkuste vyrobit podle našich exkluzivních receptů.
Kateřina Čepelíková
5. 8. 2013
Manažeři lžou, přísady použité v kosmetice musí být na obalu
Nová legislativa má chránit spotřebitele a stanoví proto přísnější pravidla pro označování kosmetických výrobků. Jenže výrobce či prodejce zatím nějaká ta nařízení nechávají v klidu.
Lenka Krbcová
5. 8. 2013
Krvácení dásní je známkou zánětu, o kterém ví celé tělo
Krvácení dásní při čištění zubů je problém, který bychom neměli házet za hlavu a snažit se ho řešit opatrnějším čištěním.
5. 8. 2013
Lékař nemá dělat jen „píchací servis“ na přání pacientů
Kdo nese odpovědnost za očkování? Chování lékaře ovlivňují skrytá pravidla a jeho pozice není jednoduchá. V očích přesvědčeného pacienta může být za manipulátora i „nevzdělaného blbce“.
Jan Vavrečka
2. 8. 2013
Vinařská turistika kvete díky moderním technologiím
Cesty po vlastech českých a moravských si můžete zpestřit relativně novou disciplínou zvanou winecaching. Jak se hledají poklady a získává vinná odměna, prozradí vinař Petr Marcinčák.
Kateřina Čepelíková
2. 8. 2013
11 068
–
11 098
/
16 590
První strana
Předchozí strana
350
356
357
358
359
360
370
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Zahoďte všechny cigarety. Nezkoušejte jen snížit počet
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji