největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co pít
Co pít
721
–
750
/
1 569
První strana
Předchozí strana
20
23
24
25
26
27
30
Následující strana
Poslední strana
Nadýmání: jaká jídla nejvíc škodí
Ačkoli plynatost a nadýmání nepatří mezi společensky přitažlivá témata, trápí většinu populace. Víte, jak nadýmání předejít? Pozor na potraviny, které vás doslova nafouknou, i způsob, jakým jíte.
Věra Burešová
2. 10. 2018
Vhodné potraviny pro obézní děti
Odborníci připravili základní doporučení pro léčbu dětské obezity určené dětem a jejich rodičům. Týkají se nejen nakupování, vaření či složení jídelníčku. Pomoci mohou i zdánlivé maličkosti.
Redakce
30. 9. 2018
Akné v dospělosti: bez mastné kosmetiky a nevhodného jídla bude líp
Akné často trápí i v dospělosti. Jak proti němu nejlépe bojovat? Vyřazením nevhodné kosmetiky, úpravou jídelníčku i pomocí moderních technologií v rukou odborníků.
Redakce
29. 9. 2018
Chemie proniká do vody. Zákaz glyfosátu poznáme až za dlouho
Komentář
Rostoucí tlak na omezení chemických látek používaných v zemědělství, ale také třeba při zahradničení, začíná přinášet své plody. Ministerstvo zemědělství hodlá od příštího roku výrazně omezit používání prostředků na hubení plevelů, jejichž složkou je glyfosát, nadnárodní maloobchodní sítě upouštějí od prodejů Roundupu obsahující stejnou látku.
Petr Havel
27. 9. 2018
Byliny, které pomohou s podzimními nemocemi
S neodvratným nástupem podzimu se brzy začnou ohlašovat všechny podzimní neduhy, jako jsou rýma, bolest v krku, snížená imunita nebo špatná nálada. Proto je dobré se na toto krušné období předem připravit a posílit svůj organismus, aby tak snadno nepodléhal každému nachlazení. Velmi užitečnými pomocníky v tomto boji mohou být bylinky.
Jana Kuklová
27. 9. 2018
Dieta cholesterolu na míru: čeho jíst míň a čeho víc?
Hodnoty cholesterolu se dají významně ovlivnit. Zejména důslednou prevencí a v případě potíží správnou léčbou.
Redakce
26. 9. 2018
Syrovátka: Dříve krmivo pro dobytek, dnes všelék pro lidi
Před třiceti lety se nevědělo, kam s ní, tak se sušená míchala do krmiva telatům. Dnes, kdy už víme, jak se syrovátkou naložit, ji hojně využíváme, kde se dá. Syrovátku najdeme v pivu, pečivu, bonbonech, lécích i kosmetice.
Kateřina Čepelíková
26. 9. 2018
Med roku: Nejlepší med je ten z okolí vašeho bydliště
Nabídka českých medů na trhu neustále roste. Výrobci řadu z nich představili na ojedinělé soutěži o med roku 2018. A vítěz je pro mnohé překvapivý.
Petr Havel
19. 9. 2018
Muži jsou tlustší než ženy, přestože více sportují
Jak jsou na tom Češi a Slováci s váhou, sportem a výživou? Kdo jí více luštěnin, jaký olej preferujeme a proč ženy moc nesportují? To všechno sledoval nejnovější mezinárodní průzkum.
Kateřina Čepelíková
18. 9. 2018
Potravinářský Oscar? Co obnáší účast v soutěži Great Taste Awards
Už po čtyřiadvacáté se v Londýně udělovaly ceny Great Taste Awards a i letos na nich zazářilo několik českých produktů. Účast se vyplatí, i když něco stojí, shodují se jejich výrobci. I vítězství má však svá úskalí.
Jana Kuklová
18. 9. 2018
Nezbytnou složkou smoothie je tuk, můžete přidat bylinky a koření
„Tyhle máslové hruštičky jsou tak sladké, že smoothie z nich připravené není potřeba nijak doslazovat,“ říká Jitka Martincová a ani ne po minutě mixování přihlížejícím divákům do kelímků a hrníčků nalévá hruškové smoothie.
Jana Kuklová
11. 9. 2018
Změna pamlskové vyhlášky do škol ovocné složky nepřinesla
Komentář
Počátek školního roku je každoročně ve znamení diskusí o správném stravování našich dětí v místech, kde tráví podstatnou část svého dne mimo domov – ve školních zařízeních.
Petr Havel
7. 9. 2018
HA mléka nemají opodstatnění, říká výživářka
Potravinové alergie, a speciálně alergie na bílkovinu kravského mléka (ABKM), trápí nejedno dítě i dospělého. Co alergie ovlivňuje a jak se jim můžeme vyhnout?
Redakce
6. 9. 2018
Bakterie ve střevech řídí naše životy víc, než jsme mysleli
Rozhovor
Průměrný člověk má ve svých střevech až 1,5 kg bakterií. „Tento takzvaný mikrobiom zásadním způsobem ovládá nejen imunitu, ale i obezitu, psychiku, a má tak spojitost i s řadou onemocnění,“ popisuje biolog Petr Ryšávka.
Lenka Krbcová
6. 9. 2018
61 % lidí vaří podle Pohlreicha, 1,4 % podle Bohdalky
Zdeněk Pohlreich, Kluci v akci, Jiří Babica, Láďa Hruška, Roman Vaněk? Podívejte se na žebříček kuchařů i mediálních tváří, podle kterých lidé vaří.
Redakce
5. 9. 2018
Kolik energie obsahují alkoholické nápoje
Je „kaloričtější“ pivo, nebo rum? Energetická hodnota alkoholických nápojů se obecně uvádí na množství 100 ml. Jenže tento údaj je velmi matoucí, protože pivo nepijeme po deckách ani rum na půllitry.
Petr Havel
5. 9. 2018
Inspekce zavřela Tesco. Důvod?
Galerie
Prodejna Tesco v Aši byla v takovém stavu, že ji potravinářská inspekce musela uzavřít. Nejvážnějším prohřeškem byly myši a jejich trus.
Redakce
4. 9. 2018
Čaj dávali jako zeleninu do polévky, říká historik
Rozhovor
Čaj, káva, čokoláda. Oblíbené nealkoholické nápoje přišly do Evropy před staletími a lidé s nimi nakládali všelijak. Kávu například nastavovali až z třetiny chlebem, fazolemi, ale i barvou s olovem. „U čaje se docela běžně stávalo, že se jednou použitý čaj usušil a pak prodával nic netušícím konzumentům,“ popisuje Karel Černý.
Taťána Kročková
4. 9. 2018
Jak si jídelníčkem a sportem snížit hladinu cholesterolu
Bezmála polovina české populace se nachází v riziku srdečně-cévních onemocnění na základě zvýšené hladiny cholesterolu v krvi a přes šedesát procent těchto lidí o svých zdravotních komplikacích ani neví.
Veronika Pourová
4. 9. 2018
Čerstvě upražená káva nevoní a nechutná
Pražení je kouzlo, kdy se ze zelených, ne zvlášť chutných zrn, stává hnědá lahodná káva. Je to složitý chemický proces, který vyžaduje zkušenosti. Pojďte se podívat, jak se praží káva tam, kde ji mají rádi.
Helena Singerová
3. 9. 2018
Po kom máme postavu: Za co (ne)mohou geny?
Máte hrudník po tatínkovi, ale boky jsou dědictvím z maminčiny strany? Genetika si s námi pohrává, jak se jí zlíbí, a nám nezbývá nic jiného, než se s ní „nějak“ popasovat. Naštěstí není vše dané až do smrti, byť je nutné si přiznat, že s rodinou se sklony k obezitě za zády nepůjde hubnutí lusknutím prstů.
Alena Přídová
3. 9. 2018
Otevřela prodejnu bez obalů: Země je jediný domov, který máme, říká majitelka Kredence
Rozhovor
Usměvavá a ochotná prodavačka Silvie Kladivová si loni na podzim ve Frenštátě pod Radhoštěm otevřela vlastní bezobalovou prodejnu s názvem Kredenc. Věří v sílu dobrých rozhodnutí…
Taťána Kročková
28. 8. 2018
Opíjejí se už dvanáctileté děti a rodičům to nevadí
V obchodech nebývá věk kontrolován a i tvrdý alkohol si klidně koupí šestnáctiletá dívka. Těžko se pak divit, že první kocovinu dnešní děti zažívají už ve dvanácti. Zatrhnout prodej alkoholu a cigaret mladistvým a dětem má akce HAD 2018, která začíná už poslední srpnové pondělí.
Kateřina Čepelíková
23. 8. 2018
Nejčastější důvody, které nám brání zhubnout
Snažíte se, držíte diety, cvičíte, jíte zdravě, ale stále nehubnete? Nebo zhubnete, ovšem kila jsou brzy zpět? Zde je výčet typických chyb a rady, jak hubnout s trvalým výsledkem.
Věra Burešová
23. 8. 2018
Je lepší pít alkohol střídmě než vůbec?
Další studie potvrzuje, že mírné pití alkoholu je v něčem lepší než abstinence. Střídmým pijákům vína podle jejích zjištění tolik nehrozí demence. Ne, že by takové výsledky byly ale bezrozporné nebo změnily názor toho, kdo je přesvědčen o opaku.
Pavel Houser
21. 8. 2018
Nenabízejte nám ovoce a zeleninu s mnoha pesticidy, vyzývají odborníci
Aktualita
Opakované případy překročení limitů pro pesticidy v potravinách přiměly české odborníky k výzvě. Apelují na výrobce, dodavatele, ale i prodejce, aby podobně jako v zahraničí začali dbát na kvalitu dodávaného zboží.
Jiří Ruprich
18. 8. 2018
Hubnutí podle zaměstnání
Každý člověk je individuální, a tak i naše těla pracují trochu jinak, míváme různé chutě a preferujeme různé potraviny. Vliv na to, jak se stravovat, abychom nebyli obézní, má i naše profese.
Věra Burešová
17. 8. 2018
Jak se rodí ceny potravin: neznámé souvislosti
Komentář
V souvislosti se zdražováním jídla se často mluví o mimořádném vedru, suchu, nebo naopak zimě a dešti. Nakolik je vliv počasí na ceny zemědělských surovin skutečný a nakolik spíše virtuální? Je například letošní sucho důvodem pro zdražování potravin?
Petr Havel
15. 8. 2018
Pohlreich v Ano, šéfe! končí. Ale předtím ještě ochutná smažák
Aktualita
Gastronomická show Ano, šéfe! pomalu spěje ke svému konci, oznámila TV Prima. Připraveno je posledních šest premiérových dílů oblíbeného pořadu s šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem. Šéfa čeká kuchyně pod vedením padělatele, setkání s policií i historicky první ochutnávka smaženého sýru.
Redakce
14. 8. 2018
Prodlužte si opálení jídlem
Krásné opálení hrozně rychle mizí? Tak letos nemusí. Prozradíme vám totiž, jak jídlem prodloužit bronzový nádech vaší pleti.
Věra Burešová
11. 8. 2018
721
–
750
/
1 569
První strana
Předchozí strana
20
23
24
25
26
27
30
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji