největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co pít
Co pít
721
–
750
/
1 583
První strana
Předchozí strana
20
23
24
25
26
27
30
Následující strana
Poslední strana
Svrchně kvašené pivo už nebude ležák, ale plné pivo
Komentář
Nová vyhláška, kterou připravilo ministerstvo zemědělství, přináší změny v názvosloví piva. Odlišuje například piva typu „ležák“ od nově nazvaných „plných piv“. Ale ani tato nová kategorizace piv nepostihuje nabídku na trhu.
Petr Havel
7. 11. 2018
Suší jídlo mrazem. Lyofilizace potravin má budoucnost, věří výrobce
Rozhovor
Lyofilizované potraviny nepotřebují chlad ani mráz. Pokud jsou dobře usušené a zabalené, vystačí si s pokojovou teplotou. „Potenciál takto upravených potravin je velký a nedovedu dohlédnout na jeho konec,“ říká Karel Schmiedberger.
Taťána Kročková
6. 11. 2018
Bezobalová domácnost v praxi
Zajímá vás, jak se nakupuje v bezobalovém obchodě? Natočila jsem pro vás video, které vás má do některého nalákat. Dneska už totiž jen třídit odpad nestačí, je nutné mu předcházet již při nákupu.
Zuzana Čítková
4. 11. 2018
Ach, ty sáčky… Češi pijí čaje podřadné kvality
I když byl podle historických pramenů učitel národů Jan Amos Komenský jedním z prvních pijáků čaje na území Koruny České, svůj národ toho o konzumaci tohoto ve světě oblíbeného nápoje moc nenaučil.
Petr Havel
2. 11. 2018
Jitka Pagana: Nejsem Pohlreich. V čem bude Ano, šéfová! jiná?
Rozhovor
Navázat na populární pořad Ano, šéfe! s neméně populárním Zdeňkem Pohlreichem chce pořádný kus odvahy. Kdo je dáma, která si troufla? Novou „šéfovou“ je Jitka Pagana, která bude pořadem provázet se svým synem Santem.
Lenka Krbcová
1. 11. 2018
Vařit levně, ale ne lacině. To je „skromná kuchyně“
Líbí se mi myšlenka „skromné kuchyně“. Vaří tak řada lidí, ale možná mají pocit, že něco dělají špatně. Vždyť nejedí vyloženě bio a eko a farmářsky a lokálně. Ani „bezobalu“ a „bezlepku“ a „bezmasa“… Ani po francouzsku, ani po italsku, ani kdovíjak. Fotky jejich jídel by na Instagramu nebodovaly. Ostatně svá jídla ani nefotí. Prostě je uvaří a snědí. Divné, co?
Lenka Krbcová
31. 10. 2018
Káva do vlastního kelímku či hrnku? Proč by to nešlo?
Odborníci radí, jaká hygienická pravidla dodržovat při opakovaném používání vlastních kelímků. Není to nic složitého. Přesto některé podniky vyhovět nechtějí, nebo neumějí.
Lenka Krbcová
30. 10. 2018
Nákupní dilema: Bio, nebio? Lokální, nebo z dovozu?
Blog
Když projdu potraviny u nás doma v lednici nebo ve špajzu, tak zhruba z 80 % se jedná o biopotraviny. Proč?
Zuzana Čítková
27. 10. 2018
Mana: je tak božská, jak výrobce tvrdí?
Mana je prášek pro přípravu nápoje nebo již hotový drink, který je prezentován coby kompletní jídlo. Navíc trvanlivé a vyvážené. „Plně nahradí běžné jídlo,“ praví reklama. Jenže s Manou je to složitější. Podívali jsme se podrobně na její složení.
Veronika Pourová
23. 10. 2018
Můžu se předávkovat vitamínem D?
Hlavním zdrojem vitamínu D je slunce, doplňovat ho můžeme také vhodným jídelníčkem a speciálně obohacenými potravinami či doplňky stravy. Odborníci vysvětlují, jak na to.
Redakce
17. 10. 2018
Jak bojovat s diabetem stravou? Ukázkový jídelníček při cukrovce
Při předcházení diabetu, případně už při vzniku onemocnění je důležité dodržovat pravidelnou a kvalitní stravu. Platí také, že ve stravě je potřeba co nejvíce omezit cukr, což jsou nejen jakékoliv cukrovinky, ale i sladké nápoje včetně colových, a vyvarovat se alkoholu.
Věra Burešová
16. 10. 2018
V Česku se čím dál víc pijí piva „dvanáctky“
Soutěž „CEREVISIA SPECIALIS“, která porovnává netradiční piva produkovaná průmyslovými pivovary, odhalila trendy, které mezi konzumenty piva sílí.
Petr Havel
12. 10. 2018
Kvevri víno: na podzim se zakope, na jaře si pochutnáte
100% přírodní původní gruzínská metoda výroby vína v amfoře je zapsaná i v seznamech UNESCO. Tzv. kvevri vína se již připravují i u nás a začínají rozšiřovat nabídku vín na našem trhu.
Petr Havel
10. 10. 2018
10 potravin, v nichž byste cukr nečekali. Ale je tam
Snažíme se jíst zdravě, kupujeme si zeleninu, luštěniny… Ale pozor, pokud tyto potraviny nakupujete již připravené, ve formě určitého polotovaru, je pravděpodobné, že obsahují více cukru, než tušíte.
Lenka Krbcová
9. 10. 2018
Nadýmání: jaká jídla nejvíc škodí
Ačkoli plynatost a nadýmání nepatří mezi společensky přitažlivá témata, trápí většinu populace. Víte, jak nadýmání předejít? Pozor na potraviny, které vás doslova nafouknou, i způsob, jakým jíte.
Věra Burešová
2. 10. 2018
Vhodné potraviny pro obézní děti
Odborníci připravili základní doporučení pro léčbu dětské obezity určené dětem a jejich rodičům. Týkají se nejen nakupování, vaření či složení jídelníčku. Pomoci mohou i zdánlivé maličkosti.
Redakce
30. 9. 2018
Akné v dospělosti: bez mastné kosmetiky a nevhodného jídla bude líp
Akné často trápí i v dospělosti. Jak proti němu nejlépe bojovat? Vyřazením nevhodné kosmetiky, úpravou jídelníčku i pomocí moderních technologií v rukou odborníků.
Redakce
29. 9. 2018
Chemie proniká do vody. Zákaz glyfosátu poznáme až za dlouho
Komentář
Rostoucí tlak na omezení chemických látek používaných v zemědělství, ale také třeba při zahradničení, začíná přinášet své plody. Ministerstvo zemědělství hodlá od příštího roku výrazně omezit používání prostředků na hubení plevelů, jejichž složkou je glyfosát, nadnárodní maloobchodní sítě upouštějí od prodejů Roundupu obsahující stejnou látku.
Petr Havel
27. 9. 2018
Byliny, které pomohou s podzimními nemocemi
S neodvratným nástupem podzimu se brzy začnou ohlašovat všechny podzimní neduhy, jako jsou rýma, bolest v krku, snížená imunita nebo špatná nálada. Proto je dobré se na toto krušné období předem připravit a posílit svůj organismus, aby tak snadno nepodléhal každému nachlazení. Velmi užitečnými pomocníky v tomto boji mohou být bylinky.
Jana Kuklová
27. 9. 2018
Dieta cholesterolu na míru: čeho jíst míň a čeho víc?
Hodnoty cholesterolu se dají významně ovlivnit. Zejména důslednou prevencí a v případě potíží správnou léčbou.
Redakce
26. 9. 2018
Syrovátka: Dříve krmivo pro dobytek, dnes všelék pro lidi
Před třiceti lety se nevědělo, kam s ní, tak se sušená míchala do krmiva telatům. Dnes, kdy už víme, jak se syrovátkou naložit, ji hojně využíváme, kde se dá. Syrovátku najdeme v pivu, pečivu, bonbonech, lécích i kosmetice.
Kateřina Čepelíková
26. 9. 2018
Med roku: Nejlepší med je ten z okolí vašeho bydliště
Nabídka českých medů na trhu neustále roste. Výrobci řadu z nich představili na ojedinělé soutěži o med roku 2018. A vítěz je pro mnohé překvapivý.
Petr Havel
19. 9. 2018
Muži jsou tlustší než ženy, přestože více sportují
Jak jsou na tom Češi a Slováci s váhou, sportem a výživou? Kdo jí více luštěnin, jaký olej preferujeme a proč ženy moc nesportují? To všechno sledoval nejnovější mezinárodní průzkum.
Kateřina Čepelíková
18. 9. 2018
Potravinářský Oscar? Co obnáší účast v soutěži Great Taste Awards
Už po čtyřiadvacáté se v Londýně udělovaly ceny Great Taste Awards a i letos na nich zazářilo několik českých produktů. Účast se vyplatí, i když něco stojí, shodují se jejich výrobci. I vítězství má však svá úskalí.
Jana Kuklová
18. 9. 2018
Nezbytnou složkou smoothie je tuk, můžete přidat bylinky a koření
„Tyhle máslové hruštičky jsou tak sladké, že smoothie z nich připravené není potřeba nijak doslazovat,“ říká Jitka Martincová a ani ne po minutě mixování přihlížejícím divákům do kelímků a hrníčků nalévá hruškové smoothie.
Jana Kuklová
11. 9. 2018
Změna pamlskové vyhlášky do škol ovocné složky nepřinesla
Komentář
Počátek školního roku je každoročně ve znamení diskusí o správném stravování našich dětí v místech, kde tráví podstatnou část svého dne mimo domov – ve školních zařízeních.
Petr Havel
7. 9. 2018
HA mléka nemají opodstatnění, říká výživářka
Potravinové alergie, a speciálně alergie na bílkovinu kravského mléka (ABKM), trápí nejedno dítě i dospělého. Co alergie ovlivňuje a jak se jim můžeme vyhnout?
Redakce
6. 9. 2018
Bakterie ve střevech řídí naše životy víc, než jsme mysleli
Rozhovor
Průměrný člověk má ve svých střevech až 1,5 kg bakterií. „Tento takzvaný mikrobiom zásadním způsobem ovládá nejen imunitu, ale i obezitu, psychiku, a má tak spojitost i s řadou onemocnění,“ popisuje biolog Petr Ryšávka.
Lenka Krbcová
6. 9. 2018
61 % lidí vaří podle Pohlreicha, 1,4 % podle Bohdalky
Zdeněk Pohlreich, Kluci v akci, Jiří Babica, Láďa Hruška, Roman Vaněk? Podívejte se na žebříček kuchařů i mediálních tváří, podle kterých lidé vaří.
Redakce
5. 9. 2018
Kolik energie obsahují alkoholické nápoje
Je „kaloričtější“ pivo, nebo rum? Energetická hodnota alkoholických nápojů se obecně uvádí na množství 100 ml. Jenže tento údaj je velmi matoucí, protože pivo nepijeme po deckách ani rum na půllitry.
Petr Havel
5. 9. 2018
721
–
750
/
1 583
První strana
Předchozí strana
20
23
24
25
26
27
30
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Nutriční terapeutka vysvětluje, kolik jíst příloh
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji