největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
1 051
–
1 080
/
4 955
První strana
Předchozí strana
30
34
35
36
37
38
40
Následující strana
Poslední strana
Kdo pije více mléka? Češi, nebo Slováci?
Aktualita
18. května slavíme Mezinárodní den mléka. To letos dostává od svých konzumentů ten nejhezčí dárek – nárůst ve spotřebě. A to jak na Slovensku, tak v Česku; v krabicové i bezlaktózové nebo bio podobě.
Redakce
18. 5. 2021
Když jíte konjakové těstoviny, musíte hodně pít
Konjakové těstoviny jsou nový druh přílohy, který proniká na český trh. Jejich použití je univerzální, protože nemají žádnou výraznou chuť, jsou raz dva připravené, ale je bezpodmínečně nutné na ně hodně pít. Jinak hrozí i udušení.
Kateřina Čepelíková
18. 5. 2021
Jak vybírat sýry při hubnutí
Bojíte se konzumovat sýry, když teď bojujete s nadbytečnými „lockdownovými“ kily? Ano, sýry jsou tučné, ale ne všechny. Poradíme, jak spočítat obsah tuku a proč se sýrů přestat bát.
Redakce
17. 5. 2021
Zahrádky hospod a fitka mohou opět otevřít. Musí dodržovat tato pravidla
Aktualita
Ode pondělí 17. května 2021 opět mohou otevřít zahrádky restaurací, fitness centra či se konat kulturní akce ve venkovních prostorech. Platí však přísné podmínky. Server Podnikatel.cz připravil jejich přehled.
Podnikatel.cz
17. 5. 2021
Semix, výrobce potravin, který přírodě vrací víc, než si bere
Společnost, která jednak zásobuje pekaře i cukráře, ale přináší do obchodů také řadu vlastních zdravých produktů. Nově například klíčené luštěniny a obiloviny. A také firma, která velmi dbá na kvalitu svých produktů a péči o přírodu.
Kateřina Čepelíková
17. 5. 2021
8 potravin, které pomohou mít přírodní cestou bílé zuby
K zářivějšímu chrupu, svěžímu dechu a celkově ke zdravější ústní dutině si můžeme pomoci konzumací některých potravin či používáním přírodní zubní pasty a ústní vody s jejich přísadami. Účinné jsou i výplachy pomocí bylinek. Jaké z nich zvolit?
Redakce
16. 5. 2021
Japonské firmy vyvíjejí obaly potravin, které můžete kompletně sníst
Japonské společnosti vyvíjejí jedlé obaly na potraviny a nápoje, aby snížily množství plastového odpadu, plnily stále přísnější požadavky vyplývající z vládních předpisů a zároveň přitahovaly spotřebitele zajímající se o ochranu životního prostředí. Informuje o tom zemědělská diplomatka velvyslanectví ČR v Tokiu Irena Leopoldová.
Irena Leopoldová
15. 5. 2021
Nová pravidla pro otevření zahrádek: hosté i restaurace mají řadu povinností
Aktualita
Zahrádky restaurací otvírají v pondělí 17. května. Hosté, kteří je navštíví, by měli být očkováni nebo testováni, případně by měli prokázat, že covid nedávno prodělali. Provozovny mají na starosti zajistit mj. rozestupy či dezinfekci.
Redakce
14. 5. 2021
Zelinář od Litoměřic: pěstuje a prodává zeleninu celý život
Na farmářském trhu v Praze na Kubáni je od samého počátku v roce 2010, již v časech předlistopadových prodával své výpěstky například v tržnici v Holešovicích. Jiří Kloubský zeleninou žije.
Petr Havel
14. 5. 2021
Medvědí česnek má delikátní chuť, právě teď je čas na sběr listů
Na sbírání medvědího česneku není mnoho času. Každoročně jsou totiž jeho listy k dispozici jen po omezenou dobu na jaře. V přírodě je třeba dát pozor na záměnu s jedovatou konvalinkou. Není však problém vypěstovat si ho na zahradě nebo na balkóně. Jak na to a jak s ním naložit v kuchyni?
Kateřina M. Košutová
13. 5. 2021
Domácí pečení z mandlové mouky: oblíbený je recept na rohlíčky s nivou
Péct se dá i bez klasické obilné mouky. A různé varianty mouky nabízejí i řadu benefitů. Třeba mandlová mouka, ať domácí, či kupovaná, je bez lepku a tzv. low carb, tedy nízkosacharidová.
Petr Havel
12. 5. 2021
Luštěniny změnily svou tvář. Vaří se pět minut a chutnají jako těstoviny
Vaří se pět minut a chutnají jako těstoviny. Přitom neztratily nic z nutričních benefitů luštěnin. Luštěninové těstoviny jsou novinka s bohatým využitím. Bez namáčení, bez nadýmání a s výbornou chutí.
Kateřina Čepelíková
11. 5. 2021
Kafe do plastového kelímku? Kdeže. Trendem jsou jedlé obaly
Aktualita
Točená nebo kornoutková zmrzlina má obal, který se obvykle nehází do směsného odpadu. Kornoutek je totiž obal, který sníme jako součást zmrzliny. A rádi. Podobné by to mohlo být i u kávy, ale i řady dalších pokrmů.
Kateřina Čepelíková
10. 5. 2021
Obchody a služby mohou opět otevřít, musí dodržovat přísná pravidla
Obchody a služby mohou až na výjimky od 10. května 2021 opět otevřít. Budou však muset dodržovat přísná protiepidemická opatření. Zde je jejich přehled.
Podnikatel.cz
10. 5. 2021
Automaty na potraviny: výhra pro zákazníka i prodejce
V Česku vyrůstají místa bezkontaktního prodeje potravin od malých producentů, kteří své zboží prodávají v automatech. Ať už jde o brambory, maso, nebo třeba vejce.
Kateřina Čepelíková
10. 5. 2021
Trh s biopotravinami v ČR vzrostl o pětinu, průměrný Čech za ně ročně utratí 492 korun
Aktualita
Zatímco v Evropě došlo k meziročnímu nárůstu prodejů biopotravin o 8 %, domácí spotřeba biopotravin za rok 2019 činila 5,26 miliardy Kč a vzrostla oproti předchozímu roku o 19 %.
Redakce
7. 5. 2021
Pěstuje české vodní melouny a poradí i vám, jak na to
Pěstitel Václav Kozák vodní melouny nešlechtí, ale roubuje, což je důležitý rozdíl. Vybíral ty nejvhodnější z více než dvou set odrůd z celého světa a nyní nabízí ojedinělé spektrum roubovaných sazenic. Díky nim si můžeme vypěstovat český meloun ze zahrádky.
Petr Havel
5. 5. 2021
Proč jsou v sýrech díry?
Někdo sýr s oky kupuje, protože mu chutná, další protože má sýru opticky více a někdo si ho nepořídí, protože nechce mít na chlebu děravá místa. Všechny do jednoho nás ale zajímá, kde se v některých sýrech tato oka, chcete-li díry, berou.
Redakce
4. 5. 2021
Luštěninové mouky: jsou bez lepku a nenadýmají
Luštěninové mouky jsou hit. Čočková, hrachová či cizrnová mouka perfektně nahradí porci luštěnin, kterou bychom všichni měli sníst alespoň jednou týdně, a hodí se do mnoha receptů. Jak se vyrábí a kam je můžeme přimíchat?
Kateřina Čepelíková
4. 5. 2021
Imunita sídlí ve střevech. A žádá alespoň jeden jogurt denně
Imunita – zaklínadlo posledních měsíců, kdy náš život změnila pandemie covid-19. Víc než kdy jindy se nad ní zamýšlíme, nakupujeme vitamíny a doplňky stravy, dezinfikujeme se na každém kroku, dodržujeme rozestupy a nosíme respirátory. Ale co naše střeva? Ta potřebují být také v kondici. Záhadně znějící termín „mikrobiota“ stojí vlastně na jednoduchém principu.
Tereza Víchová
3. 5. 2021
Kvas na chleba ze žitné či celozrnné mouky: jaké má benefity a jak ho připravit
Nadýchané housky, tradiční vánočky a mazance, koláče ani žitný chléb s křupavou kůrkou by neexistovaly bez poctivého kvásku. Jeho historie sahá tisíce let před počátek našeho letopočtu. Přestože se v čase objevily i jiné způsoby kynutí těsta, kvásek plně nahradit nedokážou.
Redakce
30. 4. 2021
Bývalý zájezdní hostinec dnes žije prodejem zvěřinových klobás
Kdysi se tu občerstvovali pošťáci při cestě z Vídně do Prahy, dnes na kasárenské křižovatce u Jihlavy zastaví mnoho z projíždějících řidičů. Důvodem je celkem obyčejný stánek, a hlavně udírna, z níž voní zvěřinové klobásy a další pochoutky.
Petr Havel
30. 4. 2021
Pomáhá citron na ledvinové kameny? Jak pečovat o ledviny, aby vás nepostihla kolika
Zažít silné bolesti, které doprovázejí ledvinovou koliku, si nikdo nepřeje. Jejím původcem bývají ledvinové kameny, kterým je přitom možné předcházet životním stylem, zejména vhodnou dietou.
Redakce
29. 4. 2021
Šťáva z červené řepy: skvělý přírodní lék dočasně obarví moč
Červená řepa má vynikající nutriční vlastnosti, zahrnuje spoustu vitamínů, minerálů a antioxidantů. Konzumace má velký přínos pro lidské zdraví a stále populárnější se stává šťáva z červené řepy. Nadměrná konzumace červené řepy i řepného džusu představuje riziko, a to zejména pro lidi s ledvinovými kameny a dalšími problémy s ledvinami.
Kateřina M. Košutová
29. 4. 2021
Otevírací doba supermarketů o květnových svátcích – 1. 5. běžný režim, 8. 5. otevřené jen výjimky
Aktualita
Květnové státní svátky letos připadají na soboty. Přinášíme přehled, jak to bude 1. a 8. května s otevírací dobou v supermarketech.
Tereza Víchová
28. 4. 2021
Jahody budou letos později, nová mapa nabídne seznam pěstitelů i samosběru
Čeští zemědělci nabízejí mapu a seznam míst, kde je nyní možné zakoupit tuzemské brambory přímo od pěstitelů, a to ve vašem blízkém okolí. V sezóně přibudou kontakty na pěstitele ovoce a zeleniny a přehled možností samosběru jahod.
Petr Havel
28. 4. 2021
Mirka van Gils Slavíková: Mám štěstí, že jsem se za socialismu naučila v kuchyni improvizovat
Rozhovor
ROZHOVOR – Porotkyně oblíbené cukrářské soutěže prozrazuje, co ji aktuálně živí, baví a co si myslí o dnešních cukrářích. Nic moc lichotivého to ale nebude.
Kateřina Čepelíková
27. 4. 2021
Na trhu je 14 nových čokolád. Jakou si dáte vy?
Když vás honí mlsná, tak už se nemusíte spokojit jen s mléčnou čokoládou, byť vysoké kvality. Na trhu jsou příchutě, které vám rozšíří obzory.
Redakce
26. 4. 2021
Šéfka Potravinářské komory: Naše potraviny patří mezi nejlepší na světě, říkáme to už dlouho
Rozhovor
ROZHOVOR – V žebříčku Global Food Security Index za rok 2020 Česká republika celosvětově obsadila 5. místo. Ze zemí východní Evropy jsme dokonce první. „Naším problémem ale je, že vyvážíme suroviny a dovážíme potraviny. Pořád je nutné vysvětlovat, proč jsou pro nás pro všechny české potraviny tak důležité,“ popisuje prezidentka Dana Večeřová.
Redakce
26. 4. 2021
Co patří do popelnice na bioodpad? Lidé sem hází igelitky i horší věci
Třídit papír, plasty nebo sklo je dnes poměrně běžný standard, nejméně dva roky můžeme třídit i bioodpad. Obce mají povinnost zajistit místo, kam můžeme separovat například slupky a další odpad z kuchyně. A tak třídíme… Zatím je ale znát, že se to teprve učíme.
Kateřina Čepelíková
23. 4. 2021
1 051
–
1 080
/
4 955
První strana
Předchozí strana
30
34
35
36
37
38
40
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji