největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
1 081
–
1 110
/
5 042
První strana
Předchozí strana
30
35
36
37
38
39
40
Následující strana
Poslední strana
Veganské recepty na grilování
Už dávno neplatí, že na gril patří pouze maso. Roste třeba obliba v grilování sýrů, ale co vlastně grilují vegani? Rozhodně to nemusejí být jen náhražky párků.
Helena Singerová
8. 7. 2021
Výrobce pálivé omáčky Sriracha nikdy neutratil ani dolar za reklamu, kultovní lahev s kohoutem zná celý svět
Ikonická omáčka Sriracha od Huy Fong Foods vydělává 3,2 miliardy korun ročně, hodnota firmy se odhaduje na 21 miliard. Společnost přitom nepoužívá žádný marketing ani ochrannou známku. Zakladatel firmy David Tran se stále drží postupů a cen, se kterými začínal před čtyřiceti lety. Huy Fong Food ročně spotřebuje přes 45 tisíc tun papriček jalapeños.
Euro.cz
7. 7. 2021
Tloustne se po pečivu? A co se o něm ještě říká a není to pravda
Pečivo a hubnutí, případně pečivo a zdraví. Často probíraná témata, kolem nichž panuje několik mýtů a nepřesností.
Redakce
7. 7. 2021
Chcete českou zeleninu přímo od pěstitele? Najdete ho na mapě
Česká zelenina má svoji mapu. Pro milovníky čerstvých a lokálních potravin ji připravila Zelinářská unie Čech a Moravy. Najděte si nejbližšího pěstitele a nakupte u něj výhodně.
Redakce
5. 7. 2021
Trik na cesty: Čištění zubů bez kartáčku, zubní pasty a vody
4 tipy, jak se v létě starat o své zuby. Během letních měsíců mohou být vystaveny nástrahám v podobě sladkých limonád, střídání teplého a ledového i nedostatečné dentální hygieně během cestování. Jak se s tím vším co nejlépe vypořádat?
Redakce
4. 7. 2021
Jak poznat zralé mango, které nechutná jako tvrdá hruška?
Jak jednou ochutnáte zralé mango, už nebudete chtít jiné. Problém je v tom, že v obchodech se obvykle prodávají manga nezralá, která vám doma nemusí dozrát. Prostě jen shnijí. Jak se orientovat v nabídce a koupit to, co vám opravdu bude chutnat?
Kateřina Čepelíková
2. 7. 2021
Státní svátky 2021 v červenci: jak bude otevřeno v obchodech
Aktualita
Albert, Billa, Globus, Kaufland, Lidl, Penny Market, Tesco… maloobchody s větší prodejní plochou musí mít v ČR o některých státních svátcích zavřeno, svátků v červenci se však toto opatření netýká.
Redakce
1. 7. 2021
„Bylinky můžeme pěstovat v poušti, na Antarktidě i ve vesmíru.“ Gardenauts staví farmu budoucnosti
Jan Jelínek s otcem a jeho kolegy vytvořil ve sklepě pěstírnu mikrobylinek. Téměř veškerá péče o rostliny tu probíhá automaticky a řídí ji počítač. Gardenauts zatím dodávají do restaurací a kaváren mikrobylinky, ale rádi by rozšířili sortiment i o vertikálně pěstovanou zeleninu a květy. Používají technologii hydroponické farmy, která se osvědčila v neúrodných oblastech.
Euro.cz
1. 7. 2021
Kolik jahod si vlastně kupujete v košíku, netuší ani prodejce…
Jahody lze prodávat na kila, desítky kil, klidně i na tuny, avšak rozhodně ne na košíky. Server Vitalia.cz ale zjistil, že právě takový prodej probíhá. Proč je to porušení zákona?
Kateřina Čepelíková
1. 7. 2021
Jen z daného regionu. Billa nabízí lokální potraviny malých výrobců a má jich stále víc
Možná jste si již v supermarketu někdy všimli regálu s označením Billa regionálně. Ale možná nevíte, co si v něm vlastně můžete koupit a jaký je jeho smysl.
Lenka Krbcová
30. 6. 2021
Angrešt na kompot se trhá ještě zelený. Hodí se i do marmelády či na koláč
Srstka angrešt, tak zní celé jeho jméno. Drobné ovoce je plné vitamínů a hodí se na pikantní džem, do bublaniny podle rodinného receptu i na želé k masu. Zajímavá a také zdravá je i josta, která kombinuje chuť angreštu s rybízem.
Kateřina M. Košutová
29. 6. 2021
Recepty: Grilovat nemusíme jen plátek krkovičky
Už vás nebaví stále grilovat jen plátky masa a k tomu podávat klasický salát a pečivo? Zkoušeli jste třeba grilovat papriku s ovčím sýrem nebo jehněčí na jehle s chlebovou plackou? Přinášíme recepty na barevnější pokrmy.
Redakce
28. 6. 2021
Farma Dráb: konzervy podle receptur z časů Rakouska-Uherska, ale v barvách trikolory
Prodávají třeba „starou krávu“ nebo „českou svini“, což je ovšem hovězí a vepřové ve vlastní šťávě. Biofarma Dráb z Dolního Bezděkova na Kladensku chová vlastní dobytek a vyrábí masné produkty a konzervy. S pomocí moderních technologií, avšak podle tradičních receptur.
Petr Havel
28. 6. 2021
Sója a nejčastější mýty: je škodlivá pro zdraví?
Výrobky ze sóji najdeme v regálech se zdravými potravinami, přesto o její konzumaci koluje celá řada mýtů. Mezi nejčastější z nich patří to, že sója má negativní vliv na lidské hormony, způsobuje potíže se štítnou žlázou, či dokonce rakovinu.
Redakce
26. 6. 2021
Jak na trhané vepřové a hovězí maso
Trhané maso není jen natrhané upečené maso. Jde o speciálně vybraný kus masa, který se velmi dlouho peče na grilu. Nevybírejte ty nejlibovější kousky a dejte na naše rady. Skvěle si pochutnáte.
Redakce
25. 6. 2021
Hřbitovní kavárna v Berlíně nabízí české rakvičky
Rozhovor
Kosmopolitní Berlín má českou kavárnu, která nabízí tradiční české zákusky. Jak chutnají místním, nepohoršují se nad rakvičkou, zvlášť když je kavárna přímo na hřbitově?
Helena Singerová
25. 6. 2021
Samosběr třešní 2021 začal: Potřebujete vlastní žebřík a koš?
Aktualita
Třešně zrají a samosběry začínají. Jaké jsou ceny a kde už se dá sbírat či nakupovat?
Kateřina Čepelíková
24. 6. 2021
Kuchyňský robot Thermomix. Proč má tolik fanoušků a je tak příšerně drahý?
Recenze
Kuchyňský robot Thermomix od firmy Vorwerk sbírá fanoušky po celém světě už několik desetiletí, přesto o něm mnozí nikdy neslyšeli.
Michael Hovorka
24. 6. 2021
Kuřatům na Moravě zpříjemňují život už třicet let. Třeba podestýlkou z rašeliny
Moravská drůbež od společnosti Drumo se má o dost lépe než v jiných drůbežárnách. Má jinou podestýlku, jiný způsob krmení, a dokonce vdechuje „voňavější“ vzduch.
Petr Havel
23. 6. 2021
K čemu je dobrý zmrzlinovač a jaký vybrat?
Test
Domácí zmrzlina je poctivá a vždy víme, co do ní dáváme. Možná právě zvažujete nákup zmrzlinovače. K čemu je dobrý a jaký obstál v laboratoři dTestu? Přinášíme i lahodné recepty.
Redakce
22. 6. 2021
Jak si na léto uzdravit střevní mikrobiom?
Zdravé střevní prostředí pomáhá předcházet trávicím potížím. Udržíme si ho díky vhodné stravě. Střevní mikrobiom má i další důležité funkce pro zachování našeho zdraví.
Kateřina M. Košutová
22. 6. 2021
V dětství měl rád čokoládu s rohlíkem, teď vyrábí čokolády s chlebem, vínem či whisky
Hrdě vyrobeno v České republice. S tímto mottem nabízí výrobce pod značkou Ajala celou řadu čokolád, které mají různé chutě, ale jedno společné – výběrové kakaové boby, třtinovou šťávu a vysokou kvalitu.
Lenka Krbcová
22. 6. 2021
Co je víc, litr, nebo kilo borůvek? Inspekce zatrhla prodej vzduchu
Test
V letošní sezóně se mění pravidla pro prodej nebalených borůvek. Obvyklá nabídka stánkařů, kdy jste si mohli koupit litr sypaného ovoce, už není možná. Borůvky se smí nabízet jen na gramy nebo kilogramy. Což není to samé, jak se přesvědčíte i v našem testu.
Kateřina Čepelíková
21. 6. 2021
Vlákninové pecky. Představujeme potraviny, po kterých bude vašim střevům dobře
Vláknina je nejen neocenitelným pomocníkem v dietě, protože dokáže na delší dobu zasytit, ale co je důležitější, slouží jako balzám na naše střeva. Jaké jsou chutné a přirozené zdroje vlákniny?
Redakce
19. 6. 2021
Dvakrát mražené krevety mají mnohem nižší kvalitu
Dají se připravit mnoha různými způsoby, podle řady receptů. Krevety na pánvi, na grilu, krevety s těstovinami nebo v rizotu… Vždy ale záleží na jejich kvalitě, a ta je dána jednak jejich druhem a dále zacházením s krevetami a počtem mražení.
Petr Havel
18. 6. 2021
Chytré sáčky na bylinky, poslouží i na sušené houby
Test
TEST – Moravská firma po velkém úspěchu svých speciálních pytlíků Wrap Up na chleba šije na podobném principu sáčky-bylinkovníky. Vyzkoušeli jsme, co umí a v čem jsou lepší než lněné, bavlněné či papírové pytlíky na byliny.
Taťána Kročková
16. 6. 2021
Pěstování pažitky není problém v květináči ani na zahradě. Nezapomeňte ji stříhat
Pažitku neboli šnytlík nejlépe využijeme ve studené kuchyni. Ani coby přísada do teplých jídel se nevaří, aby neztratila své pozitivní vlastnosti a vitamíny. Tato trvalka se dá pěstovat doma i venku.
Kateřina M. Košutová
15. 6. 2021
10 tipů, jak dostat ovoce a zeleninu do jídelníčku
Jak zařadit co nejvíce ovoce a zeleniny do jídelníčku, aby to nebolelo a ideálně i chutnalo?
Redakce
14. 6. 2021
Pekař z Esky: Z obyčejné mouky upeče chleba každý, my jsme zvolili jinou cestu
Restaurace s pekárnou Eska a výrobce mouky Probio nás pozvali na exkluzivní návštěvu. Dali nám nahlédnout pod pokličku výroby chleba, který se rozkutálí mezi zákazníky málem dřív, než ho stihnou upéct.
Kateřina Čepelíková
14. 6. 2021
Ananas, ale i jitrocel. 7 potravin a bylin najdete v přírodních zubních pastách
Ananas patří mezi stálici, co se týká přínosu pro ústní dutinu. Jitrocel pomáhá proti krvácení dásní. Unikátní efekt pro zuby a dásně mají i další bylinky, přírodní potraviny či včelí produkt propolis. Těchto vlastností využívají i výrobci přípravků péče o zuby.
Redakce
13. 6. 2021
1 081
–
1 110
/
5 042
První strana
Předchozí strana
30
35
36
37
38
39
40
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Na oční bychom měli jít nejpozději ve čtyřiceti
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji