největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
4 891
–
4 920
/
5 040
První strana
Předchozí strana
150
160
162
163
164
165
166
Následující strana
Poslední strana
Neříkejte kuřecímu salátu Caesar!
Salát Caesar dokáže chuťové pohárky skutečně potěšit. Pokud vám ovšem na talíři nepřistane krájená zelenina s majonézou a smaženým kuřetem. Bohužel, většinou tomu tak je.
Helena Singerová
1. 10. 2010
Jak si vychovat nejedlíka
Bědujete nad tím, že vaše dítě zase nic nesnědlo? Děsíte se toho, že bude jen kost a kůže? Žádné dítě ještě dobrovolně hlady neumřelo, a už vůbec ne nad plným talířem.
Ludmila Hamplová
29. 9. 2010
Bezmasé recepty: Inspirace nejen pro vegetariány
Málokterý masožravec upřednostní segedín ze sójových kostek před segedínem z vepřového masa. Vegetariánská kuchařka po česku však nabízí víc. Přinášíme ochutnávku receptů!
Helena Singerová
28. 9. 2010
Farmářské trhy v rukou politiků
Pravidelných farmářských trhů přibývá. Natolik, že je začínáme brát zase jako samozřejmost. Jenže bez finanční podpory obcí to obvykle nejde a po volbách může být všechno jinak.
Helena Singerová
24. 9. 2010
Bez černý čili bezinky
Plody černého bezu jsou v tuto dobu právě tak zralé pro různá kuchyňská zpracování. Trsy černých bobulí jsou plné zdraví prospěšných látek a navíc si na nich můžete pochutnat.
Renata Petříčková
22. 9. 2010
Soutěž o kuchařku – TOP TEN nejhorších jídel
Vegetariáni by nepozřeli ani kousek masa, masožravci zas nejedou třeba sójové kostky. Nějaké jídlo, které by jedl jen v nouzi nejvyšší, má snad každý. Jaké je to vaše?
Lenka Krbcová
17. 9. 2010
Vegetariánská kuchařka v kuchyni masožrouta
Maso. Možná bych mu dokázala složit zamilovanou píseň. Snad kromě syrového bych maso dokázala konzumovat v jakékoli formě. Přesto jsem neodolala a nahlédla do vegetariánské kuchařky.
Helena Singerová
17. 9. 2010
Švestkování - a tenhle znáte?
Modrofialové plody patří k babímu létu a podzimu. Právě teď jich je na stromech i pultech plno. Vyzkoušejte méně známé úpravy, třeba smažené švestky nebo pečená povidla.
Renata Petříčková
15. 9. 2010
Farmářské trhy: termíny na celý týden
Podívejte se, kde můžete v tomto týdnu nakoupit, nebo si vyberte trh podle vašich představ v naší mapové databázi.
Lenka Krbcová
13. 9. 2010
Lečo – sprosté jídlo, nebo delikatesa?
„Dáme lečo?“ aneb dotaz z kuchyně, který leckomu umí vyvolat pěknou husinu na zádech. Pokrm z rajčat, paprik, salámu, vajec, případně dalších „zbytků“ z kuchyně…
Renata Petříčková
10. 9. 2010
Houbové recepty, které možná neznáte
Baví vás sbírání hub? A umíte si z nich připravit chutné jídlo? Pokud už vás omrzela klasická smaženice nebo houbofleky, možná vás inspirujeme některým z našich receptů.
Helena Singerová
8. 9. 2010
Farmářské a jiné trhy na celý týden
V sobotu se konaly první trhy nazývané farmářské v nezvyklém prostředí nákupního centra. Počasí ale zatím přeje i nákupům pod širým nebem. Vyberte si v našem přehledu, kam za nákupy.
Lenka Krbcová
6. 9. 2010
Jak přežít v nóbl restauraci
FEJETON – Rád se dobře najím, ale všechno má své meze. Tím myslím meze finanční. Nóbl restaurace nemám rád, ovšem když mě někdo pozve, neprotestuji. Jenže všechno se může pokazit.
Jan Handl
3. 9. 2010
Trest jménem svačina
FEJETON – 1. září se zase začnou plnit aktovky, nejen učením, ale i svačinami. Nejen dítě je může z duše nenávidět. Tisíckrát nic prý umořilo osla. Mě umoří housky v potravinové folii.
Lenka Krbcová
31. 8. 2010
Přehled farmářských trhů na celý týden
Trhy – to není jen ovoce a zelenina, ale například i pivo z českých pivovarů. Chcete vyrazit na nákup a nevíte, kde a kdy se konají? Stačí se podívat do našeho přehledu.
Lenka Krbcová
30. 8. 2010
Pesto, šupito presto
V chuti kupovaného pesta mi něco vadí, vážně nevím, co to je, nějaká zvláštní příchuť. Pokud jste na tom podobně, pak si můžete udělat domácí, mnohem jemnější a chuťově vyváženější.
Renata Petříčková
24. 8. 2010
Trhy na Vitalii - nově vždy v pondělí
Trhů je stále víc, což je důvod k radosti, ale také k novému pojetí našich pravidelných přehledů. Z původní víkendové verze publikované ve čtvrtek přecházíme na pondělní přehledy na celý týden.
Lenka Krbcová
23. 8. 2010
Farmářské trhy - někde již po padesáté!
50. jubilejní trh se koná v sobotu na Kubáni. Nový trh v Průhonicích slibuje nejhezčí místo v Praze a okolí a atmosféru Provence. A jaké další trhy se chystají v nejbližších dnech?
Lenka Krbcová
19. 8. 2010
Rychlokvašky pro milovníky okurek
Už jste letos zavařovali okurky? Jestli ne, je správný čas. A když na to přijde, nemusíte k tomu mít ani oheň, teploměr a složitou směs koření; rychlokvašky jsou věrny svému jménu.
Renata Petříčková
17. 8. 2010
Farmářské trhy a tržiště vás zvou
Léto je v plném proudu. Nezůstávejte doma a vyrazte na trhy! Pokud nevíte, kde se v příštích dnech konají, neváhejte a nahlédněte do našeho přehledu nebo do naší mapové databáze.
Lenka Krbcová
12. 8. 2010
Domácí zmrzliny
Zkusili jste si někdy v letním horku připravit vlastní zmrzlinu? Není to těžké a můžete si namíchat příchutě, jaké v krámě nekoupíte. S bezovým sirupem? S bylinkami? Nebo s panákem likéru?
Renata Petříčková
10. 8. 2010
Kam na farmářské trhy?
Vyhlášené trhy na Kulaťáku se konají již po desáté. Ani ostatní nezahálejí. Po třetí můžete nakupovat na Andělu, bohatý sortiment připravili například také v jihočeských Chlumanech. Vzhůru na trhy!
Lenka Krbcová
5. 8. 2010
Marmeláda? Jde to i bez vaření
Černý rybíz se ideálně hodí pro přípravu rychlé marmelády. A navíc – bude opravdu rybízová, a ne s jablečným želé, které najdete snad ve všech kupovaných produktech, i když se jmenují všelijak.
Renata Petříčková
4. 8. 2010
Farmářské trhy jsou fajn
FEJETON – I já jsem propadl kouzlu farmářského trhu. Je to záležitost, která tady chyběla a je moc dobře, že se s podobnými projekty roztrhl pytel. (NOVĚ na Vitalia.cz – MAPOVÉ DATABÁZE TRHŮ!)
Jan Handl
2. 8. 2010
Kurz vaření pro staré mládence
FEJETON – Slavní kuchaři jsou téměř vždy muži. Půjdeme v jejich stopách, rozhodli jsme se s kamarády! Brzy se ale má vize soběstačných, emancipovaných mužů začala rozplývat…
Richard Gilík
27. 7. 2010
Ideální čas pro nové brambory
Sezona nových brambor je v plném proudu. Jsou voňavé, lehce nasládlé a přitom dietní a hlavně plné vitamínů. Poradíme vám, jak si na nich co nejvíc pochutnat.
Renata Petříčková
21. 7. 2010
Není nad čerstvé ryby
Pstruh od kamaráda rybáře, to je něco jiného než ty v lepším případě polomrtvé chudinky ze supermarketů a v horším případě zmrazené chudinky, s nimiž platíte i pořádnou porci ledu.
Jan Handl
19. 7. 2010
Meruňky - budou, nebudou?
Meruněk prý letos bude málo. Přesto se objevují například v nabídce farmářských trhů. Jaký je rozdíl mezi „zaprášeným“ ovocem od silnice a nablýskanou krasavicí ze supermarketu?
Renata Petříčková
14. 7. 2010
Chystáte raut? Stejně vás ošidí
Chystáte se pohostit své přátele? Pokud nechcete být ošizeni, strávíte večer tím, že budete hlídat, co na stoly nosí. Jinak často zaplatíte víc nebo něco jiného, než jste dostali.
Helena Singerová
13. 7. 2010
Špekáček není buřt. A někdy ani špekáček
Správný špekoun má pevně daný minimální obsah masa. Jenže jak známo, pravidla jsou od toho, aby se porušovala, a tak řezníci často hážou do uzenin i to, co nemají.
Renata Petříčková
7. 7. 2010
4 891
–
4 920
/
5 040
První strana
Předchozí strana
150
160
162
163
164
165
166
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Na oční bychom měli jít nejpozději ve čtyřiceti
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji