největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 931
–
3 960
/
4 955
První strana
Předchozí strana
120
130
131
132
133
134
140
Následující strana
Poslední strana
Krok centrální banky znamená zdražení potravin
Kdyby ČNB nepřistoupila k oslabení měny, mohly ceny potravin v ČR dokonce mírně klesnout. Krok banky tak znamená tak či tak zdražení, i když k němu paradoxně třeba ani nedojde.
Petr Havel
20. 11. 2013
Lučina pro náš trh se vyrábí i v Polsku
Lučina dávno není jen jedna. Portfolio Povltavských mlékáren čítá na 20 druhů, každý je vyroben jinak a v základu má jiné složky. Čím se od sebe liší? Pořád je to „čistá chuť přírody“?
Kateřina Čepelíková
18. 11. 2013
„Double frozen“ je nejhorší možný způsob zpracování ryb
Coby suchozemci bez moře tápeme ve značení mořských ryb a výrobků z nich. Nenaleťte na rybí chytáky: dvakrát mražené není dvakrát lepší a surimi je jen obdoba drůbežího separátu.
Petr Havel
15. 11. 2013
Když je v receptu Grana Padano, nemyslí se tím 30% eidam
Nevhodným sýrem můžete pravou chuť italského pokrmu zcela pohřbít. Pravda, Parmezán je drahý, ale to má svůj důvod.
Kateřina Čepelíková
14. 11. 2013
Největším škůdcem brambor je maloobchod
Kontroly mluví jasně: ke ztrátě kvality brambor dochází zejména v maloobchodě. Bramboráři chystají projekt, který umožní sledovat brambory z pole až do krámu a snad přispěje k nápravě.
Petr Havel
13. 11. 2013
Bylinkový speciál: Hřebíček
Že dokáže provonět vánoční cukroví a perníčky, asi víte, ale že je i dokonalým desinfekčním prostředkem, může být pro vás novinkou. Odhalte další přednosti hřebíčkovce vonného.
Hana Michalíková
12. 11. 2013
Amarouny existují! Molekulární gastronomie je dovede vyrobit
V oblíbeném českém seriálu Návštěvníci byly hitem amarouny – potrava návštěvníků z budoucnosti. Molekulární kuchyně umí podobná kouzla, třeba svíčkovou v kostce a parmazánový vzduch.
Taťána Kročková
12. 11. 2013
Šedivá čokoláda není vadná, jen kvete
Můžeme bez obtíží sníst tři roky starou čokoládu? Chytil šedivý velikonoční zajíc plíseň nebo jsou to jen šediny stáří? Odpovědi na otázky poskytne vedoucí výroby z čokoládovny.
Kateřina Čepelíková
11. 11. 2013
První farmářské trhy hlásí termíny pro rok 2014 …a pronikají do zahraničí
Aktualita
V Karlových Varech se chystají na novou sezónu a krom toho jsou úspěšní na trzích v sousedním Německu. V Plzni připravují hory dobrého masa a v Praze svatomartinské husy i vánoční cukroví.
Lenka Krbcová
7. 11. 2013
Dříve kuchaři kradli maso, dnes kradou nápady, říká šéfkuchař
Mezi nejběžnější praktiky kuchařů za minulého režimu patřilo vykrajování masa a cezení oleje. „Dnes je ale největším problémem kopírování jídelních lístků,“ říká kriticky Radek David.
Kateřina Čepelíková
7. 11. 2013
Vědci vyvinuli jablečnou šťávu pro alergiky, trh ale prý nemá zájem
Jablko je u nás nejoblíbenějším ovocem a současně častým alergenem. Alergici by mohli popíjet alespoň čerstvou jablečnou šťávu zbavenou alergenů. Zatím se pro ni však nenašel prodejce.
Petr Havel
7. 11. 2013
Bylinkový speciál: Šalvěj lékařská
Ať už vás trápí zápach z úst, pásový opar nebo hledáte přírodní cestu k léčbě gynekologických zánětů, dejte zelenou šalvěji. Ocení ji i vaše chuťové buňky, zvláště v karbanátcích.
Hana Michalíková
6. 11. 2013
Jídlo, které nám jde naproti
Jídlo koupíme v prodejně, rychlý posel ho dopraví až k našim dveřím, ale existují i jiné, nové formy prodeje. Food trucky s kvalitním občerstvením i potravinami křižují ČR. Co nabízejí?
Kateřina Čepelíková
6. 11. 2013
Med je lék, ale i silný alergen
Víte, že med z okolí Černého moře je právem nazýván „šílený“ a že pro Kladeňáky je nejlepší med z Kladenska? U medu je totiž důležitý jeho původ, a to do nejmenších detailů.
Petr Havel
5. 11. 2013
Bylinkový speciál: Fenykl obecný
Pokud fandíte středomořské kuchyni, pořiďte si na zahrádku fenykl. Bylinku, která dodá punc francouzským jídlům, vylepší domácí chléb a kojence zbaví nadýmání. Jak ho vypěstovat?
Hana Michalíková
4. 11. 2013
Sushi není syrová ryba lapená v lepivé rýži
Sushi má mnoho podob i chutí, základ je však téměř vždy stejný. Nishiki, Nori a Sushi Su. Rozklíčujeme společně japonskou terminologii a naučíme se připravit sushi v domácích podmínkách.
Kateřina Čepelíková
4. 11. 2013
Recept proti alergii na potraviny: kojení, alergeny a špína?
Proti potravinovým alergiím nejsme zcela bezmocní. Nová metoda je poněkud brutální a dosud nedostatečně prozkoumaná. Proto ji rozhodně alergici nemají zkoušet sami, bez dohledu lékaře.
Petr Havel
1. 11. 2013
Bylinkový speciál: Rozmarýn
Klouby bolí, nervy jsou jako tětiva a pleť je nečistá? Zkuste sílu rozmarýnu. Chcete připravit výtečného lososa, voňavé brambory či bylinkové máslo? I zde se zásoby rozmarýnu vyplatí.
Hana Michalíková
31. 10. 2013
Farmářské trhy nabízejí zabijačky i svatomartinské husy
Aktualita
Podzim je bohatý nabídkou sortimentu i na mimořádné akce na farmářských trzích. V Klánovicích navíc chystají novinku – celoroční provoz.
Lenka Krbcová
30. 10. 2013
Éčka v chlebu jsou daní za trvanlivost
„Klasický“ chléb vyráběný tradičním způsobem z žitného kvasu nezmizel, ale je v menšině. Na trhu má zhruba třetinu. Konkurují mu „vylepšené“ chleby, což se projevuje i na cenách.
Petr Havel
30. 10. 2013
Kolumbovi vděčíme za dýně a dýním za figuru
Nebýt Kryštofa Kolumba, nikdy nedoceníme nezměrou sílu dýňové dužniny, semen ani oleje. Vydejte se s námi na výpravu, která odtajní historii i současnost plodu zvaného dýně.
Kateřina Čepelíková
29. 10. 2013
Bylinkový speciál: Rebarbora
Těhotné ženy a děti by se jí měli obloukem vyhnout. Ale když víte, jak s revení zacházet, může být lékem proti jarní únavě i skvělou součástí nedělního koláče. Zkusíte ji i na chlebu?
Hana Michalíková
28. 10. 2013
Dýně zraje jako víno. Když ji dobře skladujete
Dříve se ve sklepích skladovala jablka, dnes je okupují dýně. Daří se jim dobře ve vlhku, nebo si libují v panelákovém bytě? Poradíme, jak skladovat dýně, aby byly i na jaře ve formě.
Kateřina Čepelíková
25. 10. 2013
Polovina českých domácností vaří z polotovarů
Z nedávného průzkumu vyplynulo, že si Češi doma vaří až 5× týdně. Méně příznivou zprávou však zůstává fakt, že většina těchto pokrmů je tvořena polotovary. Co přinesl průzkum dále?
Kateřina Čepelíková
24. 10. 2013
Zdravá potravina spouští zcela novou verzi aplikace NutriAtlas
Aplikace patří do rodiny webových stránek o zdravé výživě a životním stylu. Do vašeho mobilu přinese seznam éček, databáze potravin i recepty, a umožní sestavovat vlastní nákupní lístky.
Beáta Bačíková
24. 10. 2013
Bylinkový speciál: Saturejka zahradní
Je to ale čubra. Ne, satorie to je. Anebo jí říkejme jen saturejka zahradní. Tato nenápadná bylinka s neodolatelnou vůní se skvěle hodí na pečenou rybu i ke snížení krevního tlaku.
Hana Michalíková
23. 10. 2013
Dobroty z Číny: zakázané, plesnivé a „živé“
Aktualita
GALERIE – Inspektoři zastavili hned na celnici zásilku potravin, která porušovala snad všechny představitelné předpisy. Podívejte se, jaké pochoutky putovaly na náš trh.
Lenka Krbcová
23. 10. 2013
Česká jablka = drahá jablka? Cenu nezvedá zahraniční konkurence
Kilo jablek dodávají naši pěstitelé do maloobchodu zhruba za 12 korun. Za kolik je pak řetězce prodávají? Podívejte se. Jak dlouho budeme kupovat drahá jablka?
Petr Havel
23. 10. 2013
Dýně chutná nasladko i naslano
Dýně neslouží jen k výzdobě, své pevné místo má v kuchyni. Pod pokličkou nebo na plechu, naslano i nasladko. Máme pro vás zaručené tipy a recepty na dýňové variace.
Kateřina Čepelíková
22. 10. 2013
7 nejznámějších druhů dýně
Na světě jsou desítky druhů dýní. Hokkaido je jediná, která se před tepelnou úpravou neloupe. Všechny druhy dýní jsou jedlé, a to i ty okrasné. A každý druh dýně musíte pěstovat zvlášť.
Kateřina Čepelíková
21. 10. 2013
3 931
–
3 960
/
4 955
První strana
Předchozí strana
120
130
131
132
133
134
140
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji