největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 901
–
3 930
/
4 955
První strana
Předchozí strana
120
129
130
131
132
133
140
Následující strana
Poslední strana
Je bezpečné koupit kapra na ulici?
Aktualita
Pracovníci veterinárního dozoru nemají volno ani v posledním období roku. V předvánočních dnech dohlížejí zejména na sezónní prodej kaprů v ulicích.
Lenka Krbcová
20. 12. 2013
České potravinářství se odráží ode dna
Zatím na své zemědělce a potravináře nejsme příliš hrdí. Výsledky tohoto roku naznačují, že bychom mohli být.
Petr Havel
20. 12. 2013
Nemáte doma rozinky s jedem?
Aktualita
Časopis dTest před čtrnácti dny našel v rozinkách plísňový jed ochratoxin A. Inspektoři se vydali tuto skutečnost prověřit. Známe výsledky jejich kontroly.
Kateřina Čepelíková
18. 12. 2013
5 vánočních potravin pod drobnohledem
Nakupujete suroviny pro vánoční vaření a pečení? Vyberte správně ořechy, tuk, cukr, vejce a čokoládu a poznejte, v čem nám která surovina prospívá a v čem škodí.
Kateřina Čepelíková
18. 12. 2013
Časované bomby v potravinářské novele
Novela zákona o potravinách představuje posun vpřed, zejména z pohledu spotřebitele. Avšak některé ambice půjde v praxi zajistit jen těžko. Hlavně z právního pohledu tak mohou představovat tikající bomby.
Petr Havel
17. 12. 2013
Plýtváme potravinami, ale nevíme, jak moc
V oblasti třídění odpadu je naše chování dáváno za příklad země, která v tomto směru patří k nejvzornějším v Evropě. V případě plýtvání jídlem, tedy třídění „potravinářského odpadu“, v podstatě nevíme, jak na tom jsme.
Petr Havel
16. 12. 2013
Kateřina Cajthamlová se vrací v pořadu DoktorKA
Aktualita
Show o tom, jak snadné je žít zdravě. Tak avizuje česká televize jednu z programových novinek příštího roku.
Lenka Krbcová
12. 12. 2013
K nejkvalitnějšímu olivovému oleji se musíte propít
Víno, sýry i čokoládu dnes degustuje kde kdo. Buďte originální, dejte lahve dohromady a uspořádejte s přáteli ochutnávku olivových olejů. Poradíme, jak na to i co která chuť značí.
Kateřina Čepelíková
12. 12. 2013
Greenpeace vyzývá Tesco: Nedělejte z Čechů zákazníky druhé kategorie
Aktualita
Z oceánů vylovíme víc ryb, než stihne dorůst. Abychom za dvacet let měli co lovit, Tesco odebírá ryby jen z odpovědně spravovaných a obnovitelných zdrojů. Ale pouze v Británii.
Kateřina Čepelíková
11. 12. 2013
Ošemetná statistika: Nejíme zdaleka tak dobře, jak o sobě tvrdíme
Každý se dnes kasá tím, že mu jde o kvalitu potravin a zdraví. Nové statistiky naopak ukazují, že skladba našeho jídelníčku se zhoršila. Matoucí je pak výraz „soběstačnost ve spotřebě“.
Petr Havel
11. 12. 2013
Vánoční formičky si můžete vytisknout. Trvá to dvě hodiny
Aktualita
Zatím je to spíše kuriozita, ale prvním mobilům v kufru jsme se taky smáli. Technologie 3D tisku umožní vytisknout třeba vykrajovátko podle vlastního návrhu.
Lenka Krbcová
10. 12. 2013
Badyán provoní perníčky i kosmetiku
K Vánocům patří chuť a vůně koření. Perníčky, svařák… Voňavé části exotických rostlin mají ale i léčivé a zkrášlující účinky. Badyán vyžene bacily z těla a vyčistí pleť.
Simona Procházková
10. 12. 2013
Bylinkový speciál: Pohanka
Univerzální bylinka, která si poradí s opary, křečovými žilami, hemoroidy i ekzémy. Navíc výborně chutná v polévkách, pomazánkách či jako příloha k masu. Podlehněte všestranné pohance.
Hana Michalíková
9. 12. 2013
Kapr musí pořád plavat. I když je mrtvý
Český kapr dobývá zahraniční pulty. Více než polovina kaprů z třeboňských rybníků míří do Německa a Francie. V cizině ho připravují jinak než u nás. My obvykle smažíme – a často špatně.
Kateřina Čepelíková
9. 12. 2013
Farmářské trhy se ruší kvůli počasí
Aktualita
Někteří pořadatelé farmářských trhů se rozhodli vzhledem k silnému větru preventivně zrušit prodej v nejbližších dnech.
Lenka Krbcová
6. 12. 2013
Vánoční cukroví podle dnešních receptů má hodně tuku. No a co?
3:2:1. Takový bývá podíl mouky, tuku a cukru při vánočním pečení. Máslo v cukroví i vánočce lze více či méně či úplně nahradit rostlinnými tuky. Jenže z hlediska chuti je nepřekonatelné.
Petr Havel
6. 12. 2013
Chudák Mikuláš, je úplně dutej
Vyrobit tabulku čokolády zvládnete i v domácích podmínkách, ale dutou figurku zvládnou jen v řádně vybavené čokoládovně. Bez podivné centrifugy by nebyly vánoční kolekce. Podívejte se.
Kateřina Čepelíková
5. 12. 2013
Bylinkový speciál: Zázvor
Neobejde se bez něj asijská kuchyně, některé druhy piva, limonád a cukroví. Má nasládlou chuť tropického ovoce a ostrost pepře. Zázvorový čaj zahání bolest ledvin a aktivuje cévní systém.
Hana Michalíková
4. 12. 2013
Kapr z internetu
Ryby na vánoční stůl nemusí pocházet jen z kádí nebo z pouličních prodejů. Jsou i jiné možnosti, jak pořídit třeba kapra. Levněji a se zárukou původu.
Petr Havel
4. 12. 2013
Jak se dostat k čerstvé zelenině i v zimě? Pomůže Adresář farmářů
Nová mobilní aplikace Adresář farmářů vám poradí, kde najít nejbližšího dodavatele ovoce, zeleniny, ale i vajec nebo čerstvého mléka do vašeho letošního domácího vánočního cukroví.
Beáta Bačíková
3. 12. 2013
Vánoce za katrem: Kapr, cukroví a na Silvestra svíčková
Jeden den stravování ve vězení přijde na 57 Kč. Víme, co se za takovou sumu dá uvařit a jak potom vypadá jídelní lístek v Ruzyňské věznici, kde si vězni dávají dvě teplá jídla denně.
Kateřina Čepelíková
2. 12. 2013
Éčka potěší v peněžence. Ne v potravinách
Patříte k těm, kdo sledují přídavné látky, lidově zvané „éčka“ na etiketách potravin? Pokud disponujete chytrým telefonem, máme pro vás užitečný tip: mobilní aplikaci Éčka v potravinách.
Beáta Bačíková
29. 11. 2013
Pečicí papír snižuje tvorbu akrylamidu
Akrylamid vzniká hojně při pečení či smažení. Většina potravin však obsahuje tuto rizikovou látku jen v zanedbatelném množství. Hlavním zdrojem jsou pak brambůrky a hranolky.
Petr Havel
28. 11. 2013
Farmářské trhy: tipy na advent a Vánoce
Aktualita
Adventní a vánoční farmářské trhy chystají vedle tradičního sortimentu vánoční nabídku: ryby, ingredience na bramborový salát, vánoční dekorace, cukroví, pečivo i drobné dárky pro radost.
Lenka Krbcová
27. 11. 2013
Ministr tlačí české potraviny a komora kouzlí s marží
Aktualita
Z projevů ministra zemědělství a Potravinářské komory se zdá, že si nepovšimli existence Potravin na pranýři a neví, co je marže. Za vzor kvality považují Klasu a za nepřítele číslo jedna řetězce.
Lenka Krbcová
27. 11. 2013
Skutečné svačiny školáků: padesátikoruna a balík chipsů
GALERIE – Nedělejte si iluze o zdravých svačinách. O hlavní přestávce jsme na základní škole našli skutečné kuriozity. Svačiny prvňáků ještě ujdou, v osmičce je to bída s nouzí. Podívejte se.
Kateřina Čepelíková
27. 11. 2013
Teff – obilnina původem z Afriky neobsahuje lepek
Tradiční obilí půjde brzy do kytek. Lepek už každému leze krkem a přibývá celiaků. Na mouku se mele ledacos a objevují se i nové, dosud neznámé plodiny. Například teff.
Taťána Kročková
26. 11. 2013
Olivových olejů z odpadu jsou plné obchody. Vyberte si kvalitní
Máte rádi olivový olej? Jeho chuť, vůni a aroma nejvíce oceníte, když koupíte čerstvý extra virgin. Pro teplou kuchyň postačí panenský, hlavně se vyhněte olivovému oleji z odpadu.
Kateřina Čepelíková
25. 11. 2013
Konec zahrádkářů v Čechách? Zatím ne
Řada zahrádkářů i drobných pěstitelů splňuje charakteristiku profesionála. Ještě pár let mohou pěstovat jablka, jahody, papriky, rajčata…, aniž by je otravoval nějaký státní úředník.
Petr Havel
22. 11. 2013
Deset italských sýrů, které musíte ochutnat
Všechny jsou k nakousnutí, ale každý je jiný. V obchodě vybíráme většinou dle etiket a střílíme na slepo. Jděte na jisto, poznejte chuť deseti nejzajímavějších sýrů a ochutnejte Itálii.
Kateřina Čepelíková
21. 11. 2013
3 901
–
3 930
/
4 955
První strana
Předchozí strana
120
129
130
131
132
133
140
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji