největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 991
–
4 020
/
4 955
První strana
Předchozí strana
130
132
133
134
135
136
140
Následující strana
Poslední strana
Jídlo v akci? Často jen trik s menší hmotností
Pokud je oblíbená potravina v prodeji za nižší cenu, srdce zaplesá. Jenže mnohdy je to jen hra s čísly. Výrobci totiž do akce dávají zboží s menší hmotností. Máme konkrétní příklady.
Kateřina Čepelíková
16. 9. 2013
V Polsku krmili zvířata masokostní moučkou. Máme se bát?
Aktualita
Polská zvířata byla krmena zakázanou a nebezpečnou masokostní moučkou. Česká inspekce proto požádala polskou stranu o vyjádření. Prý je to jen strašení konzumentů, tvrdí Poláci.
Kateřina Čepelíková
13. 9. 2013
Novinky z farmářských trhů: originální Itálie, rybí speciál a samozřejmě burčák
Aktualita
Farmářské trhy chystají na září bohatý program. Jestli vám šmakuje Itálie, zajděte v sobotu na Jiřák, jestli jste na ryby a mořské potvory, stavte se v Karlíně. Nebo dejte obojí.
Lenka Krbcová
13. 9. 2013
Bylinkový speciál: Tymián
Jedno z nejsilnějších antibiotik, které pomáhá léčit horní cesty dýchací, astma, angínu, ale užívá se i na cukrovku a revmatismus. Tymián užijete i při vaření luštěnin či uzenin.
Soňa Zimčíková
13. 9. 2013
Rýže - lehce stravitelné jídlo pro miliardy
Rýže poskytuje potravu skoro polovině světa. Obsahuje plno látek prospěšných lidskému organismu. Jejich obsah se ovšem liší v závislosti na druhu zpracování této obiloviny.
Hana Bačíková
13. 9. 2013
Restaurace klidně uvaří i ze zkaženého masa, tvrdí šéfkuchař
Radek David kritizuje poměry v českých restauracích. Z kvalitních surovin prý vaří jen pět procent podniků, koloritem je mizerná hygiena a špatné skladování jídla. A co pak s ním, že?
Lenka Krbcová
12. 9. 2013
Zelený ječmen: tradiční plodinu dovážíme ve formě prášku
Jsou úžasné a báječné. Mají vitamíny, detoxikují a chrání proti civilizačním chorobám. Kromě toho zelené potraviny posilují imunitu i sexuální apetit. Také se vám tomu všemu nechce věřit?
Jana Poncarová
12. 9. 2013
Houby vitamín D neobsahují, ale ozařte je UV a vyrobí ho
Sají „jako houby“, nejen to špatné ze svého okolí. Houby s vitamíny v lese nerostou, možná je ale časem najdeme v supermarketu vedle mrkve. Osvícené houby umí vyrobit vitamín D.
Petr Havel
11. 9. 2013
Odrůdy roli nehrají, Češi jablka rozlišují zejména na červená a zelená
Na českých pultech se objevuje na dvacet odrůd jablek, z nákupních zvyklostí českých zákazníků však vyplývá, že jablka rozlišují hlavně podle barvy. Na uskladnění je pak už téměř nanakupují.
Kateřina Čepelíková
10. 9. 2013
Práce na noční huntuje tělo a vede k tloustnutí
Noční směny naruší osobní život, stravovací návyky a rozhodí biologický rytmus. Člověk je nervózní, ve stresu, nevyspalý a k tomu všemu tloustne. Nemusí, když ví, jak se stravovat.
Kateřina Čepelíková
10. 9. 2013
Farmářské trhy po německu
Koupili byste ředkvičky za 26 a kilo brambor za 39 Kč? V Česku ceny nevídané, na německém farmářském trhu zcela běžné. Rozdíly mezi českými a bavorskými trhy ale nejsou jen v cenách.
Kateřina Čepelíková
9. 9. 2013
Bylinkový speciál: Kozlík lékařský
Nespíte, jste podráždění, trápí vás časté migrény nebo jste nervově vyčerpaní? Nejvyšší čas vybrat polostinné stanoviště a vysadit si kozlík lékařský. Jeho pěstování není nijak náročné.
Soňa Zimčíková
6. 9. 2013
Šípkové recepty se špetkou nostalgie
Léto má na kahánku a my nejvyšší čas nechat se poslat k šípku. Nejlépe s košíkem. Rudé plody sbírejte jen suché, nepřezrálé a nepřemrzlé. Zimu pak provoní omáčka, zavařenina nebo čaj.
Taťána Kročková
6. 9. 2013
Tavené sýry už nepatří na pranýř
Aktualita
GALERIE: Výrobci ještě loni falšovali tavené sýry jako o závod. Letos je však situace výrazně lepší. Inspekce prověřovala dvacítku tavených sýrů. Podívejte se na výsledky kontroly.
Kateřina Čepelíková
4. 9. 2013
Laik se diví, slepice žasne: předvařené vejce stačí zalít vodou
Člověk by řekl, že vejce je hotový produkt a není na něm co měnit a vylepšovat. Potravináři si to evidentně nemyslí. Po vejci na tvrdo a vaječné melanži přichází „vrchol degenerace“.
Kateřina Čepelíková
4. 9. 2013
Bylinkový speciál: Ženšen
Jeho lístky se hodí do salátu i do konvice na čaj. Ženšen dokáže snižovat krevní tlak, zlepšovat paměť, hojit rány i potlačovat deprese. Tedy pokud mu v květníku věnujete trochu péče.
Soňa Zimčíková
3. 9. 2013
Jídlo školáka je důležité i pro jeho mozek
Chcete premianta? Dejte mu snídani. 10 otázek a odpovědí na aktuální téma vysvětlí například, proč by děti měly snídat, co se hodí na svačinu nebo zda je pro ně vhodný čaj.
Hana Bačíková
3. 9. 2013
Každý druhý med je falšovaný
Vybrat kvalitní med, bez přídavku levných sirupů je úkon hodný věštce. Inspekce místo kouzelné hůlky vzala 25 medů do laboratoře, která následně vydala 12 falšovaných medů. Máte je doma?
Kateřina Čepelíková
30. 8. 2013
Víte, která tráva se dá jíst?
Říkáte si, že nejste králíci, abyste jedli trávu? Možná byste se divili, jak lahodné mohou být některé rostliny, po kterých bez povšimnutí šlapeme. I když netřesk je trochu kyselý…
Taťána Kročková
30. 8. 2013
Česká rajčata ničí nový škůdce
Nebezpečný škůdce rajčat doputoval až do ČR. Pro pěstitele představuje makadlovka Tuta absoluta sníženou úrodu a pro zákazníky nevábná rajčata. V obchodech by se správně objevit neměla.
Lenka Krbcová
29. 8. 2013
Farmářské trhy provoní bylinková slavnost
Aktualita
V Praze i dalších městech najdete během týdne a zejména v sobotu řadu farmářských trhů. Na Jiřáku navíc chystají slavnost Bylinky, koření a čaje. Na Náplavku ale tentokrát nechoďte.
Lenka Krbcová
28. 8. 2013
Jedlé etikety dělají i z chleba nosič reklamy
Je to paradox: obal prodává i u nebaleného zboží. Zvýraznit mezi jinými svůj bochník nebo housku umožňují etikety z jedlého papíru. Jde o trend, nebo experiment s nejistým výsledkem?
Petr Havel
28. 8. 2013
Cizrna – jednička mezi luštěninami
Využití cizrny v kuchyni je díky vynikajícím vlastnostem a příjemné oříškové chuti široké, lze ji přidávat prakticky do všeho. Poslouží třeba jako přírodní jíška, k masu i do hummusu.
Hana Bačíková
26. 8. 2013
Bylinkový speciál: Majoránka zahradní
Nespoléhejte na zásoby ze spíže a vypěstujte si majoránku za oknem. Budete mít doma nezbytné koření pro bramboráky, ale i lék pomáhající se střevní kolikou, průjmy i s nadýmáním.
Soňa Zimčíková
23. 8. 2013
Rizika obalů potravin: Brzděte s těmi pytlíky
Spíše než klimatické změny nebo zatím neznámé choroby vyhubí lidstvo igelitový sáček. Úplně mylně se ve spojení s potravinami bojíme hliníku, zato si potrpíme na módní recyklované obaly.
Petr Havel
23. 8. 2013
Pekárna v Mostě pekla v příšerných podmínkách
Aktualita
GALERIE – Hmyz, hlodavci a jemně řečeno nepořádek – v takovém stavu našla inspekce pekárnu v Mostě. Podívejte se, kde se pekly rohlíky.
Lenka Krbcová
22. 8. 2013
Je bezpečné jíst kůru citrusů? Limetky z Alberta ne
Aktualita
TEST – Citrony, limetka, máta – ingredience oblíbených letních nápojů. Test zjišťoval, zda jsou zdravotně nezávadné a jestli konzumace chemicky ošetřené kůry představuje riziko.
Lenka Krbcová
22. 8. 2013
Catering na kolejích jede na baterky
Na dovolenou můžete letět letelem, jet autem, ale vzít to můžete i vlakem. Spát sice nebudete pod baldachýnem, pít budete z kelímku, ale jídlo bude parádní. Víte, jak vaří ve vlaku?
Kateřina Čepelíková
22. 8. 2013
Kokosový a palmový olej – velmi levné tuky, kterým je lépe se vyhnout
Naším problémem není tuk, ale spíše typy tuků, které konzumujeme. Laciné tropické tuky většina firem používá k výrobě různých druhů potravin. Počínaje pečivem až po trvanlivé potraviny.
Hana Bačíková
21. 8. 2013
Nový nápad za všechny peníze: Dávat Klasu na pšenici je blbost
Klasa je nejznámější značkou kvality potravin. Vynechme teď podmínky jejího udělování i sumy za propagaci. Klasa chce být nově udělována i surovinám a jídlům. A co takhle vodě v potoce?
Petr Havel
20. 8. 2013
3 991
–
4 020
/
4 955
První strana
Předchozí strana
130
132
133
134
135
136
140
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji