největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 841
–
3 870
/
4 955
První strana
Předchozí strana
120
127
128
129
130
131
140
Následující strana
Poslední strana
Odstraňte pšenici – a máte po problému
Nová provokativní kniha o pšenici a jejím destruktivním vlivu na naše zdraví přináší někdy překvapivá, pro mnohé až šokující tvrzení.
Bohumil Tesařík
21. 2. 2014
To je skandál: banán obsahuje 75 % vody a éčka
Nerozčilujte se. To není další trik obchodníků, ale prostě příroda. Možná budete překvapeni, co všechno obsahují „stoprocentně přírodní“ banán, káva nebo vajíčko. Je to samá „chemie“.
Kamila Krbcová
20. 2. 2014
Bylinkový speciál: Ibišek
Ibišek není jen rostlina zdobící parapety. Je to i všestranná léčivka, která umí krotit diabetes, hemoroidy, záněty ledvin i močového měchýře. A z jejích semen si můžete uvařit džem.
Hana Michalíková
19. 2. 2014
10 mýtů o tloustnutí: Díky hladovce půjdou kila dolů
Když budete hladovět, vaše hmotnost se možná skutečně sníží. Na chvíli. Pak to bude ještě horší než předtím.
Lenka Krbcová
19. 2. 2014
Upekla domácí štrúdl a zákazníci se hrnou
Galerie
Upeču famózní štrúdl a založím si na tom živnost? Nápad z říše snů? Proč? Sny se někdy plní, tak jako v případě Evy Brabcové z Benešova.
Redakce
18. 2. 2014
Nejoblíbenější mléčný výrobek v Česku? Máslo
Zatímco Afričan ročně zkonzumuje 50 kg mléčných výrobků za rok, Čech jich spořádá skoro pětkrát více. Je to zpráva pozitivní nebo negativní? Podívejte se na celosvětové srovnání.
Kateřina Čepelíková
18. 2. 2014
Restaurant Day: V neděli se najíte na ulici
Pozvánka
Čtyřikrát ročně, v předem ohlášený den, si restauraci může otevřít kdokoliv, kdo si na to troufá. Přijďte ochutnat nebo si otevřete restauraci u vás před domem.
Redakce
14. 2. 2014
Bylinkový speciál: Dobromysl neboli oregano
Dobromysl obecná má své stálé místo ve směsi provensálského koření. Hodí se tedy na pizzu, do slaných závinů, ale i do salátů. Zvyšuje chuť k jídlu a působí desinfekčně.
Hana Michalíková
14. 2. 2014
10 mýtů o tloustnutí: Po light potravinách zhubnete
Je to light, dám si dvakrát! Častá chyba, navíc kombinovaná s neochotou „hnout zadkem“ samozřejmě není cestou ke štíhlé figuře.
Lenka Krbcová
14. 2. 2014
Ve státních institucích mají být české potraviny, vyzývá otevřený dopis
Aktualita
Dejte šanci českým potravinám, žádá v otevřeném dopise ministru zemědělství Asociace farmářských tržišť ČR. Jsou bezpečnější, zdravější a chutnají lépe, píší autoři.
Lenka Krbcová
13. 2. 2014
Sladká zrada: cukry schované v údajích o sacharidech
Video
Sacharidy a cukry nejsou to samé. Úskalí sacharidů spočívá v tom, že různé druhy mají odlišný vliv na naše zdraví i váhu. „Tloustnoucí“ cukry jsou schované i tam, kde byste je nečekali.
Karolína Hlavatá
13. 2. 2014
Pan Cuketka: Nový Scuk mapuje jen dobroty
Rozhovor
Kolem české gastronomie není vše tak černé, jak se někdy zdá. Když víte, kde hledat to dobré, můžete jíst kvalitně od rána do noci. Aby to bylo snazší, scukly se dobroty na jednom místě.
Kateřina Čepelíková
11. 2. 2014
Nic není tak pomíjivé jako doporučení, co jíst
Nová zjištění o cholesterolu a antioxidantech obrací naruby předchozí tvrzení. Ani tato nebudou definitivní. Zdravotní a nutriční doporučení se mění – a měnit se budou dál.
Petr Havel
10. 2. 2014
Nejoblíbenější pizza v ČR je Capricciosa. Hlavně večer
Aktualita
Pizza bude mít tuto neděli svátek, pojďme se podívat, jakou máme v Česku nejraději a kdo si ji nejčastěji objednává. Zabrousíme i do historie.
Kateřina Čepelíková
7. 2. 2014
Osteoporózy se dožije každý, říká primářka
Pokud jste do svých 22 let neřešili přísun vápníku a vitaminu D, počítejte na stará kolena s osteoporózou. Tedy s řídnutím kostí, tudíž s častými zlomeninami i po banálních traumatech.
Kateřina Čepelíková
7. 2. 2014
Jak užívat goji? Pro zdraví, na chuť i v kosmetice
Goji – plody kustovnice čínské – vzhledem připomínají rozinky. Liší se chutí i svými účinky. Podporují dlouhověkost, zvyšují sexuální apetit a hodí se do přírodní kosmetiky.
Simona Procházková
7. 2. 2014
Bylinkový speciál: Jahodník obecný
Plody obohatí letní zákusky a nápoje, zbytek jahodníku pak poslouží léčebným účelům. Čaj z listů čistí krev, čaj z kořenů pak využijete jako kloktadlo dutiny ústní.
Hana Michalíková
6. 2. 2014
10 mýtů o tloustnutí: Večer se už nesmí jíst
Mnozí z nás se trápí dietami a dodržují různá doporučení a pravidla. Někdy však v dobré víře můžeme na svém těle napáchat více škody než užitku.
Lenka Krbcová
6. 2. 2014
Podíl národních potravin: Slováci obešli EU. Co my?
Slovensko zavedlo povinné zveřejňování podílu prodeje národních potravin v řetězcích. Jenže obešlo Brusel a EU toto opatření pravděpodobně neschválí. Jak tento nápad dopadne u nás?
Petr Havel
5. 2. 2014
Každá čtvrtá zakysaná smetana je šizená
Test
Čtvrtina zakysaných smetan uvádí spotřebitele v omyl, zjistil dTest. Obsahují méně tuku, než tvrdí na etiketě. Na chuti mnohým z testovaných výrobků ubírá přidaný škrob.
Redakce
4. 2. 2014
Mikrovlnka, nebo sporák? Je to jedno
Mikrovlnka je dnes už něco jako dobrý přítel. Svěřujeme jí dobré i nechutné, na blízku ji máme každý den. Jenže dá se jí věřit? A umí upéct výbornou bábovku?
Kateřina Čepelíková
4. 2. 2014
Inspekce odhalila tunu nevyhovujících potravin z Vietnamu
Galerie
Státní zemědělská a potravinářská inspekce prověřila podezřelou zásilku potravin z Vietnamu. Zjistila značné množství potravin ve stavu neakceptovatelném pro vpuštění do vnitřního trhu EU.
Lenka Krbcová
3. 2. 2014
Jak rostly ceny potravin? Podívejte se
Galerie
Půjčka na brambory? Zní to snad bizarně, zdražování potravin však dělá mnohým starosti. Desetina lidí si je ochotná na jídlo půjčovat. A právě brambory podražily během posledních let nejvíce.
Lenka Krbcová
3. 2. 2014
Hraška: moc dobrý návrat ke kořenům
Hraška představuje originální způsob konzumace hrachu. Unikátní český výrobek je připravený z přírodních produktů, neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva.
Petr Havel
31. 1. 2014
Bylinkový speciál: Rakytník řešetlákový
V jednom kilogramu plodů rakytníku je tolik vitamínu C a A, kolik lidské tělo využije za půl roku. Pokud by se vám jeho chuť zdála být příliš intenzivní, uvařte si z rakytníku sirup nebo džem.
Hana Michalíková
30. 1. 2014
Budeme rybí tuk pěstovat na polích?
Jen izolovaného rybího tuku se ročně vyrobí asi milion tun. Zásoby mořských ryb se tenčí a poptávka po nich roste, i kvůli víře v prospěšnost omega-3. Vědci proto testují „rybí tuk“ z rostlin.
Pavel Houser
30. 1. 2014
Inspekce se zaměřila na potraviny se značkou Klasa
Aktualita
Klasa na obalech má zákazníkům pomáhat v orientaci při nákupu. Kritéria udělování této značky jsou však někdy zpochybňována. Při kontrolách SZPI výrobky obstály bez závad.
Lenka Krbcová
29. 1. 2014
Jak s piercingem o zuby přišel
Piercing v dutině ústní může být sice frajeřina, ale taky začátek konce dosud zdravého chrupu. Kov v ústech je pohroma i pro plomby. A co teprve, když piercing ve spánku vdechnete…
Kateřina Čepelíková
29. 1. 2014
Český zákazník uvěří skoro všemu
Potraviny mají u nás bohužel tak špatnou pověst, že fámy o jejich falšování padají na úrodnou půdu. Po mase plném vody nás „křehčené“ ovoce s nejrůznějšími éčky ani nepřekvapí.
Petr Havel
29. 1. 2014
Roman Vaněk: Musíme si uvědomit, že hospoda není kostelíček
Rozhovor
S Romanem Vaňkem jsme si povídali o jeho knihách, o tom, jak ho štve česká gastronomie, zloději knih i šmakulády v obchodech. Odtajnil i své plány pro letošní rok. Bude to prý mazec.
Kateřina Čepelíková
28. 1. 2014
3 841
–
3 870
/
4 955
První strana
Předchozí strana
120
127
128
129
130
131
140
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji