největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
potraviny
potraviny
211
–
240
/
300
První strana
Předchozí strana
4
5
6
7
8
9
10
Následující strana
Poslední strana
Auta se dají dovézt z Číny, kvalitní chléb těžko
ROZHOVOR – Chleba je zapotřebí vyrábět tam, kde se také konzumuje. „Zdokonalovat můžeme třeba ta auta, ale při výrobě chleba bych byl konzervativní,“ říká pekař Ladislav Teisler.
Petr Havel
22. 5. 2013
Jídlo a trauma: Dámě, která kupovala sardinky
Prodělané trauma prožíváme opakovaně a dlouhodobě. Posttraumatický stresový syndrom se projeví poruchami spánku, depresemi, ale třeba i pro jiné nepochopitelným vztahem k jídlu.
Tomáš Novák
21. 5. 2013
Nový web veterinářů o kontrolách potravin začal debaklem
Po Potravinách na pranýři rozjela vlastní portál o kvalitě potravin i veterinární správa. Start byl nepovedený, ale technické potíže nejsou to nejpodstatnější. Tím je inflace webů.
Petr Havel
13. 5. 2013
Privátní značky Tesco testují zákazníci
Řetězce se vrhly na produkci tzv. privátek, tedy výrobků pod vlastní značkou, u nichž si mohou určovat podmínky. Každý Tesco výrobek otestuje sto zákazníků. Až pak jdou do prodeje.
Lenka Krbcová
9. 5. 2013
Džus má stejně cukru jako Coca-Cola, rozdíl je jinde
Více než polovina lidí se chce orientovat v tom, co jí, ale neví, co na etiketách vlastně hledat. Jak číst obaly potravin? Energetický obsah a ani složení nemusí být stěžejní údaj.
Kateřina Čepelíková
7. 5. 2013
Tesco bude nově rozvážet potraviny i na Brněnsku
Společnost Tesco cílí na nové zákazníky. Od zítra bude moci vyzkoušet nákup potravin on-line i více než půl miliónu lidí z Brna a širokého okolí.
Kateřina Čepelíková
1. 5. 2013
Lidé nakupují potraviny podle hloubky kapsy, ukázal průzkum
Nejnovější průzkum o nákupních zvyklostech ukázal na naši slabinu. Potraviny kvalitní nakupovat chceme, zajímáme o jejich kvalitu, ale v obchodě stejně sáhneme po blafu. Proč?
Kateřina Čepelíková
29. 4. 2013
Na trh v ČR je každoročně uváděno asi 100 nových mlékárenských výrobků
Jogurty, nápoje na bázi mléka, mléčné dezerty a pomazánky jsou nejčastěji inovovanými mlékárenskými výrobky na našem trhu. Sýry se naopak více drží tradice.
Petr Havel
26. 4. 2013
Co se válí na pražském sídlišti? Parádní knedlíky
Koupit knedlík, rovná se většinou koupi divné hmoty, která se v omáčce pěkně rozmočí. Knedlíky však mohou i být poctivé. Přesvědčili jsme se o tom při návštěvě pražské knedlíkárny.
Kateřina Čepelíková
18. 4. 2013
I burger se dá reklamovat
Jste nespokojeni se zbožím či službou? Máte právo reklamovat na kterékoliv provozovně obchodníka. Pokud nenarazíte na franšízu. Ty jsou v pohostinství a prodeji potravin celkem obvyklé.
Lenka Krbcová
12. 4. 2013
Česko-polský spor o potraviny: chtělo by to méně emocí
Polské potraviny se pomalu a jistě stávají synonymem pro nekvalitní produkty. Ne že by mezi nimi takové nebyly, ale házet vše do jednoho pytle je nesmysl.
Petr Havel
12. 4. 2013
Anatomie párku – jak poznat dobrý párek, když etikety lžou
Věřte svým smyslům a zkušenosti. Dobrý párek poznáte spíš podle chuti a vůně než podle etikety, radí David Kukla ze Sklizeno. Párek nemusí být dokonale pravidelný a růžový. Naopak.
Lenka Krbcová
10. 4. 2013
Polovina nových restaurací končí během tří let
2200 penzionů, 2500 hotelů a 36 000 gastronomických zařízení včetně stánků a bufetů. Zhruba tolik máme v ČR „občerstvoven“. Část z nich nepřežije. Dokážeme odlišit dobré a špatné hospody?
Petr Havel
10. 4. 2013
Potravinový inspektor: řetězce nám posílají úplatky
ROZHOVOR: Fenomén, který v televizním prime timu upozorňuje na neduhy českých obchodů s jídlem. Jak moc hýbe Potravinový inspektor Ladislav Hruška žlučí obchodníkům? Věřte, že dost.
Kateřina Čepelíková
9. 4. 2013
Titanová běloba je všude. Od žvýkaček přes zubní pastu až po Primalex
Jedno z nejrozšířenějších „éček“. Titanová běloba není vhodná pro děti, ale jinak je povolená a podle řady studií neškodná. Objevují se však i názory, že má podobné účinky jako azbest.
Jana Poncarová
8. 4. 2013
Energie potřebují nejvíc děti, až potom dřevorubci
Aktualita
Pokud na potravinách nečtete jen cenovky, už jste si asi všimli GDA tabulek s hromadou čísel. Jak se v nich vyznat a jak podle nich docílit rovnováhy všech tělu potřebných živin?
Kateřina Čepelíková
4. 4. 2013
Modifikovaný škrob nemá nic společného s genetickou modifikací
Názvosloví některých potravin či ingrediencí není vždy docela šťastné a řada technologických termínů spotřebitele spíše mate. Jedním z nich je slovní spojení modifikovaný škrob.
Petr Havel
29. 3. 2013
Potraviny u nás zdražují rychleji než v EU. To se hned tak nezmění
Ceny potravin v Unii vzrostly o 25 %, u nás o 30 %. Zatímco na daních ČR EU spíše předběhla, v cenách a kvalitě vyspělou Evropu doháníme. Rychlejší růst cen jídla bude patrně pokračovat.
Petr Havel
27. 3. 2013
Barviva v potravinách šálí naše smysly
Barviva jsou nejpoužívanějšími přídatnými látkami v potravinářském průmyslu. Výrobci jimi podporují svou konkurenceschopnost a neváhají barvou ovlivnit naše rozhodování o nákupu.
Zuzana Medlíková
15. 3. 2013
Kdo zastaví blafy v restauracích? Kvalita je kontrolována minimálně
Hygienici jsou dnes v pozici „ferda mravenec, práce všeho druhu“. Veterináři restaurace kontrolovat nesmí. A obchodní inspekce sleduje zejména šizení spotřebitele, ne kvalitu potravin.
Petr Havel
13. 3. 2013
Roman Vaněk: Vyspělé země by šmejdy ani neprodávaly, my je klidně kupujeme
Šéf kulinářského institutu Roman Vaněk se opřel do kvality potravin prodávaných v českých obchodech. Naznačuje východisko z nepříznivé situace a navádí nás k opisování „z venku“.
Kateřina Čepelíková
28. 2. 2013
Případ zaměněného salátu aneb 5 metod, jak okrást zákazníka
Je to zvláštní úkaz. Mýlit se je lidské, to zase ano, ale jak se stane, že se někdo plete vždycky ve svůj prospěch? To se totiž pravidelně děje obchodníkům při prodeji potravin. Záhada.
Lenka Krbcová
26. 2. 2013
Pozor na histamin v rybím mase
Rybí maso patří k nejzdravějším. Nesprávné opracování nebo skladování však skrývá riziko tvorby nadlimitního množství histaminu. Jeho vysoká konzumace pak způsobuje pseudoalergii.
Petr Havel
13. 2. 2013
Označení „ze zemí EU a mimo EU“ říká jen to, že potravina pochází z této planety
Aktualita
Informace o původu potravin je důležitá pro sedmdesát procent spotřebitelů. Ukázal to průzkum v několika evropských zemích. Přesné informace o původu přitom zpravidla chybí.
Lenka Krbcová
7. 2. 2013
Ceny potravin u nás a „na Západě“ se nijak zvlášť neliší
GALERIE – Jedna a ta samá zmrzlina, káva, pizza, čokoláda – čtyři země, čtyři ceny. Ale nejsme na tom vždy nejhůř, jak se často tvrdí. Porovnejte ceny potravin u nás a v zahraničí.
Lenka Krbcová
5. 2. 2013
Dovoz polských potravin do Česka se zvýšil čtyřnásobně
Přestože se v loňském roce provalilo mnoho nebezpečných či falšovaných polských potravin na našem trhu, jejich obliba nadále vzrůstá. Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR ví, proč.
Kateřina Čepelíková
31. 1. 2013
Konečně párky, které jsou dětské - nejen názvem
Aktualita
Pročítat se složením všech potravin, které skončí v nákupním vozíku, stojí fůru času. Usnadnit práci vám pomůže logo CEFF, kterým byly oceněny další potraviny bez chemie.
Kateřina Čepelíková
31. 1. 2013
Český špekáček čekají další změny
Mediální symbol českých potravin má sice v EU známku zaručená tradiční specialita, ale spotřebitel reálně nepozná, který je vyroben tradičně, a který si na skutečný špekáček jen hraje.
Petr Havel
25. 1. 2013
Potravinářská komora brání kvalitu českých potravin
Aktualita
Tlak na co nejnižší cenu potravin vede k úplné degradaci jejich kvality. Důsledkem je rostoucí dovoz levných náhražek ze zahraničí. Proti tomuto trendu vystupují nyní čeští potravináři.
Lenka Krbcová
25. 1. 2013
Spotřebitel je manipulován médii, potraviny máme kvalitní
ROZHOVOR – Oldřich Obermaier se pohybuje v mlékárenském průmyslu již dlouhé roky. Přesto, nebo právě proto tvrdí: „Současná kvalita mlékárenských výrobků je nekonečně vyšší než v dřív.“
Petr Havel
23. 1. 2013
211
–
240
/
300
První strana
Předchozí strana
4
5
6
7
8
9
10
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji