největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
maso
maso
121
–
150
/
250
První strana
Předchozí strana
2
3
4
5
6
7
8
Následující strana
Poslední strana
Jamón – španělská šunka patří k nejdražším a nejlepším na světě
Jamón – pravou sušenou španělskou šunku ze zadní kýty prasat – si lze koupit i v Česku. My jsme se byli podívat přímo v „kolébce“ jamónu, městečku Lanjarón v Andalusii.
Petr Havel
12. 5. 2017
Brixton Balls: bistro, co má koule. Masové koule
Co mají společného „Depešáci“ a Zdeněk Pohlreich s masovými koulemi? Víc, než si jen můžete představit. Zakousněte se do příběhu Luďka a Tima, kteří si navzdory rozdílným profesím i jazyku založili bistro s masovými koulemi, o kterých mluví celá Praha.
Kateřina Čepelíková
27. 4. 2017
Mladé kůzlečí a jehněčí maso nepáchne
Jehněčí a kůzlečí maso jsou pozapomenuté tradiční suroviny vhodné nejen na Velikonoce. Poradíme, jak kůzle či jehně připravit a maso zbavit i zbytku nepříjemného aroma.
Petr Havel
14. 4. 2017
Masový skandál v Brazílii nemá obdoby. Zkažené maso je i u nás
Aktualita
Masová kauza, která nemá obdoby. Z Brazílie proudilo několik let zkažené a chemicky upravované maso do celého světa. Našlo se na Slovensku i v českém Makru.
Kateřina Čepelíková
4. 4. 2017
I takhle se u nás zachází s masem
Aktualita
Veterináři dohlížejí na bezpečnost potravin. Podívejte se, s čím se shledali v restauracích a u výrobců během posledního měsíce.
Redakce
7. 3. 2017
Gothaj, jak má být. Proč je lepší tenčí plátek salámu
Salám gothaj původně obsahoval coby základ hovězí a vepřové maso, to se ale v honbě za co nejnižšími náklady postupně měnilo. Někteří výrobci se teď vracejí k původním recepturám.
Petr Havel
2. 3. 2017
Proč je mražené maso horší než chlazené?
Mražené maso má horší senzorické vlastnosti než chlazené výrobky. Proč tomu tak je a jak vychází cenové porovnání?
Petr Havel
17. 2. 2017
Veterináři našli v SAPĚ maso okousané od hlodavců
Aktualita
Asijská tržnice SAPA má opět problémy. Stejně jako loni, i letos tam veterináři našli hromadu neoznačeného masa. To bylo tentokrát i ohlodané od hlodavců.
Redakce
3. 2. 2017
Co s výslužkou ze zabijačky: dají se zabijačkové pochoutky zmrazit?
Dostali jste výslužku ze zabijačky a přemýšlíte, jak s velkým množstvím jitrnic, ovaru, tlačenky či huspeniny naložit? Jsou prakticky jen dvě možnosti, sníst, nebo zamrazit. S první variantou si musíte poradit sami, s tou druhou vám poradíme my.
Petr Havel
25. 1. 2017
Brusel chtěl zakázat vinnou klobásu
Vinná klobása je jednou z našich specialit, která také málem zmizela kvůli EU. A ještě nemá vyhráno.
Petr Havel
13. 1. 2017
Hlavní rozdíl mezi světlou a tmavou tlačenkou je v krvi
Víte, co všechno se používá na výrobu u nás tak oblíbené tlačenky? Složení může být naprosto rozdílné.
Petr Havel
28. 12. 2016
Mýty o mase: Víte, která část kuřete je tučnější než vepřové?
Ke kvalitě masa a masných výrobků se vztahuje řada mýtů. Profesorka Jana Dostálová a Nadace Výživa pro zdraví chtějí nejčastější dezinformace vyvrátit.
Jana Dostálová
1. 12. 2016
Tohle vidět nechcete: nelegální porážka kachen v restauraci v SAPĚ
Policie s inspekcí úřadovala v SAPĚ letos už po deváté, tentokrát byla odhalena nelegální porážka kachen v restauraci. Na místě bylo zajištěno nejen několik stovek kilogramů kachního masa a kostí, ale i osm živých kachen. Bude tedy navíc podán podnět pro podezření z týrání zvířat.
Redakce
29. 11. 2016
Paštiky z konzervy? Čongrády mají grády
Rozhovor
Pamatujete, když jste si o letních prázdninách u babičky krájeli luncheon meat a opékali ho na ohni? S tím, který vyrábí Tomáš Babinec, se zase můžete vrátit do dětských let. Chutná skvěle a neteče, stejně jako kvalitní paštiky Čongrády.
Kateřina Čepelíková
28. 11. 2016
Na Damejidlo.cz našla inspekce falšované pokrmy
Falšované potraviny či jídlo nenachází inspektoři jen v obchodech nebo běžných restauracích. Tentokrát na něj narazili na známém rozvozu jídel Damejidlo.cz, v restauraci Kebab Atlas Montes. Na co přišli?
Redakce
19. 10. 2016
Tipy: Kde zaručeně koupíte dobré maso
Kde nakupují maso znalci? Doporučení se opakují, takže kam pro dobré maso, je asi jasné. Běžně ho totiž podle odborníků nekoupíte.
Lenka Krbcová
13. 9. 2016
Nelegální výrobna masa a uzenin zásobovala okolí
Aktualita
Bez papírů, bez dodržení zásad bezpečnosti potravin a z masa nejistého původu, tak se pustil do „řezničiny“ provozovatel na Pardubicku.
Redakce
7. 9. 2016
4 kroky k dokonale rozpálenému grilu
Gril umí rozpálit kde kdo, ale jen málokdo ví, jak to udělat rychle a snadno. Jen opravdový expert pak dokáže poradit, jaký otop se hodí na grilování ryby.
Redakce
20. 7. 2016
Jak může být v uzenině 150 % masa?
Ve značení uzenin, a nejen vepřových, aby se prase vyznalo. A vám nezbude, když chcete mít šunku plnou masa z pašíka a salám z kravky, zkoumat složitě písmenka na obalu. A nevěřit všemu, co se tvrdí.
Petr Havel
13. 7. 2016
Jsou kvalitnější české párky, nebo ty zahraniční?
V zahraničí mají všechny potraviny lepší chuť, tam je nešidí, jako u nás, zní často z úst Čechů. Jenže možná v zahraničí měří všechno jiným metrem.
Petr Havel
23. 6. 2016
10 rad šéfkuchařů pro perfektní grilování
Máte nový gril a v lednici maso za hříšné peníze, protože se chystáte dnes rozjet grilovací sezonu? Přečtěte si tipy ke grilování známých šéfkuchařů, ať neuděláte nějakou botu.
Kateřina Čepelíková
13. 5. 2016
Pozor na mleté maso, inspekce našla salmonelu v „Čerstvé porci“ z Lidlu
Aktualita
Mleté maso od zahraničního dodavatele je kontaminováno bakteriemi Salmonelly. Inspekce varuje před jeho konzumací. Maso prodával řetězec Lidl.
Redakce
9. 5. 2016
Nové značení masa – co se mění? Chytáky zůstanou
Komentář
Nová vyhláška zpřesní označování masa a masných výrobků. Měla by omezit šizení spotřebitele. Víte ale, jak velký je rozdíl třeba mezi „telecími párky“ a „párky s telecím masem“?
Petr Havel
29. 4. 2016
Asijský fast food LI-WU vařil z prošlého masa
Prošlé maso v restauraci? Že to není možné? To byste se divili, co všechno veterináři našli v asijském fast foodu v Českých Budějovicích.
Redakce
20. 4. 2016
Plíseň a myšince: Tady se vyrábělo tofu prodávané v SAPĚ
Prohlédněte si fotografie otřesných hygienických podmínek, ve kterých se vyrábělo tofu mířící do SAPY.
Redakce
8. 4. 2016
Další maso pochybného původu mířilo do SAPY
Aktualita
Stejné maso, stejný podnikatel, stejné prohřešky. Někdo se prostě z chyb neponaučí. Přestože už na konci února maso pochybného původu veterináři určili k likvidaci, znovu ho u podnikatele našli. Bude pykat.
Redakce
23. 3. 2016
Separát už není, co býval
Strojně oddělené maso, lidově řečeno separát, má u spotřebitelů velmi negativní zvuk. Většinou však už není tím, čím v minulosti býval, a to v pozitivním slova smyslu. Problém je právě ve slově „většinou“.
Petr Havel
14. 3. 2016
Maso mířící do SAPY veterináři postříkali modrou barvou
Veterinární správa spolu s policií zasahovaly u dodavatelů potravin živočišného původu. Zadržely čtyři tuny masa, které se musely zlikvidovat.
Redakce
29. 2. 2016
Benefity a rizika červeného masa
Když budete červené maso konzumovat po kilech a péct ho při vysokých teplotách, pak o veškeré jeho benefity přijdete. Oč konkrétně?
Kateřina Čepelíková
25. 1. 2016
Nebezpečné maso a uzeniny: Hrubá chyba, nebo záměrné šokování?
Odborníci odpovídají na nejčastější dotazy, které se objevily v souvislosti s nedávno zveřejněnou informací o škodlivosti červeného masa a uzenin. Podivují se nad tím, že WHO nedala k dispozici detaily hodnocení.
Jiří Ruprich
15. 12. 2015
121
–
150
/
250
První strana
Předchozí strana
2
3
4
5
6
7
8
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji