největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
maso
maso
181
–
210
/
250
První strana
Předchozí strana
3
4
5
6
7
8
9
Následující strana
Poslední strana
Holé ruce a další nejčastější chyby při prodeji masa
Aktualita
Při kontrolách prodeje masa a uzenin se veterinární inspekce setkává s nejrůznějšími prohřešky. Které jsou ty nejčastější a co si může zákazník ohlídat sám?
Lenka Krbcová
2. 5. 2014
Jak se z dánského selete stane české vepřové
Nejpozději za rok budeme znát zemi původu kupovaného masa. Pozor na častý omyl – jde pouze o maso jako takové, ne o součást dalších výrobků. A ani tak stoprocentní jasno mít nebudeme.
Petr Havel
2. 4. 2014
Poznáte české maso od polského?
Aktualita
Maso, které je označené i na obalu značkou CZ, nemusí nutně pocházet z českých chovů. Klidně se může jednat o polské maso, které bylo u nás jen zabalené. Jak poznáme skutečný původ masa?
Kateřina Čepelíková
7. 3. 2014
Česká zvěřina dobývá Evropu. Jak to bude u nás?
Celkem 80 procent v ČR ulovené a zpracované zvěřiny míří do zahraničí. Na našem trhu jí konkuruje maso načerno ulovené, za neznámých podmínek skladované, připravované a prodávané.
Petr Havel
22. 1. 2014
Co přesně je maso? Nový zákon se neshodne s EU
Potravinářská novela měla udělat jasno. Minimálně v některých aspektech hrozí ještě větší zmatek než nyní. Označování hlavní složky u nebalených výrobků zamotá hlavu nejen zákazníkům.
Petr Havel
2. 1. 2014
„CZ“ maso skutečně nemusí být české. To neznamená, že je rizikové
Výrok o nedostatečné kontrole masa v obchodech z úst prezidenta veterinářů byl nešťastný a nevhodně prezentovaný. Mediální zkratka také vykonala své. Cesta k jasnému původu vede jinudy.
Petr Havel
25. 9. 2013
První farma na krokodýlí maso u nás nabízela steaky
Jak chutná krokodýl? Maso je dietní, má velmi malý obsah tuku. Není proto příliš chuťově výrazné a finální zážitek tak záleží hlavně na jeho přípravě a dochucení. Poráží se už i u nás.
Petr Havel
19. 9. 2013
Neříkejte separátu separát, přejí si výrobci uzenin
Párky z masa u zákazníků brutálně pohořely. Víc chutnají ty s drůbežím separátem, totiž strojně odděleným masem. A to přesto, že separát má image odpadu. Právem?
Lenka Krbcová
12. 8. 2013
Umělý hamburger způsobí rozvojovému světu ještě větší potíže
První hamburger in vitro prý znalcům chutnal. Karbanátek za čtvrt miliónu liber má spasit svět. To je totální nepochopení problémů rozvojového světa. Nehledě k tomu, že nemůže být dobrý.
Petr Havel
7. 8. 2013
Nová metoda na odhalení tasemnic: lepší, ale stejně ne dost
Rizika výskytu tasemnice se jen tak nezbavíme. Přírodní prevencí je počasí. Při přípravě tataráku škrábání masa. Stoprocentně stoprocentní ale není ani syrové či polosyrové hovězí nejíst.
Petr Havel
25. 7. 2013
Potraviny na pranýři visí už rok. Nejhůř dopadla vína a uzeniny
Spotřebitelé si portál pranýřující nejhorší potraviny v ČR oblíbili, mezi odborníky budí rozpaky. Nejvíc v žaludku leží výrobcům a prodejcům potravin. Vyhrožují tvůrcům desítkami žalob.
Lenka Krbcová
10. 7. 2013
DameJidlo.cz má mouchy. Má ale i účinné plácačky
Celý měsíc jsme testovali službu DameJidlo.cz. Objednávali jsme v rozličných restauracích, různá jídla, v různou denní i noční dobu. Přivezli nám syrový burger, ale i skvělé sushi.
Kateřina Čepelíková
28. 6. 2013
Co zobala polská kuřata? To nezjistíte
Když chovatel ví, jak na to, v masu poražených zvířat krmených antibiotiky se tyto látky nemusí vůbec odhalit. Dají se používat různé finty a spotřebitel i veterináři jsou nahraní.
Petr Havel
26. 6. 2013
Naučte se grilovat jako mistři
Napichujete při grilování maso na vidličku, kupujete hotové marinády a opékáte zmraženou rybu? Z grilování byste propadli. Zkuste to jinak a správně s odbornými radami šéfkuchaře.
Kateřina Čepelíková
17. 6. 2013
Koňské maso opět v obchodech. Víme kde
Aktualita
Téměř 90 % koniny obsahuje „dušené hovězí“. Produkt původem z Lotyšska se podle dokladů dostal i do České republiky. Prodává se v Praze, Jablonci i Plzni.
Lenka Krbcová
16. 5. 2013
10 % mletého není maso. Náhražky navíc vyjdou dráž
Balené mleté je vždycky polotovar, někdy dobrý, jindy horší. Někdy příšerný. Porovnali jsme 14 kilo mletého z různých supermarketů. Nejmíň masa má Ahold a nejlevnější je jen zdánlivě.
Lenka Krbcová
25. 4. 2013
Jan Katina: Balené mleté je většinou polotovar
ROZHOVOR – Rozdíl mezi mletým masem a polotovarem je pro spotřebitele nepochopitelný. Stejně jako přídavky vody a řady dalších látek. O kvalitě mletého s šéfem svazu zpracovatelů masa.
Lenka Krbcová
25. 4. 2013
Tasemnice zbavuje chuti na syrové maso. Jak se nenakazit tatarákem?
Tatarský biftek nabízejí některé restaurace jen mimo jídelní lístek a na přání hosta. Vědí proč. Nákaza ze syrového masa se nedá zcela vyloučit. V případě tasemnice ale máme pár triků.
Kateřina Kolářová
15. 4. 2013
Anatomie párku – jak poznat dobrý párek, když etikety lžou
Věřte svým smyslům a zkušenosti. Dobrý párek poznáte spíš podle chuti a vůně než podle etikety, radí David Kukla ze Sklizeno. Párek nemusí být dokonale pravidelný a růžový. Naopak.
Lenka Krbcová
10. 4. 2013
V koňském mase z řeznictví byl lék pro dostihové koně
Aktualita
Veterináři dokončují testování odebraných vzorků koniny. Nejnovější pozitivní nález je ve výsekovém mase původem z Polska, které bylo odebráno v masně v Moravskoslezském kraji.
Lenka Krbcová
3. 4. 2013
Vídeňské párky obsahují méně masa, než tvrdí výrobci
Aktualita
Mnozí výrobci vídeňských párků uvádějí na obalech vyšší podíl masa, než jaký v nich je ve skutečnosti obsažen. U šesti výrobků z patnácti to prokázaly testy časopisu dTest.
Lenka Krbcová
2. 4. 2013
Akce 100 vzorků na koňské maso končí, vyšetřování pokračuje
Aktualita
Veterináři zkontrolovali více než stovku výrobků v kauze nedeklarované koniny. Pozitivních zjištění bylo šest, prověřování bude pokračovat jak u výrobků, tak dovážených surovin.
Lenka Krbcová
21. 3. 2013
Nález zakázaného separátu z ovcí vyhnal veterináře na kontroly
Aktualita
Další skandál s masem přichází z Francie. Našly se tu tuny britského skopového separátu, který je nelegální kvůli riziku přenosu klusavky. Veterináři začali prověřovat podezřelé zásilky.
Petr Havel
21. 3. 2013
Víc koniny než hovězího masa
Aktualita
Inspekce aktuálně upřesnila množství koňského masa, nalezeného v lasagních. Analýza prokázala falšování hovězího masa koninou minimálně z 60 %.
Lenka Krbcová
8. 3. 2013
Maso se slepuje směsí z krve a bakterií
Poznáte, že kupujete steak lepený z několika kousků masa? Zatím těžko. Nová legislativa to změní. Lepidlo na maso prý není závadné, ale koupili byste si slepované bifteky?
Petr Havel
8. 3. 2013
Koňské maso není vhodné pro humanitární účely, řekl ministr
Aktualita
Petr Bendl neschvaluje nápad rozdat potraviny, v nichž byla nelegálně použita konina, chudým lidem. Nejasný původ představuje nejasnou kvalitu. Na trhu nemá podle ministra co dělat.
Lenka Krbcová
26. 2. 2013
I IKEA míchala do jídla koňské maso
Aktualita
Skandál s nedeklarovaným koňským masem se šíří Evropou. Na světě jsou další dva výrobky, které koninu na obale nepřiznaly, a přesto ji obsahovaly. Je mezi nimi i jídlo z IKEA.
Kateřina Čepelíková
25. 2. 2013
Kauza koňské maso: jde především o klamání spotřebitele
Sníst koninu je pro někoho z etických důvodů nepředstavitelné. Její požití vás však na máry nepoloží, jak je někdy mylně interpretováno. Problém s koňským masem v potravinách je jinde.
Petr Havel
21. 2. 2013
Potvrzeno: Nowaco má ve výrobcích koninu
Aktualita
SZPI si v laboratoři nechala prověřit vytipované potraviny, které by mohly obsahovat nedeklarované koňské maso. Známe výsledky odborných analýz a máme fotografie hříšníků. Podívejte se.
Kateřina Čepelíková
20. 2. 2013
Konina v potravinách hýbe i Českem
Aktualita
V minulém týdnu se objevilo koňské maso v Irsku. V posledních dnech rozpohybovala konina i Evropu. Máme se obdobných nálezů obávat i v Česku, když se u nás koně také porážejí?
Kateřina Čepelíková
19. 2. 2013
181
–
210
/
250
První strana
Předchozí strana
3
4
5
6
7
8
9
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji