největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
maso
maso
151
–
180
/
250
První strana
Předchozí strana
3
4
5
6
7
8
9
Následující strana
Poslední strana
Čech sní průměrně 759 kilo jídla za rok. Víme, co přesně
Kolik čeho sníme? Český statistický úřad vytvořil prezentaci, ze které je patrné, jak se mění naše stravovací zvyky v průběhu uplynulých šedesáti pěti let.
Redakce
7. 12. 2015
Kuře je z 72 % voda
Kvalitu drůbežího masa ovlivňují zejména technologie zpracování. Kuřata, ale také třeba krůty, představují vydatný zdroj živočišných bílkovin a zároveň obsahují malé množství tuku.
Petr Havel
26. 11. 2015
Hovězí vývar: K čemu je dobrá morková kost
Hovězí vývar je výborný na polévku, ale poslouží také jako základ k řadě jiných pokrmů. Zejména pokud použijeme dnes pozapomenuté morkové kosti, které byly cenné pro naše předky.
Petr Havel
19. 11. 2015
Salám s plísní se vyrábí z mraženého masa
Jeli jsme se podívat do Kostelce, jak se vyrábí Křemešník i Uherák. Teď už víme, jak dlouho trvá plísni, než zabalí salám do bílé, i proč musí být maso na výrobu fermentovaných salámů mražené.
Kateřina Čepelíková
16. 11. 2015
Antibiotika u zvířat máme pod kontrolou. Zatím
Svět, Evropa i odborníci nabádají k uvážlivému používání antibiotik. Pravidla, která u nás jejich užívání v chovech hospodářských zvířat drží na uzdě, se však mají uvolnit.
Petr Havel
13. 11. 2015
Červené maso a uzeniny – je jejich konzumace vážně taková katastrofa?
Nedávno zveřejněná zpráva WHO o škodlivosti „červeného“ masa a masných výrobků vyvolala poprask. Co jsme se vlastně dozvěděli? Přinášíme vám komentář prof. Jiřího Rupricha ze Státního zdravotního ústavu.
Jiří Ruprich
30. 10. 2015
Marián Jurečka: Usiluji o zvýšení potravinové soběstačnosti
Je třeba zapracovat na podpoře exportu a začít být soběstační v tom, co si můžeme v našich podmínkách vypěstovat a vyprodukovat, říká ministr zemědělství.
Redakce
26. 10. 2015
Burgerfest – nejmasožravější svátek roku
Pozvánka
Přijďte se o víkendu 19. a 20. září podívat na pražské Výstaviště v Holešovicích a ochutnat burgery, které připravují čeští mistři. Je tady čtvrtý ročník Burgerfestu.
Redakce
16. 9. 2015
Nedávejte do lednice rajčata, meloun ani citrony
Pořádek v lednici vám ušetří čas při hledání, ale i energii. Víte, co do lednice patří a na jaké místo?
Redakce
10. 9. 2015
Prodávali kuřecí se salmonelou. Lidé ho mohou mít v mrazáku
Aktualita
Prsní kuřecí řízky prodávané v řeznictví tzv. na váhu obsahovaly bakterie salmonely. Podezření nyní potvrdily laboratorní testy.
Redakce
14. 7. 2015
Jezte přeštické prase, zachráníte mu život
Přeštické prase je legenda a unikát. Maso přeštíků je chutnější a vyzrálejší, ovšem také dražší než maso z obyčejného pašíka. Chov geneticky cenného druhu je však ohrožen.
Petr Havel
9. 7. 2015
Krávo, řekni mi, co jíš…
Dobytek je uzpůsoben jíst trávu, ne zrna. Jenže zemědělci dnes živí zvířata kukuřicí a sójou, které je rychleji vykrmí na porážku. Víc peněz pro zemědělce a nižší ceny masa v obchodech na druhou stranu znamenají mnohem méně živin, tvrdí John Robbins.
Kristina Vacková
24. 4. 2015
Ode dneška se jinak značí maso. A není to apríl
Aktualita
Od 1. dubna 2015 musí výrobci povinně uvádět zemi původu u vepřového, drůbežího, skopového a kozího masa.
Redakce
1. 4. 2015
Inzerát zněl zcela nevinně: Prodej brambor, zelí, masa
Aktualita
Inspektoři Státní veterinární správy se setkávají s ledasčím. I s tím, že maso se nabízí k prodeji načerno, bez jakékoli kontroly, v naprosto nepřijatelných podmínkách. Je to vyložený hazard, hodnotí SVS nákupy podobného typu.
Redakce
13. 2. 2015
„Rychlosušení“ salámů není na úkor kvality – naopak
„Nemožné ihned, zázraky do tří dnů,“ praví v nadsázce slogan. Svým způsobem ho lze vztáhnout také na unikátní technologii výroby ušlechtilých sušených salámů.
Petr Havel
12. 2. 2015
Skutečná cena levného masa
Za laciné potraviny platíme čtyřikrát. U kasy v obchodě, vlastním zdravím, v obrovských dotacích, které plynou do intenzívního zemědělství, a nepříznivým dopadem na přírodu. Ve skutečnosti jsou proto hodně drahé.
Olga Myslivečková
4. 2. 2015
Test: Kupujete mleté? A je to vážně maso?
Test
Zajdete-li si do supermarketu koupit balené mleté maso, s největší pravděpodobností si domů odnesete masný polotovar. Na skutečné mleté maso v českých obchodech téměř nenarazíte.
Redakce
3. 2. 2015
Potraviny jsou globální směskou, jak chcete značit zemi původu?
Evropský parlament neví, o čem hlasuje. Plošné označování země původu u vícesložkových potravin je nereálné. Dodavatelé z různých zemí se mění i v řádu dní.
Petr Havel
23. 1. 2015
Jak se vyrábí párky
Kolik stojí přírodní střívko, do kterého se plní párky? K čemu je v párku dobrá kaše z kůže? Nahlédli jsme do výrobny Kosteleckých uzenin, kde se nejen párky vyrábí.
Kateřina Čepelíková
8. 1. 2015
Paul Day: Tohle je nejlepší kuchyň, ve které jsem kdy pracoval
Rozhovor
Zcestoval svět, vařil v Tokiu, New Yorku i Londýnském Nobu, ale před pár lety se usadil v Česku. Otevřel si tu řeznictví a dvě restaurace, které se záhy staly vyhlášené. Jaká byla jeho cesta k úspěchu?
Kateřina Čepelíková
2. 1. 2015
Test: Řezník maso umele zdarma, ale stojí to za to?
Mleté maso můžete koupit naporcované v krabičkách nebo si ho nechat umlít v řeznictví z vybraného kusu masa. Nač si dávat pozor při takovém nákupu jsme ověřovali na vlastní maso.
Kateřina Čepelíková
21. 11. 2014
Na trhu zvěřinu koupit nesmíte
Každý kus zvěřiny, který si to namíří na talíř, musí být zkontrolován buď veterinárně nebo proškoleným pracovníkem. Jak takové maso správně opracovat a kde ho sehnat?
Redakce
19. 11. 2014
Nebojme se vnitřností: prase nemá zhuntovaná játra
Kdybychom ze svých jídelníčků škrtli veškeré pokrmy, u kterých se kdy kde objevila informace o potenciálních negativních účincích, umřeli bychom hlady. Platí to i o drobech, tedy zvířecích vnitřnostech.
Petr Havel
17. 10. 2014
Pštrosí maso: Dražší, ale jinak skvělá alternativa
Maso z největšího běhavého ptáka na planetě obsahuje vzhledem k jeho „životnímu stylu“ velmi málo tuku. Je dietní a s použitím bylinek lze dosáhnout téměř nekonečných variant finální chuti.
Petr Havel
26. 9. 2014
Restartované maso: rozmrazené blátíčko má být označeno
Zamrazené a opět rozmrazené potraviny – dvě vyhlášky, zcela jiný příběh. Kolem povinného označování rozmrazovaného pečiva byl rozruch, ale nic moc nepřineslo. Teď je tu maso.
Petr Havel
22. 8. 2014
Atlas masa je střetem ideálů s realitou
„Česko už několik let zažívá revoltu zákazníků, kteří chtějí věřit tomu, co mají na svém talíři,“ říká Hnutí Duha k českému vydání Atlasu masa. V praxi ale lidé věří hlavně nízké ceně.
Petr Havel
13. 8. 2014
Češi si nejvíce stěžují na maso
Aktualita
Veterináři řeší každý rok osm set až devět set stížností zákazníků. Jednoznačně mezi nimi vedou upozornění na problémy s výrobou a prodejem masa a masných výrobků.
Redakce
7. 8. 2014
Mýt, nebo nemýt maso? To je otázka
Rok co rok se objevují varování před mytím masa, zejména kuřecího. Přesto většina lidí maso před vařením, smažením či pečením umývá, jsme tak prostě zvyklí. Děláme chybu?
Petr Havel
18. 7. 2014
Býčí koule jsou libové a laciné
Jedli jste už někdy býčí žlázy? Pravda, konzumace jídel z této suroviny může lidem s fantazií činit potíže. Pokud nejste cimprlich, mají spíš jen samá pozitiva.
Petr Havel
16. 7. 2014
Špekáčky před 50 lety: méně tuku, více masa
Aktualita
Dnešní špekáčky obsahují více vody a tuku a zároveň méně svaloviny než ty, jež kupovali naši rodiče na sobotní táborák. Které jsou dle testu ty nej?
Redakce
6. 5. 2014
151
–
180
/
250
První strana
Předchozí strana
3
4
5
6
7
8
9
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji