Hlavní navigace
chytře na život
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Databáze léků
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Nálepky
»
čokoláda
čokoláda
1
–
30
/
49
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Test čokolád s ořechy: česká Milka chutnala lépe než německá
Test
Spotřebitelská organizace dTest se tentokrát zaměřila na mléčné čokolády s celými lískovými ořechy a zjišťovala, jaký mají obsah kakaa, mléka, ořechů i jak chutnají či zda neobsahují plísně. Došlo i na srovnání s variantami čokolád pro německý trh.
Redakce
13. 5. 2020
Počet nových komentářů
5
Pouhé 3 koruny rozdíl. Jak nenaletět na falešnou čokoládu
Pod lákavě vyhlížejícím obalem mikulášských a vánočních „čokoládových“ figurek můžeme narazit na náhražky. Problém je, že na první pohled jsou od pravé čokolády k nerozeznání. Víte, jak od sebe odlišit čokoládu a sladkou hnědou hmotu?
Redakce
30. 11. 2019
Počet nových komentářů
5
Cukrařina roku 1910: Hodně vajec a nebezpečná kypřidla
Cukrařina ze začátku dvacátého století byla jednoduchá, strohá, a přesto voňavá. Základní heslo znělo: „Vezmi součástky jen nejlepší jakosti.“ A pak se dílo podařilo… tedy pokud jste se vyhnuli natronu, který silně leptal veškeré tkáně.
Kateřina Čepelíková
29. 1. 2019
Test mandlí v čokoládě: 3 věci, na které si dát pozor
Tzv. dražované mandle, tedy mandle obalené čokoládou nebo jinou polevou, jsou častou součástí mikulášských balíčků i vánočních nákupů. Spotřebitelský časopis dTest prozkoumal 21 vzorků, aby zjistil, jak si stojí s kvalitou. Některé mandle jsou obaleny jen náhražkou namísto čokolády a obsahují nadbytečná éčka.
Redakce
23. 11. 2018
Čokoláda bez cukru: Marketing s projímavými účinky
Vyhýbáte se cukru? A víte, že některé potraviny, které se pyšní tímto označením, jsou namísto toho ochuceny umělými sladidly? Nejlepší čokoláda bez cukru je ta bez náhradních sladidel.
Petr Havel
3. 10. 2018
Proč je čokoláda Ritter Sport čtvercová
Velká tovární hala tyčící se nad pár hrázděnými domečky neprozrazuje nic moc o tom, jaká legenda za jejími zdmi vzniká. Fanoušci čtvercové čokolády při pohledu na zdejší parkoviště mají ale hned jasno.
Jana Kuklová
20. 9. 2018
Čaj dávali jako zeleninu do polévky, říká historik
Rozhovor
Čaj, káva, čokoláda. Oblíbené nealkoholické nápoje přišly do Evropy před staletími a lidé s nimi nakládali všelijak. Kávu například nastavovali až z třetiny chlebem, fazolemi, ale i barvou s olovem. „U čaje se docela běžně stávalo, že se jednou použitý čaj usušil a pak prodával nic netušícím konzumentům,“ popisuje Karel Černý.
Taťána Kročková
4. 9. 2018
Lidé mi do cukrárny chodí kvůli paštice, směje se Katka Antošová
Vyrobila čokoládové minidortíky – koule, nad kterými srdce zaplesá, ale na Hithitu s nimi propadla. Neúspěch v kampani ji však neodradil, svému produktu věřila, a tak dnes vlastní útulnou cukrárnu a koulí koule o sto šest. A k tomu pořádá kurzy a servíruje paštiku s Proseccem.
Kateřina Čepelíková
7. 8. 2018
Osudové setkání: český výrobce dělá čokolády z kakaa přímo od farmáře
V brněnské čokoládovně Ajala vzniká tak trochu jiná čokoláda. V roce 2014 Filip Teplý začal vyrábět čokoládu podobnými postupy, jako ji kdysi připravovali staří Mayové. Nyní našel v Ekvádoru i přímého dodavatele kakaových bobů.
Jana Kuklová
14. 5. 2018
Čokoláda: nic míň, nic víc
Klesající prodeje čokolády vedly k tomu, že se výrobci snažili dokázat, jak je pro nás kakaová pochoutka zdravá. Manipulovali s výzkumy a médii, zatímco odborníci na výživu jen nevěřícně kroutili hlavami.
Kristina Vacková
3. 5. 2018
Počet nových komentářů
1
Hořká pravda nejen o hořké čokoládě
O čokoládě toho bylo napsáno mnoho. Mnoho kontroverzního, především ze zdravotního hlediska. Jisté je to, že čokoláda a její chuť, když se rozplývá na jazyku, nám dává pocit štěstí. Je pro nás ale čokoláda skutečně dobrá?
Kristina Vacková
26. 4. 2018
Počet nových komentářů
2
Piškoty a hořká čokoláda: častý dietní omyl při průjmu
Tradovaní pomocníci při průjmu, jako jsou piškoty, suchary či hořká čokoláda, nám vůbec pomoct nemusí, naopak. Jaká dieta je při střevních potížích nejúčinnější?
Daniel Mareš
17. 4. 2018
Počet nových komentářů
7
Nechutné kakaové boby. Chtěli byste z nich čokoládu?
Galerie
SZPI ve spolupráci s Celní správou nevpustila na trh 22 tun plesnivých kakaových bobů.
Redakce
9. 4. 2018
dTest našel velikonočního zajíce z falešné čokolády
Aktualita
Jeden zajíc je čokoládový a druhý jen z kakaové polevy. Kterého si pro své ratolesti vyberete, když stojí prakticky stejně? dTest na trhu našel vzhledově podobné zajíce, ale každého s jiným složením.
Redakce
27. 3. 2018
Čím naředit čokoládu na polevu?
Napečeno, byt provoněn, stačí už jen dozdobit vánoční cukroví čokoládovou polevou? Poradíme, jak naředit polevu z čokolády i tukovou polevu. Odborné rady poskytla viceprezidentka Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
Kateřina Čepelíková
6. 12. 2017
Počet nových komentářů
1
Čokoládové mince se vyrábějí podobně jako ty kovové
Čokoládové mince už co nevidět naplní mikulášské balíčky našich ratolestí. Budou třpytivé, s obrázky nebo s plastickými motivy. Pojďte se podívat, jak se vyrábějí.
Kateřina Čepelíková
1. 12. 2017
Proč nejde dražovat švestka ani drcené ořechy?
Dražovat lze želé, ořechy, sušené ovoce, semínka, a dokonce i extrudované cornflakes, ale existují i potraviny, které prostě dražovat nelze, ani kdybyste hodně moc chtěli. Které to jsou a proč to nejde?
Kateřina Čepelíková
2. 11. 2017
Jak se vyrábějí oříšky v čokoládě? Máčením ne
Galerie
Doba tukových polev je pryč. Dnes jsou oříšky či ovoce opravdu v čokoládě. Jejich výroba není tak snadný proces, jak by se na první pohled mohlo zdát.
Kateřina Čepelíková
1. 11. 2017
Kaufland stahuje čokolády, důvodem je salmonela
Aktualita
Společnost Kaufland v některých svých výrobcích zjistila přítomnost bakterie rodu Salmonella.
Redakce
11. 8. 2017
Kofila vymění tradičního mouřenína
Aktualita
Čokoládová tyčinka Kofila se po celou dobu své více než devadesátileté existence může chlubit prakticky nezměněnou recepturou a známým žlutým obalem s postavou mouřenína. To se teď změní – ale jen na krátko.
Redakce
9. 3. 2017
Počet nových komentářů
9
Nejvyšší čas koupit toho nejčokoládovějšího Mikuláše
Mikuláš je jednou z nejkrásnějších tradic. A také jednou z mála dosud dodržovaných. I čokoládová figurka se statečně drží mezi záplavou konkurenčních Santa Clausů (proč, copak někdy chodil s čertem a andělem?) a nechutnými náhražkami s rostlinným tukem.
Lenka Krbcová
3. 12. 2016
Takhle vzniká Ajala, druhá nejlepší čokoláda na světě
Rozhovor
Nefungují ani dva roky, přesto se jim daří jako málokomu. Jejich čokolády jsou totiž zcela unikátní – boby si sami praží, sladí panelou a výslednou čokoládu pak ručně zabalí do nepřehlédnutelných obalů. Dejte si Ajalu.
Kateřina Čepelíková
13. 10. 2016
Počet nových komentářů
3
V Kauflandu už začaly Vánoce. Letos zas o něco dřív
Galerie
Zatímco loni začaly Vánoce v Kauflandu na konci září, letos si s nimi trochu pospíšili. Vedle obalů na sešity a letních doplňků už dnes stojí Mikuláš.
Redakce
15. 9. 2016
„Neměknoucí“ čokoláda
Čokoláda, která se v horku nerozteče. To je sen nejen pro člověka s prsty zapatlanými od oblíbené pochoutky, ale zejména výrobců. Čokoláda odolná horku bude skvělým artiklem „v teplých krajích“.
Lenka Krbcová
3. 4. 2016
Počet nových komentářů
2
Salima 2016: Trojice českých výrobců, kterou musíte znát
Před pár dny skončil jubilejní ročník potravinářského veletrhu Salima, který hostil nepřeberné množství vystavovatelů, chutí, vůní i výrobků, které ještě neznáte. Poznejte trojici těch, kteří nás nejvíce zaujali.
Kateřina Čepelíková
25. 2. 2016
Inspekce kontrolovala automaty s nápoji. Mezi hříšníky je i Coca Cola
Inspekce při kontrole automatů s teplými nápoji zjistila zásadní nedostatky. Prodejci nás klamou, seč jim síly stačí. Čokoláda není čokoláda a mléko není mléko. Známe hříšníky.
Redakce
16. 12. 2015
Počet nových komentářů
3
Čokoláda z lednice prostě není ono. Může za to chemie
To, jak na nás působí čokoláda, je důsledkem řady vzájemně se doplňujících efektů. Některé z nich jsou důsledkem už původního chemického složení, jiné fígle jsou ale dílem technologů a postupného odlaďování výrobních postupů.
Pavel Houser
8. 12. 2015
Počet nových komentářů
3
V roce 2020 dojde kakao? Nevěřím, říká majitelka Čokoládové cukrárny
Rozhovor
Nepropadejte panice, ale brzy můžeme být bez čokolády. Celosvětová poptávka je rychlejší než rychlost produkce kakaa, tvrdí největší světový výrobce. Nic moc extra se neděje, pochybuje Klára Frycová.
Kateřina Čepelíková
27. 4. 2015
Počet nových komentářů
7
Test: Pravá čokoláda, nebo jen náhražka?
Blíží se Velikonoce a nákup výslužky pro děti i koledníky. Víte, jak vybrat kvalitního čokoládové zajíce a vejce?
Redakce
26. 3. 2015
Počet nových komentářů
2
Výroba čokoládových lanýžů je trochu alchymie
V největším zápřahu dokáže během jediného dne vyrobit i dvě tisícovky čokoládových lanýžů. Zkušené chocolatiérce Lucii Glaister nemohu ani v nejmenším konkurovat, čokoládu a tvoření ovšem miluji, a tak jsem se zúčastnila jejího tříhodinového workshopu.
Eva Fryšarová
29. 9. 2014
Počet nových komentářů
2
1
–
30
/
49
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Kuří oko
Bolest hlavy
Záškrt (difterie)
Nachlazení
Infekční mononukleóza
Zánět hrtanu (laryngitida)
Zánět hltanu (faryngitida)
Bolest v krku
Artróza
Astigmatismus
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vánoce
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny nálepky
Internet Info
Lupa
Měšec
Podnikatel
BusinessCenter
Root
Vitalia
Slunečnice
Stahuj
SW
Tuesday
Navrcholu
Sherpas
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji